Клуб "Без грим, без токчета, без ролки" 30

• 69 601
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Хм, гримът ми обикновено е с повод, най-често вечерен. Случва ми се и през деня, но инцидентно. Лятото - нищо върху лицето. Студът, обаче, ми налага използването на цвят - фон дьо тен или мус+руж. На мен ми се струва, че е дискретно и не си личи, но пък нямам обективно наблюдение върху лицето си (може би ще е  добре да се допитам до околните). Целта на мазането е равномерен тен, без зачервяванията от температурните разлики да са толкова видни.
Ползвам кремове сутрин и вечер, както и различни почистващи продукти. Сменям, редувам, търся, но нещо ми се струва, че тайната е в гена, състоянието на ума и естествено вредните фактори. Вероятно суетата ще ме откаже от цигарите, не друго Crazy Инвестирам в скъпи и не толкова козметики и да си призная, не откривам съществена разлика като ефект  Peace
Продукта на crazy ми изглежда скъп, но го взимам, ако наистина върши работа (въпреки, че скоро попаднах на отрицателна  статия за анти ейдж кремовете). Сложно работа е концепцията за козметичните продукти. 

# 631
Инвестирам в скъпи и не толкова козметики и да си призная, не откривам съществена разлика като ефект  Peace

И аз съм стигнала до този извод  Rolling Eyes
Хубавата кожа или си я имаш, или не. Моята е доста проблемна и от нищо не се повлиява.
Без ФДТ не мога да изляза.

# 632
Продукта на crazy ми изглежда скъп, но го взимам, ако наистина върши работа

Първо си изпроси от дюкяна тестерче, мадам, обезателно! Аз поне винаги така правя, защото истина е, че с козметиката е голям зор, а също и с препоръките за козметика. Ето, ако не бях тествала преди две седмици един уж вълшебен крем, щях да изръся един куп пари за нещо, от което се лющя като гущер (очевидно фруктовите съставки в козметиката не ми понасят, пфу).

А за пудрите - искам да поясня. В случай, че някак съм се изразила грубо или нетактично, веднага ще се извиня. Споделих лично мнение, извлечено от лично лице и личен опит. Винаги бих се опитала да го натрапя, ако е поискано, хохохо, но съм абсолютно наясно, че има всякакви ситуации и варианти, в които едно или друго просто не важи. Обаче ще вмъкна най-нахално, че успях да навия три прекрасни жени да спрат да мажат лицето си с фон дьо тен (те се оправдаваха с лоша кожа)  Mr. Green, които известно време трябваше да преживяват петната и пъпките си на открито, но после лицата им се избистриха невероятно.  Ще ми се сърдят, ако им постна снимките, разбира се, но трябва да ми повярвате - при тях не фон дьо тенът беше необходим заради лоша кожа, а лошата кожа беше налична заради употребата на фон. Ето, казах си. Колко съм гадна и проклета!  Laughing Laughing

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 12:22 от crazy chick

# 633
  • София
Задължително ще поискам тестер, дано не са свидливи. И crazy, много ясно си пишеш никого не си засегнала с концепцията за пудрите  Laughing Аз лично, завиждам на жени с прекрасни кожи или пък не толкова, но се приемат такива и не си търсят оправдание да се намажат. Аз си търся и вероятно стоят различни мотиви, ама това е друга тема. Дай сега по същество, поискано  Laughing, без пудра и фон дьо тен, а с какво (за 3те отказали се мацки). Само почистващ лосион и крем ли? За почистване съм доволна от мицералната вода на биодерма, но с радост ще открадна и някоя друга идея.

# 634
  • вятър в маслините, вятър над хребета
И моята кожа е проблемна, но прдпочитам да си ходя с несъвършенствата, отколкото да ги замазвам с разни продукти, от които по-късно страдам допълнително Whistling. Отдавна съм се примирила, че никога няма да имам гладко лице. Относно кремове и продукти разни, ползвам Bioderma и съм много доволна. За устните- Panthenol.

# 635
Все пак, нека не забравяме, че състоянието на кожата зависи не само от ползваната козметика, а и от ред други неща: гени,  количество течности, вредни навици, дневен режим, въздух, работа, начин на живот, местоживеене, душевно и психическо състояние, ниво на стрес, храна, др.
Така че козметиката няма как да е враг номер едно. И ако кожата е проблемна, би трябвало да се започне от отстраняването на основните проблеми, козметиката има по-скоро допълнителна роля на поддръжка.

Използвам лек, слабо покривен фон дьо тен, който дори не заличава луничките ми и придава много естествен вид. Кожата "диша", предпазва от студ, смог, с УВ филтър и лека текстура.

Неестествените ефекти при полагането на основа, се пораждат не само от прекаленото количество, а и от неподходящия цвят, неумелото нанасяне и грешната текстура за сътветното лице Peace

Затова - преди да закупите продукт, консултирайте се с козметик, а не с продавач-консултант (най-често нищо не разбират;-)

# 636
  • Belgium
Фон дьо тенът понякога придава лек цвят и живост на лицето, особено ако човек е по-блед като мен например.

Другото, което ползвам понякога е коректор, защото сенките под очите се крият доста трудно, а за да нямам трябва да спя по 10 часа на нощ  Joy

# 637
Наистина, много са факторите , оказващи влияние върху състоянието на кожата. 
 При мен се получава чудесен ефект от...не се смейте, моля....изпотяването. Ако веднъж на ден, се изпотя до степен,  да имам видими капчици над горната устна, кожата ми става чудесна. Но като казвам изпотяване, имам предвид такова от спорт, от физическо усилие, от бягане, или разходка с бърза крачка.  Не просто да ми е жега хихихи  и да не съм пуснала климатика в колата.
Използвам подходящ крем, от който съм доволна, но спра ли да се занимавам с физически упражнения, ефектът от крема става много по незадоволителен.
Вероятно сауната ще има същото благотворно влияние, но за беда на мен ми прилошава там.

# 638
Ах, големият проблем: the beauty sleep  Mr. Green

Аз спя изключително малко и съответно бюти-то ми много страда. Сенки под очите често имам, както и всичко останало. Използвам само околоочни обаче. Настоящото ми кремче дава резултат за около 30 мин. - не мога да кажа, че елиминира изцяло кръговете, но все пак ги пооправя видимо. А когато мога да си го позволя, спя до обяд и всичко идва на мястото си  Flutter Моята лична агитация винаги е за работа върху причините, вместо върху симптомите, ето защо не "крия" пъпките, петната, сенките и т.н. с цвят, ами се старая да ги отстраня. Признавам, че не съм никак, никак просветена по въпроса за бази, фонове и пудри, но винаги, винаги виждам с просто око наличието им и това не ми харесва. Не казвам, че няма невидими, а че аз не съм срещала.  Wink Цвят на лицето постигам (щото и тъмните люде са бозави понякога, хехе), когато се налага, с въздействие върху устните, веждите и очите (сив молив покрай клепачите например веднагически избистря окото, оставайки невидим), а също и с известно количество физическа дейност. Изпотява ми се лицето също, да, но всеки опит за възпиране само влошава нещата, вместо да ги подобрява. Затова просто дискретно попивам каквото и когато трябва, без да се страхувам, че нещо ще омажа.

farscape, много ти благодаря, че ми даваш възможност да натрапя мнението си  Laughing Тествай в продължение на месец следната процедура, ако имаш възможност и търпение, и сетне докладвай: сутрин и вечер измиване с гел, адекватен на типа кожа, после лосион и накрая крем. Веднъж или два пъти седмично ексфолиране на лице, пак според типа кожа и също толкова пъти маска (домашна или не, както ти харесва). Във всеки един удобен момент обтривай с памуче и билкова отвара (може например да замениш споменатия горе лосион с такава), подпухналости може да третираш с ледчета от билков чай, но внимателно, сенки под очите може да бориш пак така или с кръгчета картоф, краставица и прочее зарзават, плюс от време на време хубав околоочен, разбира се. Тоест препоръчвам комбинация от качествени продукти от по-висок клас и домашни творения, доказали ефекта си. Отделно от това: плодове и движение всеки ден, и колкото е възможно повече вода. Убедена съм в ефекта на горното, като съм го наблюдавала при жени от различни типове, националности и възрасти. Рапорт даден.  Blush

# 639
 И при мен много добре ми се отразява на кожата изпотяването-от парна баня обаче  WinkЩото не си падам по тичане скачане и др.му видове там спорт.В това отношение съм мързелива.Или йога или плуване.
 Със съня нещата при мен стоят така-ако спя повече от 8ч. лицето ми подпухва Shocked
Ползвам единствено бълг.козметика за лице-тоник,т.мляко и хидр.крем.Като грим само молив за очи и гланц,ако случаят го изисква-лека розовина на скулите Wink
 А...и щях да забравя за хидтатирането на кожата на тялото(щот мойта е мн.суха) - разтопено какаово масло след душ. Heart Eyes

# 640
Натуралното какаово масло е едно от най-хубавите неща за кожата, които аз съм използвала, а също и най-божественото средство за красив летен тен  Flutter Колкото до сауните и парните бани, нямам необходимото време и щение за тези процедури, затова от време на време си правя самостоятелно вкъщи нещо, подобно на тях - вряща билкова вода и кърпа на главата, в продължение на поне 15-20 минути, след което почиствам. Преди време се доверявах на козметици, но откак няколко прехвалени светила ме сдобиха с пигментни петна и белези, им обявих война  Mr. Green

# 641
Чудесно се е раздвижила темата!
Аз да си призная, до преди 2 години сутрин преди работа си правех кафе, взимах си го в банята и с огромно удоволствие си се гримирах.
ФТД никога не съм ползвала, но сенки или молив за очи слагах задължително, дори и в 7 сутринта  Embarassed
Сега ползвам само спирала за очи, но не задължително!
Имаше един период, в който кожата ми беше ужасно суха, мазах се с какво ли не и точно преди да се примиря открих зехтина, при мен той наистина върши чудеса и за лицето и за тялото!

# 642
Затова - преди да закупите продукт, консултирайте се с козметик, а не с продавач-консултант (най-често нищо не разбират;-)

"Козметичката ми каза да си обтривам лицето със спирт за свежест" "Козметичката ми каза да си мажа косата с урина за да ми спре следродилния косопад"... Примери от реалния живот. Laughing Е, аз как да споря с това светило козметичката?

Моя съвет е по-скоро консултирайте се с компетентно лице, без значение каква длъжност заема. Ако не сте сигурни в компетентността, елате и питайте  в съответната тема във форума, има много дами с опит и познания по-големи от повечето консултантки, козметички, които винаги помагат със съвет във съответните теми.

Тай няма нищо смешно, изпотяването е естествен механизъм на организма за отделяне на токсини.

red shoe
няма кожа, която не се повлиява. Разходи се из сътветните теми или ми драсни на ЛС тип, какви са проблемите и какво си ползвала досега.

crazy chick любимият ти продукт има много интересни и иновативни анти ейдж съставки, които работят в насоката, която се очертава като обща за развитието на антиейдж пазара като цяло завбъдеще - работа на клетъчно ниво. Преди няколко години модерни бяха съставки като хиларуонова к-на и колаген, които се влагаха в продуктите с огромни молекули, които просто стоят върху кожата и задържат влага, т.е. въпреки че са реални антиейдж съставки заради начина на употреба работят като псевдо такива. Напоследък новите продуктови линии залагат на съставки които си комуникират директно с клетките и 'казват' на ДНА да се регенерира, реално работейки не само в посока удължаване живота на клетката, но и връщане времето назад до известна степен. Ретинола повлече крак за много нови иновации, които ще виждаме все по-често, с все по-видими реални бенефити за кожата.

С удоволствие бих пописала и  тук  за справяне с проблемната кожа, за подбиране на правилната грижа, най-подходящия грим, но няма ли да изместим много фокуса на темата и да ни се поскарат и поометат? За всеки от тези проблеми има вече отделни теми в КМ. Всяка тема с продължение има събрана на 1ва стр инфомация, която дава насоки.
Вярно че понякога става малко змиярник КМ и не всички теми са 100% позитивни, но и много полезна информация има, както и отзивчиви хора. Форума е сила  Laughing Използвайте го.

# 643
Мис Нели, позволявам си силно да не се съглася. За консултация с лекар, адвокат, терапевт и др. пак ли форум помага? Все пак въпрос на преценка и референции е кой е добър специалист и кой не. Форумът не е пенкилер.

Преди да сте започнали да си говорите с формули, да сменя темата Winkhttp://www.sofiastreetstyle.com/?p=4526

# 644
Хехехе, капацитети за книги, козметика и филми аз не признавам никакви. В тези области не бих нарекла никого "компетентен", защото няма универсална единица мярка за компетентност. Една козметичка може да ме подведе с грешен съвет точно толкова, колкото комшийка или съфорумка. Не знам за другите, но аз събирам информация и мнения, пробвам и решавам еднолично. Вярно, че така доста се греши, но няма начин някой друг да познава косата, лицето, живота или вкуса ми за изкуство например по-добре от мен самата.

Наистина е излишно да се отплесваме прекалено в козметичната тематика; сигурна съм, че който има конкретни въпроси и нужди, ще се насочи конкретно накъдето трябва. По-скоро ми се щеше да споделим общи принципи и идеи за поддържане на ей такъв свеж и кежо ежедневен вид, защото това включва не само козметика, но и много други неща, включително настроение и самочувствие.  Wink

П.С. Тай, чела съм те по диагонал явно и съм разбрала съвсем друго за изпотяването, много съм загубена  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт