В ПЕТИ КЛАС всичко ново е за нас - тема № 32

• 72 413
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
 Поредица за Пърси Джаксън и на моята дъщеря й помогна за този тест по Литература. Ние също правихме родословно дърво на боговете. Стилът на тази поредица наистина е доста дразнещ за мен, но детето ги чете направо на един дъх - чак се наказваме да й вземам книгата.  Mr. Green

# 241
Физическо ................. кажете как са децата ви по тази дисциплина. Разбирам, че и други деца резултатите не са кой знае какви. Ние имаме ТРИ тройки! Какви са тези нормативи? А е спортист - тренира като луд.
Но да си призная изобщо не се впечатлявам - дори се смеем с баща му, а и той с нас. Какво да направим, като не може - не може. Дори сега се усмихвам като си представя електронния бележник и вътре едни такива оранжевки тройчици  Laughing

И моят е с три тройки - на 60м, 600м и скок от място. Но като го знам, че е 15-20кг наднормен, не му се притеснявам за тези оценки. Даже оня ден ми каза, че имал вече и една шестица по физическо, ама аз още не съм я видял в дневника. Пък и така и не можа да ми обясни на какво му е писана.
По музика повсеместно имат шестици. На въпроса ми - "Как ви изпитват, един по един ли пеете?", отговорът беше - "Ами! Не! Пеем всички заедно и господин учителя ни преценява."  Mr. Green

ПП. Само да добавя нещо извън темата - днес бързахме, бързахме да не закъснеем (от 9:15 сме днес), и преди малко сина се обади, че успешно е стигнал... за СРЕДАТА НА ВТОРИЯ ЧАС! Оказа се, че днес били с намалени часове и от по-рано. А той "не знаел"... Много странна работа!  Thinking

# 242
Най-вероятно не сте единствени Кумчо. Вчера случайно му хрумна на моя да ми каже иначе и ние щяхме да си дойдем в 9.15. Намалени са часовете, свършват в 11.40.

# 243
И при нас покриват тези нормативи по физическо и са забавни резултатите им.Погледнах нормите, които трябва да покриват и си мисля, че не са много децата, които ще се справят с тях.

# 244
  • София
eine in Rente gegangene Nixe, изумена съм от снимката на родословието! Аз съм правила такова на нашия род и знам какъв къртовски труд е. А вашата задача е била и по-трудна като се приеме, че в рода ни няма връзки от рода на някой дето има син от правнучката си  Mr. Green (дали правилно съм разбрала Зевс и Семела и отрочето им Дионис?)

Като общо бих посъветвала майките на спортисти и музиканти да не се впечатляват от оценките на децата им по спорт и музика в училище. Техните способности има къде да бъдат оценени и това се знае.

И тъй като и аз имам 5 и 9 клас - т.е. литературата е горе-долу еднаква и еднакво трудно и досадно неразбираема, мисля, че е по-добре да обърнем внимание по-скоро на българската граматика и правопис. Пък то децата ни сами ще си прочетат литературата, която ще им е от полза за по-нататък в живота. И никога не е късно. Аз например съм чела някои задължителни произведения години след като сме ги изучавали в училище. И също като kumchowalcho мисля, че до 7 клас се учи грамотността на човека по български език.

И, извинете ме за off-topic-а, но виждам тук доста хора, говорещи за електронен бележник и "оранжеви тройки Wink" (радвайте се, докато не видите червеното). Имам предложение към вас, защото познах училището и тъй като не намирам отделна тема за него (с изключение на тази за прием след 4 клас) нека да си направим една тема, защото догодина и на вас вече няма да ви е интересна темата за приема, а винаги има какво да се коментира. Ако има такава, а аз съм я пропуснала, извинете, ориентирайте ме, моля

# 245
  • гр. София
Здравейте мами и татковци на петокласници!
Включвам се в темата за флейтата по музика, с която успяхме да се сдобием в събота.
Миналата седмица се обадих в почти всички музикални магазини в София, за да търся флейта - немски строй(каквото и да означава това), алт или сопран, дървена или пластмасова (това е по описанието, което им е дал господинът по музика) .
От магазина на Оборище ми казаха, че са имали само няколко флейти, които са продали преди няколко дни и до края на годината няма да получават. Обадих се в магазина на "Петте кюшета" - там имаха само две, но пластмасови Ямаха - сопран, които струват около 15 лв.(синът ми каза, че трябва да търсим немска и задължително сопран). След като се чудех дали да се обадя на господина по музика и да го помоля той да организира закупуването на флейтите, случайно видях, че до нас (на бул. Черни връх - точно до бившия завод Витоша) са открили голям музикален магазин и ....................в него има точно такива флейти - немски, пластмасови и струват 14.50 лв. Купихме я вече, даже купихме и палки за барабани (струват 7 лв.), които също се изискват от господина по музика - каза го и пна нас на родителската среща. Ако някой от вас не се справи с откриването на флейта, обадете се, ще ви купя от нашия магазин -казаха ми, че имат достатъчно.

# 246
  • София
Сега разглеждах електронния дневник.

Иначе Пърси Джаксън го е прочела отвсякъде. Но тя постоянно чете, даже от библиотеката на СМГ си взима книжки. А вчера се е абонирала за списание Математика+ .

А аз все още не съм се сдобила с код за достъп до електронния дневник, явно госпожата ми е разбрала грешно имейла или някъде другаде е причината, втора седмица чакам маята дъщеря да си спомни докато е на училище и да напомни за това на класната им, но уви....
В библиотеката на у-щето също се записа и е много доволна, че има доста книги и то от новоизлизащите, така че си взема и от там, но реши че няма да чака да закупят последната на Рик Риърдън "Синовете на Нептун" и трябваше да я закупя, но щом е за книги, не споря!

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 12:49 от tufche

# 247

... реши че няма да чака да закупят последната на Рик Риърдън "Синовете на Нептун" и трябваше да я закупя, но щом е за книги, не споря!
И моята така реши - и аз я купих. И реши, че не може да чака и за половин ден я прочете Rolling Eyes

Сега разглеждах електронния дневник.

И аз го гледах, но не можах да разбера защо в ел. дневник има оценки, които липсват в бележника и то след като г-жата е нанасяла пропуснатите. Това означава ли, че ел. и хартиения дневник се разминават?
За шестиците по музика в бележника, които не са написани в дневника, разбрах и вече не питам  Wink

tufche, защо не се обадиш направо на госпожата? Нашата дори насърчава обажданията и бързата директна комуникация.

# 248
  • София
И моят син с 2ка по литература. Sad

# 249
  • София
tufche, защо не се обадиш направо на госпожата? Нашата дори насърчава обажданията и бързата директна комуникация.

Ами точно това ще трябва да направя, най-накрая! Simple Smile

# 250
Много ме заинтригувахте с този електронен бележник/ дневник. какво точно се отразява там? Само оценките ли? С какво е по-различен от хартиения?

# 251
  • София
Аз съм се сблъскал за сега само с учебника по история. Амииии трябваше ми около половин час, за да схвана "урока" и още към час, за да го обясня с разбираеми за детето думи. Не обърнах внимание на кое издателство е.

Дъщеря ми учи по учебника на издателство Прозорец, а ето тук има уроци по история за слушане по учебника на издателство Просвета: http://www.avtori.com/categories/8.html

И аз й обяснявам уроците, но ми се струва, че нежеланието й да чете сама е проблемът при нас, а не неразбирането на урока.

# 252
  • Sofia
Ще пробваме и с уроците за слушане,дано му стане интересно...Наскоро гледах малко от предаването Непознатата земя по БНТ и ми направи впечатление,че е направено много добре,историци разказват за събитията по нашата земя,показват много находки,пресъздават случки и мисля да ги потърся епизодите,пък може и да му стане интересна историята на моя син...

# 253
Много ме заинтригувахте с този електронен бележник/ дневник. какво точно се отразява там? Само оценките ли? С какво е по-различен от хартиения?

Доста повече е. Има възможност да се получават съобщения от класната до всички, както и индивидуални съобщения, на които може да се отговори. Има възможност да се въведе програмата за първия и втория срок, както и разписанието. Има библиотека, в която класната качва различни неща (тестове, уроци), които сметне, че ще са от полза. Има също форум на класа и галерия на класа (която поне при нас още не работи). И полезни връзки също - разни сайтове за това-онова.
И забравих - има отдел за отсъствията. Кога е отсъствал съответния ученик.

Всичко това, разбира се, трябва да се попълва от някого. Мисля, че това е класната - тя се товари допълнително.  Sad

# 254
  • София
Ами доколкото знам той е на национално ниво - не само за училището.
www.bgclass.net - от тук можеш да разбереш общо за дневника.
Всеки си има персонален код и гледа за детето си. Има и форум, но в нашия още няма участници. Ние си пишем в тази тема Wink

Общи условия

Активация на акаунт