Новите думи в българския език

• 204 180
  • 3 542
  •   1
Отговори
# 2 820
  • Казанлък of all places
Ъв корЗ!

# 2 821
ЖП Гарата според мен требе да си я превеждат, както и летището, и пристанището ( където има  Mr. Green ).

# 2 822
Екзарх Йосив!  Shocked Всъщност, спирам да се чудя. Обещавам. Вече няма да се потрисам от нищичко.

# 2 823
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...за да не стават грешки ще предложа на г-жа Фандъкова вместо табелки да има радиопредаватели, които да изговарят правилно имената на улиците от нейтив спикъри.
...

аа, нейтив, нейтив, колко да е нейтив? има няма два езика. слабо е.

да вземат онова меко мъжле с очилца от сутрешния блок, май нечии син беше  ooooh!.
 той оня ден се напъна да докара акцента на четири езика едновременно, че почти се на..ка  Crazy

и да споделя възмущение  Tired в днешен вестник имаше нещо по много сериозна тема и не можах да го дочета  Confused то не бяха утечки (правилно е), след това отечки, оттечки, само уттечки нямаше, но не знам ако бях прочела до края нямаше ли да ги намеря; тока пронизваше, поразяваше, треперих от мисълта, че на следващия ред може тока да нанизва и набучва  Tired
аман от журналисти 'начи  Tired

# 2 824
за блока на БНТ ли говорим?

пп. все съм мислела, че  е отечка  Thinking , но като се замисля нито съм го писала, нио съм го чела.

# 2 825
  • n/a
За Йоси(в)фа тръпки ме полазиха. ИрПуц, рано ти е да спираш да се потрисаш.
Вълнението е за младите. А потресът си е вълнение. 9 бала.

Деволюцията от утечка до оттечка ...  Joy внезапно ме усмихна.

# 2 826
Не искам да ви противореча за ЖП гарата, ама само да ви дам един пример за гарата - не че е за подражание де

По френско не е ЖП, ами цяло SNCF - да не ви го разшифровам сега, но е горе-долу същото  Та тук много рядко пише някъде на английски, просто който се интересува, да се ориентира, че това е за към влака, и толкоз.
Та ЖП-то е къде-къде по-просто  Може би затова му слагат клявката на зет отгоре, че да има повече вид

А пък този с утечката - горкия, сигурно е нямало кого да пита как е на английски, че да няма такива екзистенциални съмнения по въпроса

# 2 827
Ами не ми подхожда да се потрисам - самата аз съм твърде преизпълнена с неграмотност, за да се гавря с проявите ѝ у други хора.

Отдавна ме измъчва въпросът как е правилният правопис - сабахлян или сабахлем. Ще замоля Ангелина или ако има друг запознат с турския да ми отговори.

# 2 828
...Отдавна ме измъчва въпросът как е правилният правопис - сабахлян или сабахлем. Ще замоля Ангелина или ако има друг запознат с турския да ми отговори.

сабаале ти решава всичките проблеми Wink

опитах се да го намеря на турски, за да успокоя изтерзаната ти душа и попаднах на Джулай Сабахлен  Crazy

Confused ти мен уважаваш ли ме?  

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 17:53 от st. Dobri

# 2 829
Да, но вярно ли е то? Коректно ли е? Любознателна съм, остаи ме на мира.  Crossing Arms

# 2 830
# 2 831
 Joy Вие сте ненормални  Joy Joy Joy

# 2 832
  • София

олеле! в първия момент реших, че е име на жена  Joy Joy Joy

# 2 833
Разбира се, че те уважавам, Добри, що за въпрос!  Hug Обаче цитираното от теб влошава ситуацията - вече имам три варианта вместо два. Ти в състояние ли си да обхванеш размера на драмата, която цари в душата ми?

# 2 834
...Обаче цитираното от теб влошава ситуацията - вече имам три варианта вместо два. Ти в състояние ли си да обхванеш размера на драмата, която цари в душата ми?

Joy Joy неистова и неописуема драма шЪ да е  Hug но нашият вожд и учител - Тато е казАл: народА иска да има" Wink

а моето предложение се базира на чути местни източници и се потвърждава (ух леле ма мале  ooooh! к'ва съм проста) конфирмира от този връх в нАуката и езикознанието Wink

виж позиция 185

Общи условия

Активация на акаунт