Студът пощипва бузки зачервени на ЮНСКИТЕ ни слънчица засмени

• 31 042
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
Аз съм чувал, че едно време и водичка като са давали на бебетата, са я давали подсладена със захар, за да им е вкусна. Но това е отдавна отречено. Може би въпросната педиатърка е от "старата школа" и си работи с едновремешните разбирания...

# 511
bg-tatti Едно време както и сега са им давали вода със захар,ако още имат жълтеница след раздането  Laughing

# 512
Леле, като чета какви разговори и обяснения се завихрят покрай това захранване, то ще излезе ядрена физика! ( Embarassed добре, че реших засега да си го спестя, особено като си мисля, че е по-добре за моето бебе така).
Съгласна съм иначе с преобладаващото мнение, че захарта е повече от вредна, освен ако не е в съвсем малки количества и на възрастни хора. Аз нали си я позволявам сега повечко, та не съм много за пример, но ...
А между другото преди няколко дни бях много жадна и в ДМ викам, я да си взема някой от бебешките сокчета хем да ги опитам, хем нали са уж био и са по-полезнички. Взех от круша, верно, ама ужасно сладко ми се видя, бляк. Но според мен дали детето ще налита на сладко или не е донякъде и въпрос на ген примерно майка ми много обича, а баща ми и сестра му - почти не кусват, не им е любимото.

Гала днес я изпуснах, но нещо и бебешката й тема започна да не ми е толкова интересна вече, колкото беше в началото. Иначе кръщене сме решили ние да правим на пролет на имения ден. Но ще бъде в тесен кръг определено. Много ми се иска да е в Ал. Невски. Трябва да проверя как да запазя датата там.
В този ред на мисли, Накри страхотни снимки, изглежда тържествено!!!!! Много сте сладки.
Имаше сигурно и друго за писане, но с тая захар, забравих другите теми.   chef

# 513
bg-tatti Едно време както и сега са им давали вода със захар,ако още имат жълтеница след раздането  Laughing

Те си препоръчват, ама масово вече майките избягват да я дават тая вода със захар. Аз лично не съм давала нито вода със захар, нито глюкоза. Както и да е, то е ясно, че всеки сам си преценява, но според мен е лекомислено да се твърди, че от 1-2 лъжички, макар и кафяни, захар на ден, няма да му стане нищо на детето. Ти вярваш ли в това?

Съншайн, аз не мога без сладко. Днес не бях яла цял ден нищо сладко, в резултат в края на деня направо се бях разтреперала. Дали ми пада кръвната захар или нещо друго, но след НГ се каня да пусна изследвания, че вече ми е притеснително. Иначе винаги съм обожавала сладкото, но пък мен от малка никой не ме е ограничавал от него, което считам за грешка. Майка ми и сега вместо да купи ябълки или друг плод на племениците им носи така потребните шоколади  Mr. Green

# 514
Добър вечер.

За захарта-аз я избягвам за себе си(само в кафето,а вкъщи ползвам даже кафява),а на детето не бих дала възмножноооо най-дълго.Нали знаете коя е бялата смърт-захар,брашно и сол.

Хеленче и ти ли почваш да захранваш?

Цвети,поздрви и от мен за отношението ти към манджата Simple Smile на Мона.Не съм сигурна дали аз бих го правила.Мразя помпата!

И аз съм виждала черни зъбки,ужасно е.Да не говорим ако се наложи да се ходи на заъболекар,че е мисия невъзможна.Аз ако бях на 2-3-4 и ми бръмчат с онези ужасии никога нямаше да си отворя устата!

Ани2,да те питам,ще се радвам на отговор,когато имаш време.Разбирам,че напоследък ти е кът. Hug При тази стимулация,че даже и през нощта,не следва ли  да се произвежда повече кърма?Дори си мислех,че ще има течове.Не усещам да има повече от преди,а дори по-празни ми се струват. Thinking

За кръщенето-може би при нас ще е към 2те годинки.Догодина ще има друго събитие и две за една година ще ни дойдат повече.А пък и тази година не можах да си кръстя кръщелницата ми,защото бях в следродилно. Laughing А тя направи годинка на 18ти юни и догодина си е нейн ред,път на дамите : )

При нас няма нищо ново,по цял ден сме навън.Записах го за градина,най-добрата до нас,огледах я и много ми хареса.
Паричките,които са му давали повечето изхарчихме за всякакви пособия... шезлонг,козметики,памперси,играчки.Има и част в касичката (дето трябва да се счупи  Wink ) Не ги събираме стриктно,живи и здрави да сме,ще даваме,когато дойде време.
Разбирам,че на повечето ви харесва моя месец : )) И аз си го обичам,скорпионче съм и скоро ще ви черпя.
Момичета на ММ майка му е рускиня.Ако говори на Марто на руски постоянно той ще го научи ли?При положение,че не го чува от никой друг?

# 515
Момичета, всеки си има глава на раменете, до колко ще се използва е въпрос на избор и възможност най-вече. Щом човек може да вземе решение да има дете се предполага да има усещане как да бъде гледано то. Ако един човек не иска да види очевидното, то няма да бъде видяно.
Никой на никой не казва как да си гледа детето, но няма да позволя някой да ми обяснява дали трябва да имам диплома, че да изказвам мнение по какъвто и да е въпрос. Този род приказки- на някоя приятелка от квартала. Щом се пише, ще коментирам, пък ако някой иска отношение, първо трябва да покаже такова.  Peace

Хоупфул, права си. Ясно е, че няма да можем да ги спасим от яденето на вредни неща, но според мен колкото по-късно, толкова по-добре.

Ирето, наистина е много специален. Чувствам се много странно на този ден. Някак си много специална за семейството ми.  Много по-щастлива, отколкото на рождения ми ден. bouquet

Къдрокоске, а как се отрази кръщенето на Борис на 2 години? Питам, защото според Слав това е идеалната възраст за кръщене, но тогава са много диви... не те ли беше страх да не направи някоя пакост, да не се изгори?

# 516
Пао, точно това щях да пиша и аз за трите вредни неща - сол, захар и бяло брашно. (аз сол мразя и не ползваме вкъщи, но другите две...:–))))))
Чин, точно така - колкото по-късно е по-добре, аз знам, че на мен до 2-3 гоидни не са ми давали, не съм знаела какво е сладко и съответно - не съм го и искала. Чиста работа!! Simple Smile
Пао, знаеш ли, че и аз сега както ми става пети месец кърмене, гърдите са ми както преди да забременея, малки, меки, никакви течове, дори и през нощта, когато стават доста по-пълни и ако са минали 5-6 часа и твърди даже, а първия месец непрекъснато течаха, по ламината винаги беше капки мляко Embarassed смятам, че на този етап вече лактацията е толкова регулирана, че млякото чак като засуче бебето тръгва, след 1-2 минутки.

Забравих да с епохваля одеве, бях в икеа най-сетне...хареса ми, купих някои дреболии, но полезни и даже използвахме стаичката за кърмене - удобничко!!! Абе шведска работа, къде сме ние...

# 517
Чин, мога само да преполагам как се чувстваш на този ден. А и за родителите ти и братята ти сигурно е нещо много специално. Случило ти се е нещо много хубаво   bouquet

Пао, Съншайн, лактацията се регулира. Тя Ани2 беше споменавала преди време, ама и аз да кажа, че вече стажа ми е почти на 7 месеца. От около 2 (може и 3) месеца някъде спря обилното потене и всички течове. Преди ламината у нас също беше постоянно в мляко, а сега нямам такива проблеми. Гърдите ми са меки както преди да забременя. Съншайн, при мен млякото тръгва да тече на второ трето дръпване с помпата, така че сигурно им трябва по-малко от 1-2 минути на бебоците.

# 518
  • София
Пеперудке, ясно, аз бях разбрала, че изобщо не ядеш хляб, картофи, ориз и сладкиши  Hug

Деска
, точно падане на кръвната захар е това, по време на кърмене се оказва, че сме особено уязвими.

Съншайн, как го правите това със солта... аз без сладко по-мога, но безсолна храна хич не ми е вкусна.

Пао, и моите гърди са така. Даже сутиените, които си взех в края на бременността и ми бяха добре в началото като родих, вече ми висят. Мисля обаче, че размерите вече нямат такова значение за количеството кърма. Ако може и Ани2 да каже де  Hug.

Захар за детето - аз лично ще я избягвам възможно най-дълго.
А иначе за кашите - не знаех, че са нишесте.

И да ви питам нещичко - като преварявате вода за бебоците, забелязвате ли на дъното да се утаяват частички като от метал или проблемът е в моята тенджера? Мисля си, че това са частици, които се съдържат принципно в питейната вода и ме обхвана тих ужас какво пием... Да вземем и на нас да си преваряваме  Laughing
А може ли да се дава изворна вода без да се преварява? Девин розовата например.

# 519
  • Добрич
Пао,и при мен е сходно положението на гърдите - мекиии.  Mr. Green
Майденли, давай си спокойно розовия етикет на Девин без да преваряваш.  Peace
Чин, Борко не помни нищо от кръщенето си. Тогава плака много докато го топваха в казана /но понеже беше ноември, само крачетата и очите му измиха/ и докато минаваха зад олтара с попа. Той е много послушен и през ум не ми е минавало да се притеснявам за пакости. Какво имаш предвид с това да се изгори? Къде, не зацепвам?  Simple Smile

# 520
Момичета,аз знам,че се регулира и гърдите омекват.Но си мислех,че ако суче повече пак ще започнат да произвеждат много.Все пак той засуква около 4-5 пъти допълнително и то през нощта + останалите 7-8 хранения.Ако наистина е вярно,че в началото не потича,може би това е обяснението.Защото често пъти заспива точно на 2та минута и реално до ядене не се е стигнало,съответно и стимулация няма.

# 521
Майденли, аз като наливам преварената вода в шишето, я наливам през цедка. И на мен ми се струва че нещо има.  Rolling Eyes

А за захарта, аз сега като си чета захранването на Иван - гледам че в попарата съм слагала. Така ми е писала педиатърката. И във водата ми е писала да слагам. Но наистина не помня дали слагах. А бе общо взето и моята ме е съветвала да слагам захар и това е само преди 5 години. А същата тази педитърка работи на частно и се води една от най добрите в града. Сега не ходя при нея, но ако имаме проблем бих отишла, защото е много добра на слушалката. Затова наистина всеки сам решава какво да прави за детето си и съм убедена че всеки си мисли че това е най доброто за него. И добре че ги има форумите, защото аз черпя доста инфо от тук!

# 522
Еее, Пао, аз може би го казах малко по-наедро, че 1-2 минути трябват за потичане, не съм сигурна точно на колко засмуквания става при нас, но се замислих и ще засека следващия път. деската е права, че абсурд да е 2 минути, то детето ще опищи всичко, ако 2 минути нищо не тече. Тъй че се съмнявам да не се стимулира достатъчно, но като нищо мож еи да не е чак толкова добра стимулацията, щом заспива така бързо.
Иначе, мейдънли, и при мен е същата работа със сутиените, вече си ползвам старите, които си имах преди да родя Simple Smile)) Което не е толкова лошо.
За преваряването - абсолютно същия проблем имах и аз в началото, когато се налагаше да преварявам известно време - купих от карфур една тенджера уж само за бебко да я ползвам, обаче след 1-2 преварявания забелязах това металното утаено, което ти споменаваш, а и някакви парченца в самата вода на бебо в шишето. Викам, ужас, тенджерата е боклук, как може такова нещо...И тогава открих тези води на хип, дето не се преваряват, което беше идеално решение за лятото в жегата. Но не съм давала редовно, иначе едва ли щях да мога да си ги позволя, по-скоро за извънредни случаи. А на девин розовата видях, че пише , че се препоръчва от българската педиатрична асоциация, значи вече и за по-големите бебковци не би трябвало да е проблем да се пие.

# 523
Добър вечер!
Пао, след първите шест седмици постепенно лактацията става все по-независима от хормоните и все по-зависима от процеса изпразване - напълване - колкото по-често се изпразва, толкова по-често се напълва. Количеството се регулира, изчезва препълването (ще го видиш, ако пропуснеш обичайно кърмене). Гърдите обичайно понамаляват размера си в сравнение с началото на кърменето. Но това не значи, че мляко няма, просто не го усещаш така, както в началото. Иначе щом суче по-често, и мляко повече е изработил. Но е възможно и просто да яде по-начесто по-малко.
Цвети,  много пъти има деца, които и седмици отказват да сучат, но като им се предлага регулярно, (без насилие, разбира се), има шанс.
Аз обичам сладкото, ама много. И си хапвам, но не колкото искам. Стефан също. Ограничавах Румен, и сега го правя, но и той обича. Но тя и кърмата е сладка, естествено сладки са и плодовете, които той винаги е обичал. Допълнително е ясно, че не бих слагала. Покрай Румен пък съвсем намалих солта.
Чинче, страхотни родители си имаш, а и датата е повече от специална  Hug
Днес цял ден бях в унито по работа с Явор, имаше си гледачки в лицето на колегите Simple Smile
Ако съм забравила нещо, прощавайте  Hug Лека нощ!

# 524
ПаО, няма да захранвам още, просто питам, че го забелязвам дребния, че ака много рядко. Пробиотиците не помогнаха, прахчета също. Според едиатърката е здрав, просто ака в по-рядка консистенция и така... Иначе и моите гърди са супер меки и Алекс като суче доста подръпва преди да усетя, че млякото тръгва  Peace

Общи условия

Активация на акаунт