Техника за Емоционална Свобода (ТЕС) - 2

• 124 368
  • 757
  •   1
Отговори
# 495
# 496
Много благодаря за указанията  Hug

И още един въпрос - на някои от клиповете всички точки се изреждат многократно, десетки пъти, а на други - само един път. От какво зависи? И колко пъти на ден се прави?

# 497
И още един въпрос - на някои от клиповете всички точки се изреждат многократно, десетки пъти, а на други - само един път. От какво зависи? И колко пъти на ден се прави?
Бланка, прави се докато се освободиш от проблема. Аз лично правя сесии от по 5-10-20 минути, когато имам някакъв дискомфорт. И след време установявам, че проблемът го няма.

# 498
Здравейте, направих първи опити с ТЕС. Избрах си нещо по-дребно и маловажно, не посмях да се бухна направо във важния проблем, да не объркам нещо. И така, откакто вие ме насочихте, отделям по 15-тина минутки сутрин и вечер. Минутите не ги гледам, като усетя, че не ми се прави повече, спирам. Това, което искам да попитам, какво би следвало да почувствам, изобщо чувства ли се нещо по време и след ТЕС-ането. Аз нямам реакция, а като няма - не знам дали върша нещата правилно.

# 499
  • ул. "Мечтание"
Много зависи за какво точно тесаш. Ако е нещо по-общо или нещо, което не може да се проследи веднага е напълно възможно да не усетиш нищо конкретно. Чисто физически не е необходимо да почувстваш нещо, въпреки, че много хора имат разни усещания - започват да се прозяват, изтръпват, става им топло или студено, ожадняват и т.н. Може би да опиташ да правиш по-често и повече сесии на ден, така резултатите би трябвало да дойдат по-бързо. Напълно е възможно и проблема да си отиде съвсеееем неусетно за теб.

Би могла да тесаш притеснението си, за това, че не искаш да започваш с нещо голямо, за да не объркаш нещо... Принципно шанса да объркаш нещо е статистически пренебрежим.

# 500
След още малко практика и четене да конкретизирам въпроса си (извинявам се, че първо питах, после почнах да чета  Embarassed): как се усещат точните точки. Примерно трите точки около очите съм сигурна, че ги нацелвам идеално, някак ги усещам като по-чувствително място, на върховете на пръстите също, но главата, точките по тялото и особено карате точката ми са абсолютно безчувствени. Не ги улучвам или...  newsm78

Нощни очи, стигнах до почти половин час и пак имам чувството, че има какво още да се прави. Но ТЕС-ам сутрин преди работа вечер след работа. През деня как, къде? Вие къде ТЕС-ате?

# 501
Бланка, щом започваш да тесаш, значи имаш някаква начална тема. Да речем, че темата при започването ти е "Чувствам се виновна". Оцени в началото до колко е вярно това от 0 до 10. Където - 0 означава "изобщо не се чувствам виновна", а 10 означава "не мога да бъда по-виновна от това, ще се пръсна от вина." И да речем, че в рамките на сесията ти минаваш през различни фрази, до които те отвежда темата. Тогава накрая си направи проверка с това, с което си започнала. Оцени отново от 0 до 10 верността на "Чувствам се виновна."

Аз прекарвам повечето си време вкъщи, защото съм с малки деца и още не ходя на работа. Имам много време за тесане на спокойствие.
Случва ми се да тесам и навън по време на разходка. Общо взето се старая да не го правя близо пред хора. Самият факт, че ме гледат, не ме притеснява, но ме разсейва от темата и спира процеса.

# 502
Аз го правих пред котарака, но той ме гледаше с такова изумление, че прихнах  Laughing

Ще пробвам, благодаря  Peace

# 503
  • ул. "Мечтание"
Аз например се тесам като вляза в тоалетната. Винаги има време за поне една врътка по точките!  Mr. Green

Със сигурност има още какво да се теса, ще излизат нови и нови неща, ще се сблъскваш с нови ситуации. Слабовероятно е един ден да се събудиш и да си сигурна, край, приключи се с тесането, всичко изтесах... макар че... знае ли човек!  Wink

# 504
Хора, препоръчвам ви този семинар - http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=711

# 505
  • на острова на мечтите
Да се представя набързо, макар че едва ли имате нужда. Накак си ми се ще да започна така.
Вече наколко пъти срещам ТЕС и информация за тази техника, но някак си не се отнасях сериозно. В "Подсъзнието може  всичко", попаднах на един пост, в който съфорумка търсеше помощ за дъщеря си. Та ми стана интересно, какво мога да направя и аз, за д помогна на мъжа ми(има здравословни проблеми, синкопи,т.е. припадъци, за които не можахме да намерим никаква физическа причина).
Е, рекох си, ще пробвам и аз да потърся бялата лястовица! Не можах да ви открия във форума и добре че добри хора ми пратиха темата, та сега да ви питам, дали съм на прав път. Доколкото разбрах, за да се прави ТЕС на друго лице първо потупваш точките и казваш твоето име, после започваш да изричаш името на този, на който искаш да правиш ТЕС, а накрая отново започваш с твоето име.Правилно ли е?

# 506
за да се прави ТЕС на друго лице първо потупваш точките и казваш твоето име
Това е излишно. Останалото е горе-долу така. По-точно:
Ако ти имаш отношение към проблема на другия човек и това отношение е силно ангажирано и изпитваш нежелани емоции, тогава първо правиш ТЕС за себе си, за да се освободиш от нежеланите емоции, които поражда у теб чуждият проблем.
После:
Потупваш карате точката, казваш неговото име и си представяш, че си него. После правиш ТЕС така, както той би го правил. Накрая потупваш карате точката, казваш своето име и си представяш, че си себе си.

# 507
Здравейте, момичета!

искам да попитам къде може да се намери клижката за ТЕС?
Можем ли някъде да намерим координати на нейния автор?

Благодаря ви много предварително!

# 508
  • на острова на мечтите
МаяДоб,благодаря! Продължавам да правя ТЕС и да чета. Продължавам да се събуждам около 5 часа сутрин и в този тих и много спокоен момент от деня прилагам техниката. Сега ще пробвам по този начин. Вижда ми се опростен и съм пълна  с надежда.
 Днес, открихме, т.е личният лекар прочери едно лекарство за разширяване на кръвоносните съдове, което мъж ми пиеше, е с доста странични ефекти Sick Прочетох приложението към лекарството и се ужасих, колко много вредни ефекти има smile3515. Ще го изхвърля #2gunfire
Още веднъж, Благодаря  bouquet

# 509
Цвете от кристал, авторът на книгата има форум, в който пише и дава съвети. Можеш да се свържеш с него там - http://emozdrave.info/forum/index.php
Неговият ник е ivangp

Семинарът, за който ви писах малко по-нагоре, се очетрава да бъде наистина много добър. Водещият е учил много техники след ТЕС. Комбинирал е най-доброто и най-ефективното и е направил нещо много хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт