Студът пощипва бузки зачервени на ЮНСКИТЕ ни слънчица засмени

• 31 014
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
Добро утро!

Сисе благодаря за кафето и закуската!  Hug

Вчера стояхме навън до 17ч,защото Краси заспа 2 мин.преди да стигнем до вкъщи и аз стоях с пакетче семки да го чакам да се събуди,но той спа 2 часа почти,а аз умрях от студ и накрая грях не грях го събудих и се качихме.Явно съм понастинала,защото нямам нещо сили от тогава.То както няколко дни ми беше отпаднало сега хептен.

За капак тази сутрин Краската така хубаво се беше наакал,че ме събуди в 5:10ч,като му смених памперса човека реши да си пее и играе и така 1 час.Не знам кога съм заспала след неговото заспиване,но като звънна алармата на Мим направо ми прилоша.

Честити месечинки днес на всички!  Hug

Връщам се да чета,че докато пиша-Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бяха публикувани 4 нови отговора.

# 541
След темата за захарта наистина сме решили да разбием всички диети... Ето и от мен почерпка за петата месечинка на Катето, която от близо час не е спряла да играе, "говори" весело и въобще е в много празнично настроение Simple Smile

P.S. Разбира се и честити месеченки на останалите бебоци, да са живи и здрави и много да ви радват   bouquet

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 09:55 от bg-tatti

# 542
ДОбро утро и честити месечинки на порасналите бебоци!  Hug
Надето заспа и е време за моето кафе  Simple Smile
Ваче,браво на Саша!Явно й се отдават точните науки.Моята щерка се е метнала на мен,хич не я бива в сметките,вятър я вее на бял кон  Mr. Green художничка...
По въпроса с кръщенето,ние я кръстихме точно на РД на 2 годинки.Нямахме никакви проблеми,слушаше си ,даже й беше интересно и забавно.Все пак явно зависи от детето,Ани е доста контактна от бебе,за разлика от малката  Rolling Eyes
Зъбки черни все съм се чудела от какво се появяват  newsm78 Водата в нас я минавам през кана Брита и след това я преварявам.АКО случайно налея от чешмата после дъното на тенджерата задължително е с отлагания  Peace
Гърдите с 1вата ми бременност,когато кърмих повече бяха известен период като сухи чушки,с течение на времето се наляха и си добиха почтиииии предишния вид  Laughing Сега доста бързо се възстановиха.
Какво ли още щях да пиша...  newsm78  Ние вече ядем морков,добре ни понася Praynig
Силве , за избор на екип съм плащала за операция на дъщеря ми в Пирогов 380лв,но не беше задължително...
айде изчезвам да готвя ,после пак.

# 543
Честити месечинки на всички бебоци днес. Да са живи и здрави.

ХИХИ Силве, абе чудя се аз как така вече да има всички зъби и се върнах да прочета какво съм писала  Laughing Тя Ани2 сигурно ще загрее какво съм искала да питам, ама за Явор става въпрос де  ooooh!

Тати, растат децата.

Тина, аз цял месец нямам сили. След две бързи настинки или вируси каквото там беше направо имам чувството, че силиците ми изчезнаха. Вярно е май, че сме по-податливи в този си период.

# 544
  • Sofia
Честити месечинки на всички!!  Hug

Тина, защо го будиш, като се прибирате? Аз си го качвам заспал и оставям в коридора в количката да си доспи. Обаче почти винаги надушва, че е вкъщи и се буди скоро след това. Tired

# 545
Ето ме пак. Приспах Теди Simple Smile.
Чин, много приятна изненада ти е направила мама, като ти е дошла на гости. Да сте живи и здрави цялото семейство  bouquet
Ваче, знаем, че Саша си е умна и се е метнала на теб Grinning. Искам да те питам, тя ходи ли на някаква школа по математика? Във Варна забелязвам, че е голям хит да ходят на школи в математическата, и после основно тези деца се явяват на състезания. Та затова ми е интересно, само в училище ли се занимава със задачи.
За водата - започнах да давам Девин розова, само леко затоплена. Но не иска да я пие засега. Трябва да я свикна, че като почнем захранването, да се е научила вече.
А за зъбките - Стефи много обича сладко и шоколад. Но няма нито един развален зъб. Да чукам на дърво, дано и постоянните да са й здрави.

Аз пак изчезвам, че ще излизаме с ММ по магазините.
Благодаря за пожеланията за Теди  bouquet
Лек ден!

# 546
  • София
Здравейте, да ви почерпя за моето момче днес..цели 5 месеца.. Heart Eyes

Нека е честито на всички ставащи на 5 днес Crazy

Ваче за пиене водата!!!- ПРЕВАРЕНА и да ври 20 мин.Не давай от готовите,нито да стоплена един вид в кана. Peace

# 547
Добро утро!

Аз днес пак съм с двете деца! Сега Никола не иска да заспива, но и аз съм инат , искам сам да си заспи, затова го взех до мен на стола да се поумори още и след малко пак ще го паркирам в креватчето.  Grinning

МамаАни, на колко време сменяш филтъра в каната Брита? Аз това се чудя, че гледам нещо не ми работи маркера.  newsm78

Хеберлея, ситуацията със зъбките на Бела, която описваш ми прилича на флуороза. Пила ли си флуорни таблетки по време на бременност или после Бела да е приемала флуор или пастата й да е с флуор?

Момичета , адмирации за тези дето учите и работите! Аз все по трудно намирам време да стигна до работа, а ходя само половин ден месечно  Crazy А у нас е все разхвърляно. Тъкмо сложа в ред малко къщата и пак се нахвърля.  Confused

Честито на днешните месечинки!

# 548
Добро утро, колежки  Wink

Силве, сигурно си постоянно под напрежение, уж днес, сега пък в понеделник.... да минава вече.

А н и, аз с едно дете и Слав не мога да смогна да ми е изчистено, за две деца не знам...  Rolling Eyes

Честити месечинки на всички дечурлига. Да са живи и здрави.   bouquet
Много почерпки, супер Simple Smile

Хеберлеа, така е, аз също уважавам  този род мислене и смятам, че човек сам трябва да избере религията си. Само, че при източно православните християни е прието децата да се кръщават малки, "да израснат с вярата". "Трябва да вярваш за да опознаеш", докато при други религии е обратното,(та дори в подразделения на хр., като Евангелистите примерно) "Трябва да опознаеш, за да повярваш".  Затова е прието при нас децата да се кръщават докато са бебета, но живота вече се е изменил толкова много.... че хората по-скоро гледат от практическа гледна точка как ще им е най-удобно, и необходимо ли е въобще...   Hug

По-късно ще се включа, че Нико е на фаза.

# 549
Привет, Дами и Господа! Simple Smile

Честити месечинки на всички бебоци!  Hug  bouquet

За захарта гледам се говори... И аз мисля като Ваче, че зъбките не почерняват от захар - генетично е най-вероятно, за жалост. Голямата щерка следващия месец ще стане на тринайсет години и пу-пу, няма нито една пломба - а като бебе й давах водата със захар - така беше прието. Шоколад й дадох на около две годинки - и така се влюби в шоколадите, че още не можем да се отървем от тая любов.Simple Smile))) Докъм втори клас ядеше основно шоколади... Не пропагандирам ядене на сладко - аз самата съм против!  Но исках да кажа още, че всъщност всички въглехидрати накрая на обменните процеси се разграждат до едни и същи прости вещества. Е, важен е самият процес на разграждане - кои органи се товарят, колко енергия отива и т.н., но общо взето - въглехидратите са изключително важни за работата на мозъка... Има, разбира се, бързи и бавни въглехидрати - което е свързано с отделянето на инсулин и съответно по-бързото огладняване, но това, според мен, няма много отношение към бебетата, по-скоро е много важно за възрастните...  Изобщо - не съм чула за бебе, което е с нарушена обмяна или с инсулинова резистентност, поради ядене на бяла захар...

За водата - аз още преварявам. Страх ме е да спра с варенето засега. Ползвам и аз кана Брита. понякога, когато се случи водата да е прекалено жълта - тогава съм с розов Девин, пак преварен - водата я ползвам с АМ, иначе не пие, за жалост...

Поздрави на всички и слънчев ноемврийски ден! Simple Smile

# 550
Магнет - що пък 20 минути? Все пак не сме в Индия  newsm78
Оги водичка не пие, но все пак му давам по 1-2 лъжички на ден с разни капки и хомеопатии. Ползвам или от каната - кипната или от бебешките води в бутилка. Мисля че вече е достатъчно голям за да не му я преваравам. Даже и директно от Бритата съм му давала лъжичка. Та нали вече лапа каквото намери, а у нас не е стерилно.  Непрекъснато и ръцете му са в устата. Още повече, че напоследък се твърди, че не е здравословно децата да растат в стерилна обстановка - така си създават от рано имунитет ...  Като почне да пие повече, мисля да не е от бутилките, че направо страшни неща чета за тез бутилки

Ваче - да не пропусна! БРАВО на Саша! Ама да ти кажа сигурно си е до ген Wink Hug

Цветич -  Hug Бела много леко изкара вирусчето, само кашля, но от понеделник е на ДГ - как да изпусне Хелуина  Wink

Ани - съвсем малко съм пила флуорни таблетки - по препоръка на зъболекаря ми. Но скоро ги спрях, че прочетох за флуорозата. Бела никога не е пила, а пастата и за зъби отскоро е с флуор. Единствено подозирам девинската водя - тогава пиех предимно минерална девинска вода, че нашата не се пиеше (Сега пия основно чешмяна от Брита).Такава мъка ми е с тез нейните зъби..

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 15:42 от heberlea

# 551
  • София
Магнет - що пък 20 минути? Все пак не сме в Индия  newsm78
Не сме ли ..бреййй пак съм се объркала Laughing Водата чешмяната е порядъчно гадна за да кипне само и да се даде за пиене,а и така ми е казал лекар,не е собственолично хрумване. Никой не е длъжен да се съобразява с това.
Питала съм и за розовия Девин,бях отрязана...както и да се дава вода кипната в кана.
Всеки да дава кой каквото иска, аз само споделих, не ми се спори Naughty
Специално в нас водата е ужасна,по-зле и от в Индия,даже преди да преваря я минавам през филтърна кана.

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 10:25 от magnet_for_happiness

# 552
Здравейте мамита и татко Simple Smile

Честити месечинки на Сиана, Жожо, Теди, Катето - да са живи и здравички и все по-послушни  Hug
Ваче, абе гордей си се с детето, бе  Mr. Green. Математиката за мен си е трудна наука и към всички, които я разбират, изпитвам страхопочитание и ги гледам така  Flutter  Mr. Green. Ралка докъде я докара със захранването?
Магнетче, чак 20 минути ли? Че аз само около 10 я преварявам, но понеже детето все не иска вода, си мислех да наливам направо розова на Девин  Thinking
Силве, да кажеш после какво е станало, дано всичко мине безболезнено  Praynig
Тина, и аз щях да питам защо го будиш. Пренасяш ли го? Че Алекс ако го събудя е толкова кисел, че не се трае  Rolling Eyes

Днес съм на гинеколог, да видим какво се случва след раждането, че ми се появи някакво неприятно бяло течение... Много мразя, не ме свърта като имам, че да видим...

# 553
Магнетче - верно зависи от района, но все пак гадният вкус на водата основно се дължи на металите в нея и хлора. Хлора - се изпарява при кипване, а металите си остават. Каните Брита са доста ефикасни за филтриране именно на металите и хлора. Пробвай - после вкусът на водата е много различен. Преваряването се препоръчва срещу микробите и бактериите - за тях е достатъчно и 5 мин....но не натрапвам мнение. Просто се осланям на наученото в университета...

Ани - ние сменяме филтрите на около 2 месеца.

Чин - така е за православната религия (има толкова да учим от теб Peace), но мисля че в България много малко хора се замислят за тази страна на светото кръщаване. А и в къщи темата е табу (макар че аз съм на различно мнение от това на ММ), така че едва ли ще научи много от нас, а в училище не се преподава православие....

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 10:30 от heberlea

# 554
  • София
heberlea вкуса ок и мириса се премахва и с филтърната кана ,която сега ползвам,но цвета..о цвета често и с половин часово източване не мога да премахна,каната също не премахва цвета...

Общи условия

Активация на акаунт