Техника за Емоционална Свобода (ТЕС) - 2

• 124 247
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
и един въпрос-сина ми има тикове,имаше и други проблеми преди,но с хомеопатия като че ли изчезнаха,но хомеопатията вече повече от 1 година не можа да се справи с тиковете,даже лекартсвата които пи последните месеци влошиха тиковете,появиха се нови,засилват се ,намалят ,но никога не изчезват и това е така вече година и половина.
И въпросът ми е може ли с тази техника ТЕС да му се помогне да спрат тиковете?

Относно хомеопатията, а и каквито и да е други техники в случаи, когато се работи за децата - важно е и родителите да работят, защото много често се случва проблемите при децата да идват от проблеми на самите родители или в партньорските им взаимоотношения.
Да разбира се че това го знам,от 2 г и аз съм се лекувам успоредно с него .

# 571
ТЕС може ли да помогне при гастритни проблеми? Някой има ли опит да сподели?

# 572
ТЕС помага за много неща, няма точен списък за кое да и кое - не.  Hug При някого помага за едно, при друг за същото не помага, трябва да се опита и да бъде готов човек да е упорит. А може и да се комбиринар нещата, опитай и пиши и по-опитните ще те посъветват. Успех!  Hug

# 573
Много съм разочарована от себе си. Дни наред се опитвам да гледам на живота по нов начин: уча се да медитирам, разсъждавам над проблемите  и бариерите си, ТЕС-ам, игнорирам негативните мисли, гледам да съм позитивна, но днес най-неочаквано за самата мен избухнах и влязох в скандал. Даже може да се каже, че аз го провокирах, защото можех да си замълча, както често правя, но не замълчах. Изумих се от себе си по време на самия скандал, но не можех да се спра да крещя, макар че другата страна крещеше 5 пъти по-силно и почти не успях да взема думата. После като отмина, пак се изумих - откъде се взе този невероятен изблик на негативна енергия? Къде се е крила, къде е дремела в мен, без да осъзнавам?! Това ме изплаши, аз не виждам реално какво има в мен. Какво да правя?!

# 574
  • ул. "Мечтание"

Помага да.  Peace Добре е също да обърнеш внимание на начина си на хранене. Може да комбинираш тес с гладолечение или плодолечение (добре е да се консултираш със специалист за тях), добре се повлияват гастритни състояния.

B l a n k a, всъщност виждаш. Влизането в тази ситуация е било начин да видиш. Не се разочаровай, ти си все пак човешко същество. Характерно е да не сме безгрешни. Simple Smile Продължавай да търсиш, да се наблюдаваш, да работи със и над себе си. Понякога да направим само една крачка са нужни години...

Търпение и упорство му е майката...

# 575
Понякога да направим само една крачка са нужни години...

Ауууу...  ooooh!
Много ти благодаря, Нощни очи.  Hug

Снощи ТЕС-ах сигурно 2 часа, ама каквото ми дойде наум. Почна едно, идва друго, после трето. Накрая се разревах, облекчи ме, но не много.

# 576
  • ул. "Мечтание"
Небой се, тези два часа тесане не са били напразни.  Peace

Не го написах за да те отчая.  Hug  bouquet
На мен лично ми беше изключително трудно да го осъзная и възприема. Ако трябва да сме честни... отне ми пет години!  Laughing Пет години лутане, рев, търсене, несполуки... Или поне така си мислех. Сега виждам, свързвам точките и осъзнавам, че всеки елемент си е имал своето място в живота ми и съм безкрайно благодарна за тези изпитания и приключения, защото те ми помогнаха да съм тук, където съм в момента...
Имам още много работа, но вече е по-леко... Аз приемам нещата по-леко. И това е най-важното.
Отначало пъплех едва-едва, на четири крака и като осакатена... Сега вече дори подтичвам на моменти!  Crazy Joy

Прегръщам те и ти желая успех!
Не се отказвай, струва си!  Hug

Последна редакция: ср, 04 дек 2013, 12:29 от Нощни очи

# 577
И без това няма връщане назад.
В смисъл - с този или друг метод, с комбинация от различни методи, но все някакъв начин трябва да се намери. То е като да прогледнеш за нещо - вече си го видял и това не може да се промени.

# 578
  • ул. "Мечтание"
 Grinning  Hug

Нещо още искам да кажа... Това към всички го отправям като идея - работете със семейството си. В смисъл над взаимоотношенията с родителите си, с баби и дядовци... Огромен процент от проблемите ни идват от нещо сбъркано в тези взамиоотношения (проблема може да се корени поколения назад, не е задължително да е нещо между вашите родители и вас).

Дълго време отказвах да работя над тези теми, а не е като да няма над какво, може би не съм била готова. Simple Smile Например като започнем с очеизвадното - дете съм на разведени родители, които са като куче и котка и могат да се избият в съда за един стар парцал...  ooooh!
Откакто работя над тези взамиоотношения виждам огромен напредък.

# 579
Нощни очи благодаря ти че повдигна тази тема.
В какъв смисъл да "работим" в тези отношения?
Аз отдавна мисля над това, но каквото и да опитвам, няма резултат.
Ти как работиш с тях?
Аз имам проблем с общуването с родителите ми, сестра ми, баба ми.
Все недоволни, все те са прави.
Гледам другите семейства, повечето сякаш отношенията им вървят гладко....
Как да стане тази положителна промяна, не знам.

# 580
Да, наистина, как да работя над проблеми, които са били в поколения назад?! Значи проблемите с моите родители си ги осъзнавам, то не е чак толкова трудно, стига човек да спре да се прави, че не вижда (проблеми типични, като във всяко добро семейство  Laughing), но обидите, които са нанесени на майка ми, или на баба ми... или даже на прабаба ми, която едва помня... как бих могла да ги отработя. Впрочем знам за една психотерапия, при което се прави нещо като възстановка на семейните връзки (забравих името), но не мога да повярвам, че може да се работи върху нещо, за което нямаш информация.  newsm78

# 581
Много съм разочарована от себе си. Дни наред се опитвам да гледам на живота по нов начин: уча се да медитирам, разсъждавам над проблемите  и бариерите си, ТЕС-ам, игнорирам негативните мисли, гледам да съм позитивна, но днес най-неочаквано за самата мен избухнах и влязох в скандал. Даже може да се каже, че аз го провокирах, защото можех да си замълча, както често правя, но не замълчах. Изумих се от себе си по време на самия скандал, но не можех да се спра да крещя, макар че другата страна крещеше 5 пъти по-силно и почти не успях да взема думата. После като отмина, пак се изумих - откъде се взе този невероятен изблик на негативна енергия? Къде се е крила, къде е дремела в мен, без да осъзнавам?! Това ме изплаши, аз не виждам реално какво има в мен. Какво да правя?!

Бланка, съветвам те това да спреш да правиш това:
Цитат
игнорирам негативните мисли, гледам да съм позитивна
Тесай негативните мисли. Но не ги игнорирай. Пускай ги, регистрирай ги и след това ги тесай.
Например, нека мисълта е "Аз го мразя". Тесаш и с потупването си казваш "Отказвам се да мисля, че го мразя", но след това идва "Ако се откажа, значи той е прав, а аз не съм", след това си формулираш: "Отказвам се да мисля, че съм права". Но идва "Ако се откажа от правотата си, той ще ме потъпче" и формулираш "Отказвам се да вярвам, че той може да ме потъпче" и т.н.
И в такива процеси ти идват прозрения като "Ами, да аз съм права за себе си, той - за него си", "Нямам нужда от неговото позволение да се чувствам добре"... Ти може и преди това да си съгласна с последните твърдения, но когато ти дойдат от само себе си и отвътре, чувстваш, че това наистина вече е твоята позиция, а не позиция, която звучи много примамливо и ти се иска да я имаш.

Възможно е да се работи върху взаимоотношения, за които нямаш никаква информация.

# 582
  • София

Освен ТЕС-ането и диета, хубаво е да се пие кефир, но направен домашно, от Тибетска кефирена гъба. Резултатите са много добри!

# 583

Ти може и преди това да си съгласна с последните твърдения, но когато ти дойдат от само себе си и отвътре, чувстваш, че това наистина вече е твоята позиция, а не позиция, която звучи много примамливо и ти се иска да я имаш.

Възможно е да се работи върху взаимоотношения, за които нямаш никаква информация.

Първото ми изяснява как сработва самият метод, но второто не мога да си го представя. Може ли пример?

# 584

Общи условия

Активация на акаунт