Студът пощипва бузки зачервени на ЮНСКИТЕ ни слънчица засмени

• 30 989
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
Добро утро Hug

Кафенце?

ТВ гледаме, не мисля че ел си ди и плазмите са проблем, важното е да не са с кинескоп, те излъчват.

И аз вдигам дзвера за ръцете, е той почти сам се вдига всъщност и веднага го бутам обратно. Ще метна едно смешно клипче във фейса на тази тема Laughing Много често го държа прав, умира от кеф, ама аз останах без ръце  ooooh! Това не го казвам на никого, за да не ме утрепят с камъни Crazy, само на ММ, но за него каквото кажа, че може/не може, трябва/не трябва за бебо е закон Twisted Evil . Като го сложа да стъпи на корема ми, започва да крачи нагоре, не трябваше ли този рефлекс да е изчезнал одавна Thinking

П.П. Опитах, но не можах да се сдържа Close
Аз от 5 дни вече давам пюрета ,а от днес каша.Давам пюре по няколко лъжички и вече стигнахме до
50г.И ги редувам 2 дни зеленчук,2 дни месно.Плодово пюре НЕ замества хранене,а се дава между храненята по 2- 3 лъжички от начало.Каша замества цяло хранене следобедно.Поне аз така я храня
Клавдия, ти кога захрани със зеленчуците, кога вече и месо даваш, че даже и плод и каша се прокрадват ooooh! ? Това меню ли ти препоръча твоята много добра педиатърка Crazy ? Иво от три дни една и също оризова каша дъвче, а ти вече си наваксала захранването за три месеца напред ooooh!

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 08:40 от иРеТо

# 661
Добро утро!

Ние след малко заминаваме на детско карнавално шоу. Да видим как ще стане с бебе. Може и да му е интересно, само дето трябва да спи по това време.  Wink

Момичета , как разбирате за какъв период точно са ви преведени парите. Аз изобщо не мога да се ориентирам. Получавам по един смс от НОИ, че ми е преведена еди-каква си сума по сметката, но никъде не пише за кой период точно. И понеже винаги са различни сумите предполагам че периодите не са точно за месец. Отделно че изобщо не знам по колко трябва да получавам за един месец. Аз работих на две места и сега би трябвало дохода ми да е на база двете ми заплати. Ако примерно има проблем с едната ми работа, може и да не разбера, защото така или иначе ще получа някакви пари. Къде мога да си проверя точно тези неща?

# 662
  • Sofia
Добро утро, аз съм е едно спящо и едно отворено око още. Laughing

Ирето, май не изчезва тоя рефлекс, нали тепърва трябва да прохождат. Simple Smile

Ани, трябва да си извадиш ПИК от НОИ, с тоя код в сайта на НОИ можеш да провериш кои документи кога са представени там, сумите, които получаваш и на каква база са изчислени. Сумата е различна всеки път заради различния брой работни дни в месеца  Confused, което е най-голямата тъпотия  на света. Смятат ти среднодневния доход за 18 месеца назад и ти го дават по броя работни дни. Това говореха скоро по ТВ, че ако има нац. празници през седмицата, майките са ощетени със сумата за този ден.

# 663
Добро утро.

Днес от сутринта ще яхвам май метлата. Не стига, че предната нощ Марти беше на работа, събраха му се пак око 36-40 часа без сън, вчера се прибра наспа се и сега пак отиде да довършел. Вече ми писна от тая работа, защото ако ще и там да се премести да живее заплатата е една и съща. Уж щяха да имат корекции в заплатите, ама друг път. Е да ама аз си искам мъжа поне събота и неделя  Crossing Arms

Ани, по принцип превеждат парите месец за месец. Сумите са различни, поради причините обяснени от Шунка.

Ирето, и аз това се чудех (за Клавдия), ама нали е при най-добрата педиатърка, викам да не споря.

Йоана заспа, смятам да я гушна и да си доспя с нея, а пък ще се шета у нас някой друг път, днес няма да е.

# 664
Здравейте, колежки.

Тази вечер ще пусна новата тема, че тази някои изключително съобразителни девойки са обърнали на чат.
 Peace  Laughing

Деси, напълно те разбирам. Няма как да се сърдя на Слав, защото трябва да работи за да имаме парички.. омагьосан кръг. Хубаво си решила първо да се консултираш с частната педиатърка.

И вие ли проблеми с майчинските? На мен ту ми превеждат, ту ги спират, направо бях полудяла, но нищо не разбирам, така че реших да не се оплаквам...
А н и, в началото на месеца ми изплащат за целия предишен месец. Колкото работни дни има в месеца по сумата, която взимаш за ден.

Зверче, скоро ще започне да не забучва толкова бързо глава.
Жалко за лекцията, аз на 15-ти имам изпит пак.  Tired

Мама Ани, а оризовата каша запича ли, знаеш ли?
Щях да ти казвам, че и аз съм ревнива. Но ревнувам от определени хора. Нямам против и приятели да ми пипат детето и да си играят с него, но има хора (бабището например), от които много ревнувам. Имам чувството, че тя иска да е най-важната за него. Кара го да казва "баба", говори, че при нея се чувствал най-добре и такива неща...

Накри, бабището го е търсила, намерили са го, защото са търсели където е била колата.

Ирето, благодаря много за кафенцето.   bouquet

ми моята педиатърка нищо не разбира, аз за всичко трябва да ровя в интернет... на консултации я питам и тя вика има време, много е рано за пюрета, след месец-два.. отивам следващия път и тя ме навика: как може още да не и даваш пюрета... ще я сменя декември, ама дотогава... сама ще се уча
На Клавдия пък е най-добрата, дерзайте!  Mr. Green

Чинче,снимката на Нико е страхотна,с тея потекли лигички  Mr. Green
Hug smile3525

След акането от моркова, Нико днес е със запек  и твърдо ако.  Confused

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 09:50 от chin

# 665
Ирето, и аз това се чудех (за Клавдия), ама нали е при най-добрата педиатърка, викам да не споря.

smile3532 newsm48

Деси, и аз така се пищисвам с ММ.Аман с тази работа.Ама събота и неделя, като няма хора в хотела е плътно с нас, че иначе лошо му се пише.

Вчера ядох една много сладка круша.Малката ме гледа, гледа, че и дадох да си посмуче едно парченце.Хареса и явно, щото като го взех се разпищя с пълно гърло.Намачках малко и и дадох, ама пак такива физиономии прави, че...Явно консистенцията не и допада. newsm78

Днес ще купя тиква.Обаче ще се смеете, ако ви кажа колко струва.Още не мога да се примиря с цените тук.

Проверих за яслата.Мъка.60 франка на ден+2.50 за всяка смяна на памперс.То си губи смисъла да ходя на работа, щото де факто ще работя за да плащам яслата.Да взема да кандидатствам да сменям памперси... Mr. Green

Чин, ясно, че работят за пари, ама заплата при моя си е все същата, ако ще и през гърба да се пръсне.Искам си времето за нас и толкова. Naughty

Ваче, успех на Саша.Чакаме ви с отлични резултати. Hug

# 666
  • София
Ваче, успех на Саша утре!!
Аз мъничко се чудех за СМТ (от тази година имало и за първи клас), но ме домързя еднолично да я записвам, от у-ще не ги организират...

Мерси, Шунче! Заведи я на Коледното Математическо състезание. В 125-то училище и мисля 51-во. Ние ще ходим там  Wink Има много теми в нета. Мога да ти дам линк да порешава старите тестове. Е, те всяка година правят по някоя ужасна издънка. Миналата бяха таксували една много тъпа задача с много точки  Rolling Eyes Саша баш нея не реши, иначе щеше да има грамота. Като цяло на тоя турнир правят издънки, ама нищо.. да се каляват в боя децата Crazy

Зверче, те всеки месец ли трябва да привеждат в НОИ тия декларации? Между другото те са ДЛЪЖНИ да я внесят до 3 дни след началото на отпуска ти. Така ми казаха на мен в ТРЗ. Моите болнични приключиха на 12 септ. и от 13-ти съм в майчинство. Получих си паричките преди 2 дни накуп. Но при нас всичко върви с месец назад. Заплатата за м. септември я получавам на 20 октомври. И всъщност декларациите ни ги носят след 20-то число. Сега въпросът ми е всеки месец ли ще чакат колежката да внесе някакви документи, щото на мен ми платиха майчинството за октомври, а колегите не са си получили още заплатите за октомври. Оттук натам да очаквам ли в началото на всеки месец парички?

Отиваме на турнира, стискайте палци!! Hug

# 667
Добро утро мами и тати!
Ирето ,мерси за кафенцето!Моето го изпих и нещо не ми стига по едно вече.
Тази нощ Божидара (eй веднъж да му напиша цялото име на това дете ) ми пусна бонусче-спа от 19.30ч до 00.30ч. ,после в 3.30ч и 6.30ч станахме -та съм по-свежа от вчера определено .
А сега заспа в 8.40 и все още спинка ,то при нас екшънът започва към 15ч.
Хелънче ,е как може ,направо нямам думи.Оххх милинка ,знам колко е трудно ,аз ли не знам -ММ като се върне събота с 180лв ,от които 140 лв. отиват по банки и сметки още понеделник и оставаме редовно с по 40лв. до другата събота ,добре че е свеки да ни помага с доста неща от гледна точка на храната ,но не искам да се оплаквам -само да сме здрави и да не даваме пари за лекарства,ще дойдат и по-добри дни.Вчера в парка точно това обсъждахме с мамитата -за марковите дрехи на децата ,за съжаление никога не съм имала финансови възможности ,но не смятам ,че ако си гледам детето с НЕмаркови дрехи няма да порастне и няма да е щастливо,мисля си ,че има доста по-важни неща в този живот в ценностната система на един човек ,отколкото марките ,вещите и играчките.Личното ми мнение е такова,всеки си има гледна точка за живота .Имала съм шарени моменти в живота и мога с ръка на сърцето да кажа ,че съм оценила истински важните и като не съм изгледана с маркови дрехи това не означава ,че не съм станала човек.Просто бързо съм порастнала и доста отдавна съм здраво стъпила на земята .

Много дълго стана с тея мои размисли Grinning
За захранването -ние днес общо взето плюхме 2-3 лъжички пюре от моркови ,та май няма да сме от най-ящните деца ,каквото такова ,тя сама ще си реши какво ,как и колко да хапва ,затова нямам строги схеми,аз ще й предложа нещата ,а тя ще си покаже сама.
Днес чакам мама да дойде  и ще се разходим ,а утре таткото ни почива и с него също ще се насладим на неделния почивен за него ден.
В тази връзка ,Деска ,много добре разбирам настроението с метлата. Laughing
Пожелавам ви слънчев и усмихнат ден с малките сладури.

# 668
Добро утро...
Защо не искате да ги слгате в проходилката?  newsm78 Аз мисля от 5 месец...

# 669
Добро утро!
Какво става тук няма ме около 24 часа и вече темата свършила?Няма изчитане.

Та това,което прочетох.
 Чин Краси от две седмици е на оризова каша и няма проблеми.Сгъсти му се акото.На моменти се случва да ака през ден,но последните три дни по 3-4 пъти на ден по малко,но си ака.

За педиатърката на Клавдия-без коментар  Whistling

Деси напълно те разбирам и ММ като го няма събота и неделя се чудя каква е разликата,но да кажем,че работи за себе си и се налагало,но все пак и ние искаме време за нас.

Краси днес и вчера е ужасно мрънкало.От рев,че се е наакал вдигна такава валянка вчера докато бяхме навън и всички майки се обръщат все едно аз го карам така да реве  ooooh!  Не иска нито да го нося,нито да стои легнал,нито люлка,нито нищо.....Дадох му Дентокинд и кротува от 10мин на активната,но не се знае до кога  ooooh!

За майчинството-още не са ми превеждали,защото счетоводителката е объркала някакви дни и сега ще го забавят. Sad

# 670
Добро утро.

Ирето, благодаря  за кафенцето.

Май е масово това с декларациите. И  на сестра ми е така.  Confused Обаче аз проблем нямам. На 2-ри ми преведоха и паричките за октомври.

За ММ какво да кажа. Работи по 16 часа!  Tired Позволява си и да почива понякога, но на мен естествено не ми стига. Ама така е като трябват парички....

Пеперудке много пари бе!  #Crazy Че пък и за смяна на памперс!  ooooh! Това си е обир направо.  #2gunfire

Ваче успех на Сашата!

Стефи си има режим, обаче както Чин казва то си е до дете. Той сам си го направи, е +/- 15-20 мин. Но общо взето на мен така ми е добре. И баткото беше с такъв режим. Иначе Стефи през деня спи много малко. Но пък вечер като легне към 21-21.30 и спи до към 7.  Иначе и аз много си го "обсебвам" малкото, тъй като едва ли ще имаме повече деца.  Tired Някак си му се наслаждавам като за последно...

Накри аз баткото го сложих 6- тия и то в началото за по 10 мин. Сега ще видя малкия и ако всичко е наред ще процедирам по същия начин.

newsm10

# 671
Добро утро  Laughing Според мен не я натоварвам  Laughing Днес например ще папа само бананова каша и след това малко сок от моркови.Утре ще папа само пюре  Laughing После пак каша и така  Laughing

# 672
Добро утро,

оххх, така като гледам все има някакви проблеми с тия счетоводители и HR-и  #2gunfire. ЗАщо поне веднъж не си свършат работата навреме, за да можем да получаваме това, което сме си изработили... Много се ядосам вече, нямам сили... Ичка  Hug, и аз съм на твоето мнение - ще израстат децата и без маркови дрешки, не че не искам и аз да му купувам на малчо, но... не мога за момента.. Има много по-важни неща в живота от това, искам само да е жив и здрав, другото не ме интересува. Но докато порасне ще се постарая поне да му осигуря едно нормално детство - не искам да е като моето, в което единствените думи, които чувах, бяха "НЯМА" и "НЕ МОЖЕ"  Sad
Тина, разбирам те. Когато се разхождам все има по някое силно плачещо бебе и все гледат майката, сякаш тя е виновна и тя го кара да плаче  Crossing Arms. Аман от възмутени лелки значи  Crazy
Деси, много е кофти така... И особено като няма развитие с парите. Хем се увеличава работното време, хем заплатата все същата  Tired
Пеперудке,  Shocked какви са тия цени за яслата... Че то верно трябва да се работи само затова, ужас  ooooh!. А колко струва тиквата?  Flutter
Ани, отиваш в НОИ, пускаш една молба за Персонален идентификационен код и веднага го получаваш. После влизаш в сайта на НОИ, на Справки като влезеш можеш да гледаш на коя дата какви пари ще ти превеждат, за какъв период и на колко ти изчисляват Среднодневното възнаграждение. Освен това можеш да гледаш и какви документи е представил работодателя ти и дали са обработени. Ако искаш мога и телефони да ти напиша да звъниш директно, правят справки и по телефона, доста любезни са, поне тукашните... Но съм се научила, че обикновено, ако има проблем, е от работодателя, НОИ са много стриктни в спазването на срокове  Peace.
Шунче, права си за празничните дни  ooooh!. Един вид аз изобщо не се радвам, че ще има официални почивни дни, щото ми намаляват майчинството, а преди - болничните. Пълна идиотия, НЕМА такава държава просто  Tired
Ваче, майчинството се изплаща всеки месец на първия вторник или четвъртък от месеца. Те в НОИ само в тия два дни правят преводи и така... Иначе не е обвързано с ходене на счетоводители в НОИ, обаче трябва да са ти занесли всички декларации, не като при мен да блеят  Crazy. Та ако вече са занесли всички - на първия вторник или четвъртък от месеца ще получаваш парички  Peace

Леле, колко изписах и все за НОИ  Crazy. Много съм компетентна, пък моите неща най-зле  hahaha

# 673
  • София
Писах, писах, писах и всичко се изтри  ooooh! Хайде на ново

Добро утро момичета!!!
Ирето мерси за кафенцето   bouquet

Първо да се похваля, че Адриана от 2 дена иска да заспива сама - дано продължи така  Praynig
След 3-те ваксини имаме Т до 37,5, но давам Панадол - дано отшуми бързо, че ми е мн притеснено.

Ваче стискам палци за детенце
Чин ние от 1 седмица сме на оризова каша /60 гр/ и вече акаме по 1 път, мах 2 пъти на ден /преди по 5 пъти/. Акото не е по-гъсто, но аз давам по малко каша и сигурно за това.

В тази връзка ви моля за съвет - мога ли в оризовата каша да слагам по 1,2 лъжички зеленчуково пюре /за да видя дали ги понася/ или не е хубаво да ги смесвам - да не натоваря коремчето на бебката?

Стана въпрос за ясли - кога ще отворят портала в ИСОДГ - за кандидатстване?!

Не е ли много рано на 5 месеца - проходилка? newsm78

И като стана дума за педиатри  Blush някой знае ли добър в Лозенец?

# 674
Това, че НОИ не изплаща празничните дни изобщо не го знаех  newsm78 незаинтересована работа мойто. Че то какво излиза, че те дечицата на празниците не ядът, не ползват памперси, абе изобщо пропускат ги тия дни  Simple Smile

Цитат
Не е ли много рано на 5 месеца - проходилка?
аз си мисля, че е рано.

Пеперудке егати  цените  ooooh! и на мен ми стана любопитно колко струва тая тиква.

Аз нещо огладнях и да споделя и с вас една лека закуска

Отивам да се оправяме да ядем и да излизаме да хванем хубавото слънчице. Приятни разходки на всички бебочковци. Хубав , усмихнат и слънчев ден мами и татко

Общи условия

Активация на акаунт