Диета с гречка (елда) - 2 част

• 148 062
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
Според мен, чудодейните свойства на елдата са в нейната диуретичност - т.е. губи се вода. Нормално е да се връща бързо, ако не внимаваме.

Колкото до "нощното хранене на тялото" - не мисля. То си е в покой, само мозъкът работи по-активно, и един пълен стомах би ме накарал да се чувствам като нощна пералня...

# 676
Мислиш,че обезводняването е правилно?
Във всички диети се препоръчва да се приемат колкото може повече течности.И не само.Хидратираното тяло е правилно функциониращото тяло.Нямам думи как да се изкажа иначе.Безумие.
Колкото до нощното хранене-нали точно тогава организма се възтановява,точно защото е в покой.Ако гладуваш денем,и умишлено не се храниш вечер колко време ще изкараш преди да се сринеш физически,психически,здравословно?Освен проблеми не виждам какво друго може да стане.
Сваляме някое килце и после трябва да *внимаваме ?Ми дайте цял живот на диета,за да внимаваме правилно.Wink
Съгласен съм с *внимаването,но ако се касае до храненето като цяло,а не за да задържим току що свалените килограми.
Имам колежки,които постоянно са на някаква диета ,пробват нещо ново ,повтарят или потретват някоя диета и си тъпчат на едно място.Свалят 2,3 качат 3,4 килца или обратното.
А една от колежките почти гладува денем(не зная вечер какво прави в къщи) и пак без никакъв резултат.
Определено нещо куца.

# 677
  • на острова на мечтите
Според мен,Кехлибаровка искаше да каже , че тази диета е само загуба на течности, а не реална загуба на тегло.  На мен елдата ми дава усещане за ситост. Отдавна не съм я правила,макар че влизам тук.
Права сте Искра, че трябва да се ограничаваме в храненето (и не само),но понякога храната се превръща в зависимост, в утеха, или просто привичка да дъвчем нещо( в киносалони те например #Crazy). Малко е тъжно, но все повече се превръща в реалност. Да чакаме с нетърпение моментът за ядене. Rolling Eyes Къде останаха по-простичко те форми на общуване?

# 678
Danilu, Hug

Абсолютно вярно, че между храната и самотата има връзка...
Даже кръг. Омагьосан.
Но храната е едно от земните удоволствия. Ако не обичах вкуса на елдата, нямаше да я ям, и толкоз. Съветвам всеки да си открие нещо вкусно-диетично, в което да повярва, и да му е уютно на душата.

# 679
  • на острова на мечтите
Danilu, Hug

Абсолютно вярно, че между храната и самотата има връзка...
Даже кръг. Омагьосан.
Но храната е едно от земните удоволствия. Ако не обичах вкуса на елдата, нямаше да я ям, и толкоз. Съветвам всеки да си открие нещо вкусно-диетично, в което да повярва, и да му е уютно на душата.
Peaceмного си права. Напоследък храната замества топлите и сърдечни отношения.
Аз ще мина на елда, за да избегна  храни с глутен.
Скрит текст:
правя опит да разреша проблемите с псориазиса
bouquet

# 680
  • Варна
Не спазвам диетата, но си откраднах от вас някои рецепти с елда. Мисля, че е много полезна и напоследък се старая да я включвам ежеседмично в менюто. Не мога да си представя да ям обаче само това по цял ден. Как издържате?

# 681
  • на острова на мечтите
Не спазвам диетата, но си откраднах от вас някои рецепти с елда. Мисля, че е много полезна и напоследък се старая да я включвам ежеседмично в менюто. Не мога да си представя да ям обаче само това по цял ден. Как издържате?
Когато имаш силна мотивировка всичко може да се понесе. Аз започвам с елда, понеже искам да изключа за известно време глутена от храната си.

# 682
Това с елдата се прави за спешно сваляве на 2-3килца...
Но ако се замени с нея вечерята, става плавно и трайно отслабване.

# 683
  • Sofia
Купих си люспи от елда,изсушени са и не са толкова миризливи,дори са ми вкусни с кисело мляко,...но дали би имало ефект като със зърната елда?

# 684
  • Варна
Това с елдата се прави за спешно сваляве на 2-3килца...
Но ако се замени с нея вечерята, става плавно и трайно отслабване.

Една диетоложка ми каза същото - вечер да ям елда.

Доли, ти не беше ли на друг режим? Какво стана?

# 685
  • Sofia
Бях на ВЧ,но не мога да я изкарам докрай...лутам се сред режими и диети и нищо особено не се случва с кг-те...

# 686
  • Варна
...лутам се сред режими и диети и нищо особено не се случва с кг-те...

След 1.6. смятам да приложа две диети - хлебната и една с кисело мляко, като си спазвам правилата на Системата - 60. Ако дотогава не си се решила, пиши ми да си правим компания.  Wink
А елдата е много полезна, но не мога да издържа на монорежим дълго време.

Последна редакция: нд, 29 май 2016, 17:47 от gpym4e

# 687
Темичката се движи бавно, но понеже налучках рецепта за палачинки от елда, реших да споделя.
Мазнината ми е кокосова и мажа доста обилно и тигана, и палачинката отгоре, преди да съм я обърнала.
Намалих дозата на брашното и увеличих яйцата.
 И така:
брашно от елда –1/2 чаена чаша, ама дето пием дълго кафе в тях;
яйца                 – 3 броя;
вода                 – горната смес допълвам до 500мл.;
две щипки сол
течна стевия     –5–6 капки
Не слагам ванилия, защото кокосовото масло (на Драгон, 1 кг, 29лв.)ухае вълшебно.
Засилвам котлона на 9 и в момента, в който изсипя сместа намалявам на 5.
Пека всяка страна от пет до десет минути, зависи колко съм се залисала, все са хубави.
И са вкусни и със сирене или кашкавал, независимо, че миришат на кокос. Crazy

# 688
Здравейте! Поздравления за прекрасната темичка. Обожавам елда и ще се чувствам доста уютно и вкусно при вас.  Hug

# 689
  • Варна
Здравейте!

Темичката ми хареса. Мисля другата седмица да изкарам на елда и айрян, а после да мина на шведската диета с елда и други полезни продукти. Имам анемия и разбрах, че това хранене дори ще ми помогне за липсата на желязо. Обичам елда, но досега съм я яла със зеленчуци, сирене и масло или като кюфтенца и не знам колко ще издържа на елда без подправки. Надявам се киселото мляко да помогне. Ако има някой друг желаещ да ми прави компания, ще се радвам.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт