Подсъзнанието може всичко 45 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 106 848
  • 779
  •   1
Отговори
# 570
Защо винаги хората, които най-много цениш трябва да се разболяват, деградират, нараняват, подценяват, взаимо-унижават и саморазрушават? ... Нима това е начина да израстем? ... Това ли са "уроците" които трябва да научим или кармата, която да изчистим или "плодовете" на това което сме посяли или отговор Д? ... Не зависимо от отговора и твоето мнение ще е спрямо твоите разбирания, и тъй като ти си си ти, то тогава няма ли да се размине с моите? ... Реален ли е светът в който живеем или е плод на "общия разум", в който всичко има някаква роля? ... Ако някой ден дойде човекът с двете хапчета кое ще избереш - синьото или червеното? ... Нали и двете са напълно реални и водят към реалността, как тогава може да различиш реалността от "реалността"? ... Как може да се каже, че едната реалност е по-реална от другата при положение, че и в двете можеш да умреш, а това си ги прави напълно реални? ... Вярваме в това в което вярваме, защото имаме нужда да вярваме в нещо или защото така е казал някой или защото това е "пътя" който трябва да следваме или отговор Д? ... А дали разбиранията ни не са породени от мислите на друг човек, който според нас е по-напред с материала, а в същото време това което изрича дори не са неговите собствени мисли? ... Възможно ли е изобщо да имаме свои мисли? ... Нали някои твърдят, че сме проводници на енергия, която сама по себе си е мисъл? ... Това означава ли, че мислите НИ не са наши? ... Тогава на кой са? ... Как твоите мисли, които касаят главно теб няма да бъдат твои? ... Кой може да каже до колко е реално реалното? ... Ако реалността съществува .. само една ли е или всеки един от нас си е в негова собствена? ... Щом моята реалност си е моя и касае мен, ти от къде знаеш какво ми е необходимо за да ми помогнеш? ... Ами какво ще стане ако инстинкта ти сгреши и разбъркаш още повече реалността на другия? ... Готови ли сме да поемем отговорност за действията  си? ... Щом действията са породени от мисли, а те от своя страна може да не са наши, това означава ли, че някой друг е отговорен за бъркотията? ... Нима това не е един омагьосан кръг, в който всеки си мисли, че мисли, а в същото време единственото което прави е да интерпретира мислите на друг? ... А кой или какво в крайна сметка е завъртяло колелото? ... Като се замисля, май правя грешка като пиша, но нали това действие е породено от мисли, това означава ли, че не трябва да мисля за да не греша? ... Но ако не мисля възможно ли е да живея, има ли смисъл от това тяло което е "проводник на мисли" щом не мисли? ... Тъй като не е възможно да не мислиш, това означава ли, че нещо ни кара да мислим пряко волята ни? ... На какво сме пленници? ... Какво ни кара да мислим, дори когато не искаме да го правим? ... Щом не може да контролираме това има ли значение какво мислим или единственото което се иска от нас е да мислим т.е. да провеждаме енергия? ... Нима смисъла на живота е да поддържаме телата за да може през тях да преминава енергията наречена мисъл? ... Ако е така, защо трябва да умираме? ... Слънчевото затъмнение ли е виновно за тези въпроси или висшата мисъл ми казва да ги задам за да може да Ви накарам да мислите и оттам повече енергия да бъде прехвърлена? ... Къде отива и от къде идва? ... Защо задавам въпроси ако не ме интересуват отговорите? ... Защо и други хора си задават същите въпроси, ако не са в моята реалност? ... Защо хората си мислят, че знаят неща които те самите не могат да си докажат, че съществуват? ... Защо отговорите не идват чисти и ясни, а трябва да ги разгадаваме? ... Защо е измислена тази игра наречена "живот", в която уж всичко е с правила, а колкото по-малко ги спазваш, толкова по-успешен играч си? ... И в крайна сметка, ние ли държим картите или крупието може да ни фалира във всеки един момент като прескочи някое от правилата които са създадени от него за да печели винаги?????  Thinking

# 571
Енита, Клонка, благодаря!  Hug

Енита, и материали не мога да намеря . Идеята ти за опит в началото ми харесва. Peace
 Мисля, да им предложа накрая техники за развиване на интуицията.
отивам да ровя, разчитам и на вас. Praynig

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 21:34 от darena

# 572
Еди,
Предполагам всеки има отговор на някой от въпросите ти...
Аз специално мога да ти отгворя, както си написал, на част от тях с думите на други хора. Ня едни от най-уважаваните философи.
Но отговорите са по-скоро по техническата част.  Как и защо се разбираме с хората въпреки, че всичко е субективно. Понеже ме заинтригува утре ще се опитам да формулирам някои неща, които да дадат частичен отговор и може би да добавят въпроси.
Дано да успея Simple Smile

Дарена, Успех утре!!!
За  мое съжаление не съм се интересувала много по темата и не мога да бъде особено полезна.
Ще ти бъда благодарна, ако ни предоставиш малко информация, след това.
Или ако подадеш нещо, над което да помислим сигурно ще ти дадем някоя идея. (Ако имаш нужда от това де )

# 573
  • София
Дарена, това някаква лекция ли ще е?

Погледни в сайта Дриймленд, там има много материали по различни теми, както и извадки от книги, синтезирано.

Намери си някакви тестове, които да можеш да приложиш на по-широка аудитория. Имаше някакъв тест, който предлагаше Норбеков.
Обаче...убий ме, ако помня.

# 574
Приемам предложения  и утре вкл до към 14 часа.

Май ще разчитам на интуиция и имправизация .... Grinning

Разрешавате ли да разкажа за техниките с Висшия Аз - разговора  от мишето и писане с лява ръка- не помня кой я беше дал? Praynig

Благодаря Ви.

Клонке, я виж, какво казват звездите? Сериозно- не за утре, а просто така- би ли погледнала ?

# 575
  • София
Дарена, нали за интиуцията ще говориш - какво автоматично писане, какви разговори с висшия Аз?

Систематизирай си лекцията,направи си конспект и следвай някаква тема така, че да има логика и последователност, не се рзпилявай. Разчитай на въпроси, защото тогава е много по-лесно. Диалогът много помага на лектора и подсказва идеи.

Коледни пости са, не си говоря със звездите. Mr. Green

# 576
  • Universe
Приемам предложения  и утре вкл до към 14 часа.

http://dreamland-bg.com/index.php?topic=15.0   bouquet  (за да не убиваме КЛОНКА   hahaha hahaha hahaha)

libo,

Еди, мозъкът ми е опиянен от хубави събития и на този философски пост не мога да мъдря отговор в късни доби. Благодаря за споделеното   bouquet

# 577
добро утро!  food010
Благодаря на всички!
Лени  Hug

# 578
  • София
Добро утро на всички!

Време е за

Усмихнат ден на всички!

# 579
  • София
Да почерпя ранобудните и аз. Феи, желая Ви прекрасен и релаксиращ ден!

# 580
Добър ден  bouquet
libo, честит рожден ден на патерици Simple Smile
Еди, истината е някъде по средата. Един ден просто ще я знаеш. Бих ти препоръчала - не си задавай въпроси, действай.

Момичета, вчера писах 10 желания. И 10 от тях са свързани с едно единствено нещо - здраве. Че ми омръзна да боледувам. Тес, медитация и визуализация не ми помагат особено...Лазарев пък казва, че висша стойност е любовта към Бог, а когато ние имаме друга висша цел, то или я губим, или се разболяваме и умираме Rolling Eyes Неговите утвърждения са: "Аз обичам Бог повече от всичко на света", и подобни, ама...трудно. При все това, когато човек е болен, нещата придобиват различна плътност. Продължавам...

# 581
  • на брега на морето
Лазарев насажда чувство за вина. Според мен. Всяка една от книгите му ми причиняваше силен световъртеж, главоболие и сърцебиене.
Излиза, че за да сме в хармония с Бога е нужно да "произвеждаме" единствено любов към Него. Мисля, че е дълбоко погрешно.
Виж, преди две години постингите на Desss ме подкрепяха и успокояваха. Ако сега тя се върне в предишната Desss би ти казала: Доверявай се на сърцето си, прави това, което те кара да бъдеш в хармония с вътрешните си усещания и не се вторачвай в детайлите.
Успех  Peace

п.п. Норбеков пише: Пътища към храма на здравето много.

# 582
  • София
Дарена, дано да си успяла да прегледаш дрийм ленда, както и подробно Норбеков, малко ме притесни и мене какво общо има техниката с Висшия аз с интуицията, а може и просто да не съм разбрала.....Пиши как е минало.
даниела- виж си изреченитето- "тес, визуализации и медитация не ми помагат особено"и виж това, което си посъветвала еди за действието. Личното ми мнение е, че точно действие ти липсва. Не можеш да очакваш с малко практика чудеса- трябва системна работа, отделяне на време, търсене на грешки и т.н Петърнишки има много добър форум за тес- стига да рабоиш, ще ти помагат.Ако не работиш никой не може да ти помогне...
lenny Heart Eyes за готовността за саможертва в името на Клонка  Laughing

От известно време съм в плен на техниката за получаване на подаръци от живота - винаги дава резултат независимо от цикъла на луната ...На новолуние никакви техники не съм правила, освен прекрасната новина, която получих даром от сестра си и споделих на предната страница ... Та днес, обаче, моят неочакван подарък беше годежен пръстен с голям диамант. newsm78 В шах съм - омъжена съм отдавна, още по-сложно стана като научих от Клонка, че по време на пости не си говори със звездитеееее Thinking

# 583
  • Tам през Атлантическия океан

Виж, преди две години постингите на Desss ме подкрепяха и успокояваха. Ако сега тя се върне в предишната Desss би ти казала: Доверявай се на сърцето си, прави това, което те кара да бъдеш в хармония с вътрешните си усещания и не се вторачвай в детайлите.
Успех  Peace

Поне сега съм по-рзлична  Grinning бих добавила не се предоверявайте на вс.прочетено  Hug
Бъдете себе си а не там каквото/както  е написано че трябва да се постъпва в дадени ситуации  Grinning

Живота не е като по книжките или не при всеки само при авторите им примерно  Wink

Книгите - Атанас Далчев

Пред мен е книгата разтворена

и денем, и нощя;

все сам, аз не познавам хората,

не зная и света.

Прилитат и отлитат птиците,

изгрява ден, залязва ден:

аз дните си като странùците

прелиствам уморен.

Години да четеш за чуждия

живот на някой чужд,

а твоят, никому ненужен,

да мине глух и пуст.

До мене ти не стигна никога,

о, зов на любовта,

и аз изгубих зарад книгите

живота и света

# 584
  • София-в сърцата на моите деца
А ако се върне и Червеното винце/какво ли стана с нея?/ нещата ще придобият друг оттенък! Peace

Общи условия

Активация на акаунт