Новите думи в българския език

• 204 406
  • 3 542
  •   1
Отговори
# 2 685
Laughing любимо ми е.  Crazy все се опитвам да го сменя с "носят се като перо по локва", но не хваща дикиш Wink
На мен по-любимо ми е "като пръдня из гащи"  hahaha

Това "браузване" да не е пак някакъв бритишизъм? Защото тук не се използва в тоя смисъл. Поне не в съвремието и от нормалните хора  Laughing Имам чувството че голяма част от чуждиците се внасят сляпо и после се ползват кой както му дойде, и майната й на оригиналната им употреба...  Tired

# 2 686
Току-що прочетох "да се маже със слънцезащита". Не е чуждица но не я бях срещала да се използва като съществително. Нормална ли е подобна употреба?

# 2 687
  • Mars Hotel
Не, не е нормална. За щастие, все още слънцезащитен е само прилагателно. Слънцезащитен крем.

# 2 688
Аз може ли да попитам откога топката се гардира от тоя и оня?

# 2 689
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Laughing любимо ми е.  Crazy все се опитвам да го сменя с "носят се като перо по локва", но не хваща дикиш Wink
На мен по-любимо ми е "като пръдня из гащи"  hahaha

Това "браузване" да не е пак някакъв бритишизъм? Защото тук не се използва в тоя смисъл. Поне не в съвремието и от нормалните хора  Laughing Имам чувството че голяма част от чуждиците се внасят сляпо и после се ползват кой както му дойде, и майната й на оригиналната им употреба...  Tired

пръдня из гащи има друг смисъл Wink
а браузвам като архаизъм не мога да си го представя  Mr. Green

през страница-две задавам един и същи въпрос: защо?

защо децата ни браузват на площадки, паркове и градинки, вместо да тичат, играят, палуват, беснеят, вършеят?
защо здравната каса реимбурсира лекарствата, вместо да възстановява/връща парите?

и защо всички, от най-високо ниво до кварталната кръчма, ни атакува с чуждици, често дори без да знае точното им значение?

в тази връзка на лекция ни обясниха, че радиацията уврежда първо гангивитите Crazy тъкмо реших, че това може да е плюс и се оказа, че мацката бърка гангивити с гениталии  Crazy

# 2 690
 hahaha А гангивитите какво са? Аз знам само гингивит, а гингите са венци, туй знам.

На въпроса ти не мога да дам смислен отговор. Ама ти си питай, току-виж някой успее да отговори.  Mr. Green

# 2 691
  • Mars Hotel
Аз може ли да попитам откога топката се гардира от тоя и оня?

Фуболните коментатори си имат така наречения професионален жаргон и всъщност "гардирам" се използва доста отдавна, както и асистент-арбитър и разни други. Това не ги прави по-малко малоумни, разбира се.

# 2 692
Тогаз що не съм го чувала гардирането досега?

# 2 693
  • Mars Hotel
Толкова гледаш футбол, затова. Особено пък по БНТ.

# 2 694
Футболните коментатори си имат така наречения професионален жаргон ...
Протестирам.  Mr. Green Футбол гледат и непрофесионално ангажирани с този спорт. За тях някой ще помисли ли?  Grinning

# 2 695
  • Mars Hotel
Хърмаяни, за съжаление подозирам, че непрофесионално ангажирани със спорта И коментират.  Laughing

# 2 696
Толкова гледаш футбол, затова. Особено пък по БНТ.

Гледам, пък.  Crossing Arms Това е първият "голям международен форум", на който го чувам.

# 2 697
  • Mars Hotel
Предавам се. Може досега да са го използвали на по-малки форуми.  Laughing

# 2 698
 hahaha Сигур.

# 2 699
  • София
Абе, Пуц, кой те знае и теб какви форуми си утилизирала, незначителни някакви  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт