Първи сняг дойде, отмина, крачи смело ЯНУАРСКАТА дружина - 23

• 33 486
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте!

При нас Бобо е болен от събота - кашлица и малко Т  Confused.

Ноеми, за спането в една стая с братя и сестри мисля, че е много добре за децата. От друга страна, бих купила апартамент с още една стая, а пък все ще й намеря приложение  Peace. Цените на апартаментите в момента май са изгодни и според мен си заслужава да се вземе нещо по-голямо.

За храните - гледам да давам от всичко и на двамата, но и също така да не насилвам, ако нещо не харесват. Изключение - сладките храни  ooooh!, ако не ограничавам Бобо, ще се изхранва със захар.

За хомеопатията - вярвам, че действа, но съм убедена, че в Бг няма повече от 5-6 добри хомеопати, които пък са с толкова много пациенти, че не си заслужава да се буташ при тях. Към боаронската хомеопатия съм скептична. Напоследък лекувам Бобо с билки и съм доволна много.

bouquet

# 166
  • Пазарджик
Привет,Мила благодаря за кафенцето,радвам се ,че малките са по добре

Тази нощ Нели спа непробудно,а аз се събуждах през час за да я проверявам,то и на мене ми е станало режим  Mr. Green

Аз имам брат с 4г.по малък от мене,бяхме в една стая.Нямам спомен да сме си пречели,даже напротив.

МииМаа ,било ви е много забавно.А моята шушулка изпада в ужас от непознати хора,направо не знам какво да правя.Не дава да я пипат,крие се като и говорят.
Бенджи,аз не смятам да я лишавам от нищо(не говорим за боклуци).С времето  тя ще си реши какво харесва и какво не.Аз самата не ям доста неща(не ги обичам),но ги предлагам.Например не обичам домати и двете ядът,месото не ми е фаворит ,но рядко готвя постни манджи.
Елч Hugаз ще гласувам,не мога да променя сегашния резултат,но ще дам принос за следващия.Мене пък ме е яд,че децата няма да ходят на училище и пак ще им го изкарат през носа.Да не говорим ,че с 1 ноември ще се съберат 4 дни в това лошо време.
Бире ,ще дойде и този ден,при едни по рано ,при други по късно.Сега ти е по тежко,щото си самичка,като си дойде ТМ и почне да се катери и по него ще ти олекне малко  Hug

# 167
Елена(Бебеш), ясно, че всеки сам си решава, просто ми стана интересно и зададох въпрос. То за всичко(или хайде почти всичко) всеки сам си решава.
Ето Алурия и Тути са ме разбрали какво питам.
ЩЕ дам пример и с мен. Аз ненавиждам червено цвекло, до такава степен, че ми се повдига и получавам позиви само като го подуша и такова нещо в къщи не се е вкарвало от години, но май ще предложа на малката, още повече, че желязото и е изключително ниско. А можеше да не и го дам, защото аз не го обичам например. Thinking Ей такива неща си мисля.

На балотажът ще гласувам задължително, така както на редовните, позицията ми остава същата.  Peace

# 168
Елена(Бебеш), ясно, че всеки сам си решава, просто ми стана интересно и зададох въпрос. То за всичко всеки сам си решава.

Ако това е поредния повод да се осъди нечие решение - как да живее живота си или как да възпитава и гледа децата си - мисля, че няма смисъл да спорим и да се осъждаме една друга   Peace

# 169
  • София
Мамите с по-големи деца, кажете, кога по дяволите ще имаме малко мира?  Crazy
Когато го дадеш на ясла или градина  Wink
Смятам,че децата по възможност трябва да имат отделни стаи,дори малките,където да се усамотят когато имат нужда от това,иначе е добре да се поощряват да общуват,играят заедно в общата стая-хол,дневна или който както му вика.Ние със сестра ми сме с 4г. разлика и сме живели и общо и разделено и не е имало разлика,много сме си близки,връзката която имам с нея ме поощри да имам второ дете.
Давам на децата си и храни които аз не обичам,стига те да ги харесват.

# 170

Елена(Бебеш), ясно, че всеки сам си решава, просто ми стана интересно и зададох въпрос. То за всичко всеки сам си решава.

Ако това е поредния повод да се осъди нечие решение - как да живее живота си или как да възпитава и гледа децата си - мисля, че няма смисъл да спорим и да се осъждаме една друга   Peace

Прочети ми поста до край и ще разбереш какви са ми терзанията и мислите.
Нито е повод да се съди, нито нищо.
Ама моля ви се тука четохме сума ти страници съждения за ваксини, хомеопатия и т.н. проблеми.
То да не пита пък нещо човек.  Crossing Arms
Просто поста на Мила ме подсети да питам нещо, което отдавна се чудех.
Някъде да видя осъждане?

# 171
  • София, Лагера
Хау!
Благодаря за отговорите за стаята, момичета!
Наистина ме замислихте... май няма да взимаме по-голям апартамент още. Ще видим третото дете какво ще бъде и кога ще стане (че то си е Божа работа). Тонита,  твоята схема е добра  Peace
Бебеш, питах Пресиян, иска да си е с Тервелче  Heart Eyes
Иначе стаята е около 20 кв.м., не е малка. И за мебели има място, и за деца  Simple Smile

Адис, колко ви е разликата с другите деца?

Мима, моля те, подсети ме каква е възрастта на другите ти хлапета!

Ох, Еления,  Laughing предполагам на теб не ти е смешно, но така цветно описваш Вико  Blush

Бенджи, от никаква храна не лишавам децата, само от тлъсто месо (сланинките) и миризлива риба (защото на мен ми се повръща от нея). Свинско давам на Пресиян, макар че аз не ям. Банани, малини и други плодове, които ние не ядем, децата ядат. Даваме елда, а ние не я ядем. Не давам джънк. Не давам сладки неща, не защото ние не ядем, защото са вредни. Сладко - плодове. Сама правя десерти, предимно от плодове и кремове на основата на извара и кис. мляко.
За цвеклото - майка ми не е обича, съответно не ни е давала. А се оказа, че аз обожавам!!! Сега ям по 2-3 пъти седмично Laughing По pазни съображения сме яли рядко и риба... въпреки, че е много полезна  Confused

Бире, като станат децата на по 3 г ще видиш, че е песен!  Party

# 172
  • София
по тел. ми каза че щял да ми продаде коластра от новозенландски крави и водорасли и детето ще спре да боледува...

Направо ме разби Joy Joy Joy

Бенджи, аз съм от неядящите големи групи храни. Месо ям, но никакво кисело мляко/извара/прясно мляко не ям от малка. На детето естествено ще давам, само не знам как ще опитвам киселото мляко на вкус.

Не ям и почти никакви плодове освен банани, тя банан мрази, а от другите опитва съвсем малко. Но се опитвам всячески да пробутам плод.

Цвекло, пащърнак, овесена каша, елда също не обичам, но малката плющи като невидяла Simple Smile

И според мен е по-добре по-малките деца да са в обща стая, дори за да се научат да споделят вещите и пространството, ако щете. По-забавно ще им е със сигурност. Виж, по-големите бих разделила, ако имам възможност.

Бързо да се оправят болничките. Чопи, има проблем с партидите бебешки ефералган, годността им е почти изтекла. И ние голямо обикаляне направихме, докато намерим в срок. Една аптекарка даже каза, че щяла да ни го подари, ако не било за бебе. Но е престъпно да продаваш лекарства извън срок за толкова малко дете!  #Cussing out Пусни оплакване, нека си понесат наказанието.

# 173
  • София
Ех това не бях го правила  Mr. Green

Запис, Бубе   bouquet

# 174
Бире, различно е всяко дете, но както Гъбка е писала - като тръгне на ясла или градина. Моите деца след като започнаха да ходят станаха много по-самостоятелни и започнаха да се заиграват сами.

Ноеми, този месец стават на 12 и 17 г.
А разликата с брат ми и сестрите ми е: едната ми сестра е с 1 година по-малка от мен, брат ми със седем, другата сестра - с десет.

# 175
Meрки и теглилки: 7400, 70 см.
По темите: от всяка една тема може да възникне конфликт, по тази логика дайте да не пишем нищо.
Та Бенджи, аз  давам всичко, гледам да се абстрахирам от собствения си вкус, НО има меса като агнешко и ярешко, които не ям и не готвя и които ако яде ще е веднъж годишно.
За деленето на  една стая, аз съм "за", когато става въпрос за еднополови деца.

# 176
Мамите с по-големи деца, кажете, кога по дяволите ще имаме малко мира?  Crazy
След третата година. PeaceАко не си родила още едно до тогава Crazy(както е в моя случай) Mr. GreenШегичка-всичко си е до дете. Hug
За стаите ІЗа сега докато са малки спят при нас,после като порасне Викинце,ще бъдат двамат в детската,а по-натама като пораснат и двамата ще са в отделни стаи.Имаме 3 спални и един хол.Но виж ако се борим за трето трябва да вдигаме още един етаж. Thinking Joy
За храните,ще давам всичко,каквото му се харесва(разбира се без консервантните буклуци-чипс,снакс,измислени бонбони и недоказани шоколади)Не,че няма да ги опита,като си знам бабите,но ще се старая да е възможно най-късно. Peace
За хомеоптите да кажа: Много съм доволна от нашата.Тя се води една от 4-5-те най добри в страната.
Снимки ,пращайте  до каря на месеца,най-много до 2-ри! Те повечето мами се отчетоха,останаха броени бройки-Ноеми,Пепита,Бубето,Нина,Луук,Люба,Алюрия и още няколко мами,които не са пратили да пращааааат! elito82@abv.bg

# 177
80% от нещата, които ядат децата аз не ги ям  Laughing На практика аз яма 10-15 неща  Crazy Давам всичко, което мисля, че ще им е полезно. Месо няма да давам категорично, аз имам остра алергия и не смятам да давам въобще.

Адис, става въпрос за продукти на аквасорс - зелена енергия (водораслите) и коластра. Много са ефективни но са много скъпи  Peace

# 178
  • sofia
80% от нещата, които ядат децата аз не ги ям  Laughing На практика аз яма 10-15 неща  Crazy Давам всичко, което мисля, че ще им е полезно. Месо няма да давам категорично, аз имам остра алергия и не смятам да давам въобще.

Адис, става въпрос за продукти на аквасорс - зелена енергия (водораслите) и коластра. Много са ефективни но са много скъпи  Peace

И аз подкрепям за коластрата и водораслите, прочетете из нета, много майки(приятелки) дават и децата им до момента (5-6г) не са пили АБ, боледували са, но с хрема и леко червено гърло.

Бебеш, задължително ли е и децата да направят алергия. Като станат на 3-4г, няма ли все пак да пробваш. Аз не ям магданоз и Ирен ме чува, че казвам, че е гадно и тя не го иска, но когато е в манджа, не го усеща и си хапва. Риба не готвя, не обичам, но за децата не често купувам готова

# 179
Като стана на въпрос за червено цвекло, как смятатте да го предлагате на дребните? Аз много го обичам сурово на салата...

Общи условия

Активация на акаунт