БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-14

• 25 618
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
  • ту тук, ту там
Мога ли да разменя кашата и зеленчуковото пюре, т.е. да давам каша на обяд, а зеленчуково следобеда? Thinking  Допускам, че не, ама да си питам все пак!  Laughing
В месно-зеленчуковото пюре какво трябва да е съотношението месо:зеленчук? 1:1?  newsm78

# 361
Елени, децата имат нужда да обядват месно зеленчуково пюре на обяд, а после от въглехидрат. За това кашата е следобед. Все пак изграждаме някакви хранителни навици. По назад в темата ще намериш пост с цитат на Косе Босе - на каква възраст колко грама месо трябва да приемат. 

# 362
elleni, можеш да ги размениш. Но защо?

По напред в темата има грамажите на месо в пюрето за съответната възраст. Потърси.

# 363
  • ту тук, ту там
Защото бурканчето с пюрето мога да взема и да дам навън, а кашата няма как да я забъркам по път!  Peace То вярно, че тепърва ще намаляваме дългите излизания и разходки, ама просто поради горната причина доста пъти сме пропускали кашата досега и да си знам за в бъдеще, ако се наложи да ги разменя! За месото ще потърся, той не че ще изяде препоръчителното количество де...  ooooh!

Благодаря ти, че се включваш винаги и навреме, SourcherryHug

# 364
Каша приготвях и навън. Вземах топла вода в термобокс, суха смес в контейнер за сухо мляко и си я забърквах.
Когато стана малко по-голям, купувах готови млечни каши в бурканче или пластмасова кутийка - Хипп, Алете. После давах и дуети.

# 365
И аз по същия начин си приготвях кашата навън месеци наред.

# 366
  • Бургас
Момичета,аз с един глупав въпрос...  Embarassed По колко мандарини мога да й давам?
Тя полудява за тях и имам чувството ,че и 5-6 може да изяде ,ако и дам.
Досега от плодовете си хапва по един, а бананите само по половинка,ама с мандарините е друг въпроса.  Mr. Green

# 367
Вчера си взех тиквички от пазара за нас,но се замислих дали мога да направя от тях и на дъщеря ми.Притеснява ме това,че сигурно не са български по това време на годината?Вие какво бихте казали?

# 368
  • София
Момичета моля за съвет , свекърва ми изпрати от Гърция каша за малката , но съдържа мед. Знам че мед се дава след една година , но на кашата пише че е за след шест месеца. Дали да й давам от нея? Видях че и нестле имат каша с мед за след шестия месец.

Вчера си взех тиквички от пазара за нас,но се замислих дали мога да направя от тях и на дъщеря ми.Притеснява ме това,че сигурно не са български по това време на годината?Вие какво бихте казали?

Сигурно са пълни с нитрати  , но ако все пак решиш да й дадеш ги обели добре, нарежи ги и ги накисни в студена вода за час , два.

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 22:55 от Boten Mary

# 369
Аз съм давала каша с мед на Нестле,когато станахме на около 8мес.Нямам спомен каква възраст пишеше на кутията,но според мен щом е написано,че е за след 6мес,не би трябвало да има проблем.
  И аз така правя с несезонните зеленчуци-беля и кисна,но за около 30мин..Те и лятото тук повечето са внос,но поне си мисля,че са малко по-качествени. Peace

# 370
Здравейте, днес ни е втори ден от захранването. Захранваме се с чист картоф на Хип, но не го харесва...Плюе го, реве, мръщи се. Едва дадох една лъжичка. Пробвах разредено с вода и с АМ. Ефект нулев....Да продължавам ли с картофа или да пробвам нещо друго(морков, тиква)? Чувала съм, че не е хубаво да се скача от храна на храна. И счита ли се за захранване една лъжичка картоф на ден(една лъжичка разредена, реално е по-малко). Какво ще ме посъветвате?

# 371
но според мен щом е написано,че е за след 6мес,не би трябвало да има проблем.
Това са само ориентировъчни възрасти.
Всичко зависи от това кога е захранено детето, фамилна обремененост и предразположеност за алергии и т.н
Мед специално доколкото съм чела се дава на деца след 1 год.Не съм специалист все пак Rolling Eyesтова съм чела .
. Захранваме се с чист картоф на Хип, но не го харесва...Плюе го, реве, мръщи се.
Чистия картоф на Хип е с много гъста консистенция.И моето бебе не го хареса.
Аз първо въведох тиква и после тиква с картоф поради тази причина.
Може да пробваш ти да му направиш домашно.Ако и така не иска..явно не му харесва картофчето Rolling Eyes

# 372
  • ту тук, ту там
Момичета моля за съвет , свекърва ми изпрати от Гърция каша за малката , но съдържа мед. Знам че мед се дава след една година , но на кашата пише че е за след шест месеца. Дали да й давам от нея? Видях че и нестле имат каша с мед за след шестия месец.

Аз бях чела някъде, че производителите на детски храни са длъжни да гарантират, че в продуктите с пчелен мед няма ботулинови спори, т.е. те контролират това, затова не е проблем в готовите храни! А медът сам по себе си не е алерген, но може да причини ботулизъм при бебета под годинка, затова и по принцип не се дава!  Peace
Ако все пак греша, нека някой да ме поправи!  Blush

Последна редакция: сб, 19 ное 2011, 18:38 от elleni

# 373
Бъни, благодаря . bouquet Ще пробвам домашно и ако не го хареса, ще пробвам с пюре от  тиква. А моркова дали ще го хареса? Само не ми е ясно брои ли се за захранване два дена мъничко картоф или да захраня по-късно наново? newsm78

# 374
  • София

Аз бях чела някъде, че производителите на детски храни са длъжни да гарантират, че в продуктите с пчелен мед няма ботулинови спори, т.е. те контролират това, затова не е проблем в готовите храни! А медът сам по себе си не е алерген, но може да причини ботулизъм при бебета под годинка, затова и по принцип не се дава!  Peace
Ако все пак греша, нека някой да ме поправи!  :bl

Многоблагодаря за отговора.

Общи условия

Активация на акаунт