БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-14

• 25 618
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Ами, тази вечер не пие мляко. Половин час шишето с мляко стоя на таблата и той рева. Оставих му шишето с вода и настана радост. В момента се налива с вода.

Калинчи, детето само си показва кога.

# 271
Кога се преминава от 5 на 4 хранения за ден?
Синът ми е на 7 м., на 5 хранения, 3 млечни АМ, две твърди.

Детето само си показва.
Няма определена възраст за това - някои преминават на по-малко на брой хранения дневно още от 5-6 месечна възраст, а други се хранят по 5 пъти по-дълго време.

# 272
Ние минахме на 4,после бяхме на 5 отново, сега пак сме на 4.
Ние вечеряме  Peace!

# 273
Аз пък днес правих спагети и малките изядоха 1/2 питка с доматения сос с кайма, много им хареса.

Моля отново да ми кажете как се прави грис с АМ? Мерси

# 274
Аз пък днес правих спагети и малките изядоха 1/2 питка с доматения сос с кайма, много им хареса.

Моля отново да ми кажете как се прави грис с АМ? Мерси

Сварява се грис с вода до готовност, след това се прибавя АМ, предварително разтворено във вода по указанията на кутията.

# 275
Дайте пак рецептата за Добруджанките, че тогава не я записах. Мерси.

# 276
Чета ви тук-сравнявате грамажи, колко грама трябва да изяжда детенце на 1 хранене и т.н., чак ме шашнахте, аз никога не съм гледала грамажи. Общо взето на око и например реших тази вечер да дам като вечеря краставица, сирене и малко хляб и после АМ, но как да преценя колко резенчета краставица и сирене правят 100гр., за да дам после още 100гр.АМ, звучи ми абсурдно.
Вчера писах, че ще въвеждам агнешко, но как? Четох, че Sourcherry някъде тук беше писала, че не е необходимо лъжичка, по лъжичка, т.к. вече са големи. Дали мога да дам цяло бурканче агнешко с зеленчуци някакви наведнъж? И после няколко дни да давам ли пак?

# 277
Дайте пак рецептата за Добруджанките, че тогава не я записах. Мерси.
Ето
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=619035.msg20166280#msg20166280

# 278
Ако даваш готово пюре можеш, защото месото вътре е 8-10 %. Аз знам колко грама изяжда ако яде меню или от кухня. Сега за вечеря незнам, защото аз му готвих.

# 279
Бъни, мерси  Peace!

# 280
Кога се преминава от 5 на 4 хранения за ден?
Синът ми е на 7 м., на 5 хранения, 3 млечни АМ, две твърди.
Ние се храним 6 пъти Rolling Eyes,2 млечни и 4 твърди newsm78

# 281
Ако даваш готово пюре можеш, защото месото вътре е 8-10 %.
Аз днес се замислих, че всеки ден ядем ние месо....точно от готови пюрета.Само вчера и днес яде приготвено от мен домашно пилешко където порцията месо си беше както си трябва.
До каква възраст се редува месо с ден без месо? И предполагам това важи ако се дава месо 50-60 гр.
Това в бурканчетата е символично количество Rolling Eyes
И още един последен въпрос засега Laughing
Имам домашни компоти.Мога ли да ги използвам за нещо при детето-киселче, кремче и т.н .Доста са сладички..ще трябва разреждане май Rolling Eyes

# 282
  • Варна
Добър вечер  Hug
Бърз въпрос момичета: 90 мл АМ са 3 мерителни лъжички, мога ли да правя 105 мл, което е 3 1/2 лъжички, или винаги цели трябва да са?

# 283
Водата и сухата смес трябва да са абсолютно точни в пропорциите.
Това означава, че не можеш да измериш половин мерителналъжичка сухо мляко.
Не прави това.

# 284
  • Варна
Ок, благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт