В ПЕТИ КЛАС всичко ново е за нас - тема № 32

• 72 447
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Бях ви изпуснала момичета, връщам се да чета , но на пръв поглед виждам, че хич няма да ни е лесно тази година   newsm78

# 181
По принцип няма лошо комуникациите да са адекватни на времето, но и аз не мисля, че фейсбук е най-подходящото място за обмяна на информация между учител и ученик. За мен фейса е пълна боза и хич не ми се иска синът ми да потъва там. Добре, че не го изискват от децата, защото щяхме доста да поспорим с учителите(учителят), които го изискват. В нашето училище запознанството с глобалната мрежа става съвсем лежерно и насочено. Някои учители имат лични сайтове, в които има материала, който изучават, разни тестове за самопроверка, интересни факти, насочващи статии и полезни линкове...ето това мисля, че е адекватния начин.
И, най-важното - не става дума за забрани. Има последователност - научава си за другия ден, преглежда въпросните сайтове, от 18ч. е на тренировка и ако има време ( а такова никога не остава), може да прави на компютъра каквото поиска. При тази интензивност на ежедневието обаче, напоследък почти не му остава време да поглежда каквото и да било странично.
По музика не са им искали такива неща, но госпожата ги е изпитвала да пеят. Моят има 6 и си мисля, че тази жена сигурно си е загубила слуха. Лошото е, че сина ми сега мисли, че може да пее и за наш ужас не спира да го прави, като обяснява, че всички сме музикални инвалиди, щом не го одобряваме.

# 182
  • Банкя
Здравейте, има ли някое дете което да учи немски.?????
Моят син много го е закъсал .има вече три двойки  и само си мисли как ще повтаря ,ще ходи на поправка и такива неща.
Вярно че не му е по сърце , и миналата година хич не учи , но.... целия клас е с по няколко двойки.
как е при вас......

# 183
По немски учат букви и буквосъчетания.Още не са ги изпитвали.Четели диалози и ги превеждали.Не се е оплаквал.Не е от най-ученолюбивите.Много зависи и от учителката.Ааа,сега синът ми каза,че ще имат тест.Оставила съм го сам да се оправя!

# 184
  • Банкя
Ами той е в паралелка с немски от 1-ви клас . Сега са на сериозни нища.
Нещо не се връзва ама ............не знам какво да кажа..........

# 185
  • София
Моите девойки са с втори език немски.Нещо ми се струва, че много бързо  препускат по материала.Отдавна вече не са на букви, буквосъчетания  или четене на диалози.Взели са редица думи като предмети и хора в класната стая, държави, националности, езици.Взели са числата до 20 и с наличния словесен багаж правят диалози.От граматиката е взето спрежението на глаголи в сегашно време за трите лица в единствено число и задаването на  въпросително изречение с въпросителни думи.Преди няколко дни  имаха сериозно по обем домашно в учебната тетрадка,  с което съм убедена, че сами не биха се справили.Писахме сигурно 2 часа заедно. А то не било случайно, на другия ден правили контролно, като учителката събрала работите не на всички, а на избрани от нея деца. Едната от близначките е "намазала". Mr. GreenЯвно все пак съвместното учене е дало резултат, има 5,50 на теста. Grinning Аз и затова настоявах като ще има втори западен език да изберат немски, за да мога да помагам.

# 186
Значи са ЗИП по немски,така ли?Първа година го учат и такива неща...!Това само от един път в седмицата не се научава.

# 187
При дъщеря ми вторият чужд език е два пъти седмично. Аз избрах руски, също за да мога да помагам, защото немски никога не съм учила. В часовете по руски взимат по 20-30 нови думи, но все пак поне половината, че и повече съвпадат с българската дума, та всъщност учи по десетина нови думи. Нямам представа как ще им преподават падежите. Учебникът е ужасно неразбираем за мен /имам предвид системата, по която се изучава езикът/, нищо че все пак ползвам руски.
За мен е загадка как да обясня на детето си точно какво означава съставно именно сказуемо /в българския език/ и кога е такова, а не комбинация от глагол и примерно обстоятелствено пояснение.
Ако някой разполага с кратка и вседействаща формула, по която да се открива съставното именно сказуемо /както примерно замяната на името с местоимението той, за да се определи дали е подлог в изречението/, моля да ми подскаже. Имам чувството, че единадесетгошиното мозъче на моето дете изобщо не може да вдене такава тънкост като въпросното сказуемо.

# 188
При дъщеря ми вторият чужд език е два пъти седмично. Аз избрах руски, също за да мога да помагам.

И дъщеря ми учи руски, вие по коя система сте, при нас учат по Друзья  Peace

# 189
Да,явно има значение по коя система се учи!

# 190
При дъщеря ми вторият чужд език е два пъти седмично. Аз избрах руски, също за да мога да помагам.

И дъщеря ми учи руски, вие по коя система сте, при нас учат по Друзья  Peace

Същата. Само като погледнах речника в края на учебника и се отчаях! Нито е по уроци, нито е по азбучен ред. Е, ако детето е забравило някоя дума какво означава, как да я намери, за да види значението й? Ама това е най-малкият проблем.
Всъщност учебниците по български и литература са истинското зло.

# 191
Дъщеря ми сама си избрала втори език немски..аз уж го знам..но много бързо вземат материала.Не знам какво и остава в главата Simple Smile

# 192
"Всъщност учебниците по български и литература са истинското зло."

Напълно подкрепям! Аз като ги преглеждам си мисля, че никога не съм изучавали тези предмети.... newsm78

# 193
"Всъщност учебниците по български и литература са истинското зло."

Напълно подкрепям! Аз като ги преглеждам си мисля, че никога не съм изучавали тези предмети.... newsm78

И аз така, #Crazy но пък дъщеря ми ме успокой, че не учат от учебника , а каквото господжата им предаде  Shocked

# 194
Аз пък се чудя, нали уж бяха пренаписали Историята за 5-ти клас на по усвоим от учениците език (или се бъркам), а пък като чета уроците -  Shocked ами същите са си. Аз след 10-тото изречение се отегчих и забравих в кой век и коя година сме... Вярно че ненавиждам историята, ама това би ме отвратило още повече.
На дъщеря ми математиката не и е по сърце, колкото и жалко да е за мен това. То на нея май нищо не и е по сърце. Аз не знам има ли друго дете дето ама хич нищо да не му е интересно в училище... Уж 5-ти клас, а мислите и все са насочени към това как да излезе навън да си играе, като малките деца и ученето го претупваме яко горе долу за 15-20 мин. Аз съм цял ден на работа до късно и нямам възможност да я проверявам (само събота), ама може ли пък да няма отговорност изобщо.
Е не че ще помогне- ама ви се пооплаках  Sad

Общи условия

Активация на акаунт