В ПЕТИ КЛАС всичко ново е за нас - тема № 32

• 72 564
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Не се газирайте,както казва сина ми!Занималнята е задължителна само за тези деца,чиито родители подадат заявление за целодневно обучение!Няма сила или постановление,което да те задължи да подадеш такова заявление!За съжаление медиите,а и някои учители,съзнателно или несъзнателно манипулират обществото!

# 571
Ако ще ви успокоя малко,манипулациите са навсякъде в училище. И не, че ние сме тъпи и не разбираме,а не смеем да се обаждаме всеки път защото знаем, че па детето ще страда от голямата уста.

# 572
Благодаря за вашите мнения и успокоения. Аз не съм подавала заявление и детето ми до на стаящият момент не е посещавала занималня, но сега трябва да стои на студа и да чака училищния автобус до 17,00 за да се прибере в къщи.

# 573
Е ами значи сега ще посещава. Simple Smile Другите родители,децата на които пътуват с вас как ще решат проблема?

# 574
  • София
Много му е трудно с материала,не може да се справя дори и с моя помощ,направо не ми се мисли как ще завърши...не срока,годината... Sad
Уф, не си сама! Tired
И при нас е така. Само, че обратно. Всичко му е много лесно и всичко му е, уж, ясно! Само дето оценките му не показват същото. Thinking ooooh!
Вкъщи решаваме задачите, поправям, преглеждам, проверявам. На контролно- 3. ooooh!
Английския, математиката и българският, за сега, са му най-трагични.

# 575
Аз съм възмутена от последното решение на Министерството на образованието - в стремежа си да усвоят пари по европейски програми ще доведат децата до лудост. Вчера присъствах на родителска среща в провинциалното училище на моето дете. Бяхме уведомени от кл. ръководител, че децата, които пътуват  от друго населено мястo ще трябва задължително да бъдат на занималня до 17.00 часа, като обяснения получих, че това е по програма на министерството и е задължитерна за всички ученици до 7 клас. В следствиена това детето ми ще се прибира в къщи в 18.00 часа, като е станало в 6,30 часа, за да отиде в училище. Това е лудост на болни мозъци, които изобщо не се интерисуват от това как ще се чувстват на децата при пристоя си от около 10 часа в училище.   

Тия хора наистина са луди  #Crazy

А вие какво предлагате - отделен автобус за всяко дете ли?
Извинявам се , ако не съм ви разбрала правилно, но имам познати които поради такива причини се наложи да сменят населеното си място. Иначе трябваше в 1ви клас дребосъчката да стои на улицата и да чака до 17 часа училищния автобус да я вземе / т.е. нямаше организирана занималня до 17 часа....и какво да прави едно седемгодишно дете в непознато населено място само ??? За мен това е недомислица, а не че се предлага занималня за удобство на родителите . Ами ще си напише домашните в училищната занималня, докато чака автобуса. Едва ли за малък брой деца министерството може да плати обеден и вечерен курс на училищния автобус. За съжаление с разни такива недомислици се закриха толкова селски училища и се обезлюдиха населените места - на едно село като му затворят училището и край с него  Twisted Evil

# 576
Днес прочетох за тази национална програма на МОН трябва да обхване децат, които са в риск от отпадане от училище, а не децата, които посещават редовно у-ще. Явно, за да си осигурят средствата и по тази програма училището ни предствя информацията, че всички деца са задължени да посещават занималня. Да поясня, че автобуса тръгваше в 14.30, което беше удобно за всички пътуващи деца.

# 577
  • София
Моите девойки пък се справят  по важните премети, за сметка на физическо,пеене и рисуване. Едната пее от 3-годишна, но това не й пречи да има едни оценки по музика, свят да му се завие на човек от тях. Joy При другата ситуацията е подобна, но по рисуване.Ходи на извънкласни занимания  вече 6-7 години и наистина рисува добре и с  нестихващо желание.Това го казват хора, разбиращи от изобразително изкуство, не аз. Но  учителката е непреклонна и твърди, че сестра й рисува по-добре. Mr. GreenНищо, че борчето й примерно представлява само три триъгълничета, метнати едно над друго..Но какво разбирам аз?

# 578
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Моята пък миналата седмица ме шокира с изказването, че тя не учела уроци по разказните предмети, защото госпожите били казали само плана да се чете.  Shocked  Направо изумях. На въпроса как се предполага, че ще могат да отговарят на въпроси, да знаят дати и определения или да разказват урока само от едно прочитане на плана, ми бе отговорено, че знанията идвали от слушането в час.  Crazy
Срока ще завърши с петица по физическо само май, защото й се опъват нещо лицевите опори.

# 579
  • Русе
Моята пък миналата седмица ме шокира с изказването, че тя не учела уроци по разказните предмети, защото госпожите били казали само плана да се чете.  Shocked  Направо изумях. На въпроса как се предполага, че ще могат да отговарят на въпроси, да знаят дати и определения или да разказват урока само от едно прочитане на плана, ми бе отговорено, че знанията идвали от слушането в час.  Crazy
и при нас беше така, що да го уча госпожата каза само на въпросите и да научим плана - вдигнах пушилка до бога и сега учи и разказва - на глас Crossing Arms не стига че не могат едно изречение да вържат като хората, ами - плана само.
сега с ме с нова мода изречения то рода - "днес оная г-жа каза на тоз а той на онзи, че еди какво си" или решение на задача по математика - " ето бе този триъгълник като му съберем лицето с на оня дава големия " , а то има два големи и няколко малки, и се преплитат - и .... ми иде да я удуша.

# 580
  • под Витоша
Цяла нощ рисувах, по-точно редактирах и коригирах рисунките на сина ми от първия срок - много е притеснен горкия! По всичко има шестици, но като не може да рисува.... сигурно ще има 5-ца за срока! Никога не съм го гонила за оценки, какво се е уплашило това дете...

# 581
  • Русе
ами остави го да има петица по рисуване и да разбере сам, че не е края на света. те сега нали всичко сами искат да разбират - и като се вкарат в каша - "ти беше права ама аз що не те слушах", еми що? щот ти е дебела главата тинейджърска smile3527 newsm48

# 582
Миналата седмица му ЗАБРАНИХ да учи за тест по музика. Едвам гледаше вече от умора, имаше да учи още по ЧП, а седнал да чете по музика!!! Усетих, че му олекна, като го спрях. Взе, че изкара 6 с "БРАВО"... сега е много горд и каза, че от сега нататък по музика само ще слуша в часовете и няма да учи допълнително. Дано не изкара по някой друг предмет някоя 6-ца по инерция, защото върви обяснявай после, че по някои предмети може да не учи, а по други трябва гърч!
За протокола - завършва срока с една 5-ца по български. Много съм доволна, че усилията в крайна сметка дадоха резултат!

# 583
  • София
Нашите в понеделник ще правят класно по изобразително изкуство!
Аз бях супер изненадана, обаче се оказа, че имат тетрадка и даже са писали - понятия, техники на рисуване, светлосенки, пейзажи... Не е нещо сложно и обемно, просто не подозирах.

Моята щерка влага много време и усилия за разни проекти. Малко започнах да се дразня на тези проекти, защото й отнемат от и без това малкото време за учене. Принципно е добре децата сами да си намират информацията, да я преработят и така я запомнят, обаче...времето не стига. 

# 584
  • Пловдив
И аз питах щерката: класно по изобразително няма да имат, но си имат тетрадки, където записват някои неща...Били много малко и лесни, според нея.. Wink
Не ги изпитват на теория, само ако някой "не слуша" /хи хи хи/...Оценяват им рисунките, тя няма проблем там -  отдава й се да рисува, а и няколко години ходи извънкласно на изобразително... Wink
Със спорта по същия начин - веднага си личало, кой се е занимавал допълнително с някакъв спорт, не било трудно и нормативите не били невъзможни...децата с по- добра физ. подготовка се справяли лесно...
Тази година, за съжаление, няма време и не се занимава с нищо допълнително, но явно това, че е ходила две -три години на различни занимания е от полза...

Може би при нас не ги юркат толкова...

Общи условия

Активация на акаунт