Техника за Емоционална Свобода (ТЕС) - 2

• 124 198
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
Мая,преди време беше описала техника,с която се освобождаваме от даден човек,може би не беше я дефинирала по този начин,но аз така я схванах като основен замисъл.Опитах се да я намеря,но не успях.Моля за съвет ,освен с ТЕС,има ли друга алтернативна и ефективна техника,с която да премахнем емоционалната зависимост към даден човек и да изчистим всички чувства и емоции към него-положителни и отрицателни, целта е абсолютно безразличие към тази персона.Важно е става въпрос за психическото здраве на емоционално зависимия.Бях на семинар на Иван,за опростена ТЕС,но традиционната ми се струва по лесна за използване.Благодаря за помощта.

# 646
А какво представлява опростена ТЕС?

Все се каня да спомена, че компромисната версия (потупването само на пръстите на ръката) ми допада много. Мога да се отнеса и да тес-ам дълго време, докато по тялото минавам 3-4 пъти и ми писва. Какво губя, ако правя само на пръстите?

# 647
Бланка, прави го само на пръстите, ако ти работи. Няма правила. Лично при мен само на пръстите ми се губят усещанията и понякога съм все едно, че не тесам. Аз по-скоро пропускам пръстите.

Полина, може би имаш предвид това - http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?f=4&t=1232

# 648
Някъде бях мернала обяснението, че на пръстите става за бърза помощ, когато сме сред хора или в движение, не било така ефективно, но било по-добре от нищо. Но аз почнах да разсъждавам - на нормалното ТЕС мога да отделя примерно 10 минути, докато на пръстите ще ТЕС-ам примерно 40 минути. По-дългото време ще компенсира ли това, че е на ръката? Или все пак трябва да си го отработя по нормалните точки...  newsm78  Просто нямам информация с какво точките на ръцете отстъпват на останалите точки по тялото.

# 649
Точно това имах предвид,Мая.Но с какъв успех може да се приложи върху семейния партньор?Ще бъде ли постигната целта,която описвам в горния си пост?Аз лично бих направила това изчистване на родословието,особено с родителите ми,но не разбирам каква е целта на прекъсване на връзката.

# 650
  • София
B l a n k a Най верният отговор, е : пробвай при кой вариант на ТЕСане получаваш по някакви твои критерии /бързина, удоволствие, качество.../ желаното? Сравни и избери. Много е индивидуално. Освен това в даден период се реагира по различен начин на различните подходи, сега работи едно, след време друго. Идеята е да се съобразяваш само със себе си тук и сега, така както ти го разбираш, чувстваш, работи /дава резултат/.
Бързия ТЕС работи само с 4 точки, хващащи 4 главни меридиана  на 2 основни системи отделителна и храносмилателна : Начало на веждата, отстрани на окото, под окото и ключицата. Много е ефективно, но не е за пред публика, ако публиката ви притеснява. На ръцете е по- дискретно, като хваща  меридиани на дихателна, храносмилателна, сърдечносъдова, ендокринна системи. Всичките точки хващат всичко Laughing

# 651
  • София
Точно това имах предвид,Мая.Но с какъв успех може да се приложи върху семейния партньор?Ще бъде ли постигната целта,която описвам в горния си пост?Аз лично бих направила това изчистване на родословието,особено с родителите ми,но не разбирам каква е целта на прекъсване на връзката.
Нека и Мая ти отговори, моят отговор е- да освободиш зависимостта си от съответния субект. Нещо като прекъсване на енергийно-информационния обмен, без това непременно да означава реална физическа раздяла и без да има страдащи. Просто откачане от субекта при което ти да се чувстваш цялостна и свободна, а субекта невредим.

# 652
  • Sofia
Щастлива Нова и успешна 2014 година! Много здраве и късмет!

# 653
Честита Нова Година!
Бъдете здрави и устремени към доброто.
Благодаря от сърце на всички,
които ми помогнаха
и продължават да ми помагат
със съвети и съпричастност!

# 654
  • София
Здравейте, момичета!
Вчера в предаването на Гала стана дума за тази Техника за Емоционална Свобода и ме заинтригува. В момента на потупването по съотетните точки дадоха реклами и след това сканираха аурата на "пациента". След кратко ровене в нета, попаднах на тази тема, която съм сигурна, че ще ми е от голяма полза.   bouquet
Връщам се да ви чета и да се запозная с ТЕС.  Hug

# 655
В момента на потупването по съотетните точки дадоха реклами и след това сканираха аурата на "пациента".

И какво показа?

# 656
  • София
В момента на потупването по съотетните точки дадоха реклами и след това сканираха аурата на "пациента".

И какво показа?
Преди ТЕС аурата беше в различни цветове, а след това беше в изцяло в зелен цвят. Коментираха, че "пациента" бил изчистил емоционалните си блокажи и бил отворен за любов... Най-добре при интерес да се гледа предването на Гала от вчера, в Нова плей трябва да го има.  Peace

# 657
Здравейте, реших да пробвам техниката за емоционална свобода.
Свалих си книгата от тук: http://podsaznanieto.com/wp-content/uploads/2011/02/tes.pdf
Но в книгата се споменават някакви видео клипове, които са част от обучението. Може ли да ми кажете къде мога да намеря видео клиповете. Предварително ви благодаря.

# 658
Мъжът ми напоследък често  ми прави забележки за количествата кафе,които пия дневно.Преди малко си направих 7мата чаша/той ми е броил.говедото с говедо!!!/ за днес и пак получих забележка.

Ще ми се да го изтесам,но не е нито отрицателна емоция,нито пристрастяване.Как точно да го изтесам това чудо?

# 659
  • ул. "Мечтание"
Мъжът ми напоследък често  ми прави забележки за количествата кафе,които пия дневно.Преди малко си направих 7мата чаша/той ми е броил.говедото с говедо!!!/ за днес и пак получих забележка.

Ще ми се да го изтесам,но не е нито отрицателна емоция,нито пристрастяване.Как точно да го изтесам това чудо?

Ако на 7 чаши кафе дневно-всекидневно не му се вика пристрастяване, не знам какво друго би могло да се нарече.  Rolling Eyes

Понякога е учудващо за хората към какви неща биха могли да се пристрастят!  Mr. Green

Тесай това, че пиеш толкова кафе - какви са причините, какво ти "дава" кафето, запитай се какъв компенсаторен механизъм се е задействал...
Възможно е да се дразниш на мъжа си, защото не искаш да е прав. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт