Студът пощипва бузки зачервени на ЮНСКИТЕ ни слънчица засмени

• 31 014
  • 731
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
Ех, искам и моите гърди да си повъзвърнат размера. Все още не мога да се събирам в ризите си и то точно в тая област, иначе пак са купувани за горе-долу тези ми размери. :/

Мейдънли, свиква се на безсолното и спира да ти прави впечатление. Иначе можеш да ползваш и нисконатриева сол, тя е по-полезна.

Ние ядем доста сладки неща и най-вече шоколади (само детето не обича и яде по много малко), но пък захарта за година и нещо почти не бяхме ползвали, свърши тази година, когато се скъсах да ям ягоди със захар.  Embarassed

# 526
Здравейте HugНахълтвам чела, недочела... Embarassed
helen 30 , пробвай със смекта Peace
Чин, бях чела, че слагаш сладкия Нико в стол за хранене - ами нали е раничко още... newsm78
Ние днес на ортопед водихме Жожо...За мамите от Пловдив съвет /не че някой ми го е искал/ - не водете децата си при д-р Янаки Янакиев - мн прехвален, но...прегледа мина за 2 мин, наприказва ни куп приказки, естествено нищо общо с детето...Исках да питам мамите плащате ли за ехографска снимка, въпреки, че имате направление newsm78 Този господин д-р нито му разтвори крачетата, нито нещо друго освен ябълките прегледа...
А за размера на гърдите - моите са на изчезване Joy
Хубава вечер  bouquet

# 527
Къдрокоске, за свещите говорех. Понеже бяхме лятото на кръщене, на което имаше две дечица на по 2-3 години, които не се спряха, родителите им не можаха да ги опазят. Бебето, което се кръщаваше беше на 1 година и няколко месеца, вече ходещо, не искаше да го носят, но пък не искаше и да обикаля само.. беше малка анархия, попа беше изнервен и т.н. В този смисъл, долу-горе склоних Слав, когато кръщаваме Нико да не е много голям.

бг-татти, изпълнен ти е лимита за ЛС

Мейдънли, не мисля, че кашите са нишесте.

Инсайд, да слагам го, защото той стои стабилен, подпира се и се задържа сам, когато е извън столчето. На столчето ни се регулира облегалката и не е напълно седнал, а и той е на 5 месеца и половина почти.

Сладките неща мога да ограничавам, но солта ми е голям проблем. Ям доста солено, докато бях бременна я бях намалила, но сега се усещам, че отново се увличам.  Rolling Eyes

За сутиените- нося си тези, които имах преди да забременея. За жалост преди да родя имах завидно по-хубав и голям бюст от сега. Дори, когато цедях, гърдите ми не се увеличиха много, но със спирането на кърмата, гърдите ми не се върнаха в предишния си вид. (не, че съм очаквала)

Лека и спокойна вечер.

# 528
Еххх, накрая ви изчетох.   bouquet
Аз влизам само да ви кажа, че ние утре заминаваме и може без да искам да се покрия пак за известно време. Незнам каква ще е ситуацията с нета.
По повод захарта нямам какво повече да кажа.
Пао, а сигурна ли си, че малкият суче или те ползва за биба? Нашата мацка и тя е в такъв период и я засичам, че в повечето случаи ме ползва за биба, не чувам преглъщане. Биберона плюе. Мисля си, че иска да усеща топлината и близостта на мама и това да е причината реално да не произвежда повече млекце.
Иначе и аз започвам да поизпразвам сутиена.  Crazy
hopeful_sunshine къде е тая стая за кърмачки? Аз нещо съм я пропуснала... newsm78
Майденли, и на мен доки ми каза че мога вече да давам розовата на Девин без да преварявам.

Хайде момичета, прегръщам ви много и до скоро Simple Smile 

# 529
  • София
Накри, моя Нико не спи въобще. 2, максимум 3 пъти по 15-20мин. максимум час.

Ваче, браво на детето.  Hug Върши си работата крушата. При нас това го върши и моркова.  Crazy
Ама ти как позна за точките. Браво на Саша. Всички се гордеем с нея.

Рали също по толкова спи, Чинче.. ще почнат и по-стабилно да спят денем.
На Саша за точките не познах.. сметнах ги  Mr. Green Те предават бланка с отговори (букви като тест) А самата бланка с условия на задачите си ги носеха. Там гледах какво е решила. Видях 8 решени и знам по колко точки са. Единствено се съмнявах да не е сбъркала при пренасянето на бланката, но детето се е справило много сериозно и отговорно. Да си кажа сега като гледах класирането пред нея има само 5 или 6 деца от 107 училище, което е филиал на НПМГ и мисля, че участват поне 40 деца от там. Така че за мен това е страхотно постижение. Айде стига съм се хвалила.. на мен се е метнало детето такова умно  Flutter Flutter Flutter Flutter (да не чуе татко й!) Mr. Green

Айде и аз да се вместя.. Клавдия ти си слушай педиатърката  Peace Обаче 2 чаени лъжички захар в кашата е ужасно огромно количество за бебе на 4-5-6 месеца. Че и на година дори.. Но ти си знаеш де.. аз и преди го казах. Wink
Ето например, аз не съм съгласна, че не бива да се дава глюкоза или вода със захар при жълетница. Ама не при всяка жълтница разбира се. Така че не съм крайна. Но съм избягвала да давам бяла захар на детето до около година. Което значи, че аз не съм добавяля захар към нищо. Където е имало фабрично си е съобразено с възрастта.

Шунче, споко.. това с черните зъби не е от захарта. Това е за да плашат децата да не ядат захар  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

А, за водата хубаво отворихте дума... Мога ли да давам не чак преварена вода, ами кипната в каната? Розов девин и изобщо тоя тип води не ща да давам, че да пълни с разни неща. Но все пак и такава мога да взимам. Аз и на Саша не давам да пие минерална и дори нискоминерализирана вода, освен ако не сме навън.. водата в чешамата ни е добра, пием си я нея. Проблемът е, че не ми се преварява. Рали ми се струва ввече голям,а за преварена вода, ама съм позабравила някои неща  newsm78

Пао, щом засуква, ама не успява да стимулира потичането значи не е гладен според мен  Grinning Иначе ще суче, докато не почне да пуска.

Симпли, до скоро! Hug

# 530
Добро утро!

Тази сутрин кафе и закуска на едно!  Hug

Отивам да водя дребния на ДГ и после ще дочета! Wink

# 531
Добро утро! Сиска, благодаря за хапването и пийването!
За гърдите не се косете - тези, които сте спрели да кърмите, сега ще се радвате известно време на по-неугледни гърди, докато се възстанови мастната тъкан, след няколко месеца всичко ще е наред - е, може би няма да са като преди раждането, но няма да са и като сега. При кърмачките този процес се отлага във времето. След моето кърмене се бях притеснила малко, че гърдите бяха заприличали на две печени камби - ами оправиха се после и даже доста прилично заизглеждаха. Сега вече, след дубъла, не знам на какво мога да се надявам Simple Smile
Пао, Явор има две стабилни нощни хранения - тогава си суче често. Има и две (в добрите нощи  Mr. Green), в които посуква по малко, за да се приспи отново. Много възможно е за тези кратки "снаксове" да не хапват много, но пък явно имат нужда от успокояване - когато не иска да суче нощем, голям зор виждам да го приспя. А и така хапе наред, много го мъчат зъбите, вчера се целеше в брадичката ми и там сега имам синьо Shocked Дано дойде ден, в който успявам да спя повече...
Ваче, и мен ме вълнува това с преваряването...И се чудя дали не мога да давам от кана Брита директно  newsm78
Деска, а с твоята работа какво стана, ще продължиш ли - че нали имаш и учене на главата...
Хубав слънчев ден!!!

# 532
Добро утро.

Днес съм от ранобудните.

Сиси, благодаря за кафето и закуската.

Ани2, а на Румен излезе ли му зъба или само прозира? Аз работата не съм я отказала, успявам това онова да свърша, ама и сега чакам колегите с едни справки, че тъкмо имам време и да почета малко. Само където не мога да си събера мислите, за да уча (с или без работа все тая, просто ученето ми бяга някак), ама да минават и заминават, че да ми се махат от главата.

# 533
 Здравейте   bouquet
Влизам да ви поздравя за моето  пораснало момче
MammaAneliaN, vova, bg-tatti, Буби, magnet_for_happiness, честити месечинки на дечицата ви, нека да растат здрави и добри хора!!!

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 09:22 от Rosy.

# 534
Добро утро и от мен!
Влизам да почерпя за 5та месечинка на Теди. Заповядайте:

Честити месечинки на Сианка, Емо, Катето, Жожо и Алекс  bouquet
Да са живи и здрави, и много да ни радват Hug

Отивам, че Теди плаче. После може пак да се включа.

# 535
  • Sofia
Добро утро!

Макси от 7.30 досега е ял 3 пъти вече  #Crazy, преди това през нощта пак няколко пъти яде...

Както се чудех защо не пружинира и от снощи почна да ми скача в скута и да се хили. Също му пях Щъркел шарен, дългокрак, но с пригоден за него текст и ми се смя с глас човечето.  Grinning

Вода може би бих давала и така, ние принципно не пием от чешмата, а розов Девин, а и за 2-3 лъжички не ми се преварява.

Ваче, а от какво  стават черни зъбите?

# 536
Здравейте милички,
съжалявам, че скоро не съм писала, но изобщо не мога да насмогна напоследък. Опитвам се да ви попрочитам от време на време, но не мога да се включа адекватно.  Embarassed

И докато сте на тема захар  Mr. Green , да ви почерпя за 5-тата месечинка на Сиана:

Честити месечинки и на другите бебоци   bouquet

Ваче, браво на снахата  Mr. Green Страхотна е!  Heart Eyes

Чинче, много хубав повод си имала, мила! Само такива да има и занапред   bouquet

Дано всички болежки минат скоро (Кити, Шунче, ако има и други   bouquet ) Всички болнички да се оправят бързо!

За водичката - Сиана все още я отказва, а тази, която слагам в пюретата е изворната на Девин, без да преварявам. Като свърши това шише, обаче, смятам да продължа директно от каната (при по-честа смяна на филтъра).

Сиана си върна две нощни хранения. Така, както спеше по 10 часа без прекъсване, сега се буди в 3 и в 6, та малко гледам като изтребител напоследък, ама се надявам да е временно. Поне съм убедена, че този месец ще е качила повече.

Ако пропускам нещо, ще се опитам да наваксам по-късно  Embarassed Хубав ден от мен   bouquet

ПП Изпреварили са ме с почерпката  Laughing

А трябва ли да пружинират вече? Чудех се кога.... Сиана стои като закована  Laughing

# 537
Симпли, чак стая не е, то е, където е мястото за повиване на бебетата, но просто ми направи приятно впечатление, че има удобен фотьойл, някакви килимчета са сложили, лампички, дават безплатни пелени, ако е необходимо...аз понеже много такива места не съм виждала и ми се хареса.

Аз тази нощ съм много доволна от съкровището. Изкъпахме го по-рано, към 7 и като заспа - чак в 2 за едно хранене и после чак в 7, тоест направи си детето почти 12 часа сън, браво на него!!! Аз в такива случаи също гледам да скоча в леглото почти след него, към 9 и нещо вече къртех. Ама друго си е да го сложиш да си спи и мама и тати да си вечерят като бели хора. Досега покрай коликите то беше..ние се редуваме аз седн ада хапна, таткото дундурка..Тука няколко вечери подред успяваме да седнем, даже чашка винце на спокойствие да пийнем..ммммм

Вова, мм, вкусна тортичка, да сте живи и здрави!

# 538
добро утроо

мамаАнелия, vova - честити ви месечинки!

Ама и аз съм една - снощи Оги си спи, а аз се въртя в леглото... но така е като не ми остава време за мислене през деня, та се кося нощем ....

за кръщенето - мъжа ми не дава Confused (нали е върл атеист). Аз съм кръщавана тайно от баща ми по същата причина и сега не ми се иска и аз да го правя тайно. (аз имах някакви спомени, но дълги години ми обяснявах че съм сънувала.. Rolling Eyes) Иначе без да съм религиозна в традиционния смисъл на думата бих искала да следвам българските ритуали и традиции. Има такава тържественост и мистика, които се запомнят за цял живот. Но уважавам и мнението на ММ, че човек сам трябва да избира религията си и дали да е религиозен...

Моето кръвно е обикновено много ниско. Та ако не хапна нещо сладко сутрин определено ми прилошава..Виж следобед мноого рядко да се сетя за сладичко. Поне гледам да похапвам черен шоколад или неща като сушени плодове. Но понякога нападам и шоколадовите бисквите на ММ или омитам огромна порция неща от типа на щрудел. Вчера преядох с варени кестени. Blush Никога не са ми се ослаждали толкова - направо сякаш имах нужда от стабилна порция "бавни" въглехидрати. Последните години се научих да си слушам тялото - ако нещо натрапчиво ми се яде - си хапвам.

За зъбките - е това е нашия голям проблем с Бела..Още с появата си горните и зъбчета бяха с бели петънца и започнаха да (на мМ зъбките са били кафяви) се ронят на около годинка.Даже се появиха кафеви линийки.На 4 годинки има вече ! 8 пломби. Не ме питайте за одисеята ни по ходене на зъболекари - от около 2 годишна я мъкнем. Принудихме се повечето пломби да ги правим под пълна упойка..А захар до 2рата годинка почни не е виждала, нито сокове нито бонбони ooooh! Зъболекарите казаха, че най-вероятно е наследствено и че има шанс после постоянните да са добри. Сега непрекъснато я следим, мием зъби (но уви тя си обича сладко). Треперя сега на малчо да не са същите...
ох събуди се

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 09:22 от heberlea

# 539
Добро утро! Simple Smile
Честити месечинки на всички малки сладки съкровища. Hug
ММ няма да го оперират -отлага се за понеделник,за да му направят днес тест за упойката. ooooh!

Хихи,Деска,той предполагам си има пълен комплект зъбчета. Peace

Аз тази нощ почти не спах.Какво му стана на това дете,ама и цица не искаше. #CrazyСамо говори,върти се ,иска да се надига да става.Абе,ко да ви говоря. Party

Общи условия

Активация на акаунт