Успешно "олежани" бебета / или продължението на Лежащи бъдещи мами/

• 33 684
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Настъпи оживление тук като в добрите стари времена. Laughing

Честит Рожден ден на Дидка!  bouquet
Да е жива,здрава и много да я слушат нейните мъже!

Криста още не яде,голяма мъка е,не ми се говори. Sad

Хари,майка ти навреме е дошла.Недей я пуска Софи сега,че в Бургас има варицела и карантини по ДГ.
Изобщо избягвайте да събирате бебетата с деца от ДГи ясли.

Ди-Ва,много романтично събуждане. Heart Eyes

Светле,всяко бебе може да вдигне така Т.Недей се вързва на докторите,че ще се побъркаш.Пиши как е Дани.

Зази,радвам се че пишеш.Дано и твоите ядове минат.Стига вече!

Дано и моята пикла прояде,че ще се побъркам.
Моят големият дангалак така ме ядоса,че срам не срам го нашамарих на стари години!Само дето подскачах нагоре,че ми беше трудно да го стигна. Mr. Green
Днес в Бургас най-сетне видяхме сняг.
Целувки на всички!
Да пишете,ей! Grinning

# 661
  • Sofia
Цитат
Моят големият дангалак така ме ядоса,че срам не срам го нашамарих на стари години!Само дето подскачах нагоре,че ми беше трудно да го стигна.

Ей, Славе, ще ме скъсаш от смях...  Joy  Joy  Joy Просто си те представям...  Joy  Joy  Joy

# 662
  • Варна
Дид, и тук да честитя празника ти!  bouquet  bouquet  bouquet

Слави, и аз паднах от смях с това как си ошамарила твоя "дангалак".  Joy Joy Joy Що така бе, мила? Много трябва да те е ядосал май.  Hug Hug Hug А за Криста представям си колко си притеснена. spoko Иначе как е тя? Имам предвид въпреки неяденето, добре ли е, жизнена, гука, и т.н. ? Нямам представа какво можеш да направиш.

Хари, супер е, че ще имаш помощ вкъщи, че в тези студове и това вирусно време хич не е за детски градини. Hug

Ди_ва, супер събуждане! Браво на мъж ти! Моят преди много ми прравеше такива романтични изненади, ама напоследък нещо съвсем го няма, все е на друга вълна.  Crossing Arms  Hug

# 663
Зори, ние сме почти младоженци - затова, от няма и 2 години сме заедно Simple Smile Изобщо не си правя илюзии, че след 2-3 годинки ще има такива изненади  Laughing

# 664
  • Варна
Зори, ние сме почти младоженци - затова, от няма и 2 години сме заедно Simple Smile Изобщо не си правя илюзии, че след 2-3 годинки ще има такива изненади  Laughing

Ееее. недей така! Нека пък винаги да ти прави такива романтични жестове и да те носи на ръце! Hug Hug Hug

# 665
Здравейе момичета как сте, къде сте?
Днес бяхме на консулт, Алекс е наддал само 500 гр. и съм малко притеснена. Педи каза, че е добре, но на мен ми се струва малко и ще почвам да дохранвам. Много  е неспокоен в последно време, сигурно ми е било гладно детенцето Sad Уж имам кърма а не наддава Rolling Eyes Нямам търпение вече да го захраня, но съм решила като навърши 5 месеца. Вие кога смятате да започнете? Зазка сподели ти кога и как захрани Ивчо. Биха ни двете ваксинки, много плака милия Cry, сега спинка след солидна порция АМ.  

# 666
  • Бургас
Ди ва,500гр на нашата възраст е много добре!Те все по-малко ще наддават иначе ще станат бомби до годинката.Ако ти се струва неспокоен и не пълни качествено пампите,давай повече.Аз вече захранвам с пюре и каша,не че яде,но давам по някоя друга лъжичка.
Ох,ревна,после пак!

# 667
Здравейте момичета къде се губите?И във феиса ви няма никакви? Thinking
Дива и аз мисля че 500 грама на вашата възраст са идеални Heart Eyes
Аз при навършени 3 месеца започнах с плодово пюре,на 4 месеца-зеленчуково,на 5 месеца месно и млечна каша и оризова,на 6 жълтък и глутен и сега сме на свинско,телешко и пшеничена каша...и смятам от другия месец на кухня...Това съм го правила по съвет на педиатърката и главно съм се ръководила от последователност на някои каши заради коликите...Мисля че схемата за захранване е по различна,но...
Слави вие как сте?

# 668
  • Варна
Вярно, че от всякъде изчезнахте Wink  Дива - ами да - може и да му се хапва повечко на дечко Wink)  Аз преди четох, говорих с приятелки за захранването - чак след 6 месец, но ми се струва, че и Макси , ако не прояви някаква алергия, може преди 6-ти да захраня - някъде 5  пълни...  все си мисля, че детето ще си покаже, но за нас е далече още този момент:))  смятам все пак от един момент нататък допълнително АМ не му мърда на моето гладниче Simple Smile)) по - добре спокойно дете, отколкото да ми виси през 2 часа на гърдите нервен..  ЗА кърменето съм ,но не го абсолютизирам.  КОга е добре да отпадне нощното хранене и за какви паузи говорим?    Той започна да прави по 7 часа, но после спаднаха на 5, може би наистина не му стига кърмата вечер?  Иначе става все по - спокоен (като изкл.  повръщането, което май е пряко сврързано с газовете по мои наблюдения) -  не реве от глад , а така бясно си мляска юмруците, че ни буди Simple Smile)

Славче - дано прояде скоро госпожицата Praynig Hug

# 669
Имам една таблица, на която пише, че в третия месец трябва да наддадат между 700 и 1000 гр., та затова се притесних. А и педи каза че 500 минимума, а аз каквато съм максималистка хич не обичам минимуми. Grinning Винаги съм искала ящно и пухкаво бебе, та не мога да си представя какво й е на Славето, щом аз за това се притеснявам Sad Славче пробва ли да смениш млякото и пюренцата и кашите. То ти две деца си порастила аз ли да ти давам акъл ама да си кажа мнението Embarassed
А ние май ще сме до тук с кърменето - по съвет на Светлето пробвах да видя колко ще изцедя ами какво да ви кажа - 0 гр. от тази, от която току що беше сукал и 20 гр. от другата Sad Знам, че помпата не е критерии, ама чак пък толкоз малко #Crazy Освен това е неспкоен на гърда - лапа пуска ръмжи сумти мрънка. На пресъхване вървят нещата ама здраве да е и без това вече искам да го захранвам. Смятам да започна със зеленчуково пюре, после каши и накрая плодово, че да не му се осладят плодовете и после да не ще зеленчук. За сокчетата още мисля, май най - накрая ще са.
Милла, виждам че сме писали заедно - ако повръщането е свързано с газовете не е проблем според мен повръща защото се напъва да пръцка. А явно си хапва повечко да ти е жив и здрав Simple Smile

# 670
  • Варна
Дива  - ако имаш везна най-добре ще прецениш колко е хапнал.  и макси е така - вдигам да го оригна и рев ои тръшкане - та гладно излезе детето

# 671
Милла, нямам везна, но знам, че е гладен, защото вече се е случвало. Така беше през първия месец, същото е и сега. Може пък да е скок в растежа, знам ли  newsm78. Затова сме на схемата цица + АМ пък докогато - дотогава. После мятаме пюренцата Simple Smile

# 672
  • Варна
ами да Simple Smile)) племеницата ми беше злояда до момента, в  който откри пасираното телешко с картофки Simple Smile))) 

# 673
Ехооо  Hug

Момичета, от последния път, когато писах тук, темата спря да ми излиза в нови отговори. Явно нещо съм натиснала и съм дезактивирала тази опция  newsm78
Първо реших, че никой не пише, но вчера от ФБ разбрах, че си пишете. Търсих, търсих - ми не излиза в нови отговори.
Както и да е. Грешка е коригирана, пък и като знам, че стават такива фалове, ще ви следя изкъсо  Naughty

СлавчеHug

Андрей е на същия хал с неяденето. Прави много големи паузи и знам, че е гладен, но не иска да яде. А знам, че е гладен, защото ако успея да го нахраня насила, спира с мърморенето. Но не. Растат му зъби, напипвам две подутини в непосредствена близост в лявата горна челюст и мисля, че липсата на апетит е от това. Нощно време пък ми разказва играта - наваксва всичкото пропуснато ядене от през деня. Кърмим се средно между 5 и 7 пъти, спи ужасно неспокойно и през целия ден е един голям МРЪН  smile3511

Да не би и Криста да я мъчат зъбки? А теглото следиш ли й го или се ориентираш само от липсата на гънчици? Защото Андрей дебелее, пък гънките му поизчезнаха и мисля, че по - скоро не са критерий  newsm78
Ох, съчувствам ти мила. Ако много те притеснява - иди до педиатъра.
Аз стискам още зъби, в началото на февруари сме на консултация и тогава ще говоря с лекарката, стига положението да не се влоши.

Дива, лактацията ти е вече регулирана и е нормално след като Алекс е сукал, да няма нищо в гърдата или да е малко като количество. Тялото ти произвежда толкова кърма, колкото Алекс си е поръчал  Simple Smile
А и помпата, както сама казваш, не е показател. Най - добрата помпа е бебето  Peace
За наддаването - мисля, че е ОК. Освен това не всички бебета качват с еднакво темпо, затова, освен месечното покачване на теглото се следи и удвояването, и утрояването на рожденото тегло. А то, според периатърката на Андрей, се случва между 4-ти и 6-ти месец - удвояване и 9-ти-12-ти месец - утрояване. Т.е. сама виждаш, че има разлика от два и три месеца, което означава, че е напълно нормално едни бебета да качват по - малко или повече в този период.
Но това са общи приказки - в смисъл, неща, които знам, както се казва, от обща култура.
Ти си човекът, който най - добре познава Алекс и знае неговите нужди  Hug

Мила, а ти ограничаваш ли престоя на гърда? Защо мислиш, че е гладен? Само заради плача ли?
А иначе как е с коликите? На Андрей му започваха непосредствено след кърмене и дълго време се чудех защо реве, да не е гладен и прочие, но се оказа, че е от болка.
Педиатърката му каза, че след като е бил на гърда, дори и да не е ял колкото му се яде, няма да реве от глад, защото няма да е така гладен, че да се стига до рев и истерии. Просто следващото му хранене ще е по - рано  Peace

За захранването ще слушам педиатърката май. Доста материал изчетох и съм ужасно объркана. Едни казват едно, други го оборват аргументирано.
По принцип каза, че ще започваме със захранването на шест навършени месеца, но сега на тази консултация може пък друго да каже, знам ли.
С кое ще започвам също не знам. Може би със зеленчуково пюре. Колебая се също така и за педагогическото захранване. Освен това имам и baby feeder и мисля, че ще му е интересно да хапва оттам, та и аз не знам.
Общо взето, както казах - чакам насоки от педиатърката и според това дали усещам, че те са правилни или не, ще действам.

# 674
Момичета, нещо бях в ступор тези дни, и аз не знам защо newsm78,... Ма как да не знам - мойто поспаливо момиче последната седмица реши да се буди нощем за папкане - в 4, 5 без нещо, 3 и нещо, а както се хвалех досега, преди не се е будила преди 6, нормално около 7. В началото си следваше болничния режим - последно хапване в 1 и след това след 6. И сега за разглезената й майка бе голяма изненада, съответно бях зашеметена няколко дни. Но, да чукна на дърво, последните 2 дни си спа от 11-12 до към 7, дори да е рано да се радвам, поне поспах. Съботно-неделно прииждаха гости, малко се разнообразих, ама май се превъзбуди детето, в неделя вечерта като си тръгнаха последните гости към 8.30, до 12.30 бе мрънкане и разнасяне. Хем ни боли, хем ни сърби май. Подариха ни торта от памперси, сигурно сте видели във фейса, много сладко - хем полезно, хем хората ръчно са 'точили' тортата за малката дришка.
Пропуснала съм много празници - бебешки месечинки и мамини годинки, да сте живи и здрави всички, все засмени, щастливи и удовлетворени  bouquet! И наша Радка навъртя 2 месеца, брееей, кога лети времето newsm78?!? Усмихва ни се вече и вика по нас, основно като я преубуваме сутрин, вечер ни е сърдита Grinning.
Да ви питам, още не сме ходили на ортопед, дори вчера звънях на личния да не закъснеем, че чак средата на февруари сме на консултация, токава Рада ще е на почти 3 месеца,... Той каза, че нямало драма, надявам се е да е така, гледам в отчетната мамите още след навършване на 1-ри месец ходят, че и проблеми се откриват,... А аз искам и за кенгуруто да питам ортопеда, пък и вас - ползвате ли, какво? На нас ни дадоха слинг, от дългите, но нещо не се справяме, Рада не го иска и ми се струва, че би ни било по-лесно с кенгуру, аз това съм гледала: http://www.ibebe.bg/navan/kengura/chicco-kenguru-soft-and-dream.html. Детенце вече иска да си зяпа, расте си и ние отмаляваме.
Слагахте ли ротавирус ваксина? Много се чудя, хем не ми се иска да наблъскам горкото детенце с де що има ваксини, хем пък да се застраховаме,...
Славе, дано Крисито се пооправи и върне предишното отношение към храната. Сега като се замисля, доста е стресиращо да не можеш да нахраниш детенце. Рада няколко пъти цока по 10-тина минутки и със страшен рев напуска гърдата, дърпа се и пищи като се опитам да я сложа, чувствам се като идиот направо,... Но поне са единични случай при нас, после сигурно си компенсира, но ако е така постоянно сигурно аз повече ще плача от нея,... Хайде ела във фейса, то наистина май не е много удобно за разпиляни дискусии, аз трудно се ориентирам кой какво и къде е коментирал, но е удобно за бързи чатове и снимчици.
Доскоро, мацки! Как ме радва, че става по-светличко вече, чакам с нетърпение пролетните целодневни разходки, може софийска среща да направим.

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 17:14 от carry bradshow

Общи условия

Активация на акаунт