Студът пощипва бузки зачервени на ЮНСКИТЕ ни слънчица засмени

• 30 999
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
Успокоих се,че не сме само ние нережимни  Mr. Green
Ние поизлязохме и цял следобед Надето спа блажено навън... само че сега се събуди и е такъв киселооч  ooooh!
мемкасемка,каква е тази каша,на коя марка?Доста неща съдържа,не мисля че е особено подходяща за възрастта  Peace
Чинче,снимката на Нико е страхотна,с тея потекли лигички  Mr. Green

# 646
Момичета, благодаря за съветите за хемоглобина. Чин и аз знам, че от пръста не е достатъчно, но съм решила в понеделник да отида първо на частната лекарка, а във вторник при нашата.
Разсмя ме с колелото  Hug

Мемкасемка, ама дори и при читав педиатър ще се ровиш и ще четеш. От тук нататък това ти е. Извинявай за тона, ама ми се струва много лекомислено да купиш такава каша за незахранено дете. Прочети как се почва и тогава действай. Това захранване го чепкаме от както са се родили децата, а и форума бълва с такива теми.

Клавдия, не е ли много скоростно това захранване?  newsm78

И аз искам три деца, но сме на тясно. Сигурно след второто ще спрем.

Спирам, че някой буйства нещо  Mr. Green

# 647
Добър вечер момичета и момче ! Минавам набързо да видя как сте и  да ви пратя много целувки от малката Ива. По-късно ще пиша повече, че много време не съм влизала и не знам от къде да започна Simple Smile

# 648
Според мен не е  Laughing все пак оставвям 1-2 дни да почива и да е само на АМ  Simple Smile

# 649
Добър вечер. Hug
Деска, а защо сте правили иследвания?
Чин как успя да я видиш в шумата? Laughing
дидолинка дано и тази нощ да има такъв блажен сън... Hug

Аз дете искам, но след 10 години. Софи да е на 10, Криси на 13 супер. Sunglasses Но както казва Чин едно мислиш, друго става. Живи и здрави да са ни, пък и трето да дойде добре дошло.
Кога ще ги слагате в проходилката 5,6,7,8 месеца? newsm78
Лека нощ другарчета... Heart Eyes

# 650
Добър вечер момичета и татко,

днес цял ден ме няма - сутринта дойдоха да сложат дограмата в стаята и аз използвах да изляза да се разходим с малкия, че тук беше 16 градуса днес. Много съм доволна от фирмата - никакъв боклук не бяха направили, само една малка купчинка, даже я бяха събрали с лопатката и метлата  Laughing. Е, аз цял следобед чистих, но просто използвах момента да изчистя основно  Whistling
Имам и да ви се оплаквам - едвам събрах пари за дограмата и веднага получих изненада - нашите счетоводители в HR не са ми занесли декларацията за майчинството в НОИ, която съм им изпратила на 24 септември  #Cussing out. Днес звънях в НОИ да питам какво става и те казват - ами как да ви платим като няма декларация. Звъня аз побесняла на нашите, никой не вдига. То аз звъня от една седмица насам и .... глас в пустиня  Tired. Попитах тук там и разбрах, че сега тепърва на 10-ти ще ходят да подават в НОИ всичко, което автоматично значи, че пари ще видя чак декември месец, при което аз така  #Shocked... Сега сме със 128 лева до моя превод, който кой знае кога ще е ... иде ми да се гръмна вече, колкото и да се мъча да вкарам в ред всичките си документи, все нещо става... направо не ми се мисли как ще я караме  newsm45
Извинявам се - изчетох ви всички, но не ми се коментира.... Ще ми мине, но сега просто ми е кофти.
Извинявам се за негативния пост...
Къдрокоске, страхотни са заглавията, имаш талант  Hug

# 651
Накри, тук на 6 месеца се правят профилактични изследвания на бебетата, та затова ходихме. Аз проходилка за сега нямам намерение да ползвам.

Хелън, много неприятно това с парите особено, когато друг човек ти обърка плановете. Ако това ще те успокои, ако на 10ти занесат декларацията, до края на ноември трябва да получиш пари  Hug

# 652
Деси, така е, но направо вече не знам... То не бяха объркани болнични, забравени декларации... Редовно ме държат без пари, сякаш знаят, че нямам и мъжа ми доскоро беше безработен...И това всичкото в голяма фирма като Глобул  ooooh!. Ама да не пълня темата с моите истории...

# 653
  • София
Уфф и Крис има едно грапаво, червеникаво петънце на едната ръка близо до лакътя, кой беше писал преди малко прочетох, че ще да е АД...мен на някакво лишейче ми прилича...да го мажа ли с нещо newsm78
Ваче, свекърва ми преподава в 107-мо и в НПМГ, браво на Сашата Hug
Охх лягам...утре пак....лекаа Hug

Зверче, Ралка имаше такова петънце на гръбчето. Аз ви се оплаквах...спрях абсолютно всяква козметика и мазане. Изчезна. Самот петънце понеже имаше нещо като излющване мажех с Ойлатум детов Тина Киркова ни дадоха рекламно.  Mr. Green Снощи гледах, че го няма. Праха също смених на Пурлан, аз омекотител не ползвам заради сушилнята.

Ааа, 107-мо са много добри по математика. Пред Саша има само 14-15 деца от 107-мо  Sunglasses Много съм горда! А утре пак е на турнир - СМТ.. Да видим да не вземе баш там да се изложи  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Аз полудях днес и вчера. По цял следобед навън. Днес в ранни зори ходих да давам кръв за профилактичните прегледи и сега едвам гледам.  Tired Май ще лягам. Нямам как да ви изчета, по диагонал  я карам  Wink

# 654
Аз през тази бременност не съм се замисляла дали ще ми е последна или не, а и тогава още не знаехме, че ситуацията при мен (проблемът е бил зашиването при първата операция) е била толкова сериозна. Обаче, след това, като разбрахме, че може би ще е последната и друго бебче може и да нямам, станах много ревнива спрямо нея - не си я давам (само от баща й и батко й не я ревнувам) искам аз да й се радвам и да си я гушкам. Знам, че не трябва да я обсебвам и лигавя и се старая да не го правя - все пак искам да я възпитам правилно, доколкото това зависи от мене, преди да се появят неизбежните външни фактори.
Отплеснах се от темата, извинете  Embarassed

Силве, възможно е, да. Синът ми беше така. Щом през будното й време е спокойна и игрива, няма място за притеснения. Нищо не пречи да споделиш с педиатъра, де.  Hug

За режима - Чинче е абсолютно права. Сиана има режим, но тя сама си го направи - аз само следя и се напасвам според промените в него  Laughing С баткото беше коренно различно - никакъв режим! Колкото повече се опитвах нещо да подредя при него - по зле ставаше.

Ох, Хелън, и при тебе ли така...?  Close Тя и нашата уж голяма и сериозна фирма, ама и на мен са ми пропуснали данните в декларацията. Ама, айде, моето е от недоглеждане. При теб е по-страшно. За съжаление не можеш да ги смениш затова ги проверявай изкъсо, за да не се случи пак. Дано да мине по-безболезнено всичко  Praynig

Аз днес разучавах пазара на кашите. Купих три - две на Хип, в които има и плодове и една био оризова на Лактана. Похвалиха ми и една фирма с пингвин на опаковката. Общо взето гледах да са от 4 месеца, да се правят с вода, т.е. да имат адаптирано мляко вътре. С изненада открих, че някои съдържат пълномаслено мляко вътре или се правят с такова  newsm78
Сиана много хареса оризовата каша и после по-дълго беше спокойна - без мрънкане и тръшкане.
А пък следобяда така ме зяпаше като ядях един банан, че й дадох да посмуче, ама тя не се успокои докато не й дадох няколко лъжички, смачкан на пюре.

Имаше и друго, ама ужасно ми се доспа и забравих. Лека нощ!

ПП Ваче, успех на Сашата утре! Ние не се съмняваме в нея, нищо че майка й така приказва  Mr. Green

# 655
Здравейте на всички и Честити пораснали бебочковци   bouquet

Най-накрая наваксах с тази темичка и сега в главата ми е пълна каша от всичко, което исках да кажа  hahaha

За захарта - и на баткото не съм давала, нито във водата, нито в каквото и да е. И на Бела не смятам да й давам. Както сте казали колкото по-късно толкова по-добре. Баткото и до сега много, много не обича сладко, ако хапне няке и друго парче шоколад. Дано и малката да прилича на него, че ако е като мен - на 3в1 слагам допълнително 6-7 ч.л. захар #Crazy  

За зъбките да кажа, че имахме такъв проблем, хем той както ви казах вече сладкото не го долюбва много. Предните четири горни зъбчета му бяха черни. Водих го при различни зъболекари, мазаха го с разни неща, докато накрая не казаха, че като ги смени и проблема ще се реши и слава богу така и стана.

За водата - и аз още я преварявам и й я давам с АМ, иначе с триста зора я има 15 мл. я по-малко. Като усети, че не е мляко от биберон и го плюе.  Одавна не стерилизирам (само ,ако е ново) направо мия с препарат за бебешки съдове.

За проходилките - баткото напираше от седмия месец и към началото на 8-я не издържах и го сложих в паяка. Той проходи на 10 месеца стабилно. С малката още не мисля за проходилка, ако мога да устискам по-дълго ще е супер. Ще го отлагам до последно.

Със спането -   нямаме никакъв проблем пу-пу. Ей на вчера стана в 11 на обяд, а заспива около 22 ч., пропусна си и закуската. Обикновено става към 9/9 и 30ч. с едно пробуждане към 7 когато става батко й за училище, не иска да яде само биберона си търси и пак заспива.

Да се оплача и аз - и двете ми деца имат шум на сърцето. На баткото му го откриха на 3 години и казаха, че ще отшуми, а на малката още в родилното, а и при нея беше порок. При последната консултация при кардиолог при Бела всичко е наред и се е затворило каквото трябва. Обаче при Миташки шума си го има още. Оказа се, че може би проблема идва от носната сливица, направихме изследванията и другия петък ще му я извадят. Знам, че операцията е много лека и бърза, но си ми е притеснено. Извинете ме, че ви занимавам с мойте си глупости, но си ме мъчи  Embarassed

Vache успех на Саша утре

helen 30  напълно те разбирам и при мен беше нещо такова. Като се обадих в НОИ ми казаха, че от подаването на декларацията парите се превеждат в 15 дневен срок и аз зяпнах. Жената каза, че ако всичко е наред можело и по-рано. И найстина нямаше и седмица и парите ми бяха преведени. Дано и при теб да няма проблеми.

Ей с това захранване, аз тъкмо се похвалих, че ядем зеленчуково пюре на обяд и тя взе да му се мръщи и да го плюе. Спрях за два дена да й давам и днес направих пак да я пробвам. Ейййй като стисне тая уста на кокошо дупе и неще и неще,  ама мама е инат  Twisted Evil и няма мърдане след първите две - три лъжички и започна да яде.

И Бела има петанце на едната бузка. Първо беше лишей, после се оказа, че имала алергия към пюре от кайсия ( как го реши това педито нямам престава). Каза да я мажа с ДжинДжира алба и да слагам по 2 какпки Фенистил в АМ сутрин и вечер пък да видим.

Май исках още нещо да кажа, ама ..... изфърча. Та ще хода да лягам пък утре пак  Simple Smile

Лека момичета и тате и бебочковците ви да спят цяяяяла нощ.

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 23:15 от mimozcheto_pl

# 656
  • София
Добър вечер и от мен Hug
Аз пък днес бях на една лекция в мола за грижите за очите на бебето (ходих от интерес за тези нашите гурлички), показаха ми как точно да правя масаж, че да се отпуши сълзния канал...дано да стане, иначе докторката каза, че наистина няма проблем бебето да гледа телевизия, по принцип телевизорите не може да увредят окото, само го поизсушават, така че няма проблем да се гледа, разбира се, без да се прекалява Rolling Eyes Друго, което каза лекарката е да си изискаме очен преглед на бебето като стане на 6 месеца, профилактичен. Може и сами да проверим дали вижда добре и с двете очи, като закриваме последователно очите и виждаме как реагира. Имаше и други интересни неща, ама разбира се сега не помня, ако някой се сеща нещо може да пита и да се подсетя. Интересна лекция беше Grinning
Ваче, мерси за инфото за лишейчето, и аз имам от този крем, ще пробвам да го мажа, а в четвъртък сме и на ваксини, ще питам и лекарката. За 107-мо, да, там също учат математика по-усилено:) А свекърва ми и утре ще е на този турнир, успех на Сашата Hug
Аз днес купих зимно чувалче за другия кош на количката и мисля след 10 дена (като стане на 5 месеца) да го местя. Бг-тати, взехме като вашето чувалче на Хане (Джейн, или там както се чете), само че черно, че нашата количка нали е черно със зелено, много е готино Hug А за лекцията, която казваш за 23-ти, за кой Мол става дума, ще дойда със сигурност Hug
Иначе за лекции в The Mall, има на 15ти лекция за закаляването на бебето, мисля да ходя, а на 18ти за захранването (за тези, които не са захранили все още Laughing).
И на мен бяха забравили от работа да ми предадат декларацията в НОИ и съответно парите за последните 10 дни от септември ми ги преведоха някъде на 29-ти Октомври...сега би трябвало всичко да е ок, ама кога ще преведат парите за Октомври newsm78
А Крис от днес има нов номер (не знам само дали да го оставям да го прави), като го вдигна за ръчички да седне (на леглото) и за секунда го оставам без да го държа, той моментално се навежда напред към краката си и забива глава в леглото (с носа напред) след това си изправя краката и ляга по корем, много е готин, ама това ок ли е да го прави newsm78
Ауу спирам, че много дълго стана, лека от мен Hug

# 657
  • Sofia
Ваче, успех на Саша утре!!
Аз мъничко се чудех за СМТ (от тази година имало и за първи клас), но ме домързя еднолично да я записвам, от у-ще не ги организират...

Хелън, много гадно, дано се задействат бързо от НОИ, когато ти предадат декларацията. И после да ги следиш изкъсо!

Зверчето, вече би трябвало всичко да е в ръцете на НОИ, на мен вчера са ми превели за окт., направо учудващо, дано и твоите дойдат скоро!

И аз го поставям бебето седнало, подпряно на юмручета - задържа се 5-10 секунди и забожда нос.  Laughing Не мисля, че е проблем, а това, че си изправя краката е супер, нашият още не може такива сложни работи. Mr. Green

# 658
Момичета, като започнат да превеждат майчинските, би трябвало да ги получавате в началото на месеца - първия четвъртък. Аз вече два месеца получавам майчински и си идват много редовно. 

# 659
Зверчето, лекциите от училището на "Моето дете" също са в The Mall, май всяка втора и четвърта сряда на месеца от 10, долу пред Бейбитория, или както се казваше там магазина.

Общи условия

Активация на акаунт