Електрическа четка за зъби!

• 184 111
  • 346
  •   2
Отговори
# 120
  • Варна
Именно. Много по ефективно почистваш навсякъде с електрическа.

# 121
Възможно е нашата да е била дефектна, или некачествена. С нормална четка, освен плаките, премахвам налепите и застоялата храна по зъбите, и в пространствата между тях, а с електрическата това така и не се случи. Ще си направя подарък с електрическа четка на известна марка, надявам се там такъв проблем да нямам. Иначе сте прави, че електрическата четка е доста по-удобна и компактна в някои отношения, в сравнение с обикновената. Simple Smile

# 122
И аз съм решила да купя ел. четка за децата (4 г. и 6 г.). По- голямото дете с проблемни зъби, по- малкото няма такива. Колебая се между Oral-B D12.513 (със зарядно) и Oral-B D2, с 2 батерии и малко повече обороти. Прочетох, много хвалите и детската на Филипс, но не знам дали нс децата ще им допадне усещането от ел. четката. Тези ел. четки на Филипс са доста скъпи и ако децата откажат да ги ползват, то ще излезе, че съм дала излишни пари.

# 123
Според мен е въпрос на време да свикнат. Aз сега съм решила да взема и за детето.
Повече от две години ползвах висок клас четка на Орал Би. Сега я смених за Филипс. Е разликата е от небето до Земята. Не знам защо съм я ползвала първата толкова дълго време. Докарах си проблеми с венците, заради въртеливото движение на главата, което, оказва се е сууупер вредно. Четох доста преди да си взема сегашната. Филипсът почиства в пъти по-добре, усещам си зъбите чисти много по-дълго, сравнено с Орал Би-то.
препоръчвам на всички, които имат някакви колебания, да пробват с Филипс.

# 124
  • Sofia
Жалко, че си мислиш, че проблема ти е дошъл от четката за зъбите.

Да замениш нещо доказано по-добро с хомеопатична четка за зъби, вместо да потърсиш истинския проблем.

Успех с лечението!

# 125
  • Варна
Amelie, така е. Главата на орал би не е добрия избор и наистина създава определени проблеми при дълго използване. Успешно и бързо въвстановяване ти желая.

julian, много странен коментар. С нетърпение чакам научното доказателство за "супер четката" Орал Б. Ще се опитам да убедя зъболекари, хирурзи и ортодонти с него, че явно и до тях не е стигнало.

Как и никой производител не се сети да направи кръгла механична четка за зъби за възрастни, щом е най-полезното нещо на света. Чудна работа...

# 126
Жалко, че си мислиш, че проблема ти е дошъл от четката за зъбите.

Да замениш нещо доказано по-добро с хомеопатична четка за зъби, вместо да потърсиш истинския проблем.

Успех с лечението!

Напротив, смених нещо вредно с доказано по-добро. Да, проблемът ми дойде от четката. По-истински проблем от това нямам. Tи на какво основание реши обратното? Не знам защо толкова усилено промотираш Орал би. Дистрибутор ли си? Точно така звучиш...

# 127
Ползвам Oral B от повече от 5 години, не съм имала никакви проблеми, не съм чела да създава проблеми и зъболекари ми не са ми казвали, че може да създава проблеми. Интересно ми е откъде черпите информацията за това?

За мен кръглата малка глава е много удобна, достига на много повече места от продълговатата и е по-нежна защото реално е по-лесно да търкаш само самите зъби. Нараняване или дразнене на венците бих предположила, че може да се получи при неправилна употреба или пък при използване на неточна четка или фалшива такава.

# 128
  • Sofia
Нямам намерение да пускам ОТНОВО линкове към близо 100те медицински изследвания, които са направени през годините, само защото някой го мързи да чете стари постове от форума.

Явно е доста модерно да се заливат социалните медии с фейк информация, да се пренаписва медицината и физиката.

НЕ се заяждам - просто отбелязвам, че с по-лоша и мека четка за зъби само ще замаже ВРЕМЕННО положението и съвсем добронамерено и предлагам да си лекува проблема, вместо да обвинява четката за зъби.

Да, има един медицински случай при болни венци, в който въртеливите движения не са препоръчани, но това е при вече получен проблем с венците в следстиве на някакъв вид заболяване, а не защото самото въртеливо движение го предизвиква. С други думи и двата случая е проблем който се лекува, а не се сменя четката.

При Oral-B също има четка за чувствителни венци/зъби, която е много нежна - но там е същото - не ползваш чувствителната четка защото така ти е по-комфортно за цял живот, а се ползва временно, докато си излекуваш основния проблем с венците! Би трябвало всички да могат да ползват "стандартната" по твърдост четка, но не всеки го прави - познавам хора които ползват само тази за чувствителни зъби, вместо активно да се борят с проблема, който имат, за да заздравят венците си, така че да им е комфортно и със стандартната (може да е от проблем със зъбен камък, анатомичен проблем със зъба, където да се задържа храна, джоб, пародонтоза и т.н.т. ).

С Филипс четката, единственото което се случва, че временно ще имаш усещането за по нежно четкане - това е, нито ще излекува проблема с венците, нито ти почиства по-добре зъбите, както твърдиш (без да си го документирала, изследвала, сравнявала под микроскоп и т.н.). Обратното е. Аз вярвам на медицински изследвания, с истиска методология, отколкото на субективни усещания (които очевидно противоречат с фактите).

# 129
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9487838

Ето медицинско изследване. Цитат от заключението:

"Overall, this study demonstrates that long-term use of these two electric toothbrushes improves periodontal health in adult periodontitis patients, and that the Sonicare brush is superior to the Braun brush in reducing gingival inflammation and probing depth. Moreover, 6 months' use of Sonicare led to actual improvement in probing attachment levels of periodontal pockets."

Линковете дадени в темата съм прегледала обстойно. Сайтове като Пулс.бг или рандъм, в които се сравнява електрическа с ръчна не са ми критерий. Или пък личния сайт на Орал би? Сериозно ли? Нали никой не очаква, че Орал Би ще качат на собствения си сайт изследване, в което се доказва, че тяхната четка не струва? Аз не видях независимо сравнение на двете четки, от незаинтересована страна, което да доказва обратното Wink
Пак казвам, защото някой се опитва да ми приписва болести. Венците ми не са болни. Доказано с медицински преглед. Раздразнени са от четка, която очевидно не струва. Месец след ползване на Соникеър няма и следа от въпросното неразположение.

# 130
  • Sofia
Върни се и потърси мета ревюто, където са анализирани близо 100 изследвания! Там ясно са посочени, които изследвания са направени според медицинските стандарти, кои не, кои фаворизират Oral-B и кои Филипс.

Защото вадиш едно изследване от 1998ма година, което освен това е за хора с конкретни проблеми и болни венци, а не на здрави такива (както твърдиш, че е било в твоя случай)! Иначе като теглиш чертата съществено по-голямата част от изследванията са в полза на Braun, а тези които посочват плюсове на Филипс са едва дозина.

Аз нямам против да ползваш каквото искаш, както и всеки в БГ-Мама, но всеки път когато дойде някой да рекламира някаква четка, която била най-добрата и подвежда хората с неверни "факти" тип:

Цитат
Докарах си проблеми с венците, заради въртеливото движение на главата, което, оказва се е сууупер вредно.

е дразнещо.

Последна редакция: сб, 06 яну 2018, 19:08 от julian

# 131
  • Sofia
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9487838

Ето медицинско изследване. Цитат от заключението:

"Overall, this study demonstrates that long-term use of these two electric toothbrushes improves periodontal health in adult periodontitis patients, and that the Sonicare brush is superior to the Braun brush in reducing gingival inflammation and probing depth. Moreover, 6 months' use of Sonicare led to actual improvement in probing attachment levels of periodontal pockets."

Ето ти и от мен, едно изследване, само че много по-съвременно, а не 20 годишно:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19711610

Пълен цитат, а не кратък, подвеждащ такъв:
Цитат
RESULTS:
In 171 evaluable subjects, gingivitis reduction benefits were significantly greater for the rotation-oscillation brush group than for those using the sonic toothbrush, with relative mean benefits favoring the rotation-oscillation brush of 29.4% for GBI and 8.2% for MGI at 12 weeks (p < or = 0.01). The rotation-oscillation brush produced significantly lower RMNPI plaque by 33.3% compared to the sonic toothbrush (p < 0.001) at Week 12.

CONCLUSION:
The rotation-oscillation power toothbrush was significantly more efficacious than the sonic toothbrush in removing plaque, in reducing gingivitis, and lowering the number of bleeding sites after 12 weeks of twice-daily brushing.

# 132
За разлика от теб, аз не налагам, а споделям моето мнение, без квалификации Simple Smile
Дразнещо е, че се опитваш да налагаш определен продукт, подозирам с цел продажби, няма иначе логика да се опитваш така настървено да пробутваш Орал Б.
Аз, като потребител споделих - ползвам и съм ползвала и двете, едната ми харесва, едната не. Ползвах две години едната, бях ок, нито прелестна, нито лоша. Ползвам другата, харесва ми повече. Защо се опитваш да ме убедиш в обратното? 

Ето ти изследване от 2017, а не 2009:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28422462

CONCLUSIONS:
Philips Sonicare DiamondClean with Premium plaque control brush head (SPC) was statistically superior to the Oral-B 7000 with CrossAction brush head (OCA) in reducing gingival inflammation, gingival bleeding, and supragingival plaque following 14 and 42 days of home use.

# 133
  • Sofia
За разлика от теб, аз не налагам, а споделям моето мнение, без квалификации Simple Smile
Дразнещо е, че се опитваш да налагаш определен продукт, подозирам с цел продажби, няма иначе логика да се опитваш така настървено да пробутваш Орал Б.
Аз, като потребител споделих - ползвам и съм ползвала и двете, едната ми харесва, едната не. Ползвах две години едната, бях ок, нито прелестна, нито лоша. Ползвам другата, харесва ми повече. Защо се опитваш да ме убедиш в обратното?
Никъде не съм налагал мнението си. Второ не те убеждавам в нищо. Забвното е, че правиш точно това и се опитваш да обърнеш нещата на 180 градуса и да излезне, че аз правя реклама, докато съм убеден, че точно това правиш ти с четките на Филипс!

Единствения проблем, който имам с поста ти (тъй като е силно некоректен) е ето това:

Цитат
Докарах си проблеми с венците, заради въртеливото движение на главата, което, оказва се е сууупер вредно
Твърдя на 100%, че това не е вярно. Нещо повече, дори тези документи, които показваш - там винаги се твръди, че и с четките с ротиране и осцилация се подобрява състоянието на венците. Никъде не пише, че четките на Oral-B правят този проблем за който ти описваш.
Ако беше си написала както повечето потребители: "Купих си четка Z и се кефя!" супер, но излагането на фалшиви факти е нещо, което ме дразни и подвежда другите потребители.

Ето ти и още едно медицинско изследване в подкрепа на осцелиращо-въртящите четки (забележи, гледам да пускам общи изследвания от тип: осцелиращо-въртящи срещу sonic четки, а не специално за Филипс както пробутваш непрекъснато):

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24073528
Цитат
RESULTS:
In total, 462 subjects completed the trials and were evaluable. While all toothbrushes provided significant post-brushing versus baseline plaque removal efficacy, the magnitude of the reduction was consistently superior for the O-R brush compared to either the sonic power or manual brush control in all the 'hard-to-clean" region-specific analyses. Adjusted mean RMNPI or TMQHPI benefits favoring the O-R brush relative to the sonic brush control were collectively 18% to 34% greater on lingual surfaces (P < or = 0.044), 32% to 49% greater on lingual approximal surfaces (P < 0.001), and 32% and 31% greater in lingual mandibular and lingual mandibular anterior regions, respectively (P < or = 0.005). Post-brushing whole mouth adjusted mean reduction RMNPI or TMQHPI benefits favoring the O-R brush compared to the manual brush control were collectively 31% to 206% greater on lingual surfaces (P < or = 0.001), 29% to 217% greater on lingual approximal surfaces (P < or = 0.001), and 67% to 526% greater in lingual gingival margin regions, respectively (P < or = 0.001). All study toothbrushes were well-tolerated.

За всяко изследване в полза на Филипс има 10 в полза на четките с осцилация/ротация. Така може да си пишем до другата седмица.

# 134
  • Варна
Докарах си проблеми с венците, заради въртеливото движение на главата, което, оказва се е сууупер вредно

Това е и мое мнение от ефекта на кръглите четки с въртеливи движения, което е създадена от разговори със зъболекари, хирурзи и ортодонти. Щом се лансира и то от хора, чиято работа е това, те използват соникеър четка (със сигурност част от тях, с които сме и семейни приятели и съм им гостувала) за мен е достатъчно показателно. Ако няма поне доза истина ще е еднолично мнение и заблуда.

Amelie, напълно те подкрепям за всяка една дума!

Общи условия

Активация на акаунт