Успешно "олежани" бебета / или продължението на Лежащи бъдещи мами/

• 33 680
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
Славче, много се радвам, че писа и че сте открили проблема. Дано час по скоро Криста започне да папка и да си навакса мъничката душичка. Благодаря ти за комплиментите, караш ме да се изчервявам  Blush И аз много искам да се запознаем, много обичам Бургас, макар че не съм идвала там сигурно от 20 години Embarassed
Алекс много събира ушна кал и аз все бърникам, за да му я изчистя - с ограничители разбира се, но четох, че не бива - само повърхностно и да подсушаваме добре след баня. Ушната кал, както всяко нещо  организма си имала своето предназначение. И не се обвинявай на всеки би могло да се случи, те сега са толкова шавливи, важното е да се оправи детенце.  Hug
Мото, браво на вас, че вече папкате пюренца, ох и аз нямам търпение вече и май тези дни ще дам няма да дочакам петия месец Embarassed Днес като обядвахме с баща му, той го държи и горкото следи вилицата му като в онази реклама на Булсатком, сещате ли се оня сладур дебеличкия  Laughing

# 691
  • Варна
Слвче - радвам се много, дано е това и скоро да си навакса детето, което няма как да не стане щом се почувства по - добре.

Сега пък Макси връща секрети  и малко се притесних, но ще провам носа и ако има пак - на лекар.  Иска ми се МБ да пусна...

Как става даването на пюрета щом не седят сами?  Аз много си мисля по - въпроса, защото както писах смятам няма да изчака 6 м за захранване и се чудя технически как се случва Simple Smile

Нашата педиатърка е за ротарикс, аз  я питах и аргументът беше, че много са зачестили хоспитализациите.  Аз лично смятам ваксините са едно от най-големите постижения на съвременната медицина, но не знам къде е чертата на комерсиалността, а и признавам не съм чела за това как влияят на децата, нарочно не искам, че достатъчно съм се невротизирала, а няма да откажа слагане при всички положения (понеже имам познати, които категорично са против - не знам дали имат право да откажат, но са решили , когато имат дете да не му слагат)

Q-T - как е Малена?

# 692
Славче, радвам се, че сте открили причината  Hug
Недей да се самообвиняваш, пък и няма как да знаеш кой виновен  Naughty

Мото, вече се захранвате? Не е ли рано  newsm78
Ох, няма да се бъркам, че вече си изпатих от даването на мнения.
Вие си знаете най - добре  Hug

Мила, за ротарикса  и аргументите на педиатрите писах по - напред. 
Ваксини, които не са задължителни, няма да слагам, другите нямам толкова смелост да откажа.
А захранването на бебета, които не могат да седят, по наблюдения от отчетната тема (става въпрос за захранване на 2-3 месечни бебета) - прави се с шише по простата причина, че това няма как да се случи по друг начин. Едно, че все още не може да седи, а второ, че инстинктът за избутване още не е изчезнал, иначе най - вероятно биха плюли, ако ги хранеха с лъжичка.
По тази причина също така най - често първи избор е сокът, но доколко удачно е това, е друг въпросът.
Има един сайт, но не мога да го постна, защото излиза като рекламен спам. Сайтът се казва бейби слинг, излиза като втори резултат в гугъл, там има статии за захранването - доста ясно, изчерпателно и синтезирано са обяснени нещата, както и кога следва да бъдат въвеждани различните видове храни, какво и до кога да се избягва и прочие.
Това също е полезно - http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66?&show_i … %2Fjournal%2Fitem.
Линкът е работещ, просто трябва да се изчака известно време.

Бебешки уши, по съвет на педиатърката, а и на УНГ-то на сестра ми, не чистя с клечки. Просто почиствам внимателно с памуче насъбралото се.
За съжаление, не мога да се откажа от този навик по отношение на собствените си уши.
Иначе има разни спрейчета, но не съм ги изпробвала, а може би трябва  newsm78

Бягам, че мърморкото има нужда от компания за игри.

# 693
  • Бургас
Милла и всички други мои мили лежанки,не мога да не се усмихвам като ви чета постовете! Laughing
Всичките наши страхове,изследвания сега ги пренасяме на децата.Има майки,които не знаят какво е МБ,защо се прави,но ние НЕ!Ние станахме половин доктори с тези нашите проблеми и сега специализираме педиатрия. Laughing
Милла,сигурно не е сериозно,но ако ходиш да пускаш МБ,избягвай навалиците,че нашата ЛЛ каза,че идва грип и освен това има варицела и скарлатина.Пази се както ти,така и Макси!
Относно Ротарикса инфото го имам от лекарката за която писах.Тя работи в Глаксо и я сложи на децата си,защото ми каза същото,че е пълно с болни деца.Просто ме посъветва да не е наведнъж.
Хайде,мили мои,явно както сме почнали така ще е.Ще четем повече от другите майки,ще се притесняваме повече,защото колкото човек знае повече,толкова е по-страшно.
Не знам за вас,но Крис много обича Бийби ТВ.Смее се на глас,но най-смешни в къщи са батковците.

Мото,винаги се радвам като пишеш.Целуни Лакомчо от мен.Браво на вас!Хапвате без засечка. Laughing
Само така!Храната е сила,здраве,растеж за тях.
И за Заза!!!!
Чао,днес три пъти вече сме яли!Ох,дай боже!

Упс,видях че Кокетка пише.
Кокетче,аз само с ограничител ги подсушавах отвън,че таткото като къпи и излива една кофа вода на главата и,но свършиха пущините с ограничител.
Знам,знам,виновна съм! Embarassed
Ако съм и спукала тъпанче ще се гръмна! Sad

# 694
Абе Славчееее я стига, сега пък тъпанче, как ще си й го пукнала бе ейййй ще дойда в Бургас и ще те напляскам Mr. Green Според мен й е влезнала водичка в ушето. Нашия тати, понеже много си е патил от уши като малък и все ме предупреждава като го къпем да внимавам с ушите /при нас той държи аз обливам/.  Както и да е, важното е, че вече бебка се храни, слава на Бога, най после да се успокоиш Hug
Кокетка, а защо да е рано за Ники, на 5 навършени месеца е и аз на толкова смятам да започнем. Или се гледа коригираната възраст newsm78. Не съм наясно при недоносените бебчета как е, но според мен точно защото е мъничък е добре да хапва, за да расте момчето. Аз ще давам пюренцата с лъжичка, ще го държа с едната ръка, а с другата ще давам, то ще става мазало, ясно е, но пък ще е купон Joy Благодаря за линка за захранването, веднага ще го погледна.   

# 695
  • Sofia
Здравейте, момичета!
Още вчера исках да пиша, но нямах тази възможност, защото ми се беше скапала клавиатурата, полях я с една чаша вода и повечето от клавишите отказаха, та днес ходихме за нова.

Славче, много се радвам, че сте открили проблема при Криста.  Hug Бързо да се оправя и да нямате повече подобни терзания. Направо си представям какво си изживяла тези дни...  Hug  Hug Аз уши не чистя, само попивам водичката отвън, каквото има да излиза, ухото само си го изхвърля.

Зази, много хубави новини и при теб.  Hug Страхотно, че камъка се е махнал. Аз като ученичка боледувах от хепатит А и след болницата пих едни билки 6 месеца, още на първата контрола месеца след изписването изследванията ми бяха перфектни, нямаше следа от преболедуването ми и лекарите ми зададоха въпроса какво пия, та такова подобрение се наблюдава за кратко време. Ама на баба отварите чудеса правят...  Grinning

Мила, започнах да давам на Елиза добавка от около 3 седмици и сега детето е наддало много добре - 870г за месец. Давам й по 60мл на последното хранене, в началото давах изцедена кърма, но сега давам АМ, оставила съм няколко пакетчета кърма във фризера за всеки случай.
Аз захраних Софи на 5 месеца, съответно тогава тя все още не седеше и й давах пюретата в столчето за кола, беше ми удобно. Сега мисля че тази работа ще свърши шезлонга на Елиза. Но съм виждала как хранят малки бебета с пюрета с лъжички в легнало положение и за главата съм се хващала. Много ми е неестествено някак си...

Мото, браво на Ники, значи той отдавна хапва пюренца. Не знаех че има бебета, които не обичат мляко, но явно твоето синче е от тях.  Grinning Живо и здраво да е, пък да хапва, каквото си харесва. Пиши по-често!  Hug

К-Т, още не съм решила с какво точно да захраня Елиза и кога. В момента разглеждам разни каши, пюрета, начертавам разни схеми... То при нас ще е трудна работа, много внимателно трябва да подхождаме и много бавно. Не че със Софи не съм внимавала и не съм подбирала нещата, всичко изследвах и обмислях прецизно, но сега трябва още по-голямо внимание, имайки предвид алергията. Страх ме е оризовата каша да не я запече, но пък нали в нашия случай препоръчват точно с нея да се захрани, имайки предвид че оризът е най-слабият алерген. Мисля си за тази каша http://bpcniksi.com/eshop/index.php?route=product/product&product_id=65 или за тази http://kasida.bg/bebeshka-kasha-s-oriz-i-rojkovi-325-gr-nestle-201-2431.html. Или пък с картофено пюре...  newsm78 Ще пиша, като реша с какво точно ще захраня. А иначе голяма част от пюретата ще си ги приготвям вкъщи, особено първоначалните. Така процедирах и със Софи.

Кокетче, аз по съветите на Косе Босе  и по една книжка, която имам, захраних Софи, по тях се водих основно. И много други неща четох де.

Аз съм малко притеснена. Днес си взех резултатите от цитонамазката и са PAP II, grupa B. Взеха ми повторна намазка и ако пак излезе същия резултат ще ме тестват за HPV. Сега само това ми липсва... Дано другата седмица да се успокоя с по-добри резултати. Вие имате ли наблюдения, знаете ли нещо повече?

ПС. Кокетка, сайтът, за който говориш, наистина е много полезен и много подробно и ясно е обяснено всичко. Даже двете статии за алергиите също са много добре написани и много верни. К-Т, прочети ги.

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 19:34 от Hariela

# 696
Славче,  Hug
Няма смисъл от подобен род терзания и самообвиненя  Hug
Важното е Криста да започне да хапва и покачва теглото си  Hug

Хариелка, понеже през бременността докторът и дума не даде да се издума за цитонамазка, веднага след като родих, попитах екипа кога мога най - рано направя това изследване, защото последната ми е от края на септември 2010 г. и ми казаха, че трябва да изчакам да минат поне шест месеца, защото можело да не са точни резултатите. На първия преглед след раждането ми каза същото докторът.
А иначе моите досега всички са били ПАП 2, група не помня да са ми казвали, трябва да се разровя да видя. Иначе ПАП 2 е напълно нормален резултат за жена, водеща полов живот. ПАП 1 най - често имат девствените жени.
Даже, понеже имам през три последователни години цитонамазки с ПАП 2 резултат, вече на няколко пъти ми казват, че спокойно мога да пускам през две години  newsm78
Дано е станала някаква грешка  Praynig

# 697
  • Варна
Аууу това за 6-те месеца не го знаех... Предната седмица ми взеха цито, Гинеколога е и онколог, но не ми каза нищо  Praynig дано не даде отклонения резултата. 2-ра група не е страшна, нормално е, така каза и този доки, аз също съм 2-ра  2 поредни години Peace

# 698
Според лекарите е рано за захранване, но аз захранвам от 1м коригирана възраст, като не ще да яде мляко кажете какво да правя и един ден от немай къде вече направих сок от ябълки от моето си дърво и детето се отприщи да плюска, не мога да го спирам, започна да наддава, коликите му спряха, спря да се върти като луд докато яде и така, това е мое решение, защото е лесно да кажеш давай само мляко, ама като не става Thinking
Гушки, че Ники ме вика Laughing

# 699
Хари, и аз знам, че втора група е нормално и не би трябвало да имаш поводи за притеснения, страшна е вече трета група. Поискай повече разяснения или направи консулт с друг лекар. Аз последно правих по - миналото лято и бях първа, като на момиченце  Blush
Мото, твоето решение е най - правилното Peace

# 700
  • Sofia
Да, момичета, но в случая притеснителното е не че е втора група, а че е втора B.

# 701
Hariela втора В се проследява не бой се най вероятно е в следствие на хормонките или на възпалителен процес, ти при Сигридов ли се изследва?
di_va надявам се да е правилно решението ми, но като се има предвид, че и аз и всички близки са захранени по този начин и имаме здрави стомаси, не се тревожа много много Wink, а и бебо с тази анемия дето имаше как лапа спанак ако го видите Joy

# 702
  • Варна
Светле-знам, че след секцио може да се вземе и на 1-2 м след раждане, след нормално се чака

Хари - стискам палчета. Hug

На мен на 2ра група ми правиха електрокоагулация, точно доцент-онколог - не знам дали беше правилно решението - не ми се мисли дори, че на моменти избеснявах, че му се доверих, но после месец след като прикл. първата ми бременност, бях гр. 1  , а преди това съм била 1-2 

# 703
  • Варна
Milla, Корновски нали?  Simple Smile

# 704
Извинявайте за внезапното нахлуване в темичката ви  bouquet
Въпрос по спешност към мамите родили секцио,ако сте използвали болкоуспокояващи свещички какви са били те?Или дори някакво др.болкоуспокояващо.Предварително много ви благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт