В ПЕТИ КЛАС всичко ново е за нас - тема № 32

• 72 433
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • дядовата ръкавичка
И на моя ученик, любимите предмети са ФВС, изобразително и ИТ  Mr. Green Но се старае и по другите.
За учебниците по БЕЛ - и аз съм без думи, нашите са на Просвета. Изключително трудно ми е да разбера за какво иде реч в уроците, а какво остава за децата.  ooooh!

# 196
Аз съм се сблъскал за сега само с учебника по история. Амииии трябваше ми около половин час, за да схвана "урока" и още към час, за да го обясня с разбираеми за детето думи. Не обърнах внимание на кое издателство е.

# 197
Бях ви изпуснала в тази тема и страниците дотук ги минах по диагонал...
... но както се казваше в една реклама "Войводо, събрахме се ..." (Фран, peppia, kumchowalcho  Hug)

# 198
При нас по история не учат по учебника. Само от тетрадката. Всяка седмица имат домашно да потърсят информация и да напишат страница-две за дадено събитие. Последно имаше да пише за съкровището на Хан Кубрат и му беше много интересно.

# 199
  • София
При дъщеря ми вторият чужд език е два пъти седмично. Аз избрах руски, също за да мога да помагам.

И дъщеря ми учи руски, вие по коя система сте, при нас учат по Друзья  Peace

Същата. Само като погледнах речника в края на учебника и се отчаях! Нито е по уроци, нито е по азбучен ред. Е, ако детето е забравило някоя дума какво означава, как да я намери, за да види значението й? Ама това е най-малкият проблем.
Всъщност учебниците по български и литература са истинското зло.

А ние учим по Радуга.
Не си дават много зор. Нито пишат.
По история - изд. Анубис и самата госпожа каза, че учебника е труден и родителите да подчертават с молив най-важното. Да не се учи целия урок. На мен ми е необходимо да го прочета 2 пъти и после да го обясня.

Имам чувството, че 5 клас е много труден.

# 200
Бях ви изпуснала в тази тема и страниците дотук ги минах по диагонал...
... но както се казваше в една реклама "Войводо, събрахме се ..." (Фран, peppia, kumchowalcho  Hug)

Събрахме се  bouquet
По-леко дано минем началото, да се нагодят децата. И на мен дори взе много да ми идва по всичко зор, че и по рисуване и трудово дори. Изобщо не говоря  за ЧП, Историята.. че и математиката отгоре на всичко... Joy

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 13:52 от peppia

# 201
При нас ЗИП-а е същия език, като и без ЗИП, т.е. английски... не че се натискам да учи още един език... хубаво нещо са езиците, по принцип, но ако не се практикуват са само губене на време.

# 202
  • София
Значи не само аз имам чувството, че повтарям пети клас  Joy

# 203
Какво стана с блок флейтите? Купихте ли?
В петък по музика е имало само едно дете с въпросния инструмент. Девойката ми спомена, че май не било задължително закупуването, но тя и за контролното по математика преди състезанието Хитър Петър в Габрово ми каза, че е по желание и не отиде, та вече не й вярвам много Joy Радвам се, че има с кого да си сверявам часовника тук. Hug
Иначе мисля да се скатая, а и без това вкъщи намерихме някаква флейта, детска играчка на дребния и се чудя дали с нея можем да отбием номера. Laughing
ucu, привет! Hug

Люлин, съвсем се изгуби! Hug

# 204
  • София
Какво стана с блок флейтите? Купихте ли?

Миналата седмица, както се канех, и забравих   Mr. Green,
а днес младежът ми се обади след часа по музика да го изчакам
да се върне от училище (щото аз тичах с всички сили към магазина за флейти  hahaha),
учителят бил дал подробни указания откъде и какво.
Та - чакам указанията  Whistling и тази седмица наистина ще купя, май.

# 205
ФранHug. Гласувам все повече доверие при самоподготовката, тоест иска не иска учи сам. 
Но по литература имаха за домашно нещо от типа: "Животът на хората според изучените митове и легенди". Леко ми клони към тема за кандидатстване в университет. Написа го с баба ми, начален учител, търпелив човек.  Simple Smile
С тия флейти ме  гръмнахте. Simple Smile

# 206
Фран, нали учителят щеше да ги купува наведнъж? Или аз пак нещо не съм разбрал...  Sad

# 207
Нямам информация и аз за флейтите.
Иначе по БЕЛ подозирам, че ще е мъка (поне за моя). Г-жата има сериозни изисквания, в старото у-ще миналата година преразказ не сме правили, спаха в училище. Аз също не съм го тормозила (миналата година знаете .. само математика).
Сега щом на митовете едва се справя (последния тест), представям си каква радост ще е народния фолклор.

# 208
Ми не знам. Цвети май ми спомена за адреси на магазини откъдето могат да бъдат закупени, от което си правя извод, че всеки ще се спасява сам. Това е някаква новост по музика явно Joy, иначе щяхме да имаме блок флейта от голямата ми дъщеря.
Абе, както и да е. Да не занимаваме и другите в темата.

peppia , хубаво е, че госпожата по БЕЛ има изисквания. Моята поне има тренинг, защото и началната й учителка беше взискателна. Дано да се спасим от частни уроци по БЕЛ в седми клас.
Дано, дано, ама надали. Laughing

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 14:15 от Фран Джонсън

# 209
И аз мисля, че няма да ги спестим.
А колкото до учителката по български - по-добре е да е по-взискателна. Сега като се замислям за миналото си мога да кажа, че всичко, което знам за правилата и правописа в българския език, съм го научил до 7-ми клас. Имахме прекрасен преподавател (вече Бог да я прости, почина жената  Sad )

Общи условия

Активация на акаунт