БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-14

• 25 616
  • 760
  •   1
Отговори
# 15
Хигиената в Данон е безкомпромисна. Суровините, които влагат - също.
Аз имам приятелка, която работи там.
Друг въпрос е колко живи бактерии има в млеката им.
"На баба" по БДС на мен не ми харесва. Когато се отвори кофичката и ме лъхва мирис на химикали.
Може да е от самата кофичка, защото като материал е различна от другите кисели млека. Не знам.
Но не ми харесва и по тази причина не купувам.

# 16
И аз съм за Елби Peace

# 17
Хора, аз не съм въвела зелен фасул. Ще купувам сега от есенния - жълтия. Той става за въвеждане, нали?

# 18
Да, разбира се.
Гледай да е крехък, без "въжета".

# 19
Аз зелен фасул давах един път и не ядоха много. Днес им правих зеленинки с жълтък, но нямахме много успех, после си изядоха малко от млечната каша. Оказа се, че на Йо й е избило зъбче горе, а на Марти се подава, та за това си мисля, че в тях е причината да не ядем добре.

Днес им сложих червена чушка в сока, понеже има мн витамини и да ви кажа, като че ли усетиха, не пият като др. път.

А за полентата/качамака да ви питам как го приготвяте? Колко вода на колко с.л.? Искам да им направя с масло и сиренце.

# 20
Кисело мляко - аз много харесвам Елена 3.6%.
Сега поне има голям избор от кисели млека по БДС. Та изборът е голям.

Peace
На детето давам Био кисело мляко, но има и Домлян по БДС. Харесва ми, а и масло купуваме само Домлян
Да попитам кога се въвежда кашкавал?

# 21
Кашкавал - 12 навършени месеца.
Да не е много солен. Затова бих заложила на ементал и други жълти сирена от пастьоризирани млека.

# 22
Аз взимам кашкавал Хармоника и не е солен.

# 23
  • София
Да се включа и аз за киселото мляко.
Данона по БДС го тествах лятото в една чашка на стайна температура, в жегите над 25 градуса, и не мръднА. Laughing След 3 дни си ставаше за ядене и никакво увеличение на киселия вкус не се наблюдаваше.

Иначе най-добрият тест за наличието на живи бактерии е да се пробва дали може да подквасва мляко. Поне за мен няма смисъл да даваш на детето някакво подобие, лишено от основното полезно свойство.

# 24
На детето давам Био кисело мляко, но има и Домлян по БДС. Харесва ми, а и масло купуваме само Домлян
Да попитам кога се въвежда кашкавал?
Опитай и кашкавала,аз взимам за детето и много ми харесва,не е хич солен.

# 25
Благодаря за съветите! Има време за кашкавал /детето още няма годинка/

# 26
Аз кашкавал ползвам "Родопа Милк", не е солен и е подходящ за въвеждане.

# 27
  • Бургас
Аз съм доволна от продуктите на Пършевица .  Peace

# 28
Кашкавала ми се струва доста мазен,когато съм си правила сандвичи направо тече мазнина от всякъде,но пък млякото не е лошо.

# 29
Сложих парченце сирене Пършевица да се обезсолява /за детето/ На сутринта нямаше сирене, а само бяла пихтиеста каша Sick

Общи условия

Активация на акаунт