Новите думи в българския език

• 201 077
  • 3 542
  •   2
Отговори
# 3 285
Light medium robin egg blue colour? Shocked
Това ако тръгна да го обяснявам на продавачката, ще й свърши работното време.

след "Цвят - лайнян" на кутията на детски обувки на завод "Добрич" никой цвят не може да ме изкара из релси  Whistling

... Тъмносиньото на мънистата е персийско, .... Пък самите мъниста са египетска традиция. Peace

Thinking наскоро четох някъде, че това е "Окото на Фатима'  Blush не че знам коя е и за какво се използват очите и  Hug
"Цвят - лайнян" .. rotfImao rotfImao

# 3 286
Какви цветове, какви диаманти?!

Четете, хора, четете:

Цитат
Ингвинално, може и вагинално. Не се прави на по-руса от мен. Mr. Green

# 3 287
Пуфи, какво има да четем? Ингвинално като ингвинално, вагинално като вагинално.

Описаният цвят от кутия за обувки и аз съм го виждала с очите си, на кутията.  Joy

ianajar, и аз благодаря за подробното обяснение. Излиза, че Ването беше права, като предположи, че просто другите народи наричат турското синьо по друг начин (т.е., персийско).

Моите впечатления са, че масово в България като се каже турско синьо, се има предвид персийското, а не тюркоаза.

# 3 288
  • Варна

ianajar, и аз благодаря за подробното обяснение. Излиза, че Ването беше права, като предположи, че просто другите народи наричат турското синьо по друг начин (т.е., персийско).

Много ясно, защото това не е турско синьо. Laughing

Моите впечатления са, че масово в България като се каже турско синьо, се има предвид персийското, а не тюркоаза.

Моите впечатления не са такива. Peace Може би във варненски регион сме по-наясно с цветовете. Laughing

# 3 289
  • София
Хексе, да се заяждаш ли си тук?
разбрахме, че си наясно кое точно е турското синьо.

# 3 290
  • Варна
Хексе, да се заяждаш ли си тук?
разбрахме, че си наясно кое точно е турското синьо.

Съмнявам се , че само аз съм наясно. Не искам да се заяждам, просто не мога да се съглася с констатацията:
Цитат
просто другите народи наричат турското синьо по друг начин (т.е., персийско).

# 3 291
  • София
Явно доста заблудени има. Вероятно не от Варна.
турско синьо

# 3 292
Тия екзотики, дето ги обсъждате, намират ли се по нашите дръгстори?  Grinning

Цитат
Момичета, от тези, които се намират по нашите дръгстори , кой е най- добър /.../
местожителство : София.
Скрит текст:
Симпатична ми е авторката и са ми полезни мненията и, обаче това ме стресна направо.

# 3 293
  • София
Ами, Хексе, благодаря ти, че ни ограмоти.   bouquet Виждам, че ти се отдава. Можеш да предложиш на някой персийски владетел да патентова цвета по примера на тифани, та да не стават обърквания  Wink

# 3 294
  • Варна
 Съжалявам, че се намесих и развалих добрия тон на дискусията. Ще ми е за урок.
Няма нужда от ирония. Забележката ми бе добронамерена.

# 3 295
Ей, хайде без словесни престрелки. Мир, че много жега.  Hug Аз научих нещо ново, а тъй като не употреблявувам ни тюркоазено, ни персийско синьо, знанието си ми остава пасивно.  Mr. Green Не е изключено погрешното наименование да е толкова масово в рамките на родината, че да е станало норма. Без анкета няма как да разберем, следователно спорът е излишен.

Простестирам за дръгсторите - трябва да са дръгсторове.  Naughty

# 3 296
  • гр. София

А не трябва ли да са дръгсторЗ? За да сме политкоректни, нали...

# 3 297
Политкоректността си е политкоректност, ама още не е отменила правилата на нашия си език, така че - улево тоя път.  Naughty Виж, дръгсторзове стаа, каква музика само!  Mr. Green

# 3 298
  • гр. София
А! Точно така - дръгсторзове! Преееелест!  Grinning

# 3 299
Ей, хайде без словесни престрелки. Мир, че много жега.  Hug Аз научих нещо ново, а тъй като не употреблявувам ни тюркоазено, ни персийско синьо, знанието си ми остава пасивно.  Mr. Green Не е изключено погрешното наименование да е толкова масово в рамките на родината, че да е станало норма. Без анкета няма как да разберем, следователно спорът е излишен.

В рамките на родината, но -Варна, че и аз съм оттам.  Laughing Моето знание се активира покрай децата. Тюркоаз е цвят любим на малките момиченца.
Още един пример за разлики в значението на български и другите народи е French kiss и френска любов.

Общи условия

Активация на акаунт