Студът пощипва бузки зачервени на ЮНСКИТЕ ни слънчица засмени

• 31 077
  • 731
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
Хелън, аз май почнах с картоф, ако не се лъжа... след сока от морков. Но да ти кажа, досега давах няколко вида пюрета - и плодови, и зеленчукови, и като цяло започна да ака малко по-гъстичко, независимо от пюрето. Преди това беше такова, от което повечето тук се оплакваха - съвсем рядко.

Клавдия, щом споделяш тук, трябва да очакваш, че някой може да не е на твоето мнение. Ти скачаш всеки път като ощипана. Смейте си се, важното е човек да пресява това, което ще му е полезно на него. Ясно е, че всеки си гледа детето, както намери за добре, но понякога може и да се замисли над някои неща ... евентуално.  Simple Smile

Моят най-голям кошмар е да не им почернеят на децата зъбите. Виждала съм такива дечица от детската градина (когато аз съм била на такава възраст). Не знам от какво точно се причинява, но ми се струва, че захарта би могла да е възможен причинител.

# 496
Накри, аз ти гледах преди време част от снимкитена кръщенката- прекрасни са!!! Много хубаво семейство сте  Heart Eyes

Ух, ставам, че Дуди напълни скорострелно памперса, та чак пропусна върху дрехите ми   Crazy

# 497
Шунка Така е всеки си има собствено мнение,но ми писна постоянно да ми се правя забележки за какво ли не.Не така,не онова ама как може да даваш това,ама бабини деветине все едно искам да си навредя на бебето.Много ясно,че искам да е здрава и да и давам най-доброто.Пък и пустата захар казах рецептата за кашата която ми даде педиатъра ми,а не че съм хукнала да и давам количества захар.И не мисля че ми я е казала за лошо,аз я питах за захарта и каза че с 2 чаени лъжички нищо няма да и стане  Laughing Иначе Владис пюре хапва по 3-4 лъжички и не иска повече,но аз съм упорита и ще и давам,утре мисля да и взема от тиквички  Grinning

# 498
                                                     Еее, привет и от мен.

Ние добре си поскитахме вчера и днес.Вчера тук беше почивен ден, та отскочихме до Женева.
За кръщене си говорите, а ние точно за това ходихме-да каним кръстници.Сега обаче, при нас малко сложно става.Евентуалната кръстница е рускиня, а кръстника е от Йерусалим, ама май е арабин... ooooh!Не знам дали ще се получи, ама много бяха изненадани и зарадвани от оказаната им чест.ММ настоява да кръщава девойката по-скоро.За мен не е толкова от изключителна важност.Мама ме заведе да ме кръсти, когато бях на 23 години.Казват, че кръстените деца имали ангел-пазител.Другите ми още не са кръстени, но голямата иска.Щом има желание, ще я кръстим след абитуриентската.
 Добре овършах и магазините. Mr. GreenЗапочнали са с Коледната украса.Не си купих кой знае колко неща, ама изпитах душевен оргазъм от обикалянето. Blush

Даниела нещо много взе да се криви.Понеже е нетипично за нея, го отдавам на зъбите.За това посетих аптеката и ми дадоха това.Хомеопатично е, аптекарката, която е и майка на три деца, твърди, че помага много.Ще пробвам и ще видим.

Чин, аз и преди съм казвала, че се възхищавам на родителите ти.Да са ти живи и здрави, дълго да се радват на внуци и правнуци. Hug

Никой не ми е казвал никога, че децата не трябва да се къпят след ваксина.Само след манту, няколко часа не се мокри мястото.Бабини деветини е всичко друго.

Клавдия
, с най-добри чувства, ама не знам колко добра в  педиатрията е твоята лекарка, щом ти препоръчва захар и нишесте за толкова малко бебе.Тук например, лекарите са наистина добри, щото не могат да си купят диплома като в БГ, и за да практикуват минават през десетки изпити и тестове.И все пак, не казват, че бебета не се къпят след ваксина, нито препоръчват захар.И наистина се живее без бяла, рафинирана захар.Захари има в почти всички храни, но са натурални, така че е по-добре да си спестим бялата. Peace
И друго-форума е за обмяна на опит и взаимопомощ.Не се ли замисляш, че ако 30 човека ти казват, че не е добре да даваш захар на детето, май може и да са прави, а педиатърката ти да греши.Иначе ти си го гледай както решиш.Тук споделихме, че това не е правилно, щото и ние имаме педиатри, ама само твоята препоръчва захар.
 Аз нали се заканих да давам картоф, ама от хойкане не ми остана време.Може утре да я свърша тази работа.

Ваче, браво на Саша.Много да я нацелуваш хубавицата мамина. Hug Heart Eyes

Мейдънли, аз ям най-редовно въглехидрати.Плодовете нали са основно въглехидрати?Също ям и картофи, ориз, боб, леща, но просто не прекалявам.Сутрин стартирам с овесени ядки и плодово мляко. А за сладоледа не споменах ли? Embarassed EmbarassedТака че е абсолютно подходящо за кърмене.Иначе без въглехидрати си е повече от опасно за кърмещи майки.

Даниела спи по цяла нощ, ама през деня не спи по много.Мен това ме устройва.

# 499
Volna peperudka Сигурна съм че е най-добрата защото за 10 години е най-добрата педиатъка в нашата област.Жената е на 52 години и са минали през нея много деца и си знае работата. Laughing Laughing Обяснява всичко което ме притеснява и затова с чиста съвест мога да каза,че си знае какво казва и прави  Laughing

# 500
  • Добрич
Здравейте, бандата!  Laughing
Ваче, поздравления за Саша!   bouquet Честито на Ралка.  Mr. Green
Чин, вярно е, че имаш втори РД.Това е било началото на новия ти живот! Дълбок поклон пред родителите ти!  smile3525
Хелън, с морков или с картоф. После комбинация от двете.  Wink
За кръщенето - Вих още не съм решила кога ще е. Борис го кръстихме месец преди да направи 2 годинки.   Peace Аз съм кръстена кат бебе, мъжа ми  се кръсти заради църковния брак, на който аз държа много.  Simple Smile
Яни,   не ги знам тези пюрета, нови ще да са.  Grinning
Клавдия, много е хубаво да имаш доверие в педиатъра си, но това не означава, че трябва да си затваряш очите и да й вярваш безрезервно.  Peace
Пеперудкее, дано стане кръщенето на Даниелка!  Hug
Довечера ще гледам снимки.  Wink
Хубава вечер!   bouquet

# 501
kadrokosa Да права си  Hug Къде ги гледаш тези снимки  Thinking Thinking Вашите бебчета говорят ли на бебешки?Владис само да хване нещо в ръцете си и почва едно говорене,на всички нас говори даже понякога ни се кара  Joy Joy Joy така прави и с играчките си  Joy

Последна редакция: ср, 02 ное 2011, 18:54 от klavdiq7777

# 502
Цитат на: Шунка link=topic=618821.msg20144677#msgр20144677 date=1320249947
Моят най-голям кошмар е да не им почернеят на децата зъбите. Виждала съм такива дечица от детската градина (когато аз съм била на такава възраст). Не знам от какво точно се причинява, но ми се струва, че захарта би могла да е възможен причинител.

Peace Племенничката на мъжа ми беше така докато не и паднаха. Много зле беше милото, с едни черни и развалени зъбки и точно отпред. Педиатъра им беше дал за венците ''розов мед'' (превеждам буквално не знам да ли и в БГ така му викат). Захар от бебе си яде и много други сладки. От 1 год. възраст Крис взима БимбоВит Флуоро, пък тя никога нищо. Сега с второто им дете много внимават, че ги е страх да не стане същото. Зъбките почерняват дори и да ги миеш и 3,4 пъти на ден от първото зъбче, поради много други фактори и главният е СЛАДКОТО, което буквално разяжда зъбния камък. И мен много ме е страх за тези зъби, защото все са ми пред очите зъбките на племенничката на Микеле. Crazy
Динора  Hug

# 503
Клавдия, а като ти се направи забележка замисляш ли се върху нея?  Да те питам, щото си ми много близко- коя е тази толкова добра педиатърка в Дупница? Радвам се, че вече си се ориентирала кой лекар/педиатър е добър и си изградила мнение, защото допреди 4 месеца не беше така. Да ти напомня, че тогава аз ти разказвах за болницата в твоя град и за лекарите и условията в нея.Също така да те питам защо твърдиш, че въпросната педиатърка е най-добрата, но в същото време не спазваш препоръките й за даване на захар? И твърдиш, че нямаш намерение да я слушаш /но пък може би си даваш нишестето/... И друго ми е направило впечатление при теб- защо питаш нещо /примерно когато Владис беше на около 2 месеца ни пита в темата на Кюстендил дали да даваш сокове, всички вкупом ти отговорихме, че е много рано. Ти все пак си дала сокчета, в което няма нищо лошо за нас, защото това си е твоето бебе/, като нямаш намерение да размислиш върху отговорите?

# 504
Динора така е разказа ми за болницата и съм ти благодарна.За педиатъра си бях решила коя ще е още преди да родя и преди да реша в коя болница да раждам.Все още не съм и дала каша,първо ще пробвам без захар ако и харесва няма да слагам,но ако не ще сложа 1-2 лъжички(не че ще се усети разликата дали е със или без).

# 505
Чин, много хубав празник, по-хубав и от РД Heart Eyes

Янита, нали ти приспиваше в космонавта? Пробвай да увиеш в одеалце, по-стегнатичко, за да не се разсейва с ритане и размахване на ръчички. Ивко имаше период, през който му беше твърде интересно, за да заспи Crazy, даже му криех очите с ръка Crazy

Ваче, браво на умната красавица  bouquet

Клавдия, а забеляза ли, че всички подминахме първият пост, в който обясняваш за къпането и температурата?! Просто не трябваше да се повтаряш Peace Колкото до захарта, с най-прости сметки - да дадеш на 6 килограмово бебе 2 ч.л. захар наведнъж, си е все едно да дадеш на 60 кг човек 20 ч.л. захар. И ти ни заявяваш, че тази докторица е от най-добрите Crazy

# 506
Абе не ми се спори, ама... не мога да си замълча  Whistling

но ако не ще сложа 1-2 лъжички(не че ще се усети разликата дали е със или без).
Колко каша ще правиш? Едно бурканче е 120-160 гр примерно. Айде вземи такова колчество вода, чай, кафе, супа или каквото и да е друго нещо, ставащо за ядене/пиене. Пробвай му вкуа без захар и после сложи 1-2 лъжички захар, разбъркай и пак опитай. Пиши после има ли разлика.

# 507
  • Sofia
Клавдия, а защо не дадеш всъщност бебешка каша? Разбирам, че обикновеното нишесте е гадно и безвкусно, сигурно затова ти казва д-рката да слагаш захар, но има много хубави каши - на Нестле, Милупа, които са си точно за бебе. Дори на Слънчо не са лоши, ако първите ти идват скъпи. И по-лесно се приготвят, отколкото да бъркаш някакво странно нишесте. Peace

# 508
 Аз най-много съм папкала банановата каша,но утре ще взема оризова безмлечна каша

Последна редакция: ср, 02 ное 2011, 19:21 от klavdiq7777

# 509
Клавдия, не искам да влизам в спор за или против зарахта. Само моля те погледни, преди няколко дни пуснах един линк (някъде след като спомена за нишестето). Там е обяснено за подправките и това как бебетата усещат (по повод това, че няма да усети, ако има 1-2 лъжици захар).

На Милупа кашата е достатъчно сладка. Ако се прави с вода е блудкава, но с кърма и на мен ми е сладка чак. Ако искаш я пробвай, с АМ предполагам пак ще стане сладка.

Нишестето са чисти въглехидрати - каквото е и кашата, само че в кашите има добавени витамини (така пишеше в същия този сайт). Т.е. не виждам да е вредно за децата, ако наистина е така.

Общи условия

Активация на акаунт