Новите думи в българския език

• 200 645
  • 3 542
  •   1
Отговори
# 3 465
Разбрах аз - с три букви - първата е х и завършва на уй Mr. Green
Друго имах предвид за 'з"- то накрая, това е бъзик в тази тема, май не я следиш редовно Naughty

Следя я, следя я. На Д-то в плитчините заседна темата.......

# 3 466
В далечните чатерски времена на mIRC се използваше една команда whois, за да поразкриеш нещо повече за отсрещното мило непознато другарче. Някак винаги ми идеше наум да си я казвам като една дума.  Mr. Green А едва над десетилетие по-късно, в тази тема, да било писано да разбера отде иде.  Mr. Green

Имаш предвид абсцисата и ординатата в множествено число на български и английски? И аз се ограмотих.

# 3 467
Ей, не оставихте непокварена научна дисциплина, сега и математиката...

Значи канадците изяждат т-то, което южните им съседи заменят с някво криво 'д'? Какви мили хора са на тоя континент.  Laughing

# 3 468
  • n/a
И аз съм в афтъ(р)шок от афтъ(р)шока.

# 3 469
Ей, не оставихте непокварена научна дисциплина, сега и математиката...

Значи канадците изяждат т-то, което южните им съседи заменят с някво криво 'д'? Какви мили хора са на тоя континент.  Laughing

Да. Тороно, туени, и т.н. Освен това разказвателните изречения се произнасят с възходяща интонация (като въпросителни), а ако искаш да си баш канадец, накрая добавяш  едно "ей?" Mr. Green

# 3 470
  • Mars Hotel
Това за интонацията не важи само за Канада, а изобщо за англоговорящите страни. При тях интонацията не зависи толкова от препинателния знак на края на изречението, а от смисъла и идеята, която влагаш в мисълта. По същия начин може да зададеш и въпрос с низходяща интонация.

# 3 471
Аз си знам, че не ми се ходи в Канада, а това вече окончателно ме отказа.  Mr. Green

Све, вярно, но все пак възходящата интонация при изявления си е дразнеща.

# 3 472
  • гр. София
С извинение, че ви прекъсвам... Blush
На български интонацията е особено важна.
Например изразът "Да бе, да" може да означава две напълно противоположни неща в зависимост от интонацията - "Да, точно така" и "Как ли пък не".
Интонацията муймайката начи.  Sunglasses

# 3 473
  • Mars Hotel

Да бе, да.  Mr. Green Не съм твърдяла обратното.

# 3 474
Това за интонацията не важи само за Канада, а изобщо за англоговорящите страни. При тях интонацията не зависи толкова от препинателния знак на края на изречението, а от смисъла и идеята, която влагаш в мисълта. По същия начин може да зададеш и въпрос с низходяща интонация.

Интонацията в Канада обаче е специфична. В британски хумористични предавания, например, канадеца си личи по възходящата интонация в някои разказвателни изречения, където интонацията би трябвало да е низходяща. Разбира се, там е преекспонирано ( Laughing), но така ги представят канадците.

# 3 475
Сега като каза, се сетих за Mock the Week, където няколко пъти участва и един канадец (забравих му името, но много смешен). Той обаче говореше подчертано равно.  Laughing

Да бе, да.  Mr. Green Не съм твърдяла обратното.

Има си хас.  hahaha

# 3 476
  • София
Цитат
само от Дайхман, защото искам да съм сигурна в сървиса, който плащам заедно с обувките на касата.

нищо не казахте за моя сървей на предната страница. Само за Канада говорите и се чувствам дискриминирана  Crossing Arms

# 3 477
Че кво да кажем за него? Сървей като сървей, голяма работа.  Whistling

# 3 478
  • Казанлък of all places
Аз твоя сървей цяла сутрин го обмислям. И половин обяд. Ама пусто , току като се появи нещо баш по темата и тез умници вземат,че го пратят на ди в плитчините.  Mr. Green

# 3 479
  • София
а, дууубре! притесних се, мисля си - зеха да опаковат багажа за Канадата...  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт