Новите думи в българския език

• 204 232
  • 3 542
  •   1
Отговори
# 2 790

hahaha А после реимбурсираха ли им атаката?

КисиЗ е ОК ама хАгЗ не е!  Wink

И къде ги видя тез ХагЗ, пиле шарено?  Flutter

# 2 791
  • Mars Hotel
Жени, изобщо имаш ли едно включване по темата, което да не цели да дразни?

hahaha А после реимбурсираха ли им атаката?

Не, ама дано са го фактурирали, че иначе НАП ще ги погне.

# 2 792
  • Варна

КисиЗ е ОК ама хАгЗ не е!  Wink

И къде ги видя тез ХагЗ, пиле шарено?  Flutter

Точно, че не ги е видяла.  Wink

И да не е спам:
Цитат
Португалия оцеля след голов трилър срещу Дания
 Shocked

# 2 793
Оо, ми аз направо няма да гледам мачовете, а оттук ще събирам коментаторските бисери.  hahaha

Хексе, викаш, сбъркала съм изцяло, а?  Mr. Green Аз не обиждам съфорумки, че да им говоря на хагз/с  Crossing Arms

# 2 794
  • n/a
Жени, изобщо имаш ли едно включване по темата, което да не цели да дразни?

Добро утро! Никое от включванията не е с цел дразнене. СамО така се получава.

Снощи не гледах, бисери не събирах, уви.

# 2 795
  • Mars Hotel
Не знам, Лоана. На мен това ми изглежда съвсем умишлено - как пък един път не подмина пост, без да "уточни" нещо.

# 2 796
  • в сърцето на един мъж...
Аз не обиждам съфорумки, че да им говоря на хагз/с  Crossing Arms

Що бе, има хагз/с и хагз/с Mr. Green

# 2 797
  • гр. София
Сега се сетих как преди 3 години на Синеморец на една табела пишеше

HOTELSKI KOMPLEKS

Ха ся де! Ако сте чужденец като как точно ще го изтълкувате? Нещо като LOVIМ BRIMKI  Mr. Green

# 2 798
  • Mars Hotel
O, да! Аз съм виждала и PURJENI KARTOFI. Laughing

# 2 799
  • гр. София
Ох, хахаха, Светли, наистина ли?  hahaha
Това ми напомня как в един ресторант в менюто навсякъде, където в салатата имаше зеле, в английския превод отдолу пишеше GARBAGE вместо CABBAGE. Като си тръгвахме отидох при сервитьорката и й казах да си го оправят  Laughing

# 2 800
  • n/a
Тия, дето пишат hotelski kompleks са живи езичници - безмерно вярват в магията
на езика, направо хоп-троп вещерство - преминаваш от кирилица на латиница и
англо-саксонецът в миг те разбира. Както видяхме в последните дни, вярата е
двупосочна - що АГРО Фруити се пръкнаха, с все Клиинове. Тъй де ...

# 2 801
  • София
Аз пък съм амейзд от едни хепънинги, които стават на хепАнинги в различните докЮментс.
Все забравям да го напиша, а може би съм го отбелязала някъде из страниците.

# 2 802
Хохо, а виждали ли сте как е изписан на латиница булевард "Джеймс Баучър", а? Не съм в състояние да го предам, особено Баучър, но ще кажа, че Джеймс беше изписано като Dzhejms или нещо подобно. Улица пък се съкращава ul. в табелите на латиница...

# 2 803
Що бе,  тези с "hotelski kompleks" са си направо за уважение и заслужават да са  пример за подражание  - както ние се мъчим с разните му утилизации, инаугурации и т.н., що пък и чужденците да не понаучат някоя и друга българска дума - ми така де, като седнат да си поръчват, да си кажат на чист български 'PURJENI KARTOFI' плийз, примерно

# 2 804
Хохо, а виждали ли сте как е изписан на латиница булевард "Джеймс Баучър", а? Не съм в състояние да го предам, особено Баучър, но ще кажа, че Джеймс беше изписано като Dzhejms или нещо подобно. Улица пък се съкращава ul. в табелите на латиница...
Логиката да се транслитерират Mr. Green указателните табели я разбирам, вкл. улица/ул. В крайна сметка ако си чужденец и търсиш нещо ти търсиш звученето на българското име, написано на латиница. Ако те пратят на улица Дондуков ще търсиш ul.Dondukov.
Друг е въпросът, че никой здрав разум не би преобразувал два пъти чуждестранното Джеймс Баучер- веднъж от англисйки към български, втори път обратно. Това обаче е изключение, в смисъл английските имена- ок, но едно френско например ( не че се сещам улица с френско име) може и да създаде проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт