БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-14

• 25 618
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
Мерси Sourcherry. Значи започвам да въвеждам агнешко тогава.
А мляко след вечеря вече аз не предлагам, не че тя няма да си го изпие. Това го отчитам като моя грешка, но при условие, че вечеря в 19.30 и си ляга към 20.00 кога да дам мляко? Няма ли да и дойде в повечко на стомахчето? Сигурно просто трябва да изместя вечерята по-рано.
Добре щом трябва да давам рядко шунка, с какво да и предложа сандвич, вече и на нея и писна от попара, кус-кус и овесени ядки за закуска. Ще пробвам с кашкавал, щом Vivi потвърди, че може, какво друго дайте идея Rolling EyesАз малко се двоумях за кашкавал, при условие, че кис.мляко и прясно не давам, не зная защо все си мислех, че първо те се въвеждат. Но всъщност се радвам, че може и преди тях да го предложа, защото аз съм му голям фен. Само че каква марка, в смисъл коя марка кашкавал е по-безсолна?
Това е от мен за днес няма да ви тормозя повече, лека вечер  Hug

# 241
Току що прочетох че оризовата каша подува коремчето и се получават газове и не трябва всеки ден да се дава.С какво да я замествам тогава,да вкарам ли кашите с глутен.

# 242
Току що прочетох че оризовата каша подува коремчето и се получават газове и не трябва всеки ден да се дава.

Това изобщо и никак не е вярно.
Оризовата каша е много щадяща за стомах и черва, не напразно е една от първите възможни храни. Може да се дава всеки ден, освен ако не запича бебето.

briksi, можеш да предложиш сандвич със сирене, яйце, масло, извара+зеленчук и т.н.

# 243
  • София
благодаря за отговорите за сезонните плодове и зеленчуци

За нарът прочетох много хубави неща, например това и затова ми се искаше да дам, но може би ще почакам още малко.

# 244
briksi,не спирай млякото на детето вечер,няма да се натовари стомахчето,може веднага след вечерята да си изпие млякото.Ако трябва намали количеството на храната за да може да изпие млякото.Значи приетата храна след  годинка трябва да е около 300-350гр.,прецени да разделиш това к-тво м/у двете.

# 245
Значи приетата храна след  годинка трябва да е около 300-350гр.

Около 500 грама за деня е препоръчителното количество. Това влючва всички млечни- мляко, сирене, извара и т.н.
Хубаво е вечерята да бъде леко изместена в по-ранен час и след това да се предложи млякото.

# 246
Мойто ако вечеря, после не иска да пие мляко. Давам 100 гр постна вечеря, за да пие мляко след това, но не иска. Ако дам първо млякото, после яде. Може ли така да се процедира? Само да кажа, че следобедната закуска е в 16 ч. и преди 20 ч. не иска да яде.

# 247
Естествено, че може. Нали пие мляко?
Това е важното.

# 248
Гледам, че сте писали 300-350 гр за хранене, ние ядем толкова само на обяд. Сутрин в 7 ч пие 200 мл мляко, после яде филийка с нещо, баничка или кекс, в 12 ч обядва супа и основно, в 16 ч закусва, всеки път различно количество и в 20 ч вечеря от няколко дни 100 мл АМ и 100 гр постно ядене. Понеже от скоро въведох такава вечеря, това е крем супа или гъста супа като ядене. Между храненията яде пресни плодове.
Педиатърката всеки път ми дава един лист, на който пише препоръчителен режим и сега ми е писала, че не трябва млечните да надвишават 500 мл. Предполагам, че това има отношение към хранителния баланс?

# 249
Значи приетата храна след  годинка трябва да е около 300-350гр.

Около 500 грама за деня е препоръчителното количество. Това влючва всички млечни- мляко, сирене, извара и т.н.
Хубаво е вечерята да бъде леко изместена в по-ранен час и след това да се предложи млякото.

Аз пиша за приета храна като цяло на едно хранене,а не само за млякото.Тук пише какво количество,за млечни,месни и други храни трябва да изяжда детето:
http://www.bebe.bg/Hranene/ot1_1_6.htm
Михаела,това са само ориентировъчни количества,естествено,че понякога може и да не се изядът.Примерно,синът ми попара или други тестени не изяжда повече от 200гр.

# 250
300-350 грама малко деца на година могат да приемат на едно хранене.
Освен това е доста като количество. Независимо какво пише по разни сайтове.

# 251
Аз се съобразявам с него, той на всяко хранене изяжда различно, като следобедната закуска е най-малко, както и вечерята.

# 252
Да,трябва да се съобразяваме с децата си,ако могат да изядът това количество,не е проблем.
Мойто пък например следобедна закуска може и 500гр.ако му дам,но на вечеря също изяжда по малко.

# 253
Какво количество пюре трябва да предложа на обяд, за бебе на 8м.?
Какво да давам като следобедна закуска досега или АМ или оризова каша и плодово пюре?А също и следобед какво количество?Ние сме с АБКМ и затова доста внимателно въвеждам храната

# 254
  • Варна
Здравейте мили мами  Hug
Моля да ме посъветвате за нещо: ситуацията е следната - моята беба се храни с ХИП Комбиотик,по принцип и харесва. От както педито каза, че трябва да яде по 110 мл вече, имаме проблем. Като огладнее почва да реве, правя и млякото, напада го като невидяла, изяжда 80 мл и спира, почва да реве да се пъне /като и се ака/ пъхам биберона в устата, плюе го с рев, но като го извадя се успокоява. После почва д а си яде ръката /гладна е/ пак и поставям биберона - не иска. Слагам я в кошарата и на една страна - подавам и шишето и почва да яде  Shocked това вече няколко пъти. Аз не искам да я храня в леглото. Случвало се е и понякога да си изяжда всичките 120 мл, при което прави пауза от 4 часа, не 3.  Преди да почна да и давам по 110-120 мл, си изяждаше с охота 90 мл на всяко хранене. Дайте съвети, да сменя млякото с друго /с лактана био например/, или детето просто не иска повече от 80-90 мл. /но ако изяде само толкова, е гладна след 2 часа/. В гоялма чуденка съм. Приемам всякакви мнения  Peace
Стана дълго, дано не и объркано.
Благодаря предварително   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт