Новите думи в българския език

• 200 687
  • 3 542
  •   2
Отговори
# 915
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Добри, какво ѝ е на спонтанната бременност? Като обратното на планирана я разбирам аз, ама може да е твърде рано и да не мога да мисля пълноценно още.  Blush

Wink твърде рано ти е  Hug

планирана-непланирана, желана-нежелана са стари критериЙ Wink , сега вече може да  е и спонтанна или асистирана.
от тяхна гледна точка - добре, но за мен спонтанно е като стане от самосебе си - като самозапалването например  Mr. Green Wink

миУту ме съпортва безкрайно - даже с две спални... Whistling

я да питам, освен "простата причина" намира ли се сложна такава?

# 916
  • Пловдив
Има като смисъл, но не и като термин.
Виж къде по-странно звучи - чисто мръсно, по аналогия с чисто гол, чисто бяло, чисто мокро и т.н.
И за да не помисли някой, че се подигравам - аз също го използвам. Регионален жаргон.

# 917
Де да знам, да ти кажа, Добри, на мен 'спонтанно' ми звучи окей. Според първия попаднал ми речник също е окей.  Grinning Моята беше баш от спонтанните.  Laughing

Чисто мръсно ме кефи. Наистина на някои места "чисто" се ползва вместо "напълно" и "много".  Mr. Green

Със сигурност има сложни причини, няма как да няма.  Laughing

# 918
     Тази тема ми се стори най-подходяща за едно въпросче за жаргон.
     Получих странно съобщение, очевидно сбъркало адресата си. Обръщението е "Циклопер" (Ciklopper) и от характера на съобщението съдя, че е някаква обида. Но нямам представа какво значи.  Embarassed
     Някакъв моден начин да кажеш "циклоп" ли е това?

# 919
     Тази тема ми се стори най-подходяща за едно въпросче за жаргон.
     Получих странно съобщение, очевидно сбъркало адресата си. Обръщението е "Циклопер" (Ciklopper) и от характера на съобщението съдя, че е някаква обида. Но нямам представа какво значи.  Embarassed
     Някакъв моден начин да кажеш "циклоп" ли е това?

Това ще да е "обръщение" към някого, който носи очила Simple Smile Не е красиво, но мисля, че това значи!

# 920
четох, четох и стигнах до "пърцуцата" и "мамалигата"  Rolling Eyes слава Богу, никой не е използвам качамак  Peace

ооо, невежи! не знаете ли, че сместа от царевично брашно и вода, варена в тенджера или печена в тава...  ooooh! упс, драй кукър  Peace се нарича "полента? и е м'ооого феЙшън?

# 921
  • Казанлък of all places
При първото миходене в Италия ( Северна Италия, пред-Алпи) много държаха да ме нахранят с полента и ми обясняваха колко е много типично ястие това за региона.Де да ме знаят от де ида, де съм им летяла. Па после взе,че стана модерно, упс, фИешън!

# 922
На върха на езика ми беше полентата, ама понеже не съм фешън...  hahaha

# 923
 Crossing Arms няма пък да говоря с вас!

сега остава да използУвате и "нишесте" и съвсем ще ми паднете в очите   Naughty

лонг лив дъ пудинг!

# 924
Не го използувам нишестето по никакъв повод - ни словесен, ни кухненски. Ама верно ли му викат пудинг?  hahaha Аз предлагам вместо 'десерт' да се казва 'пудинг' - английско е, пък десерта и без това е чуждица.  Mr. Green

# 925
  • София
нишестето и пудингът не са ли различен вид крем!?!?!? как може да се смесват...

# 926
....да се казва 'пудинг' - английско е, пък десерта и без това е чуждица.  Mr. Green

Joy Joy а пудинга е наш роден?!?  Hug

преди малко попаднах на това  Shocked  

Цитат
въведи юзер и парола

ваня, не се смесва, едно и също е.
намерете разликите  Hugкрем - нишесте се прави с нишесте (пшенично или царевично), мляко и захар, пудинга е  царевично нишесте, захар и мляко.

# 927
  • София
Пък знам ли пликчетата в магазините са са различен надпис и картинка.  Rolling Eyes

# 928
Добри, не бе, мисълта ми беше, че една чуждица или друга е все тая, пък английския днес е по-фешън.  Laughing

Е да, пундингът е вид десерт - нишестен крем, пък с чистото нишесте може и други работи да се правят.

Цитат
въведи юзер и парола

Можеше и 'юзернейм' да е. Гледай по-положително на нещата.  hahaha

ПП Да ви почерпя с едни
Цитат
неконсистентни моменти

Последна редакция: нд, 11 мар 2012, 11:42 от ИрПуц

# 929
  • София
Цитат
Микснете тези съставки в миксрера
Кулинарната тематика е застъпена метафорично.

Общи условия

Активация на акаунт