Електрическа четка за зъби!

• 181 605
  • 346
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Това е и моята четка, която закупих по време на Black Friday за 150лв, обаче сега цената в емаг е на "оригиналната" си от 290лв. Определено за 290лв не бих я препоръчал на никого. Допълнителните екстри, извън самата четка и травъл кейса не оправдават категорично допълнителните 140лв. В Amazon.de (и co.uk) редовно има промоции на Oral-B четки на много прилични цени.

# 91
  • Варна
Първо си взех четката на Oral B, моделът с батерии. Ползвах го около година. По Коледа се сдобих с розовата четка с кутийка за пътуване на Oral B отново. Бях много доволна, чувствах си зъбите много чисти, нищо общо с обикновена четка. С течение на времето обаче венците ми започнаха да кървят. Постоянно купувах медицински пасти за зъби и води, резултата беше минимален. Миналия месец отидох на зъболекар. Учуди се колко много ми кървят венците. Може би на третото посещение споменах каква четка използвам, каза веднага да я сменям, да взема мерки преди да се е стигнало до парадонтоза. Венците ми кървяха дори когато ме пръскаше с вода и въздух. Препоръча ми да си взема четка на Philips. В началото не ми се инвестираше в скъпа четка, но колкото повече използвах обикновена, толкова повече разглеждах. Накрая се спрях на (hx6932/36) две четки със санитайзер. Днес ги получих и използвах моята вече два пъти. Първия път ми беше странно, но вече ми харесва. Отново си чувствам зъбите чисти Simple Smile

# 92
Съгласна съм, имам и аз да се оплаквам, но сега пиша от телефона.

# 93
  • Sofia
Ако си сменяш накрайника редовно няма да имаш проблем. Т.е. не е от марката.
Ако не е от накрайника, то е зъбен камък и лошо почистване (не използване на конци правилно).
100% не е самата четка.

# 94
  • Варна
Сменям си накрайниците по-често от препоръчвания срок, имам air floss, спазвам добра хигиена и нямам зъбен камък. Преди да си взема четката на Philips, след спирането на Oral B, ползвах Curaprox ultra soft. Имам огромно подобрение, кървенето почти спря, нямам търпение да изчезне.
За четките на Philips, приятелят ми беше скептичен и не искаше да отделяме близо 300лв, но сега вече е доволен от покупката.

# 95
  • Sofia
Неприятно ми е да продължам да изброявам вероятни причини, поради които грешката *най-вероятно е при вас, но е съвсем в тон с правилото или "Бърснача на Окъм", който с няколко думи казва, че най-простата хипотеза е и най-вероятната.

Може би типа на накрайника е бил неподходящ. Има поне 5-6 типа. Ако сте използвали неподходящ или сте влагали прекалено много сила при почистването това също може да доведе до проблем. Може и да не ви се вярва, НО според мои познати зъболекари, масово хората с претенции за много добра орална хигиена не умеят да използват правилно както конеца, така и четката за зъби. Причината е в ниската зъбна култура на хората като цяло - съответно няма как вашите родители да ви научат, след като и те самите незнаят.

Всъщност има толкова много неща, които може да се случили и да няма нищо общо с типа четка, което е и моята теория, тъй като множеството клинични иследвания не дават сериозно предимство на Oral-B спрямо Philips четките, но и няма изследвания които да твърдят и обратното - че Philips четките са много по-добри от Oral-B.
Все пак, ако сте ползвали досега четка от ниския клас за 30-40лв - няма място за сравнение с високия клас, които наистина може да стигнат до 300-400лв и да има относително голяма разлика.

# 96
И на мен ми се вижда странно причината за кървенето на венците да е в Oral B четката за зъби, и аз бих била склонна да кажа, че има възможност проблемът да е в начина на почистване - твърде много натискане, твърде дълго търкане, или пък в неподходящ накрайник - избелващите и специалните за зъбен камък са по-твърди. Или пък накрайникът да е "фалшив" - един път ми се случи да си купя такива - много твърди и неприятни, различни от нормалните, които ползвам, изхвърлих ги.

Понеже се спомена цената като фактор в качеството на четката - по-високият клас и OralB и Phillips са около 200-300 лв, не е като едните да са по-скъпи и по-хубави (тази връзка не е и винаги валидна).

# 97
  • Около Костинброд
В момента ползвам ел четка на Oral B, но мисля да си купя Philips Sonicare. Скоро говорих със зъболекар-парадонтолог по въпроса за ел четките и тя ми препоръча Philips Sonicare - без значение дали ще си взема най-базовия модел или най-скъпия. Чистели еднакво, просто по-скъпите имат някакви допълнителни функции за хората, които са склонни да дават повече пари за такива неща. По-важното е, че има много голяма разлика в това как почиства една обикновена ел четка и една ултразвукова такава. Ултразвуковите имали съвсем различен принцип на действие, достигали и почиствали места, до които обикновените ел четки не могат да достигнат. Не мога да възпроизведа всичко, което ми каза тя, но успя да ме убеди, че ултразвуковата е по-добрия вариант.

# 98
  • Sofia
Най-ниския клас Oral-B притежават само въртеливо движение на главата.

Ниския клас до подножието на средния - въртеливо движение + вибрация с определена честота.

Средния клас Oral-B до високия имат по-висока скорост на въртеливо движение и вибрация която съвпада или превишава ултразвуковата честота на Филипс Соникеър.
С други думи: среден до висок клас на Oral-B са дефакто утразвукови четки + ротационно движение на главата, което е доказано, че е по-добро само от това възвратно-постъпателното на ултразвуковите четки.
Хубавото е, че четките на Орал-Б около/малко над-средното са точно толкова хубави колкото са НАЙ-скъпите четки на Орал-Б. Т.е. безмислено е да дадеш 300лв за четка Oral-B при условие, че такава за около 130-150лв ще свръши абсолютно същата работа, по отношение на почистване.
В нас имам по-висок клас четка, която е с Bluetooth и връзка към smartphone, но тва са напълно безполезни функции и дори нямам желание да ги ползвам.

Въпреки, че може да се характеризира като самореклама (тъй като информацията е директно от сайта на Oral-B), тук директно са противопоставили техните четки спрямо НАЙ-добрата и НАЙ-скъпата на Филипс:
http://oralb.com/en-us/product-collections/oralb-vs-sonicare-electric-toothbrush

Както знаете всяка реклама на един производител трябва да е доказана с изследване, иначе може да бъдат съдени както за измама така и за уронване на престижа - в случая този на Филипс. И за това, често в рекламите пише: сравнихме нашия продукт с конкурент (без да казват кой е), за да си нямат проблеми.
Така, че аз лично не съм чак толкова скептичен към обявените от тях резултати, а именно:
22% по-добро премахване на плаката, 32% по-добри в подобряване състоянието на венците и 33% по-добро почистване на зоните, които нормално трудно се достигат с четките - всичко това сравнено спрямо Philips Sonicare DiamondClean.

# 99
Да попитам, някой ползвал ли е ултразвукова четка на omron? По принцип имат други медицински ел. уреди и аз съм доволна от техен инхалатор, ама за четката за зъби...  newsm78

# 100
  • Там....където всичко е възможно ....
Аз на моя мъж му взех най-накрая за Коледа - Ел. четка за зъби Oral B D34-545 Triumph 5000 powered by Braun + Smartguide, 8800 трептения, 5 програми, 4 накрайника, Избелваща функция
Беше намалена в емаг. Много сме доволни, уж беше за него, но има достатъчно накрайници и двамата я ползваме. Има си таймер, различни програми, сензор против натиск, травъл кейс, четки за избелване, за чувствителни зъби. Ако пак я има на промоция я препоръчвам с две ръце.
Все още ли си доволна?
Двоумя се между тази http://www.emag.bg/el-chetka-za-zybi-oral-b-d34-545-triumph-5000 … 262/pd/D570RBBBM/ и тази http://www.emag.bg/el-chetka-za-zybi-philips-sonicare-healthywhi … -43/pd/DD637MBBM/  .Нямам си никаква идея коя каква работа върши,моля за малко помощ и препоръки при избора  Simple Smile

# 101
  • Sofia
Аз също имам Triumph 5000, като я взех от Емаг, отново след намаление. За тези пари според мен си струва да се купи, но не и на 290лв Simple Smile

# 102
За празниците получих такава четка. Мислех си, че самата почистваща глава се върти или четка, но моята просто трепери и основното движение отново идва от ръката ми.

Наистина имам чувство, че зъбите ми са чувствително по-чисти в сравнение със стандартните четки, които използвам до момента, но има едно странно чувство на гъдел във венците с което не знам дали ще мога да се справя Simple Smile.

# 103
Здравейте.
 Имам въпрос. Детето е с Brаun Oral B. Ако има значение-моделът с Frozen ,с акумулаторна батерия. На самата дръжка пише "Timer",но на практика няма.
Имате ли представа дали този модел наистина има 2мин таймер?

Последна редакция: пн, 02 яну 2017, 22:46 от Belokopitka

# 104
  • Варна
Чета и наблюдавам как стоматолози ви препоръчват определа четка без аргументация.
Никой ли не си право труда да разясни разликите между кръгли и правоъгълни четки и колкж са вредни първите и защо се появяват проблеми с тях, и следователно защо така горещо препоръчват соникеър, които са с правоъгълни глави като реално това е причината, а не марката.

Общи условия

Активация на акаунт