Успешно "олежани" бебета / или продължението на Лежащи бъдещи мами/

• 33 681
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
  • Бургас
Лелее,какво да обърна? Laughing
Не мога да повярвам!Кокетка,дето вече не е мажоретка е писала!!! Laughing
Понеже не писа дълго се притесних дали сте здрави и влязох във вашата отчетна да видя как сте.Успокоих се,че всичко е наред и реших,че си решила да си починеш малко от нас.
За съжаление ние още не ядем.По лекари не съм спряла да ходя,утре пак сме в болницата.Правят и изследвания на кръвта,за инфекции,но нища не откриват.Детето ми се топи пред очите Cry.
Гърдите и хлътнаха и докторката също отчита,че е леко дехидратирана.Не знам какво и е и никой не знае.Храня я насила,но прави големи паузи по 8 часа.Нито лъжицата помага,плюе,върти глава.
Всяко хранене е ад!Според мен я боли устата,езикът и нон стоп виси навън.Ако са зъби,признавам такова чудо не съм виждала.
За захранването вече е време.Който и вариант да изберете,няма да останат без плодови или зеленчукови пюрета.Най-добре всеки да слуша лекаря си.Тук всички са професори!
Важното е да почнете полека,защото всяка храна ще трябва време докато се въведе,а покрай изследванията на Крис разбрах,че точно на тази възраст вече им се изчерпват депата от желязо и други полезнинки,които са получили от нас и трябва да поемат вече техни.
Криси е леко анемична,но в болницата имаше дете късно захранено,което беше доста по-зле.
След 6 месец вече ще им се изчерпят "батериите" и тогава няма да можем наведнъж да вкараме всичко.
Стискайте палци за утре!Вече ще се побъркам,поне да знам какво му е на детето.
Хайде,целувки и да пишете,ей!Диана и тя е "предателка" Mr. Green
Деската не се обажда,обаче специално на Кокетка лично ще дърпам ушите! Grinning

А,сега видях,че Кари пише.
Кари,аз също ще закарам Крис на ортопед,не ми харесва как щади и замята едното краче.Няма да им навреди,а ти не чети много в нета,че там е страшно.Радето колко е пораснала!Сякаш вчера роди.

# 676
  • Sofia
Здравейте и от нас!

И днес успяхме да излезе преди да ни завали, та съм доволна.

Славче, Кокетка, направо ви съчувствам... Аз принципно не знам много какво е детето ми да не иска да яде, защото и Софи си похапва много добре и Елиза досега. Пу-пу... Но, само веднъж, когато Софи беше три дни с 39,5 градуса температура, само тогава нищо не искаше да сложи в уста, та се бях побъркала. Ама това всеки път да се правиш на клоун заради злоядо дете сигурно ти изпива силиците. Направо си представям какво ви е...  Sad  Hug  Hug Дано скоро и Криста, и Андрей проядат отново и да нямате такива терзания.

Ди ва, аз също знам че 500г на този етап е добре, но наистина ти си познаваш детето най-добре и знаеш от какво има нужда. Ако е гладен и няма в гърдите, ще дохранваш с АМ. Но не се отказвай от кърменето, преди АМ, пак си му давай да си посуче. Аз на Елиза от две седмици също вечер й давам по 60мл АМ, защото не ми стига, иначе през деня засега се справяме с количеството. Софи беше на смесено хранене от 20-ия ден, но тъй като не се отказах от кърменето, така си откарахме до 10-ия месец с кърма, а сестра ми ми казваше "Ей сега ще се откаже от гърдата." Да, да, ама не, всяко правило си има изключение, аз не се отказах от кърменето, и тя не се отказа от гърдата, така хем си се кърмехме, хем на последните две хранения й додавах АМ и успяхме, и дете доволно, и мама доволна. А на 10 месеца сама се отби изведнъж.

За захранването - гастроентероложката ни вика сега на 4,5 навършени месеца, да ни дава насоки в захранването. Но аз ще поизчакам със сигурност до 5 навършени, преди това нищо няма да й дам, пък ще видим, може и по-нататък, ще реша. В нашия случай с АБКМ се двоумя с какво да захраня - с картоф или с безмлечна оризова каша. По принцип съм против кашата, защото запичала точно тази, но ми казаха за една оризова каша на Блевит с бифидус ефект и уж не запичала, та ще видим, ще го мислим и това. Но нали за алергични деца препоръчват захранване точно с оризова каша.

Мила, аз принципно не бих отказвала Изи от нощното кърмене, но тя сама се отказа. Сега я будя към 6-6.30ч. за да я храня, та да ми стимулира гърдите. Иначе като я оставя да се наспи, тя става в 8.30ч. и се събуждам с препълнени гърди, което не е добре за лактацията.

Кари, аз по принцип не харесвам никак ваксините, но задължителните слагаме. Всеки път треперя като лист, та не бих си причинила допълнително подобно нещо. Господ да пази! Но точно за ротавирусната ваксина чух, че не покривала всички щамове, а само два, ако е така е напълно безполезно поставянето й. Ако се интересуваш обаче, можеш да проучиш нещата по-обстойно. Нашата педи ни е казвала, че е добре детето да бъде заведено на ортопед около 2-месечната му възраст, за да е по-навреме, ако се открият проблеми. А на кенгуру слагаме Елиза, откакто направи 2 месеца и ортопеда каза, че е добре да я слагаме в него, както и да я нося на хълбока с разтворени от двете ми страни крачета, тип "прегърни ме" с крачета.

П.С. Леле, Славе, сега прочетох последния ти пост...  Sad Ако са зъби, какво е това зъбоникнене, признавам че и аз не съм виждала чак такова неядене от зъби, да не говоря че при моята Софи нямаше такъв отказ и тогава, ядеше си апетитно, както винаги. Ама как така нищо не откриват лекарите, трябва да има някаква причина. Лелеее, сега ще ви мисля постоянно... Моля се скоро да се открие причината и да не е страшна!  Praynig Ще чакам да  пишеш!  Hug  Praynig  Hug

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 19:32 от Hariela

# 677
Славче, стискам палци да открият проблема и се оправи час по - скоро детенце. Много ми е мъчно за вас Cry
Кари, ние водихме Александър преди няколко дни на ортопед - при навършени току що 4 месеца, доктора каза, че не сме закъснели, така, че споко - имате време.

# 678
  • Варна
Олее, Слави, миличка! Дано всичко е наред.  Praynig Надявам се и се моля да не е нищо сериозно при Криста и скоро да почне да си хапва добре и да не те тревожи. Hug Hug Hug Стискам палци за утре и ще чакам да пишеш как е минало. Hug

Хари, и аз съм в колебание с какво да захраня - картоф или оризова каша. Педиатърката ми каза да почвам вече с оризовата каша. Но пък гастроентероложката ми беше казала да изчакам 6 навършени месеца. Аз реших да изчакам малко. Четох обаче, че децата много се запичали от оризовата каша, а нали трябва да се дава поне 4-5 дена, за да прецениш има ли реакция към нея. Ти имаш ли представа дали някоя марка е по-добра от друга? Картофено пюре мислиш да купуваш или да си правиш сама? Изобщо пиши ми моля те как мисли да захраниш Лизи, че нали един и същи проблем борим. Hug Hug Hug

Кари, кога минаха 2 месеца! Да е жива и здрава Радето!  bouquet Hug Кенгуруто е много ценен помощник при нас, че моята мацка е тежичка вече. Нашето е на БейбиБьорн и съм много доволна. Хубаво е, лесно се слага, единствено, че мен ме боли гърбът доста. Но не знам дали е от кенгуруто или от килограмите на Малена. Mr. Green

Моята шушка днес цял ден ми кашля.  Sad МИслех, че са слюнките, ама пък много кашля днес. Няма температура или други симптоми. Дано не е някоя болест. Praynig
ХУбава и спокойна вечер!

# 679
Q-t, аз имах голямо желание сама да правя картофеното пюре/гледах в едно предаване на Иван Звездев как го приготвя една педиатърка/, но нашата пък каза да започнем с готови, важно било за първото захранване. И аз се чудя кога да започна - тя настоява да е по - късно, но мен ме е страх от анемия. Още мъничко ще изчакам.
Кокетка, Хари, благодаря ви за съветите, няма да се откажа от кърменето, дори и дахранвам.  
Славче, още веднъж успех утре, дано всичко е наред, много ви мисля Sad

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 22:53 от di_va

# 680
Здравейте момичета Hug
Нямах време да ви изчета,но бързам да ви споделя нещо...Днес бях на преглед...И...Камъка в жлъчката го НЯМА... newsm44...В петък ме вика на контролен преглед с комисия и тогава ще разбера със сигурност какво точно се случва и дали вече мога да се върна към нормалния си начин на живот..и ядене най-вече...Юни месец ще кумувам и трябва да кача някой килограм че да си намеря подходяща рокля...Даи Боже всичко да е наред вече с мен Praynig
Сега отивам да готвя и после ще се върна да ви изчета гледам че и Кокетка се е появила,днес имам време Иво е гости до довечера у баба му...Еи тая моя свеки,голямо желание голям мерак изведнъж да гледа Иво...Пу-пу... Wink

# 681
Славче, не съм се крила, мила  Hug

Положението с Криста звучи доста сериозно и обезпокоително, а аз мислех, че прави същите номера като на Андрей.
Ох, дано не е нищо сериозно. Милата, толкова мъчно ми стана като прочетох как се топи бебочката.
Стискам палци  Praynig  Praynig Praynig
Ако ти е по - леко, пиши ни   Hug

Дива, защо готовите да са по - добри за началото? В готовите има нишестета и подобрители, поне така знам от прочетеното  newsm78
Аз лично смятам сама да приготвям повечето неща и да купувам готови за разнообразие и защото някои неща просто няма как да му сготвя.
Дилемата ми е дали да купувам био продукти или не? Имам лични наблюдения върху био земеделието у нас и те хич не са особено добри и се чудя има ли смисъл да дам 5 лв. за три био картофа, които всъщност далеч не са био или не?
А и имам и други съображения за био производството, свързани най - вече с използваната тор. Всъщност, всички помните бума на е.коли миналата година, нали?

А за кърменето - не се притеснявай, наистина майчиното мляко е най - доброто за бебето, но първо - Алекс вече не е толкова малък и второ - важното е да е нахранен  Hug
Кърми, а после давай АМ, така хем ще стимулираш лактацията, хем по - голямата част от храненето ще е кърма  Hug

Q-T, дано не е нищо сериозно с това кашлянане  Praynig

Кари, честити два месеца   bouquet

Ротарикс не сме слагали, Хариелка ти е написала едно от съображенията ми, а другото е, че тази ваксина в момента е в процес на клинични изпитвания и все още не се знаят плюсовете и минусите от нея в дългосрочен аспект. Говорила съм с няколко фармацевта, занимаващи се с подобен род дейност.
Педиатрите могат да препоръчват Ротарикса по куп причини, като най - често самите те са свързани с проучванията и пациентите им се водят за статистика.

На ортопед водихме Андрей на около 40 дни, даже ни се поскара, трябвало малко по - рано, та колкото лекари - толкова мнения. Сега пак ще го водим на ортопед - може би към средата или края на февруари, а после и на очен.

Зази, чудесни новини, миличка  newsm44 newsm44 newsm44

# 682
  • Варна
Славче, много ми е гадно, че така става с душицата. Моля се да не е нещо сериозно   Praynig Чакаме да пишеш  Hug

Зазинка, много, много, много се радвам  Hug

Това за бурканчетата и аз съм го чувала от педиатри.
За захранването, гастрото ме посъветва или по-скоро каза в никакъв случай преди 5,5-6 месеца /зеленчук, каша,плод/ Аз съм си измислила и схема вече  Embarassed

Ние преди малко изядохме 200 мл.  Shocked педито ще ми се кара, ама какво да направя, като е гладно миличкото ми...

Кари, честита месечинка  Hug Да е жива и здрава прекрасница Рада  Heart Eyes За Ротарикса - аз също съм против - Кокетка много точно го е написала  Peace

Hug и  Heart Eyes на всички.

# 683
Ето ме отново както обещах Hug
Слави това което ви се случва наистина е ужасно и з атеб и за малката Криста... HugСъвет не мога да ти дам,по добре да не с еправя на компетентна там където наистина не разбирам...Моля се за вас,стискам палци всичко да е наред и нещата бързо да се оправят Praynig Hug
Кокетка за био продуктите и аз не съм давала точно поради същите съображения,кои знае колко са био?
За Ротарикса и аз съм против...Дори веднъж подпитах нашата педиатърка (просто за да разбера мнението и) а тя като викна-АААА не такова чудо на детето-не...достатъчни са му задължителните ваксини...
За захранването сте много прави..Има много схеми,варианти...смятам че всяка от нас ще избере подходящ начин и време и ще направи наи-доброто за детето си.. Hug
Дива и нашата педиатърка ни посъветва за захранване с готови пюрета....Уж били добре направени като за захранване...
Светле браво на твоята госпожица...Нека си похапва,кво само се карат тея педиатри...Всяко дете си е индивидуално,нали си качва в рамките на нормалното?явно на детенцето не му е достатъчно... Hug
Кари честита месечинка Hug
Хаиде ставам и да поизчистя...После пак

# 684
Зази, браво за чудесните новини, много се радвам, че ще се разминеш с втората операция Hug сега започвай да хапваш здраво, но не изведнъж, ако си гладувала дълго време, че ще имаш проблеми със стомаха. Ти сигурно си знаеш де Simple Smile
Кокетка, докторката не ми обясни зщо купените прета са по - подходящи за захранване, тя не е от много приказливите. Но както Светлето казва - те са от подбрани продукти и са стерилизирани, докато вкъщи, колкото и да ти е чисто все пак средата, в която ще ги приготвяш не е стерилна, а и с тия нитрати в плодовете и зеленчуците никога не можеш да бъдеш сигурен, дори и да вземеш био. Та ще я послушам де и поне в началото ще почнем с купени.
Дано има добри новини от Славчето днес.  Praynig
Ние продължаваме да се кърмим безразборно и все така неспокойно - върти се, рита, маха, дига краката, мучи, сумти, мрънка докато е на гърда, посуква 3-4 минути и край. След 1 час пак наново. Давам АМ по 2 - 3 пъти на ден, не след всяко хранене, то няма и как на всяко де при това безразборно кърмене. Абе все нещо хапва, а и с честото кърмене надявам се кърмата да не спре. 

# 685
  • Варна
Ех момичета - не мога да изчета Simple Smile

Славе- стискам палци да минава и най-вече да няма нещо сериозно  Praynig

Заза - прекрасни новини , дано потвърдят   Hug

Кари - ние го водихме на ортопед на 1 м  и препоръча пак на 8 м.  за кенгуру - на 3 м.  Ние не сме купили още- аз не знам дали ще мога да го нося,  да ми е жив и здрав, но преди два дни беше 6600 гол, изпишкан и гладен...

Хари - аз нямам никакво намерение да го отказвам от нощно хранене - в смисъл- да го лъжа с води , подсладени води и прочие.  Идеята мие  ,че май и моята кърма няма да му стига и си мисля да започна да додавам вечер, но за целта искам да се убедя, че е наистина гладен и затова ви разпитвам, да знам какво означава нощна пауза - 8 часа ли и кога като цяло детето е готово за това. Simple Smile Ти кога започна да даваш вечерната добавка?   А при него ще има допълнителен бонус, ако педито одобри идеята ми за антирефлуксно мляко - за да спи спокойно.  Иначе за добавките и отбиването - една майка по повод повръщането беше споделила, че  дава АР АМ по 30 мл след всяко хранене и на 7 месеца бебето все още не се е отбило.

Q-T - дано кашлицата отмине бързо Hug

Дива -  и при нас драми  - сумти исе тръшка, но май в нашия случай е от болка, както Кокетка беше споделила Sad

# 686
Здравейте, момичета.Голямо оживление е настъпило в темата.
Ди ва, добре си наддава Алекс.При кърмените бебета големия скок е  първите три месеца, а след това темповете спадат.Важно е общото тегло.Очаквам и ние да качим около 500гр. на консултацията 4 месец.Аз съм резервирана за дохранването, защото точно така отбих дъщеря ми за две седмици и след това ме беше яд.Сега ако усетя, че кърмата ми намалява почвам допълнително да се цедя вечер преди лягане и до два дни има резултат.

Славче, представям си какво ти е. Дано бързо изясните проблема и двете с Криста да не се мъчите.Не знам какво е злоядо бебе и се надявам да не узная.Не вярвам да е от зъбите.Провери ли дали няма гъбички.Чакам те с по-добри новини.

Заза, много се радвам, че засега си се отървала.Пожелавам да се върнеш с добри новини и в петък.

К-Т, моля се шушулката ти да не е болна.С какво се отоплявате.Може въздуха да е много сух.

До преди два дни имах най- спокойното и засмяно бебе.Даже се смеехме в къщи, че не знае да плаче и го изкарва повече на песен.Сега обаче е станал много раздразнителен  и не дава да го оставя и за секунда.Веднага надува гайдата.По цял ден сме на ръце, а е доста тежък и ръцете ми станаха като на маймуна, а и гърба ме боли.Чудя се какъв е проблема.Дали вече се разглезихме или са ни почнали зъбите.Ръцете му са все в устата, ако може и до лактите ще ги лапне и се лигави много.Мажа с едно гелче, но полза никаква.

В голяма чуденка съм с това захранване.Още ни е рано, но от сега го мисля.Ние взехме да акаме много рядко и оризовата каша май не е много подходяща.Мисля 5 месец да се пробваме със зеленчуци, че 6 ми се вижда доста късно.Дъщеря ми  е захранвана противно на сегашните правила със сокчета и плодови пюрета, а и кисело мляко съм и давала.Доста беше алергична като малка и не знам дали е от захранването или от двете пневмонии, които изкара на година иполовина.До шестата си година при всяка смяна на сезона ми правеше алергични кашлици и бронхити, но слава богу го преодоляхме.Сега малкия ще се опитам по новите правила и се надявам да е по здрав.

Допълнителни ваксини няма да слагам, че толкова съм наплашена и от задължителните, че всеки път треперя.Такива страхотии съм чувала за аутизъм и други подобни.

Това е от мен момичета.Тук ми е по- лесно да ви следя, а във Фейса влизам рядко.

Кара, честита втора месечинка на Рада.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора.  Shocked

# 687
Влизам през половин час да видя Славчето дали е писала, но няма Sad
Q-T и тя не писа как е Маленка.
Дано са добре Praynig Дано всички сте добре. И на топличко, че навън става страшно. Много ми влияе това гадно време на настроението. Искам да е вечно лято, мразя студ. А и Алекс цял ден повръща ooooh! Абе не ми е ден  Sad

# 688
  • Бургас
Здравейте,милинки!
Бях забравила колко окуражително действат вашите постове,направо ми стоплихте душата!
Благодаря за подкрепата!
Вчера цял ден бяхме по лекари и вечерта бях труп.Съмняват се,че едното ухо има възпаление и затова и е трудно да яде.Сега слагаме капки и тръгна работата,но стомахчето и се е свило и малко хапва.Това за ушенцето е по моя вина май,не знам. Cry
Преди месец като и чистих ушите ползвах клечка без ограничител,че ми бяха свършили с ограничител,ръцете ми бяха мазни,тя мръдна и  и нахаках клечката в ухото.Писна да реве,но бързо се успокои,наблюдавах я нямаше изтечения,но сега си мисля да не е от това.Доста време мина,казах  и на ЛЛ,но тя го отхврърли.Все пак ще я заведа на УНГ само да се оправи времето,че сега е ад навън.
Ще се побъркам ако аз съм го причинила на детето си.Вчера ревах като магаре,мъжът ми не можа да ме успокои.На всичко отгоре ЛЛ забеляза,че едното краче наистина го държи във въздуха и спешно ни прати на детски ортопед.Там чакане,но поне отхвърли луксация.
Това е при нас.Дано прояде,че много е слабо милото,къса ми се сърцето като я съблека.Само едни сини очи и усмивка има на лицето и.Слънцето на мама!

Зази,радвам се ,мила.Това се казва вест!Гледай сега и ти да хапваш,че да качиш килца.Твоят Ивко си расте юнака,имам чувството,че сбора на килограмите ви е константа. Laughing

Ди-Ва,много благодаря за подкрепата ти!Не веднъж съм писала,че си страшно добър човек.Живот и здраве непременно искам да се запознаем лично!Ако имаш път към Бургас ми се обади!
Давайте на бебоците да ядат,че видях колко е важно да имат резерви.Сега е зима,може и болест да лепнат живи хора сме,трябва да имат тлъстинка за черни дни!

Относно захранването с пюрета,аз съм давала мои по времето на гладната зима през 1993.1994г. и детето ги ядеше без проблеми,хем имаше стомашна операция.Тогава мечтаех за готови и когато се роди Иван го почнах с готовите,но той ги плюеше и хайде пак на домашното.ЛЛ препоръчва готовите,че са фино пасирани и притотвени от проверени продукти.Обаче не са вкусни,майка им и бебетата хич не са глупави.Така че по-злоядите не ги виждам как ще ядат готовите.

За ваксината Ротарикс ли беше,някой пита.Тя е чудесна ваксина,но не в този момент.сега бебетата са много имунонатоварени и само това им липства.Иначе не е противопоказна,съвместима е,но нека не ги натоварваме точно сега.Това е мнение на моя приятелка,лекар.

Хайде,че Крис май се буди,а аз трябва да готвя,че ония динозаври при тях няма отказване от храна,ще изядат света!По две манджи на ден не стигат.

Целувам ви всички.Извинявайте,че не мога поименно да се обръщам,но нямам време.С това хранене губя по час на ядене.
Чао и до после!

# 689
Здавейте Wink
Славче радвам се че сте открили проблема, сега душицата ще прояде, не си ти причината, не можеш да бръкнеш чак така, посто често бебчетата получават възпаление на ушичките, стискам палци за бързо възстановяване Praynig
Зази радвам се, че ти се размина операцията и сега може с бебчо да се гушкате и да се радвате един на друг Heart Eyes
Аз уж бях против готовите пюрета, ама ние лапаме само готови, домашните не ни харесват Wink, понеже не обичаме мляко и се захранихме рано и ядем всичко без месце, но скоро и това ще стане, всичко тове е на моя глава, видях се в чудо от неядене и сега сме добре, още не обича мляко но по три пъти го насилвам, няма как Laughing
Целувки от нас и до скоро Hug

Общи условия

Активация на акаунт