Електрическа четка за зъби!

• 181 597
  • 346
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Основната причина (според мен) е, че получават пари за да рекламират определена марка четка. Същото е и с пастите за зъби (безплатни мостри) и какво ли още не.

Другите, които обясняват се аргументират с изследвания. В предишна тема бях открил един списък с около 80 изследвания, от който беше направено мета изследване (на базата анализа на изборените 80 изследвания) и беше препоръчано използване на четка с ротационно движение като по-ефективно спрямо това което се води възвратно постъпателно (при ултразвука). Само няколко поста по-горе бях пуснал линк http://oralb.com/en-us/product-collections/oralb-vs-sonicare-electric-toothbrush който твърди определени резултати.

Ако се разровиш достатъчно (както бях направил аз) ще откриеш много информация, много изследвания - някои от тях направени зле (и подвеждащо), други следвайки протоколи и стандартни. Но тенденцията е една и съща, както и резултатите.

# 106
  • Варна
Точно с това твърдение не мога да се съглася и то от личен опит, т.к. имам същата соникеър.
За да се пусне едно изследване, реклама и всякаква информация има един том изследвания и доказателства, но разбира се са така интерпретирани и изкарани, за да са в полза на рекламодателя.
Последните две сравнения са просто абсурдни и неверни. Да, някой е вземал определена извадка на конкуренцията, за да го напише и ако някой това го устройва, нека вярва.

За мен марката няма значение, а спецификата на четката. Водещото в случая да не могат на ме заблудят всякакви реклами и пропаганди на просто марка е действието на кръгли четки на основата на зъба, а именно необратима промяна, която не е в полза на потребителя.
Фактът, че само тези глави са в ниския ценови клас за мен също говори много.
Най-голямо досазателство е далеч от изсмуканото от пръстите на група маркетолози, които цял ден се чудят как да рекламират този продукт и каквито имат всички, а дългосрочния ефект върху венците и зъбите. Реалната ефективност на почистване.
Фактът, че си измих зъбите само с четка и паста, без вода за уста, без конци и без зъбен душ, отидох на зъболекар и от цялата ми уста успя да събере плака на върха на инструмента си ми е достатъчна и истинска реклама.

Всеки има право на избор как да се грижи за оралната си хигиена и здраве, но не трябва да се забравя следенето на ефекта както в краткосрочен така и в дългосрочен план.

# 107
  • Sofia
Разбирам че си имаш собствено мнение. Нека за секунда да влезнем в кожата на Филипс. Представи си, че Браун излезнат с твърдение, че тяхната четка е по-добра от най-добрата и скъпа на Филипс, при това сравнявайки я дори с четка на половината пари. Ти, ако беше Филипс, нямаше ли да ги съдиш за лъжа и уронване на престижа? Виж как е изтипосна четката на Филипс, при това с имена и модел. Филипс просто си мълчат и нищо не могат да направят, защото реално всички направени изследвания, включително и техните водят до едни и същи заключения. Това с което Филипс се хвалят, че тяхната четка е по-добра в специфичен случай, при определен вид здравословен проблем на венците. В общия случай ефективността им е по-ниска.
Това, което мен лично ме отврати, бе маркетинговата стратегия. Пращат екипи в магазините от типа на Технополис да "обучават" персонала как да им продават четките. След две минути разговор с такъв "обучен" консултант ти се ще никога да не си купиш какъвто и да е продукт на Филипс.

# 108
  • Варна
Аз лично от маркетингови трикове не се впечатлявам. Точно тези обвинения и изсмукани реклами са ми по-скоро смешни отколкото привличащи вниманието ми.
Пробавата и личната преценка са ми най-обективни в конкретния случай.
Ползвала съм и двата типа и по ефекта съм вземала решението си. Мнението, което зачитам и премислям са примери с резултати.

Конкретното сравнение между двете четки е меко казано смешно. Сравняваме четката дали има травъл кейс като е в + на орал б, а всъщност и филипс има. Е, няма как орал б да ме привлекат с тази плиткоумна и невярна реклама и то на този компонент.

# 109
  • Sofia
За това идва на помощ науката. Сядат, гледат, мерят десетки и стотици участници, всеки ден в продължение на месеци. Както се казва числата не грешат Simple Smile

# 110
  • Варна

Да, това са статистики, но които може да се довериш, но далеч не се използват само те или поне в голям процент. Маркетинговите трикове не помагат на потребителя за правилен избор и е хубаво да се прави разлика чежду двете неща.

# 111
  • Sliven, Bulgaria
Здравейте, какво мислите за четката на NEVADENT, която в момента продават в Лидл за 15лв с 3 годии гаранция?

И да попитам-много хвалена е Орал-Б на Браун-в кои магазини мога да я намеря?

# 112
  • Варна
Орал Б продават в Техномаркет, Технополис. Виждала съм и в ДМ, Елитис, Лили.
Тази на Лидл е като на ДМ собствената марка. Само с кръгли глави са и са на такива цени точно заради собствената варка. Чувала съм от доста хора за си купуват глави от Лидл за четки орал Б, т.ч. ако търсиш по-бюджетен вариант можеш да си вземеш лидълска, а глави да пробваш техни или на орал Б и които ти допаднат. Ако четката е само с въртене не виждам каква голяма разлика биха имали.

# 113
Здравейте,

Идвам в тази тема да изкажа възмущението си от тия електронни четки. Мъжа ми купи 2 такива четки - за мен и него от КОФТИланд (добре познатия Кауфланд), но не ги бяхме използвали повече от 2 месеца. Включихме ги преди 3 дена, почнаха да бръмкат, и си мислехме, че работят както трябва. Сложих паста за зъби на четката и я пъхнах в устата си. След като приключих процедурата, промяна в цвета и състоянието на зъбите ми нямаше - бяха си както преди. Тоест тия четки въобще не са ефективни - служат само за масаж на зъбите. Разбира се, отчитам като грешка на мъжа ми, че не е купил електронна четка на някоя известна марка, ами на някоя китайска, неясно къде правена, и неясно колко качествена, но въпреки това останах крайно разочарована.

# 114
  • Sliven, Bulgaria
Орал Б продават в Техномаркет, Технополис. Виждала съм и в ДМ, Елитис, Лили.
Тази на Лидл е като на ДМ собствената марка. Само с кръгли глави са и са на такива цени точно заради собствената варка. Чувала съм от доста хора за си купуват глави от Лидл за четки орал Б, т.ч. ако търсиш по-бюджетен вариант можеш да си вземеш лидълска, а глави да пробваш техни или на орал Б и които ти допаднат. Ако четката е само с въртене не виждам каква голяма разлика биха имали.

Аз не съм ползвал такава четка и не съм мн наясно, но доколкото знам повечето четки са само с въртене и нямат др функции и движения. На Филипс знам, че са №1, но са мн скъпи.... Тоест вярно ли е, че всичко зависи от главите и няма значение каква е четката като марка?

# 115
  • Варна
Четките само се въртят или имат и трептения така казано. С тези трептения ги дават по-ефикасни и поне за мен е така.
Ако четката само ще се върти не виждам какво значение има какво пише на нея. Гледай функциите, а не марката. При по-евтините марки има вероятност четката да се върти, но като се допре до зъбите да спре. Трябва обстойно да я огледаш и да пребениш ще върши ли работа. Иначе главите щом са съвместими можеш да сложиш всякакви.
Аз лично не бих се доверила на тези четки като ефективност спрямо по-скъпите, но при определени условия могат да са равни.
Идеятя на марките правещи четки не е и само да са много, а всяка предлага разнообразие на видове и модели и потребителя избира.
Аз четка с кръгла глава не ползвам и никога няма да. За мен те имат само недостатъци, но това е мое мнение като има и много хора доволни от тях.
Вземи една евтина да пробваш и ако после прецениш инвестирай в по-скъпа.

# 116
Миенето на зъбите с каквито и да е четки има за цел да ги почисти от плаката, а не да им променя вида, цвета и какво ли още не.Ако човек има нереалистични представи и очаквания за дадено нещо, не означава че това нещо не си върши работата, за която е направено.Аз знам, че няма разлика между механична и електрическа, стига да се използва както трябва.Избрах си от тези на Филипс, защото ми пасва на начина на миене.Доволен съм.Най-евтината от този тип е напълно достатъчна.Предимствата на електрическата четка е, че ми е по-лесно да си измивам зъбите равномерно, за нужното време и ме улеснява с едно движение по-малко.

# 117
  • Варна
Почистването не е еднакво с механична и електрическа.

# 118
Мнението на много от специалистите е такова.Няма разлика, стига човек да положи нужното старание и начин на почистване.Ако има, то тя ще е минимална.С електрическа четка е по-мързеливо, така да се каже.

# 119
  • Sliven, Bulgaria
Но идеята на електрическите не е ли да се достига до труднодостъпни места и да се почиства по-качествено там, чрез всички възможни въртеливи движения, които не могат да се направят механично?

Общи условия

Активация на акаунт