Новите думи в българския език

• 201 167
  • 3 542
  •   1
Отговори
# 180
Преди малко установих от една реклама, че комунистическия архаичен Винпром вече е модерния и креативен Домейн  Crazy Няма вече Винпром Карнобат или Винпром Пещера примерно ... Вече е Домейн Карнобат или Домейн Пещера ...  Винарна явно също не звучи добре ... Какво да се прави?!

# 181
  • София
Входирането ми се случи в Глобул...

# 182
Преди малко установих от една реклама, че комунистическия архаичен Винпром вече е модерния и креативен Домейн  Crazy Няма вече Винпром Карнобат или Винпром Пещера примерно ... Вече е Домейн Карнобат или Домейн Пещера ...  Винарна явно също не звучи добре ... Какво да се прави?!
Всъщност не.Все още са си Винпром Пещера и Винпром Карнобат.Домейн Пещера е името на нова марка вина,които сега стъпват на пазара."Домейн" не се използва за първи път за именуване на тази ниско-алкохолна напитка /пример : Домейн Бойар,познато на нашия пазар вече 20ина години/
Друг пример- сайкълите,бисайкълите и трисайкълите /cycle, bicycle,tri-cycle/ на братя Минкови, разпространявани от Винпром Карнобат.

# 183
  • София
и шато-та вече си имаме, да ни се ненадяваш Simple Smile

# 184
и шато-та вече си имаме, да ни се ненадяваш Simple Smile

Да,то се използва във винопроизводството със значение на винарно имение или винарна с прилежащи към нея земи и лозя.Естествено с френски произход.В случая на нашия пазар се сещам за Шато Карнобат,предполагам има и други  Rolling Eyes Друго известно "шато" е Шато Катаржина- самата винарна с прилежащи към нея земи и лозя,произвежда предимно вина с чуждоезични имена ,отскоро имат и българско вино,кръстено на близкото село.В името си не включва "шато".

# 185
Има и още Шата в България. Аз наскоро посетих едно наречено Копса. Но мисля, че това Домейн отдавна се използва. И аз я гледах тази реклама, май Домейн Пещера беше виното...определено ми направи впечатление...рядко ме изненадват приято български реклами Simple Smile

# 186
Гледах си сега из Продавалника и хоп - ЛОТ играчки продават хората  Mr. Green или ЛОТ шишета.

# 187
  • Mars Hotel
... или СЕТ.  Grinning

# 188

Peace  Laughing
И сортер нещо ми боде очите  Thinking

# 189
Какъв е пък тоя сортер, какво сортира?

# 190
  • Italia
пример : Домейн Бойар,познато на нашия пазар вече 20ина години/
Друг пример- сайкълите,бисайкълите и трисайкълите /cycle, bicycle,tri-cycle/ на братя Минкови, разпространявани от Винпром Карнобат.
Аз ли не разбирам английски, или Винпром Карнобат произвеждат велосипеди и триколки?  newsm78

# 191
Може да са някакви циклични вина?  Laughing С разни цикли на производство. не разбирам хич от вина, но звучи интригуващо.

# 192
  • Mars Hotel
Какъв е пък тоя сортер, какво сортира?

Сортира формички.

# 193
Хм, ами как да го кръстим тогава? Сортер ми изглежда уместно.  

# 194
  • София
Хм, ами как да го кръстим тогава? Сортер ми изглежда уместно.  

ами първо, това не точно сортира, защото всичко отива в един куп. второ, глаголът сортирам има българско съответствие - подреждам.

защо не играчка за подреждане, а сортер? защото го е превел неграмотният вносител, затова.

Общи условия

Активация на акаунт