БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-14

• 25 616
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, имам един въпрос и се надявам да е по темата.От 2 седмици захранвам бебето, след като започнах по дупето й се появиха пъпчици и зачервяване прекратих за 3 дни и изчезнаха, днес отново дадох картофено пюре и дупенцето й пак е зачервено и има пъпчици.Вие как мислите дали е алергия или е възможно от новата храна съдържанието на памперса да е по-"силно" и нежната бебешка кожа да реагира?

# 586
Още няма 11 кг на домашния кантар Wink И е около 85-86 см. Аз по принцип за теглото отдавна спрях да се притеснявам, защото се храни с апетит, жизнена е и все пак си наддава, макар и бавничко, но сега с тези парчета се позамислих... newsm78

Е, не се вкарвай във филми
При всички има парчета понякога.
 Hug

Нали е пропорционална.

Моника е към 12.5, но е и 90cm.
 Peace

kKristi, наистина изпражненията се променят.
Но не съм специалист дали това е сигнал за някаква непоносимост.

# 587
  • Sunshine state
Момичета, имам един въпрос и се надявам да е по темата.От 2 седмици захранвам бебето, след като започнах по дупето й се появиха пъпчици и зачервяване прекратих за 3 дни и изчезнаха, днес отново дадох картофено пюре и дупенцето й пак е зачервено и има пъпчици.Вие как мислите дали е алергия или е възможно от новата храна съдържанието на памперса да е по-"силно" и нежната бебешка кожа да реагира?
И при нас беше така.Променя се киселинността на изпражненията и за това се получава такова зачервяване.Сега отмина.Аз мажех със Судокрем по-обилно на зачервените места.  Peace

# 588
Благодаря ви за отговорите!Pupitka, успокои ме, аз също мажа със Судокрем, дано скоро и при нас премине зачервяването!

# 589
Здравейте, искам да ви попитам дали можем да ядем лютеница? Аз мин седм им дадох 2-3 хапки, мн им хареса. Сега съм купила една деткса лютеница -  с ябълки и моркови и дом. пюре. Дали е ок вече?

# 590
  • София
Здравейте,според вас нормално ли е на все още не добре захранено бебе/ял е само тиква до момента/ да може да се дават вече всички зеленчуци като чушка например?/педито ми каза днес да давам какъвто зеленчук се сетя и спомена чушка,/ а съм чела че е алерген/....,да комбинирам,а и още: че мога да заместя едно хранене да е с пюре изцяло newsm78

# 591
Не е нормално! Продължавайте си захранването със зеленчуци, но един по един за да следите за евентуална реакция.
Всяко хранене трябва да съдържа млечен продукт т. е ако давате зеленчуково пюре след това давате и кърма или АМ. Но за заместване на хранене има време още, щом детето е опитвало само тиква до сега.
И се замислете този педиатър дали да го слушате.....

# 592
Чушка точно не!!! И аз не бих слушала този педиатър!
Кристи, и при нас дупето беше така и ни минаваше от кремчето Бочко със смрадлика. Минаваше относително казано, но се повлияваше добре.
Елфи, Иве, моят юнак е 9 кг и 81 см, но и при нас има генетична предразположеност. С мъжа ми сме слаби доста.

# 593
Момичета, нормално ли е след като съм дала на обяд каша от елда с АМ да не иска да яде 6-7 часа newsm78 както и сутрин суче в 6-6.30ч и после чак към 10-11ч. newsm78

# 594
Напълно нормално.
Още повече, че ако второто хранене е в 10.00-11.00, кога обядва с тази каша?
И защо каша на обяд?

# 595
еидн може би тъп въпрос, но не ми е ясно  Rolling Eyes Вече успешно ядохме 4 дни тиква - много я хареса, количеството го увеличавахме постепенно - на 4-тия ден изяде над 100мл и ако имаше още толкова сигурно щеше да я изяде  Crazy Днес направих картофено пюре и му дадох няколко малки лъжички, утре ще увелича както с тиквата, но на единия ден е изял голямо локичество, а на другия няколко лъжички. Така ли  се дава  newsm78 Това значи че на всеки 4 дни ще яде хем много, хем малко.

# 596
  • София
Можеш да смесиш тиквата и картофите и да ги даваш така.

# 597
еидн може би тъп въпрос, но не ми е ясно  Rolling Eyes Вече успешно ядохме 4 дни тиква - много я хареса, количеството го увеличавахме постепенно - на 4-тия ден изяде над 100мл и ако имаше още толкова сигурно щеше да я изяде  Crazy Днес направих картофено пюре и му дадох няколко малки лъжички, утре ще увелича както с тиквата, но на единия ден е изял голямо локичество, а на другия няколко лъжички. Така ли  се дава  newsm78 Това значи че на всеки 4 дни ще яде хем много, хем малко.

Сложи му 3/4 тиква и 1/4 картоф Simple Smile

# 598
Здравейте,

днес нашето педи ми каза, че епо-добре да не застройвам супите със сурово яйце, че било рисково да не се обринат. А да сваря яйцето и да го настържа, а киселото мляко да го добавя директно.
Аз днес им правих свинкса супа застроена, мн ядоха, даже леко е пресякох, т.е. гледах яйцата да са сварени добре. Вие чували ли сте за това?

# 599
nikolina-pikolina,в детската кухня така правят-добавят сварения жълтък на ситни парченца в супата или пюрето!Явно наистина така се процедира  Thinking Иначе ако застройваш с цялото яйце,наистина белтъка се пресича!Аз затова застройвам само със жълтък и кис.мл Peace

Общи условия

Активация на акаунт