БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-14

• 25 616
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
elleni аз го въведох в пюре, после слагах по малко в кашите и после цял.

# 106
  • Бургас
elleni ,още един глас за пюре и от мен.  Peace

Да попитам, ползвали ли сте подправките на Кнор? Аз в храната на малката слагам само някои видове сушени зеленчуци,но ми я препоръчаха и се чудя дали е подходяща ?

# 107
  • España (Плевен)
Аз дадох първо пюре. После сложих половинка в каша. А само плод все още не съм давала.  Peace

# 108
  • ту тук, ту там
Мерси, и на мен ми се струваше по-сигурно, ама реших да питам и вас!  Peace
Макар че, ако трябва да съм честна, два пъти вече е близал банан. Blush

# 109
Благодаря за отговорите.
С разстройството се справих единствено с лечебна Хумана.
Нищо друго не помогна.
Просто ми е чудно може ли да получи алергия към мляко на 1г.8м. като до сега е хапвал всеки ден и не е имал проблеми.

# 110
Карамел, може да е някаква непоносимост към млякото. Защо не го заведеш на гастроентеролог?

# 111
  • софия
Просто ми е чудно може ли да получи алергия към мляко на 1г.8м. като до сега е хапвал всеки ден и не е имал проблеми.[/b]

Карамел`,при нас започна на почти 10 месеца, след като от първия и ден беше дохранвана с АМ, нормална формула.Проблемите се появиха при въвеждане на йогурт
И аз споделям мнението на Sourcherry за преглед при детски гастроентеролог Peace

# 112
Благодаря.
Точно това ще направя
.

# 113
  • BG
Карамел, може да е някаква непоносимост към млякото. Защо не го заведеш на гастроентеролог?

Да, ето повече за лактозната непоносимост http://www.bb-team.org/articles/3949_laktozna-neponosimost#axzz1cs7UGsvc. Това е различно от алергията.
Преди седмица 10-месечният ми син прекара тежка ротавирусна инфекция и от тогава сме само на мляко AL 110, тъй като такава непоносимост ( вторична) може да се предизвика и от преболедувани чревни инфекции. Смятам да му го давам около 2 месеца, докато се нормализира естественото отделяне на лактаза.

# 114
Искам да попитам от кога са позволени суровите плодове?Ние сме на седем месеца още не яде като хората зеленчуците, следобед кашата също е без успех та се чуда може да хареса пасирана ябълка, но рано ли е или може вече да й дам?

# 115
  • España (Плевен)
Със сигурност можеш вече да и даваш ябълка, банан, круша.   Peace

# 116
  • Бургас
Мога ли да давам дюля? А кокос?

Опитвам се да се сетя защо съм пропуснала да въведа дюлята,ама може би просто съм забравила...  Rolling Eyes

# 117
  • София
Момичета според вас може ли да се замразяват домашно приготвени пюрета.Каква е трайността им . Ако са приготвени със зехтин и съответно при замръзяване и после при претопляне на пюрето нямали да е вредно.

# 118
  • España (Плевен)
Мога ли да давам дюля? А кокос?

Дюлята не е мъхест плод и може от 6 месец като пюре, желе или стерилизирана, но е добре да се почне от 7-9 месец.
За кокоса мисля, че е след 2 год.   Peace

# 119
Здравейте.Подходяща ли е сьомгата според вас за дете на 1,3г?Рядко давам риба,тя не харесва,но винаги съм я предлагала в готови пюрета,а сега мисля да и приготвя нещо аз...

Общи условия

Активация на акаунт