В ПЕТИ КЛАС всичко ново е за нас - тема № 32

• 72 415
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Лелеее, тая даскалица не се шегува  Mr. Green

# 226
Щяло да бъде двойка, но понеже задачите били вярно решени - тройка.
Оххх, обичам я тази жена!  bouquet

Carmela Biscuit , синът ти е уникален!  bouquet

# 227
  • София
Фран, шегата настрана, леко се плаша. Той в пети клас, още далече от
пубертетски истории и не може да си събере акъла, какво ще бъде в седми  ooooh!
Поне се постресна малко днес.

За уникалното - от разговорите ми с майки на други момчета оставам с впечатление,
че по-скоро е стандартен модел  Mr. Green - умен, но разсеян, небрежен и порядъчно мързелив.
Както обичаше да казва баба му, лека й пръст, сякаш е някаква диагноза - нали е мъж ...

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 07:17 от Carmela Biscuit

# 228
Според мен е пълно безумие да се искат в подробности митологиите, при това - всички накуп...при това - в 5-ти клас. От всичките богове и истории покрай тях, в главата на синковеца е останала само някаква каша. Всичко можеше да бъде предстсвено  без  децата да остават с впечатлението, че от извънбрачните връзки на Зевс и потта на незнамкойси великан зависи собственият им живот!... Защото за въпросния тест учихме повече, отколкото по всичко останало за седмицата, а резултата е доста неудовлетворителен.
Иначе съм категорично ЗА! да бъдат настъпвани и напъвани по български. От курс в 7-ми клас май никой няма да се отърве, но ако ги държат по-лабаво сега, след 2 години какво да очакваме?! Летвата в елитните гимназии се вдига все повече и дори желанието ни да е да учим в мат. гимназия, може да се окаже, че точно оценката по бълг. език е решаваща за класирането...
Нашият историк категорично отказва да преподава по учебник и този предмет ни е песен - кратки и ясни лекции, без ислишен тормоз.

# 229
  • София
Ех, мами, тормоз с митологията видяхме днес по семейному. Mr. GreenНаправо ми гръмна главата.Девойките се върнаха супер доволни  с  шестица от теста върху гръцката митология и окрилени от това решиха да помагат на деветокласничката да си направи домашното. Mr. GreenА то беше направата на родословно дърво на гръцките богове, титани и не знам още какво.Няма да ми повярвате, но лудницата беше пълна.В 9 клас се учат всичките работи отново, но далеч по-детайлно.Някои от упоменатите гръцки богове не съм ги и чувала.Та който се е стреснал от сегашната какафония в главата на децата, да си представи тази, която ги чака след някоя и друга година.  Даже като подърък ви мятам снимчица на дървото, може да ви е полезна.... hahaha hahaha На пръв поглед изглежда лесна работа , но аз съм свидетел колко време им отне.Едната чертаеше,след уточняване на схемата, другата оцветяваше в синьо мъжките  екземпляри, а третата  женските - в розово.Междувременно разпалено спореха  кой на кого е дете и за кого се е оженил.На мен пък ми се искаше да излеза някъде и да си поема въздух..
И след всичката тази дандания се заехме и с ученето по немски. За да напишат вярно домашното в учебната тетрадка, първо трябваше да знаят как се спрягат глаголите. Та обяснявах първо това, после устно се упражинхме с учените дотук глаголи и като им светна как се правят нещата - написаха домашното.Слава Богу, по математика си бяха написали домашното в училище.Учителката провежда нещо като кръжок с допълнително решаване на задачи, но днес ги накарала да решават домашното, понеже било твърде обемно и да си помогнат за утре.Един товар по-малко Joy За утре остава написването на 30 изречения по БЕЛ - 10 в минало несвършено, 10 в минало свършено и 10 май в бъдеще, за последното може и да греша.А да, и направата на робот с оцветени  геометрични фигури в Paint, това  по информационни технологии.Е , нека сега една майка на детенце, което напусна нашето училище след четвърти клас,пак да ми каже , че е предпирела преместването, понеже са много лежерни нещата в нашето училище, на децата им липсва всякаква  амбиция и тази липса до 7 клас неминуемо щяла да ги затрие.Хич не виждам с това натоварване каквито и да е перспективи да кривнат от пътя.
За курсове по БЕЛ-гарантирано ще се ходи.При нас няма да се размине обаче и ходенето по мат.И все пак съм  изключително доволна,че учителката е страшно взискателна и поне няма да имат пропуски върху основния материал.А при такова положение надграждането става по-лесно, казвам го от опит с голямата.  Засега нещата са идеални, дано и занапред продължат така.Обяснява им учителката, те я слушат, което значи, че е събудила интереса им.Разбират материала и с кеф решават домашните си.И двете имат пълна шестица на теста за дроби.  И за първи път имат мерак за допълнителни занимания по предмета. Кръжокът е последен час и от него се връщат чак в 19,30, но въпреки това  не дават и дума да се издума да го пропуснат.
И както нещата по основните и важните предмети са наред, така по останалите са далеч, далеч  от розови. JoyЕдната има тройка по физическо.Нормативът бил да направят 80 коремни преси , а тя направила само 45 или нещо подобно.Другата пък има 3 по музика.И се чудят горките и се маят защо стандартът ми бил двоен. LaughingИначе казано, защо от тройката по музика или от тази по физкултура не съм недоволствала въобще , а съм правела начумерени  физиономии за някоя далеч по-висока оценка по друг предмет.Как да им обясни човек, че има неща с по-голяма важност, без да противоречи на казаното от учителката по музика, която  им набивала в кратунките, че предметът й е твърде важен и да не си правят сметки без кръчмар Mr. Green
Та такива ми ти работи. Досадих ви с моя роман, за което  се извинявам.Но къде другаде, ако не тук, да си излея душата и да си отдъхна, че най-накрая, макар и в среднощните часове, се почувствах човек .

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 21:09 от eine in Rente gegangene Nixe

# 230
  • София
Добро утро, мами и Кумчо Вълчо, и от мен, вчера доста сте писали, отне ми доста време тази сутрин да ви изчета, но нали идвам в офиса в 7, 30ч. след като оставя девойката в училище, имам време, така да се каже!
Относно блок флейтите, моето дете сподели, че господинът казал да ги купим от някакъв магазин на "Оборище", пряката не се сещаше, където бил уговорил като кажем от кое у-ще са да ни правят по 3 лв. отстъпка (т.е. от 17лв. на 14лв.), аз още не съм ходила до този магазин (утре имат музика), но ако днес успея да стигна и до там, ще пиша пак.

За митологията - на нас поне за старогръцката митология много ни помогнаха книгите за Пърси Джаксън, там по един доста опростен тинейджърски начин са въведени тези богове сред героите и дъщеря ми ги знаеше още миналата година, за митовете на другите народи, за съжаление не съм срещала такива популярни четива, че да ни помогнат. Иначе на прословутото контролно по литература има петица и то защото не описала достатъчно разликата между старогръцкия и скандинавския мит, то и мен да ме питат, малко ще се затрудня! Но за нейно и най-вече за мое улеснение съм купила едно помагало по литература  ("Помагало по БЕЛ за 5 клас"), в което има доста разработки по литература и могат от там да се вземат идеи при странните, според мен, въпроси с нужда от елементи на разсъждения, ако проявявате интерес ще погледна довечера на кое издателство е.

И аз се замислям вече какъв да е формата на допълнителната подготовка по БЕЛ, като все ми се ще да не започваме още от 6 клас, но тук очаквам мамите и с по-големи деца да споделят опит!

Доста дълъг пост стана, но и вие доста сте писали вчера! Grinning

# 231
  • София
На контролното за митовете моят син има двойка.

# 232
  • София
Да, Пърси Джаксън и помага и пречи, защото в един момент моичкият започва да говори едни доста художествени неща, далеч от истинските митове и аз непрекъснато повтарям да не бърка художествената литература с митологията.
Но е истина, че боговете, децата им и т.н. се запомнят именно от тази поредица, по която и той е луднал и довършва последната книга от втората част, която излезе миналата седмица.
Така че, ако децата ви обичат книгите поредицата е добро "помагало", а и се чете супер леко.

# 233
  • София
И аз се замислям вече какъв да е формата на допълнителната подготовка по БЕЛ, като все ми се ще да не започваме още от 6 клас, но тук очаквам мамите и с по-големи деца да споделят опит!

Ако детето се справя с БЕЛ добре, според мен школа от 6 клас е излишна.
Моята девойка я записах сега в седми клас по-скоро като презастраховка.
В клас са 33 деца, на срок госпожата по БЕЛ чува нейна работа
най-много 3-4 пъти, още по-рядко пък я прочита, а и
ми се искаше и още един професионален поглед върху езика и стила й,
винаги има какво да се подобри.
Иначе граматика се учи с много упражнения и тестове.
Ще видим резултатите напролет ...

За брат й обаче ... ще трябва да се преквалифицирам в частен учител май
тази година. Ще съм ти благодарна за издателството на това помагало.

За флейтите и моите деца казаха, че се купували от магазин на "Оборище",
близо до храм-паметника. Искат ги и на седмокласниците, така
че ако господинът издържи, ще се ползват поне три години (на въпрос по-горе Simple Smile).

Само на мен ли в тази поредица за Пърси Джаксън митологията ми се видя
невероятно профанизирана типично по американски? С мъка изчетох първата книга,
втората я захвърлих още в началото (сигурно после става по-интересно  Mr. Green).

# 234
  • София
Физическо ................. кажете как са децата ви по тази дисциплина. Разбирам, че и други деца резултатите не са кой знае какви. Ние имаме ТРИ тройки! Какви са тези нормативи? А е спортист - тренира като луд.
Но да си призная изобщо не се впечатлявам - дори се смеем с баща му, а и той с нас. Какво да направим, като не може - не може. Дори сега се усмихвам като си представя електронния бележник и вътре едни такива оранжевки тройчици  Laughing

# 235
  • София
Физическо ................. кажете как са децата ви по тази дисциплина. Разбирам, че и други деца резултатите не са кой знае какви. Ние имаме ТРИ тройки! Какви са тези нормативи? А е спортист - тренира като луд.
Но да си призная изобщо не се впечатлявам - дори се смеем с баща му, а и той с нас. Какво да направим, като не може - не може. Дори сега се усмихвам като си представя електронния бележник и вътре едни такива оранжевки тройчици  Laughing

О, музика, рисуване и физическо са ми много "интересни" предмети.
Моят има 5, 4 и 3 по физическо и бил сред най-бързите. Също е спортен тип и тренира.
За сметка на това е наредил шестица до шестица по музика, а какво ми е славейче  Mr. Green

# 236
  • София
Вчера децата, които са носели флейти са получили по две шестици по музика, а тези без флейти -по една.

# 237
  • София
Спортните натури - с тройки по физическо, а моята, от близо 7 години пееща във вокална група девойка - с 3 по музика Mr. Green

# 238
  • София
Ако детето се справя с БЕЛ добре, според мен школа от 6 клас е излишна.
Моята девойка я записах сега в седми клас по-скоро като презастраховка.
В клас са 33 деца, на срок госпожата по БЕЛ чува нейна работа
най-много 3-4 пъти, още по-рядко пък я прочита, а и
ми се искаше и още един професионален поглед върху езика и стила й,
винаги има какво да се подобри.
Иначе граматика се учи с много упражнения и тестове.
Ще видим резултатите напролет ...

За брат й обаче ... ще трябва да се преквалифицирам в частен учител май
тази година. Ще съм ти благодарна за издателството на това помагало.

За флейтите и моите деца казаха, че се купували от магазин на "Оборище",
близо до храм-паметника. Искат ги и на седмокласниците, така
че ако господинът издържи, ще се ползват поне три години (на въпрос по-горе Simple Smile).

Само на мен ли в тази поредица за Пърси Джаксън митологията ми се видя
невероятно профанизирана типично по американски? С мъка изчетох първата книга,
втората я захвърлих още в началото (сигурно после става по-интересно  Mr. Green).

Благодаря, Кармела!
Довечера ще пиша за помагалото, а иначе тези книги за Пърси Джаксън аз не съм ги чела, нямам чак толкова търпение за тези наистина "поамериканчени" истории, но все пак съм доволна, че дъщеря ми чете и на всичкото отгоре може да се извлече някаква полезна информация, като имената на боговете и кой бог на какво е! А и сравнени с книгите за вампири и върколаци, тези ми се виждат като класика!

# 239
Вчера децата, които са носели флейти са получили по две шестици по музика, а тези без флейти -по една.
Joy
Сега разглеждах електронния дневник. Девойката има 4,5 и 6 по физическо, 6 по музика, а коментарът по музика е: "Отлично представяне на последния урок". Joy Пък ако занесем и флейта в петък, в което се съмнявам, направо...пей сърце.

tufche, голямата ми дъщеря посещаваше школа Веди в седми клас по БЕЛ. Мисля, че спокойно можеше да мине и без този курс, но все пак реших да се презастраховам. Вероятно така и ще постъпя с малката, пък ако все още същата госпожа преподава там, съвсем ще бъдем улеснени.

Иначе Пърси Джаксън го е прочела отвсякъде. Но тя постоянно чете, даже от библиотеката на СМГ си взима книжки. А вчера се е абонирала за списание Математика+ .

Общи условия

Активация на акаунт