Новите думи в българския език

• 200 645
  • 3 542
  •   1
Отговори
# 2 895
Ама и вие какво се правите, че откривате топлата вода с w/ в-то руския   - доколкото си спомням, точно от там е дошъл и Вашингтон

# 2 896
  • Варна
Ама и вие какво се правите, че откривате топлата вода с w/ в-то руския   - доколкото си спомням, точно от там е дошъл и Вашингтон

виски, Аргентина, Гитлер,

# 2 897
  • n/a
И разбира се - Вини Пух Simple Smile
Честито, ИрПуц, разреши дилемата.  Wink

П.С. Аз пък си купих Дядо ПраС.

А вие по препратката на трета страница стигнахте ли?
Аз да (имам навика - почна ли да чета, ще е до край).
И ето резултат: пръкна се чудна думичка, как да не ѝ се порадваш.

анулация

Последна редакция: пт, 15 юни 2012, 17:56 от Лоана

# 2 898
  • Варна
Разглеждам едни оферти... Вижте на втора страница... Какво, по дяволите, значи 11,99 години и 15,99 години???  ooooh! ooooh! ooooh!
Съжалявам, че ще ви разочаровам, но това не е българска приумица или неграмотност. Така е прието да се изписва в туризма ненавършени години. И не само у нас. Може да погледнете каталози или оферти на много чужди туроператори или хотели.
Според мен логиката е - ако напишат например 11 години, 11 месеца тогава колко дни да напишат, като са различни в месеците? Та така.

# 2 899
Според мен проблемът се решава обяснително, така изглежда идиотски, независимо чия приумица е.

Лоана, от коя препратка изпадна тоз бисер неземен?

ПП Честито. Поздрави Сюзън от мен. Mr. Green

# 2 900
Съжалявам, че ще ви разочаровам, но това не е българска приумица или неграмотност. Така е прието да се изписва в туризма ненавършени години. И не само у нас. Може да погледнете каталози или оферти на много чужди туроператори или хотели.

Нямам представа кой е този туризъм, където това е прието, нито кои точно туроператори и хотели имате предвид, но това е абсолютен нонсенс и се радвам, че не съм попадала до сега на него, защото това за мен означава да зачеркна абсолютно и на момента въпросния туроператор или хотел  Peace  
В хотелите, където отсядаме, обикновено цените се определят от навършените години.

# 2 901
  • n/a
ИрПуц, в туристическата препратка, със странните възрасти Simple Smile
Ще предам, непременно.

# 2 902
  • Варна

Нямам представа кой е този туризъм, където това е прието, нито кои точно туроператори и хотели имате предвид, но това е абсолютен нонсенс и се радвам, че не съм попадала до сега на него, защото това за мен означава да зачеркна абсолютно и на момента въпросния туроператор или хотел  Peace  
В хотелите, където отсядаме, обикновено цените се определят от навършените години.

Кой туризъм ли? Ами същия - туризма. Не разбирам защо нападате и показвате сарказъм, вместо да приемете, че сте научили нещо ново и полезно? За разлика от Вас работя със и съм виждала стотици договори и каталози на най-големите световни фирми от същия този туризъм. Съветвам да не бързате със зачеркването, че голямо драскане ще падне. Иначе разбрах, че имате възможност да пътувате и почивате, където си искате. Това е чудесно!
Една бърза и случайна справка с Гугъл:
немски:
http://www.atacamadventure.com/de/tarife.html - долу вдясно
http://www.bls.ch/d/reisen-ausfluege/ausfluege-so-reisen-brienzersee.php - долу
английски:
http://www.thomascookegypt.com/holidays/cPackage.aspx?PkgID=589& … ID=1&DeptID=3
За мен дискусията е приключена.

# 2 903
С поздрав за съ-фен АнгиMr. Green
А аз не съм ли?  За мен поздрав няма ли?  Rolling Eyes

# 2 904

Муахаха, а гледала ли си филма му "Крепкий орешек"? Извинете, извинете, но е просто невъзможно да подмина този преводачески бисер.  hahaha

hahaha Joy Joy

Аз имах соц-издание на творби на Уйлям Шекспир.

А уйкендът е много хубаво нещо, дума да няма, не може да се сравни с обикновен уикенд.  Mr. Green

# 2 905
С поздрав за съ-фен АнгиMr. Green
А аз не съм ли?  За мен поздрав няма ли?  Rolling Eyes

Звинети, разбира се.   bouquet Ти си по подразбиране.  Mr. Green

Уйкендът в моето сърце беше безапелационно изместен от луйкенда.  Naughty

# 2 906
  • София
Луйкента искаш да кажеш вероятно?  Grinning

# 2 907
Луйкента/луйкенда е какво?  newsm78

# 2 908
Луйкента/луйкенда е какво?  newsm78
Уикенд вероятно Joy

# 2 909
Луйкента искаш да кажеш вероятно?  Grinning

ЖДНБ, и таквоз ли има? Или очите ми просто са отказали да видят цялата истина?  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт