Януарски бебета 2012

• 35 956
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
  • София
През последния месец от вътреутробното развитие на плода се развиват  мозъка, или по-точно онази част, отговаряща за интелигентността му, белите дробове  и имунната система. Ние ще раждаме в период на вирусна епидемия ( поне така  е всеки януари в последните няколко години). Всеки ден в утробата на майката е от значение за имунитета на новоредното. В този смисъл - настоявайте за максимално близка до термина ви дата за секцио! На мен  ми се струва абсурдно докторите да планират секциото 2 седмици преди термин, а камо ли операцията да се съобразява с празници! Помислете за здравето на децата си - тяхното здраве гарантира вашето спокойствие.
Венуш - настоявай си за своето!
(чела съм, че във Франция планират секциото  до две седмици след термин и е съвсем нормално да се изчака началото на родовия процес и да се направи спешно секцио)

# 151
И аз така с ритниците .Имам чуството че ще покаже някой крак през пъпа Simple Smile
Но това да е проблема, само да е живо и здраво !!

# 152
Аз се успокоих (благодаря за подкрепата), а и успях да променя УЗ за вторник.
За раждането, аз смятам да е естествено, с упойка де, но ще се подгортвя информациионно и за секцио защото нищо не знае. Моят термин е на 20.1 и само след като прочетох, че обмисляте по-ранно раждане си дадох сметка, че бебче може да реши да се появи по-рано. Дано си кротува до термин - или поне да си е през януари.
Съгласна съм и за това, че колкото по дълго бебче е вътре, толкова по-силна е имунната система. Това е и другата причина, поради която тук се препоръчва грипна ваксина на майката - тя предава антителата на малкото и така то се ражда имунизирано (на бебчета не се бият ваксини) е и това не успя да ме убеди да си бия, де.......още се колебая.

# 153
Ееее, най-накрая в тази тема има хубави новини.Дано да е само така отсега нататък.
tarte tatin, изненадвам се как така твоята докторка само те пипа по корема и ти казва че бебето е малко??? Моята ме мери със сантиметър и поне си записва. Ама аз и не чакам на нея, сама си се меря със шивашки метър и си следя. За ваксината бях писала, че моята буквално ми каза ако не искам ваксина - тя няма да носи отговорност за бебето. Буквално ме изнуди и аз сложих. Нищо не мога да кажа засега.Ще видя накрая.Много добре си описала всичко за раждането тук. Аз ако искам да родя в друга болница,различна от там където съм осигурена - раждането е 5 цифрена сума. Ако си раждам където ме пращат /при доктор, който е на смяна/ плащам 4 цифрена сума в $$$$ естествено. Поне казаха че бебчетата са с майките в тая болница /това уж е прясна информация/ и трябва с мъжа да сме си в стая сами.Ще разгледаме болницата - трябва скоро да отидем. ВИждала съм и как е във военна болница...няма да пиша да не дразня и вас и себе си.
Аз мисля да къпя бебето всеки ден дори и само с вода да е. Все пак се напишва и ака всеки ден.ИНтересно ми е и за матраците. Ако някой има наблюдения за различните да сподели.
Приятен почивен ден, мами. Аз отивам в топлото легло,че тук взе да заснежава.

# 154
  • Бургас
Добро утро!

Сменихте ли часа вече Simple Smile и адаптирате ли се лесно към тази смяна?Аз си кукувам от 5 сутринта.
Криси, много хубав подарък това с легълцето, късмет сте имали  Heart Eyes
Желая лек и спокоен ден на всички ни!

# 155

Добро утро на всички!
Направо не мога да повярвам, че съм от първите мами разписали се днес! Simple Smile Нали не съм от най-ранобудните и днес като се събудих сама без аларма около 08:00 ми беше много странно. Бях забравила вече за смяната на часа, както можете да се сетите (някакъв кошмар ми е това забравяне) Та като се сетих за това преди малко установих, че съм си станала в обичайното ми време.  Mr. Green
Rapuntzel, много благодаря, че си отговорила на въпроса ми.
Krisita, честито, късметлийка да е в живота малката!
Хубав ден от мен! Отивам да правя закуска и кафенце и да будя таткото. Simple Smile

# 156
  • Китна Тракия
Добро утро!
Сменихте ли часа вече Simple Smile и адаптирате ли се лесно към тази смяна?Аз си кукувам от 5 сутринта.

Ти кукуваш от 5 ч., пък аз като се събудих още в 4 и до 6 гледах ТВ - кукуруку отвсякъде съм  #Crazy После поспах докъм 8 - по новото време Wink

Гледам - за матрачетата говорите. Ние ще трябва да си купим ново /кошара имаме от баткото/, та споделете моля предимствата и на едните и на другите...

За раждането колкото се може по-близо до термин, мисля, че krasidika е права. То... на мен още ми е широко около врата - не сме коментирали с док как ще раждам, но и секцио да е, ще настоявам по възможност да е мах близо до термина... ако бебето чака де. В петък бях на отворени врати в болницата, в която мисля да раждам - повлия ми много позитивно, може би защото "водача" на обиколката беше изключително мила и отзивчива акушерка. Моя милост естествено разпитваше най-много  Mr. Green Беше много изненадана, че я питах дори за неща като това ако раждането е нормално и всичко е ОК, дават ли веднага като извадят бебчето да го гушне майката? Каза, че малко жени са пожелали това, но няма проблем  Simple Smile И познайте... през нощта сънувах, че раждам нормално, с моята доктока и всичко е наред.. Бебето не видях естествено в съня си, но се събудих безметежно щастлива - луда работа ви казвам Laughing

# 157
Аз мисля да къпя бебето всеки ден дори и само с вода да е. Все пак се напишва и ака всеки ден.
Въпросът е за цялостно къпане на бебето. Че пишка и ака многократно през деня е ясно, а след всяка такава операция следва измиване под чучура на чешмата. Едва ли някой би си оставил бебето без измиване след голямата работа  Laughing (освен когато е навън)

Аз вероятно ще ги редувам през ден мацките, тъй че всяка ще е на цялостно къпане през ден. Разбира се, всичко подлежи на корекция в крачка, в случай, че се налага.

А за имунната система на бебето най-голямо значение има кърменето!

Матракът ни е кокосов.

Албумин в урината - момичета, попитайте лекаря си дали ако имате албумин в урината не трябва да изследвате и общ белтък + албумин в кръвта. Аз си отичам цялата без да имам албумин в урината, при мен е от тежестта на двата плода, но въпреки това док иска да види и общ белтък + албумин в серум.

Krisita, честито на късметлийките  Grinning

# 158
Добър деннн, мами  Grinning
Искам да споделя нещо... Мисля, че и гугъл вече знае, че съм бременна... Снощи пускам търсене за спагети с бял сос и за моя изненада на първо място излиза форума на бгмама...   hahaha Shocked

И да помоля тези, които ходят на отворени врати, все пак да споделят в коя болница са били, освен с какво спечатление са останали.  Hug

Лек и слънчев ден на всички  Peace

# 159
Anita_79, напоследък 2 мои приятелки - бебета имаха такива кисти, които изчезнаха до 26-30та седмица. Някои от лекарите им казваха, че това едва ли не е част от нормалното развитие на мозъка и не е притеснително. Всичко да е наред и при вас!

Гледам планувате вече дати за секцио Simple Smile
Не остана вече, дано сме живи и здрави!
Предният път родих със секцио по спешност, след дълъг и мъчителен опит за нормално раждане, сега ще изберем дата преди термина в зависимост от развитие на бебето, водите, плацентата, тоновете.. аз нямам претенции и вяра в нумерология Simple Smile
И моят лекар каза, че секциото се планува около 10 дни по-рано, но пък предното раждане тръгна нормално 17 дни преди термина и се роди голямо и доносено бебе, та си мисля, че бебето може и да не се съобрази с нашия план Simple Smile

Аз по никакъв начин никога не усещам смяната на времето Simple Smile
Хубав и спокоен уикенд!

# 160
Здравейте и от мен.
Вчера решихме с мм да сменяме докторката. Не сме доволни. Прегледите ни траят само 10 минути. Тя не е склонна да обяснява много. Пипа ме много грубо и е адски нетърпелива- "хайде, че имам и други пациенти, които чакат". На всичко отгоре вчера нямаше търпение даже да измери пулса на бебето. Само каза:" това са шумове, значи че мърда" и дотам. Питахме я за запазване на кръвта от пъпната връв и тя направо си каза, това е частен бизнес и си пролича, че не вярва в това. Гррррр.....
За ваксините, и аз си бих ваксина за инфлюенса. Хвана ме страх, защото в моето училище вече имало случаи и така...иначе ако си стоях в къщи едва ли бих си била ваксина на този етап.
Ами това е това е от мен. Другата седмица имам baby shower, в неделя сме с мм на ден на отворените врати в новото родилно отделение в Мишиганската болница. И декември се регистрираме за каласове по Lamaze, и така. Инъче съм добре, коремът понатежава вече и не съм толкова енергична. Много ми е интересно как ще трябва да ходя на работа докато родя. Много ми е странно и ме хваща даже страх. Ами ако ми изтекат водите в час, то ще е чудо newsm78
Лек и приятен ден и от мен  Heart Eyes
Честито на Ема08. Това е прекрасна новина Simple Smile)))

Последна редакция: нд, 30 окт 2011, 12:15 от Buci

# 161
Добро утро маминки!  Hug Аз преди час се излюпих  Embarassed За момент още не ми се гади,за което се радвам! Пожелавам слънчев ден на всички!  Hug  bouquet

# 162
Привет,привет  bouquet
Уау,Шоки и чаят и кафето са прекрасно поднесени както винаги,благодаря ти  bouquet
Преместих стрелките на часовника,но и лентутих до никое време.И аз ставам по четири-пет пъти до WC-то,някъде към 5-6часа вампирясвам и после мога да спяяяя,само да има кой да ме остави.
Крисита,честито ви легълце,със здраве да си го ползвате.
Мими26,не се сдухвай,горе главата,предстои ни най-прекрасното събитие в живота ни.Изхвърли всички черни и гадни мисли от главата си ,всичко ще е наред  Hug
За къпането,и аз чувам ,че вече не било прието бебето да се къпе всеки ден.Баткото всеки ден си го къпех.Сигурно и сега с бебето  ще е така.А дупето, при всяка смяна на памперса беше на чешмата.Миех го до преди да забременея на мивката,след голямата работа,обаче вече ми е тежичък и минах на мокри кърпи Sad няма как.
Отивам в една друга теме да почерпа идея какво да сготвя,приятен ден   bouquet

# 163
Добър ден и от мен.

# 164
Благодаря за кафенцето от Шоки и веселата песничка от lovelybrud.
Buci, сподели моля те как точно е станала смяната на докторката и дали ти харесва болницата, когато я разгледате. А после чакаме снимки и от baby shower. Много са кратки прегледите и нищо не обяснява и моята док.,но пък на този етап ми се струва рисковано да я сменям. Пък и досега не съм чула някой друг да е недоволен. Всички казватза раждането: " Като ти сложат упойката и нищо не усещаш".Никой не се е оплакал от ражданеи незнам дали си струва, защото тя май е добра на секцио. Това поне съм чувала.
Всички тука разправят как са им изтекли водите в супермаркета и взех да си мисля, че тия хора само там са стояли последния месец Wink.Аз също май до последно ще работя. Питах в чр и те ми казаха ако няма усложнения на бременността и няма причина от док.  да се почива.... се работи до последно. Май и аз отивам на работа и като изтекат водите и с линейката в болницата Grinning. Ще падне майтап  Wink Приятен неделен ден, мами!

Общи условия

Активация на акаунт