БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-14

• 25 616
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
Аз точно от този магазин взимам полентата, елдата и овесените ядки. Малко е скъпичак и не намирам много избор за др. продукти за бебетата.

Да ви кажа, че моите вече не искат млечна каша, много рядко, предпочитат солено, соленки, филийки. Пием кърма с АМ само преди лягане и не повече от 150мл. През деня ядем доста сиренце, масло.
По колко трябва да пием на тази възраст? Значи ли, че трябва да вкарам АМ някъде през деня?

И може ли някой да ми даде рецепта за соленки без яйца или поне без белтък. Не смея още да им давам.

# 91
Николина, ето ти една рецепта без яйца. Някъде от тук съм я копнала. Стават чудни  chef.
Добружанки

2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. натрошено сирене
2 с.л. олио или зехтин
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол (ако сиренето ми е по-солено, направо пропускам солта)
Забърква се меко тесто, намазва се тавата с олио и се правят топчета с мокри ръце. Нареждат се на разстояние едно от друго, за да не се слепят.

На всяко топче се слага с върха на ножа масло. Пече се на силна фурна до зачервяване.

# 92
Ники точно за същата рецепта и аз се сетих за Добружанки Peace.Изпробвани са.Страхотни са Peace.
Ще видим малкия злоядко дали ще ги хареса като му дойде времето за тях Laughing.
Иначе за млякото доколкото знам май към 500 мл на ден кърма или АМ е нормата към годинка-годинка и половина newsm78 ако не се лъжа...
Аз не знам дали стигаме това количество Rolling Eyesмай не.

# 93
  • софия
И аз подкрепям за Добруджанките, стават много хубави Peace

Бъни , ние с нашите алергии много трудно можем да го докараме до 500 мл мляко и млечни Confused

От кога мога да дам разни подправки като ванилия и канела?

Кога се въвежда риба и с какъв вид е най-удачно да започна?

# 94
От кога мога да дам разни подправки като ванилия и канела?

Вече можеш.

Кога се въвежда риба и с какъв вид е най-удачно да започна?

10-12 месеца.
Всякаква бяла риба е ок.

# 95
Mozzi,  аз я въведох около 10-11 месеца, като дадох пастърва на Плазмон. Но ние не сме мн по рибите. Май е време аз да им направя, за да видя дали ще ядат.

Добруджанките ще ги направя, аз им купих днес едни малки кифлички със сусам (махнах го) и мн им харесаха - точно тесто със сиренце. Като сме навън искам да им давам.

Ами аз ще питам док дали е необходимо да давам повече АМ? Или приема на сирене и масло + кърма с АМ е ок.

# 96
Колко сте писали! Нещо нямам време напоследък, но изчетох всичко. И аз ще пробвам рецептата за Добруджанките. Мойто опита много следобедни закуски и вече иска само разни баници, кексчета и кифли. Гледам да не прекалявам със сладките неща все пак. Много неща приготвям, но и купувам от една пекарна Ма Бейкър. Много удобно към 17 ч да си седнем на топло да похапнем двамата.
Аз за млечните не мога да преценя, защото маслото, сиренето и кашкавала не знам как да ги смятам. Сутрешното му мляко е 170-200 мл, после следва закуска, която съдържа млечни, в обяда понякога има мляко, следобедната закуска варира, в кашата Лека нощ има 90-100 гр мляко. Надявам се да стигат.

# 97
Michael@ ти за прясно мляко ли говориш? Моя приятелка с близнаци на година и 2 месеца им дава отдавна, но на мен ми казаха да задържа още малко. Аз съм луд фен на прясното мляко и ако мога да им давам, супер, но изчаквам.

А белтък мога вече да им давам, т.е. по цяло яйце де? Защото съм давала няколко пъти по малко, не че им харесва. И достига ли се до цял жълтък на дете или се дава по 1/2?

# 98
Nikolina, прясно мляко давам когато правя кекс или крем. Иначе пие АМ. А говоря общо за млечните. Белтък можеш да даваш след една навършена. Аз го въвеждах със зеленчуково пюре, но не съм достигала до цяло яйце. Сега давам по-често ястия с яйца, но едва ли стигамедо цяло  Peace.

# 99
Момичета, помагайте защото вече в чудо съм се видяла.
Сина ми получи разстройство тежко и лекарите се опитват да ме убедят, че е от адаптираното и киселото мляко, които яде.
Аз обаче нещо се съмнявам, защото с адаптирано го дохранвам от първия ден, понеже не му стигаше кърмата, а кисело хапва вече 8 месеца.Как така, изведнъж, от нищото става така, че млякото не му понася?

# 100
Карамел, а пробвала ли си да спреш млякото? Какво става?

То така или иначе при разтройство не се дава мляко.
Дано бързо се оправи Simple Smile

# 101
  • España (Плевен)
Пробвай картофки, моркови, ориз, препечени филийки, Зелена ябълка знам аз, банани, сок от бяло грозде...  Peace

# 102
  • София
Голямата ми дъщеря като беше на година и половина от такова тежко разстройство така се беше обезводнила , че сигнахме до болница на системи. От тогава , като я хване разстройство и спирам всякаква храна първият ден , само вода често но в малки количества , защото дори и тя дразни стомаха. Давам й и по малко лечебна хумана. Следващите дни й давам сварен картоф , но без сол , без мазнина- чист картоф  ,или сварен ориз - пак без сол и мазнина. Може и препечено брашно.  Чак след два три дни като има подобрение започвам много внимателно да я захранвам с леки храни. При разстройство не трябва да се дават сладко,мляко,мазно, а в първите дни и плодове и зеленчуци. Давам и през 4 часа като редувам прахче Ентерол и прахче Смекта. Знам също и една бабешка рецепта при разстройство - една лъжица брашно разтворено в малко вода -аз съм я пробвала -действа.

# 103
  • ту тук, ту там
Момичета, как е по-добре да въведа банан - направо плод или с готово пюре?   newsm78

# 104
  • София
Аз мисля ,че е по-добре с пюре ,защото е термично обработено. Сурови плодове се дават на по-късен етап.  А  и банана не беше ли  алерген заради хистамина , така че май е по-добре с пюре.

Общи условия

Активация на акаунт