Първи сняг дойде, отмина, крачи смело ЯНУАРСКАТА дружина - 23

• 33 399
  • 737
  •   1
Отговори
# 600

Здрасти и от нас!
Преборихме лошите болести, но аз се скапах психически. Вчера лекарката като каза, че са им чисти гърдите и всичко е наред...и аз рухнах  Tired
Ще ходя при новите януарки да си повдигам духа  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Памперси понякога сменям през нощта...Но ако бебетата са будни, иначе не!
Не топля в МВ, поне засега.

За отбиването- не мога да дам съвет. За малките ще ги оставя сами да се отбият. При каката беше много изведнъж, но тя си беше и дърто магаре де, понесе го геройски Simple Smile за разлика от мен  Crazy

Рожден ден- още не съм го домислила, ама най-вероятно няма да е грандиозно.

И да се пооплачча- едната ми гърда е на камък от снощи. Жанкамина като булдозер през мен и подпуши някой канал....Чакам си Лецитина и зелето  Confused

Айде  хубав слънчев ден на всички  Hug

# 601
Мила, браво на девойките, радвам се, че вече сте здравички  Hug

Ети, това успях да намеря:
Lanolini
Vaselini
Glicerini
Vit A 50XE
Vit D2 600XE
MDS Външно
3-4 пъти дневно

Забравих одеве да се похваля, че за два дни имаме две зъбчета, най-накрая...

# 602
Калоян не се клати с музиката, но за това пък пее с нея Grinning

bube, за отбиването не съм чела, но това, което аз мисля е постепенно вместо кърма да започнеш да даваш АМ от шише. По принцип Калоян няма проблеми с шишето, затова не ми е на дневен ред, ако бебето не признава шишето.

Майчинството е до датата на раждането. (поне при мен, понеже родих по-рано. За преносилите не знам)

# 603
  • София
Майчинството е до датата на раждането. (поне при мен, понеже родих по-рано. За преносилите не знам)

Аз също родих по-рано,но майчинството ще ми е до датата на термина,иначе ще съм ощетена...Провери си в сайта на НОИ,в справката пише докога е отпуснато обезщетението и при теб трябва да е така.

# 604
Здрасти и от нас!

Краси, танцува на музика, аз бях казала отдавна, дори споделих стиловите предпочитания.

Майчинството, е до датата на термина(затова имаше изравнителен болничен от ЛЛ, след този от болницата според това кога сме родили), то си го пише до кога е в сайта на НОИ  Peace
Малко по надолу от
II. Заявления-декларации по чл. 50 и 51:
Дата на отпускане на обезщетението, определена от системата:
Дата на прекратяване изплащане на обезщетението, определена от системата:

В микровълновата не топля по изрична забрана на таткото на дребната. Иначе сигурно щях.
Сега го правя на водна баня като кипвам вода в каната изсипвам я в една по голяма купа и слагам вътре купичка с на Краси манджите.

Отбиването- аз го направих постепенно. Вече не се кърмим от около 10-тина дена. Почнах 1 по 1 да ги отпадам, докато не останахме само сутрин и вечер, после махнах вечерното и в сънно състояние и тиках шишето ( пропи за радост, а преди не искаше да види шише) и така останахме още около седмца или 10-тина дена само на сутрешно кърмене. До сега изобщо не съм поувствала напрежение в гърдите, нито нещо ми се е запушило, нищо. Значи според мен съм го направила по правилния начин. Малката е спокойна и нито един път не е потърсила или хленчила за гърда.  Rolling Eyes
Иначе ми стана мъчничко малко и леко жал, а честно казано изобщо не вярвах, но ето...

От вчера дребната нещо накашля сякаш с хрип, друго няма, не мога да разбера дали е настинала или е от стичащи се слюнки, че ни изби и второто зъбче.  newsm78
Чакам док да я види на обед, ама и взех един Проспан междувременно, дали да дам? newsm78

Последна редакция: ср, 02 ное 2011, 09:40 от Бенджолина

# 605
Здравейте и от мен Hug

ГггъбкаМерси за кафенцето Hug

"Богатото" майчинство се взима до термин Peace Laughing А паричките за м. Октомври всъщност утре ще си ги видим по сметките. Аз така си знам - превеждат във вторник или четвъртък първата седмица от месеца Peace

Мила Радвам се,че малките шушулки са добре  bouquet Браво на тях  bouquet

Памперс през нощта не сменям от много отдавна-затова сутрин тежи повече от нея Laughing

Ети Пиши как сте. Моята Буба пък ака поне по три пъти на ден - по малко и не винаги успявам да я хвана,освен ако не ми замирише. В много случаи като отворя памперса дупето е ужасно червено. И после... едни мазила,едни чудеса Rolling Eyes Надявам се като почне да ходи на гърне този проблем да се оправи,че...чак до кръв не сме стигали,ама това червено дупе Close

violini - Стискам палци за приятелката ти Hug Всичко да мине и замине по най-добрия начин Praynig Peace

За микровълновата - признавам си ,че от няколко дни претоплям манджите на бебка в нея Embarassed Записахме се на кухня и когато ми ги донесат са вече студени ,а са в пластмасови опаковки.Как претопляте вие?

Хубав слънчев ден на всички Hug

# 606
  • Варна
Добро утро момичета,
ейй веднъж и аз да седна сутрин на кафенце пред компа,обикновено не съм се активизирала още.
И аз да се похваля-Имаме си второ зъбче GrinningИзби преди 1 ден с мн зор(отново).
От вчера сме на 90 дневната-аз+ММ,дано нямам мн прегрешения и на финала фиданка..или поне топола Mr. Green
За РД още ваобще не ми се мисли.Мн ме затормозява тази мисъл,че вече сме големи(аз не смятам така де),а и всичките приготовления.При всички случаи смятам да е по-споко.На Преси бяхме в къщи,но доста хора(уж/шким newsm78 само рода).Беше голяма лудница,направо ми се събраха очите.Бях избухнала..то не бяха хапки-1,2,3..вида,салати,пълнени истории..абе бях се престарала.Просто хамалогията да обикаляш(обгрижваш) мн хора е голяма,не че нещо.
Мила супер!Добре,че е минало!Представям си как ти е олекнало Hug
Мама зайка честито тропкащо бебунче и от мен!
Майчинските и на мен от 2-3 дена са ми отразени за плащане на 4-ти.
И аз надникнах при януарките,ми стана ми мн smile3518носталгично.Искам пак,ама няма.
На МВ топля рядко,под чинийка от чашка за кафе.
За рецептата за "дупешкият" крем-сори ама не я знам,тук си ги продават готови направени в няколко аптеки.Дано някой се включи Peace
Я кажете с какви обувки слагате на дребните?К&К ли,нещо др ли.Гледам,че на последните тази година имат само неподплатени отвътре,а Пехо беше с такива(сега Вико ги носо в къщи,но са мн амортизирани).Та се чудя де Thinking
Взех от оня ситния кус-кус без варене от Лидъл,ще го пробваме днес.Мерси на момичето,което сподели(естесвено не си спомням кой беше).Мн полезно,нокога нямаше да вляза пак в Лидъл,че и кус-кус да терся Mr. Green
Времето днес пак,че е супер  Nature SunnyПриятни разходки!

# 607

От вчера дребната нещо накашля сякаш с хрип, друго няма, не мога да разбера дали е настинала или е от стичащи се слюнки, че ни изби и второто зъбче.  newsm78
Чакам док да я види на обед, ама и взех един Проспан междувременно, дали да дам? newsm78

Аз бих изчакала доки да я види Peace

# 608
Здравейте дами. В последните дни малко се навъртах, но имах период 10 дена без нет, заради бурята и работа по избори... Simple Smile
Крисси и Емилия е по същия начин, не наддава, а си хапва нормално. Последния път беше +200, сега е 7400, 68 см. Лекарката почна да си мисли, че е анемия. Е не го казва убедително. Аз не вярвам, защото като я виждам каква е лудетина, само седи права в кошарата по цял ден, джаска се, като пълзи така припка, че не мога да я видя къде е отишла. И затова не качва. А от рода на баща и са слаби хора и се е метнала на тях Simple Smile  Хемоглобина и беше 108 и док каза да давам повече телешко. Та купих от една месарница, казах, че е за бебе и много хубаво пюре яде събота и неделя.
Иначе ходим на ДК и си хапва от там детето Simple Smile
И нашата лекарка вчера ми каза , че се съмнява за анемия и ми изписа Малофер  капки , но не съм решила дали ще ги давам, каза ми също да сменим млякото досега давах Аптамил а сега ми каза да минем на Фризолак.И вече не се притеснявам толкова благодарение на вас момичета   bouquet  bouquet  bouquetвидях, че не само ние сме слабички .Ванислава също не застава на едно място като стрела е докато се обърна тя е на другия край на стаята.
Благодаря ви момичета   bouquet  bouquet  bouquet

# 609
  • Пловдив
Бубе, при мен в сайта на НОИ пише така:
Дата на отпускане на обезщетението, определена от системата: 19.4.2011 г.
Дата на прекратяване изплащане на обезщетението, определена от системата: 19.1.2012 г.

Това е по Заявление-декларация по чл. 50 и 51. Преди това съм била в болнични.
При мен датата е 19.01.- тогава ми беше термина, родих заедно с теб на 12.01
Значи е до датата на термина.
Peace До датата на термина е - да няма ощетени, едни родили по-рано, други по-късно. Обезщетението е 410 дни, започват 45 дни преди раждането и са точно до датата на термина.
А за майчинството да втората година и друго. То се получава до деня на навършване на две години на детето - не зависи по-рано и ли по-късно се е родило.

Оффф това с отбиването и аз почнах да си го мисля  Embarassed . Искам да махна дневните кърмения - 4-5 на брой. Нощем не е проблем - на 2-3 часа се буди, но с тия зъби ще е така.
Излиза ми нова работа и ще трябва да я поема, поне от вкъщи ще работя, но ще трябва да викам на ММ бабата да гледа бръмбара, или да го давам през деня в събота и неделя на свеки, а ще почнат и лекции  Crazy.....

Браво на Калин - той беше на ред  Simple Smile.

# 610
  • Пазарджик
А добро утро!!!
Адис,не си ме подвела аз щях да го купя и без да се допитам до тебе HugПросто помня ,че някой се похвали ,че го има и реших да питам.Ще я пробвам днес пак,че вчера доста походи и сега всичко ме боли,пусти му кръст.
А за кремчето ,съставките са същите ,но имаше и грамажи.

Честити зъбчета !!!

Мила  Hug
Леприконче извини ме и ти Embarassed

РД ще го отбелязваме,не съм решила как и къде но не мога да го пропусна.То тогава е Иванов ден,а на моята приятелка и мъжа и сина са Ивановци ,та може да направим една сбирка.

И да се похваля ,вчера си купих рокля и това е първото нещо с което се харесвам от както съм родила Embarassed

# 611
Добро утро и от мен!

В микровълнова не топля в момента, моята се счупи и сега ще купуваме нова. Имам нагревател на Авент и в него топля и яденето и водата за АМ.

Ще бягам, че чувам рев. Днес не иска да спи.

# 612
Объркала съм се за майчинстовото. Мерси за поправката.

Казаха ми, че в деня след като навърши една година трябва да се върна на работа. Втората година ще я прехвърлям на майка ми.

Ние нямаме микровълнова, но не знам защо толкова хора са я сметнали за вредна.

# 613
Етомира, да не сте с някаква хранителна алергия, че така  изведнъж се влошава? Досега с детския крем на Себамед съм оправяла всякакви подсичания, ако искаш побвай.
МВ, въпреки, че е вредна от време на време я ползвам- на две седмици веднъж. Гледам да готвя за едно ядене или претоплям предимно на котлона.

# 614
Добро утро!

Мила, радвам се че е минал тоз черен период.

Елениа, чудесен е колажа.

Памперс сменям нощем, защото ние изпиваме много вода на заспиване и през нощта. Ако не го сменя, не издържа. Сменям го на някое от събужданията му, той си е полузаспал и не е проблем.

Ние отдавна сме на детска кухня. Яде си всичко оттам. Направо ме шашнахте с тия 30 буркана. Тук дават 4 яденета. Всеки си носи 4 бурканчета и слагат на място.

Топля в МВ. Иначе е много бавно.

Оп, бебчо се събуди.

Общи условия

Активация на акаунт