Автоимунен тиреоидит на Хашимото (21)

• 59 012
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте момичета!
С диагноза Хашимото съм от миналаа година и пия ел-тироксин,пациентка съм на д-р Начев.
Бременна съм в 9 мес.и вчера бях на консултация с кардиолог преди предстоящото ми раждане.Този човек ме хвърли в тих ужас,без да ми обясни нищо-в момента тсх ми е 0.021,пия по една таблетка от 50 мг.ел-тироксин,бях на консултациа миналата седмица при док.Начев и той ми каза,че не може да ми намаля вече дозата.Кардиолога пък каза,че това е висока доза за ниско тсх,питах го дали нещо може да се случи в хода на раждането,не получих никакъв смислен отговор,искал нова консултация с ендокринолога.Много съм притеснена за  бебка,направо не съм спала,ще звъня днес  на док.Начев да видим какво ще каже.Доколко е опасна хипофункцията на щитовидната жлеза в този момент от бременноста?

# 706
Каква хипофункция? Ти си с хипер в момента, ако наистина ти е 0.021 ТСХ, не ти трябва увеличаване на дозата, може дори и да ти я намали доктора.

Леко раждане, чакай си го спокойно и не се вкарвай във филми накрая Peace

# 707
Каква хипофункция? Ти си с хипер в момента, ако наистина ти е 0.021 ТСХ, не ти трябва увеличаване на дозата, може дори и да ти я намали доктора.

Леко раждане, чакай си го спокойно и не се вкарвай във филми накрая Peace

Абсолютно е права Птица! С хипер си в тези ст-сти на ТСХ и няма да имаш никакъв проблем! Божеее какво им става в последно време на тези доктори наши  ooooh! Вместо да ни успокоят в такъв момент те .... Позвъни на док Начев, даже ако имаш възм направо иди на място! Не се шашкай и успех!  Peace

# 708
Аз като бях преминала от хипо в хипер функция ми спряха ел.тироксина и казаха контролно изследване след месец. След месец отново бях в хипо функция и го почнах отново. Тогава доцентката каза, че не е трябвало да ми го спират а да го намалят на четвъртинка.

# 709
  • В градината...
Привет момичета,
аз преди 3 седмици звънях на моята ендо - тогава след 45 дневно вземане на еутирокс по 0.25, ТСХ от 4.79 падна на 2.49. Тя каза - ами ще вземаш само веднъж седмично по 0.50. Като останалите ги спираме /по 0.25 на ден/. Сега, 21 дни след това реших да се изследвам и съм с ТСХ 3.02. Скочил е, както и очаквах. Тук вие изразихте съмнение за дозата ми. Сега звъннах на док и тя каза-изчакай до 5 януари, да ти се регулира хормона, толкова бързо не става. Аз й казвам - целя забременяване и ТСХ се вдига! Тя - е, успя да ме убедиш, ела утре да те видя и чак тогава ме попита каква доза ми е казала, обясних и за тези 0.5 веднъж седмично и тя май се поочуди. Та, утре ще видим. Сигурно пак ще я вдигне. Добре, че проявих инициатива и се изследвах на 21-ви ден!

# 710
Здравейте момичета,

Да се отчета....
ТСХ в норма - 3,31 (не целя бременност) при 4,96 миналия път.
ТАТ 585 при стара стойност 584
МАТ 495 при стара стойност 592
За разлика от предния път холестерола ми е малко завишен  - 5,49 при горна граница 5,2.

Вчера бях при Начев...каза "практически сте здрава"  Grinning. Увеличи ми дозата от 0,25 всеки ден на 0,25/0,5 заради зимата и ще се видим през февруари. Най вероятно 0,25 ще ми е дозата за лятото. За холестерола каза, че не е страшно, само да спазвам диета (макар да не се храня с мазно и т.н.)

# 711
Благодаря ви момичета за успокоението и отговорите.Чух се с Начев и си оставам сега на тази доза до раждането,каза,че няма проблем за сърцето,не може да намали дозата или да спра напълно ел-тироксина защото ще има проблем за бебето и каза,че няма защо да ходя пак на консултация при него.Ще се видим живот и здраве след раждането,тогава ще съм и на друга доза.

# 712
Здравейте!
Аз съм в осми месец, но някъде от 5-ти имам сърцебиене. Ходих на кардиолог, каза - здрава си, бебето притиска нещо си и затова имаш усещане за сърцебиене. Пулс - нормален. Пия еутирокс 125, ТСХ досега винаги е било в рамките от 1 до 2, което много ме радва  Mr. Green но сега четейки ви за сърцебиенето, мисля си, да не би тази доза да ми е височка? От  друга страна, ТСХ щом е добре по време на цялата бременност, значи не е висока. Явно при мен сърцебиенето си е от бременността.
И да ви питам - като се роди бебето, спира ли се високата доза на еутирокса, докато се съвземем да отиден на ендокринолог, или как? Аз като съм на 125, а нали като се кърми не трябва да е повече от 100?  Thinking

# 713
  • София
Small Sun аз бях на доза 125 през бременността, веднага след деня на раждането Начев ми каза да я намаля на 75.
Само че НЕ СЕ ПРОМЕНЯ НА СВОЯ ГЛАВА, преди раждането трябва да отидеш на беседа с ендокринолога и той да ти каже какво следва след раждането,доза и прочие. Обикновено 45 дни след раждането е първата контрола и на ТСХ.

# 714
Привет,момичета!Нова съм в тази тема-аз съм с установено Хашимото от около 9  м.За сега TSH e около 2,TF 3 и 4 в норма,но МАТ 488(граница до 34).Имам и възел 3/4/5 мм,който за 6м.си остана в същите размери.Ходила съм при Каменов в Александровска болница и Демирев от ВМА-и двамата нищо не са ми изписали(последен преглед в началото на ноември.Днес звънях на Начев за да попитам дали ще работи м/у Коледа и Нова година.Той каза-да,обади ми се като си пред болницата...Въпроса ми е..все пак той с какво раб.време е ..сутрин??следобед??.Мисля да отида във вторник(ако някой знае в този ден каква смяна е в Майчин дом,колко е първи преглед при него+ видеозон...Има ли сред вас някой с подобни стойности на хормоните...и без лечение..Всъщност аз на своя глава пия Селен,прополис, Кю 10,мисля да започна и Омега 3 с вит.Е на Допел Херц..

# 715
  • София
deni-sta ,
аз съм като теб - хормони в норма, но завишени ТАТ и МАТ, респ. диагноза Хашимото, също имам и един възел за проследяване. Не пия лекарства, докато ТСХ е в нора, каза д-р Начев.
Пих Селен и прополис, сега пия Цетросепт, но това са самоинициативи.
Не зная работното време на д-р Начев в Майчин дом. Ходих в Панацея, където приемът му е платен.

# 716
Привет,момичета!Нова съм в тази тема-аз съм с установено Хашимото от около 9  м.За сега TSH e около 2,TF 3 и 4 в норма,но МАТ 488(граница до 34).Имам и възел 3/4/5 мм,който за 6м.си остана в същите размери.Ходила съм при Каменов в Александровска болница и Демирев от ВМА-и двамата нищо не са ми изписали(последен преглед в началото на ноември.Днес звънях на Начев за да попитам дали ще работи м/у Коледа и Нова година.Той каза-да,обади ми се като си пред болницата...Въпроса ми е..все пак той с какво раб.време е ..сутрин??следобед??.Мисля да отида във вторник(ако някой знае в този ден каква смяна е в Майчин дом,колко е първи преглед при него+ видеозон...Има ли сред вас някой с подобни стойности на хормоните...и без лечение..Всъщност аз на своя глава пия Селен,прополис, Кю 10,мисля да започна и Омега 3 с вит.Е на Допел Херц..

deni-sta сутрин е от 9.00 мисля, но първо трябва да му позвъниш т.к ходи и в този МЦ Панацея, да не  там във вторника  newsm78 Всичко, което пиеш и си си самоизписала Wink пия и аз с изключение на  прополиса, който май не е добра идея при това заболяване  Thinking

# 717

Цитат
 с изключение на  прополиса, който май не е добра идея при това заболяване  Thinking

Хм, не знаех! Thinking  Аз пия всяка зима прополис - включително и тази. В смисъл - от тия прополисови разтвори със спирт.

# 718
  • В градината...
Явно не сте прави за прополиса:
Royal jelly, bee pollen and bee propolis have many healing properties and are especially good for hypothyroid patients with fatigue because again, they are more warm in nature, and are packed with enzymes, B vitamins and minerals which nurture the blood and qi and since they are a whole food, are much more digestible.

# 719
Ау Перуника, какво е това? На АЕ дай превод, моля    bouquetMr. Green Аз не съм сигурна за пропилиса, затова сложих и този имотикон накрая  Thinking Нооо някъде четох, че не се препоръчва сякаш, но и всеки си преценява, дали ще го приема или, не!
Аз на свой ред да попитам, ново 20  Mr. Green За храните, които е препоръчително да се консумират при нас, червеното цвекло разрешено ли е за нас? Както и сладкото от зелени орехчета? Знам за орехите, че не се консумират, но на това сладко изрично пише да се консумира при проблеми  с ЩЗ и аз, лееееееко се пообърках  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт