БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-14

• 25 618
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
Светла, не сменяй млякото. Нямаш причина за това.
Нека да хапва толкова, колкото иска.
Не се притеснявай, а се води по нея. Милилитрите са просто ориентировъчни, бебетата, както и хората приемат различно количество храна.

# 256
  • Варна
Да, но не е ли проблем някакъв за коремчето /смисъл преработването ан АМ/ ако яде по 80 мл и след 2 часа пак иска. За кърмата знам,ч е на 2 часа се хранят децата /акое на поискване дори и по-начесто/, но за АМ как стоят нещата не знам.

# 257
В началото може и на 2 часа да ядат бебетата, които пият АМ. Тъй като наведнъж не може да изпие повече мляко, скъсява интервала от 3 на 2 часа.
Храни я така.
Когато малко заякне, ще си изпива млякото бързо, без да заспива и тогава сама ще започне да се събужда, за да яде на интервал от 3 -3 1/2 часа.

# 258
  • Варна
Благодаря за помоща   bouquet Няма да си мъча детенцето нито да гладува нито да яде повече. Все се опитвах да спазвам някои правила, но явно това е най-доброто - да се водя по нея. Ще свикна  Wink

# 259
Здравейте,

имам питане, рано ли ни е за филенца от чисто месо, шунка? Аз дадох малко тези дни на филийка с масло.

И да питам, ако детето яде малко филем пак ли се брои за ден с месо? Защото се оказа, че от 3 дни все си хапваме по малко месце.

И искам да помоля да ми кажете как да направя грис с АМ? Като сваря гриса, да сложа сухо АМ или разредено?

# 260
Стига да не са много солени, може да се дава според мен  Peace

Ако хапва шунка си е определено ден с месо Simple Smile

# 261
  • Бургас
Давате ли вода по време на хранене?

# 262
  • София
Ако децата си поискат - да.

# 263

Да  Peace

# 264
Какво количество пюре трябва да предложа на обяд, за бебе на 8м.?
Какво да давам като следобедна закуска досега или АМ или оризова каша и плодово пюре?А също и следобед какво количество?Ние сме с АБКМ и затова доста внимателно въвеждам храната
Може ли някой да отговори

# 265
Дени, колкото иска. Около 180 грама ориентировъчно. Може да яде и 120, 150 или дори 200.
Води се по детето. Апетитът и индивидуалните нужди от храна не са константа и се променят.
Следобед - млечна каша. Може да добавяш плод вътре, може и без.
Пак колкото иска. Обикновено е около 180 грама.

# 266
До 48 часа може ли да се даде сготвено ястие?

# 267
До 48 часа може ли да се даде сготвено ястие?

Давала съм. При правилно съхранение в хладилник няма проблем. Покривам с фолио за съхранение.

# 268
  • софия
denito2 , подкрепям Sourcherry -предвид възрастта и АБКМ варианта за следобедно хранене е зърнена безмлечна каша,приготвена с диетичното АМ и евентуално плод(аз лично винаги слагам)
За количеството-винаги съм оставяла децата да ми покажат, на вашата възраст малкият ядеше около 200-210 гр, а малката 180

# 269
Кога се преминава от 5 на 4 хранения за ден?
Синът ми е на 7 м., на 5 хранения, 3 млечни АМ, две твърди.

Общи условия

Активация на акаунт