Новите думи в българския език

• 200 673
  • 3 542
  •   1
Отговори
# 3 450
Твърде често се бърка развитието на езика с извращаването му, човещинка.

# 3 451
Водоравние, как може да не я знаеш?
     Дрън-дрън, аз живея в почти в балкана, по какво да се водоравнявам?  Laughing Кръгозор повече ми харесва, но не ми е възможно да гледам едновременно на 360 градуса. Пък и кръгозороравни трусове много приятно звучи.  Mr. Green
     Да се молим само скоро афтършоците да не станат по абциса и ордината. Че азимутните нещо ще ми е трудно да си ги представя.

# 3 452
Е като си в баира, къв хоризонт искаш, не ми е ясно.  hahaha

Да се молим само скоро афтършоците да не станат по абциса и ордината. Че азимутните нещо ще ми е трудно да си ги представя.

Амин, амин.

# 3 453
Е като си в баира, къв хоризонт искаш, не ми е ясно.  hahaha

Амин, амин.

Той ърткуейка да не би да е чарт, че да има абсциса и ордината?  Mr. Green направо да говорим за x и y, пък кой разбрал - разбрал.

# 3 454
Езикът е живо същество, развива се във всички посоки.  Mr. Green

# 3 455
Представяте ли си, ако беше тесеракт?

# 3 456
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
....Той ърткуейка да не би да е чарт, че да има абсциса и ордината?  Mr. Green направо да говорим за x и y, пък кой разбрал - разбрал.

Joy Joy напомня ми за вица: според американците българите са най-великите математици в света

Скрит текст:
защото и в тоалетната решават задачи с три неизвестни: Х, У и още една, която няма аналог в САЩ Wink

...Особено сега след като съм се нагърбила да правя неделно килийно училище за български дечица в Торонто и съм си нарекла начинанието "Родна стряха".
....   

това е похвално  Thinking но в килийните училища по-напредналите учат по-новите. при вас как ще е?
да не стане "на слепите и едноокият е цар".
според една от преподавателките ми практиката при изпити е показала, че обикновено най-незнаещият е най-убедителен и по-неуверените грешат, слушайки го  Hug

# 3 457
# 3 458
....Той ърткуейка да не би да е чарт, че да има абсциса и ордината?  Mr. Green направо да говорим за x и y, пък кой разбрал - разбрал.

Joy Joy напомня ми за вица: според американците българите са най-великите математици в света

Скрит текст:
защото и в тоалетната решават задачи с три неизвестни: Х, У и още една, която няма аналог в САЩ Wink

Усещам вече как следващата петъчна ще е математическа вместо лингвистична.  Mr. Green

# 3 459

Скрит текст:

Умното си е умно. Без да искам виц разказах. Само трябваше да сложа X и У в множествено число и готово! bowuu

# 3 460
  • София
Цитат
От друга страна,обаче, ако започна във вътрешен ХР, бих пуснала един сървей да видя кой какво мисли.

# 3 461
Само трябваше да сложа X и У в множествено число и готово! bowuu

Ама със "З" накрая, нали?

Сега прочетох снощния спор -  Crazy - канадците масово изяждат буквата "т" и при произнасянето на цифрите от 20 нагоре(лично мнение) - туени вместо туенти, търи, фори...севъни и так дале Grinning
Като отида да си купя салам и искам примерно 30 резенчета, почти винаги получавам 13 Laughing, или допълнително трябва да казвам 3 и 0
Някои ще кажат - тя продавачката проста, няма виШу Mr. Green, ама не е само тя - масово се говори така.
Както беше споменато по-горе, езикът е жив, мърда, развива се - както в положителена, така и в отрицателна посока. Peace

# 3 462
Само трябваше да сложа X и У в множествено число и готово! bowuu

Ама със "З" накрая, нали?

Сега прочетох снощния спор -  Crazy - канадците масово изяждат буквата "т" и при произнасянето на цифрите от 20 нагоре(лично мнение) - туени вместо туенти, търи, фори...севъни и так дале Grinning
Като отида да си купя салам и искам примерно 30 резенчета, почти винаги получавам 13 Laughing, или допълнително трябва да казвам 3 и 0
Някои ще кажат - тя продавачката проста, няма виШу Mr. Green, ама не е само тя - масово се говори така.
Както беше споменато по-горе, езикът е жив, мърда, развива се - както в положителена, така и в отрицателна посока. Peace

Не, бе дарлинГ, с Й накрая  Laughing

# 3 463
Разбрах аз - с три букви - първата е х и завършва на уй Mr. Green
Друго имах предвид за 'з"- то накрая, това е бъзик в тази тема, май не я следиш редовно Naughty

# 3 464
В далечните чатерски времена на mIRC се използваше една команда whois, за да поразкриеш нещо повече за отсрещното мило непознато другарче. Някак винаги ми идеше наум да си я казвам като една дума.  Mr. Green А едва над десетилетие по-късно, в тази тема, да било писано да разбера отде иде.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт