Техника за Емоционална Свобода (ТЕС) - 2

• 124 269
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
  • ул. "Мечтание"
Отправна точка би могло да ви бъде да възприемете родителите и семейството си такива каквито са. Добри-лоши-вкиснати-недоволни - това са хората от които произлизаме. Заслужават нашата признателност и уважение.
Знам колко трудно би било за някои хора да го направят.  Rolling Eyes Но си струва! Simple Smile

Не помня дали разказвах тук, май не...

През ноември ходих на семейни констелации. Изясниха ми се някои неща, но това например да възприема майка си такава каквато е и да я възприема като мой родител ми куцаше. Осъзнах защо е нужно да го направя, но имах съпротива, не го исках.  Rolling Eyes Мислех се за по-голяма и свястна от нея, бях надменна, обидена, огорчена...

Започнах да се тесам по въпроса, като бързо тесането премина в нещо като диалог. Представих си, че си говоря с майка си, е, аз ѝ говоря, тя само мълчеше. Нареждах я разни работи, каквото ми дойде - обяснявах ѝ как ме е наранила, какво си мисля за нея, абе всичко каквото се сетих - и се потупвах по точките... Така около половин час. След което усетих огромно облекчение. Simple Smile

Сега ми е значително по-лесно да я възприема като своя майка, като родител. Разбирам със сърцето си, че е направила каквото е могла и знаела и че ако е имала възможност би била по-добър родител за мен.

---
И нещо малко смешно... Преди две вечери си се тесах нещо и ми дойде на акъла, че се изморявам да бъда доволна и щастлива.  Joy И затуй лесно и бързо се вкисвам... Simple Smile

# 586
Да, точно семейни констелации беше методът. Но не мога да си представя какъв диалог бих водила с прадядо си, който е починал преди да се родя и за когото знам буквално 3 изречения.

# 587
  • ул. "Мечтание"
Потейсай го прадядо си, пък не се знае знае ли се... Simple Smile
Всъщност не е необходимо да имаш пълна информация за нещо за да го решиш като проблем.

Тесай каквото се сетиш за този си прадядо, три изречения - три изречетия. Остави се на потока на енергията и виж какво ще излезе. Тесай чувствата които поражда у теб. Ако не поражда нищо, би могла да тесаш с въпрос, например "Този прадядо какво общо има с мен?".

Иначе, ако решиш да работиш с констелации, там нещата са малко по-други. Но също не е нужно да имаш някаква информация за предшествениците си.

# 588
Интересно ми е, но не съм узряла. Съзнавам, че още съм на входа.  Peace

# 589
Бланка, не разбрах дали си чела за констелациите. Ако не си и ако все пак искаш да комбинираш констелации с ТЕС, ти препоръчвам да прочетеш "Корените на любовта".
След това би трябвало да можеш да направиш една такава сесия - представяш си прадядото (примерно) пред себе си и се питаш какво изпитваш към него (или към действията му). Ако има някакъв дискомфорт, тесаш, докато се изчисти. Когато няма дискомфорт, му казваш подходящи фрази, например "Ти си по-голям, аз съм по-малка" и т.н. (идеи за фрази - от книгата) Ако при някоя фраза почувстваш дискомфорт, тесаш.
А накрая за проверка дали всичко е изчистено, можеш да му направиш и това - http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?f=4&t=1232

# 590
Чела съм само колкото, че го има.
Общо взето отворих кутията на Пандора.  ooooh!

# 591
здравейте момичета.. общо взето прочетох доста от вашите мнения, но още имам нужда да попитам.. убедени ли сте всички, че ТЕС действа със сигурност и решили ли сте си някой проблем напълно с ТЕС.. аз съм с паническо разстройство и ОКР и много ме е страх да започна да тесам, защото при всички тези положителни отзиви от всякъде ме е страх или че ще го саботирам или че при мен просто няма да подейства.. днес се престраших и тесах че съм тревожна и че съм тъжна и май за момент подейства, но по-късно през деня пак се появи безпокойството, а и страх че аз, разбира се, ще съм изключението, при което ТЕС просто няма да действа..

# 592
  • София
Здравейте всички и 85dodo85! Да ТЕС действа за много, много неща. При мен за всичко. Само дето някой неща искат повече работа, други по- малко. Това проличава в процеса на работа и се прави, докато не разберем сами, че е дошъл края на проблема ни.
Щом ти се е появил страх,
Цитат
ще съм изключението, при което ТЕС просто няма да действа
Направи си декларация с него и го чисти, докато престане да те касае.
Успех!
 При мен са решени здравословни проблеми от хрема  до бучки в гърдите. Психологически- страх от изява пред хора (почнах да правя семинари), страх от тъмно, лека форма на ПА, когато реших да махна очилата а бях с минус 5 и минус 6 (вече съм с минус 4,25 с помощта на ТЕС), ужасни отношения с майка ми (сега сме в нормални към прекрасни), всякакви други взаимоотношения са все по- лесни и приятни за мен. Ментални- като махнах ужаса си от учене и по- специално на език, почнах да уча език. Още го уча и съм на път да кажа с половин уста (за сега), че бавно и славно напредвам. Междувременно продължавам да махам спънките около темата учене, пак с ТЕС. И още много неща в живота ми се променят категорично в резултат на усърдно и последователно ТЕСане.

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 19:03 от DARYYG

# 593
Вярвам, че е необходима последователна и упорита работа, защото всичко трябва да се отработва много детайлно, а едно води до друго. Обаче не мога и не мога да бъда последователна, защото не намирам място и време за усамотяване, а когато ми падне, тесането продължава по 2 часа, така че не става с 5 минути в тоалетната. Гледам да не се набивам на очи вкъщи, защото репликата "стига полудява" наистина ме подлудява  Mr. Green

# 594
  • София
B l a n k a ,
Цитат
не мога и не мога да бъда последователна, защото не намирам място и време за усамотяване
това също подлежи на ТЕСане. Опитай и много вероятно е, като си свършиш добре работата, изведнъж да установиш, че някак си ти се е отворило повечко време и място за тебе си. Само си направи две декларации, една за време и една за място! А третата да е за това, че не можеш да си последователна.
 Wink

# 595
И това пак ли с "Въпреки че...". Звучи странно.
Много благодаря  Hug

# 596
Гледам да не се набивам на очи вкъщи, защото репликата "стига полудява" наистина ме подлудява  Mr. Green
и това също Simple Smile

# 597
Аз искам да попитам, на едно тесане, по всички точки, една декларация ли се повтаря или може да се сменя на всяка точка?

# 598
Аз искам да попитам, на едно тесане, по всички точки, една декларация ли се повтаря или може да се сменя на всяка точка?
може да сменяш, каквото ти идва, използвай него.

# 599
Хора, да ви представя Дари/DARYYG , (че тя явно реши да се направи на разсеяна  Peace)
Моя приятелка, отдавна тесаща Simple Smile

Ули, бих се радвала и ти да се представиш. Виждам, че се чувстваш уверена в темата. Интересно ми е да кажеш две думи за себе си  Hug

Общи условия

Активация на акаунт