БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-14

• 25 616
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
Подкрепям за триците, нямат място за мен в детското хранене.
Аспержите са доста трудно смилаеми и също не се дават на малко дете.
Пък и сега изобщо не им е сезонът  Naughty

# 571
Ивенце, дават се на малки деца, но - трябва да са съвсем свежи, крехки и сготвени добре.
И малко като количество. Бебето да е поне на 10 навършени месеца, а най-добре и след 12 месечна възраст.

# 572
Добре, щом казваш.  Hug

Аз много обичам, но ги намирам дори за мен за трудно смилаеми и сигурно заради това не бих дала.
Пък и ми се струва, че малко деца биха ги харесали, но ако искат защо не Simple Smile

# 573
Аз ги ненавиждам Blush. Независимо от вида.
Ако са най-крехките възможни, приготвени както трябва - няма проблем. Вярно е, че съдържат доста фибри, но те не са противопоказани при здраво бебе.
И все пак не е нужно да се бърза.

Хриси, неприятно е просто. А е често правена грешка.
Отдавна съм завършила и училище, и университет, и още се уча.

# 574
Предварително се извинявам, че питам тук, но знам, че най-бързо ще получа отговор и повече хора четат. От известно време мойто отделя в памперса целички парченца заланчуци и макарони, както ги е дъвкал, бобчета от зелен фасул и т.н. Спомням си, че заради теглото му педиатърът му ме е питал точно за това. Казвала е, че една от причините за ниското тегло е недобрата преработка на храната. Случвало се е и преди, когато трябва да се справя с по-големи парчета, отколкото е свикнал. Така съм си го обяснявала. Не знам, възможно ли е това да е причината?

# 575
Той дъвче ли изобщо?

# 576
Дъвче, защото го виждам, а и в памперса са по-малки парчетата.

# 577
Ако не се справя с дъвкането дотолкова, че да стрие и сдъвче парченцата храна до каша, то те няма как да бъдат смлени до каша в стомаха му и затова в акото му има несмлени частици.
Когато Тео беше по-малък съм наблюдавала абсолютно същото, а хем беше с пълен набор млечни зъби.

# 578
  • София
Благодаря за отговорите , още няма да давам кисело мляко ,само се информирам ,за аспержите и триците също ще почакаме.Точно заради фибрите се сетих за тях , но щом не са подходящи няма да ги давам. Благодаря ви.

# 579
Определено не се справя, а и няма кътници още. Праченцата са тук-таме, не преобладават, но напоследък се появяват често. Значи няма място за притеснение.

# 580
Мише, пасирай ако не се противи и държи да има парчета в менюто му.

# 581
Ще правя парчетата по-малки. Не се противи, обича и пасирано. Всичко обича feeding .

# 582
  • България/Германия
И при Изи намирам парченца несмляна храна, тя уж си дъвче, но понякога е много лакома и гълта бързо, без да е сдъвкала добре. За пасиране обаче не може и да става въпрос, защото не яде нищо, различно от нашето.
Michael@, а какво имаш предвид под ниско тегло? Девойката също е доста слабичка, но педиатърът никога досега не ми е казвал, че може да има проблем с преработката на храна, а го е обяснявал с генетичната й предразположеност...

# 583
И при Моника има понякога парчета Simple Smile
Но и аз си мисля, че си е от ядене на бързо по някога.

Елфи, я кажи колко е слаба твоята Изабел да сравним Simple Smile

# 584
  • България/Германия
Още няма 11 кг на домашния кантар Wink И е около 85-86 см. Аз по принцип за теглото отдавна спрях да се притеснявам, защото се храни с апетит, жизнена е и все пак си наддава, макар и бавничко, но сега с тези парчета се позамислих... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт