Сурогатното майчинство в България

• 148 867
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 1 155
Поразяващата уста, моля те прочети по какъв начин се наследяват гените (дали става с износване или дори с осиновяване на детето - защо пък не  Laughing) и си коригирай постовете да не те четат хората, че....  ooooh!

А отговорът на въпроса "Защо" е изключително лесен, стига да може човек да разговаря нормално с други хора пък били те и деца...

# 1 156
Злобата с която говориш за моята бременност, няма нищо общо с отвращението, с което аз гледам на СМ и то отвращение от самия акт, а не от резултата му.
Ох, ако вникнеш малко по-дълбоко в думите ми ще видиш, че те са ТВОИ - аз само те цитирам  Joy. Дори съм копнала твоите думи, че да не ги редактираш. Сега надявам се разбираш кой е злобния. От мен - лека бременност  Joy

Аз моето мнение за СМ го казах. Нямам проблеми със забременяването, нямам и с износването Нямам и близки около мен, пред които стои дилемата да станат/ползват СМ. Не съм обременена по никакъв начин. Не бих осъдила обаче никой за това, че се стреми всячески да има генетично свое дете при положение, че аз имам генетично свое дете. Просто егото ми не е толкова голямо, че да смятам, че аз може, ама еди кой си не може...

# 1 157
Чета ви и се чудя как можете да наричате най-естественото нещо да имаш свое поколение , "егоизъм"  Confused
Единственото смислено нещо на живота е да създадеш поколение!
Но вие продължавайте да разсъждавате....аз ще ви чета .. Wink

# 1 158
Както виждате, закона е приет, на първо четене, така че не виждам какво се хванахте за моето мненийце невежо. Богиня, ако беше схаванала разликата между думите злоба и обръщение в контекста, в който съм ги написала, изобщо нямаше да ми обясняваш какво е моето мнение, а дано ама надали  Praynig
Стелт, благодаря ти че се опитваш да ми спестиш срама ХОРАТА да ме помислят за глупава и да ми се присмеят, но отдавна съм надживяла хорското мнение, понеже както знаеш, колкото хора, толков аи мнения.

Лека вечер  Hug

Наблегнете на обичта един към друг, а не само към себе си.  bouquet

# 1 159
  • София - Рим и обратно

Много странно изказване за жена, бременна в 35та седмица. Твоето дете продукт на твоя висш егоизъм ли е, защото ти си решила това дете да го има. Това ще го прави ли зависимо и длъжно? И защо ти лично си предпочела да се възпроизведеш, а не осинови дете? Защо ти по някакъв начин се чувстваш различна и по-богоизбрана от Пенка например за да може ти да имаш дете с твоите гени, а съветваш Пенка и Драганка да осиновят, защото важното било да си родител и да дадеш любов.
Защото го е заченала, носи го в нейното си тяло и ще роди нейното си дете. Нещо против?

# 1 160
  • София
мъка, страшна мъка.

и аз като 10`с ще призова към заключване на темата, не искам повече да се травмирам с постинги като на някои от последните участници.

днес прочетох, че един уважаван лондонски адвокат на средна възраст се самоубил, след като гледал филма "Списъкът на Шиндлер" и се отчаял от низините, до които може да падне човешкото същество.
чак дотам няма да се стига тук, надявам се, но си мисля, че изявите на някои от участниците по темата могат дълбоко да депресират и да навеят тъжни мисли за бъдещето на нацията и обществото.

# 1 161
  • София

Много странно изказване за жена, бременна в 35та седмица. Твоето дете продукт на твоя висш егоизъм ли е, защото ти си решила това дете да го има. Това ще го прави ли зависимо и длъжно? И защо ти лично си предпочела да се възпроизведеш, а не осинови дете? Защо ти по някакъв начин се чувстваш различна и по-богоизбрана от Пенка например за да може ти да имаш дете с твоите гени, а съветваш Пенка и Драганка да осиновят, защото важното било да си родител и да дадеш любов.
Защото го е заченала, носи го в нейното си тяло и ще роди нейното си дете. Нещо против?

аха - това е проява на висш генетичен егоизъм. има нужда от психотерапевт. я колко деца чакат за осиновяване.  Laughing Laughing Laughing

# 1 162
  • София - Рим и обратно

Единственото смислено нещо на живота е да създадеш поколение!

На чий живот? Щото в конкретния случай имаме 2 майки и една поръчка. Не е като да създадеш поколение току така.
Тук взеха ужасно да се размиват понятия - генетика, родителство, размножаването като смисъл на живота, ама по кой начин и на чий живот...

аха - това е проява на висш генетичен егоизъм. има нужда от психотерапевт. я колко деца чакат за осиновяване.  Laughing Laughing Laughing
Да не би да е помолила комшийката да го износи това дете? Или теб?

# 1 163

Какво като не е? Защо не осинови?

# 1 164
  • София - Рим и обратно

Ти добре ли си, от кафе ли имаш нужда Laughing. Събуди се и прочети пак заглавието на темата - говорим за процедура наречена "сурогатство", а не ЗА и ПРОТИВ зачеването на поколение по принцип.

# 1 165

А какво ако е помолила комшийката да износи детето й? Тя, ако има желание ще се съгласи, няма да я насилват...

Познавам момиче, което на 8-9-годишна възраст беше жестоко изнасилено... Получи кръвоизливи, спасиха я, но се наложи да й махнат матката... Дори не мога да си помисля колко е травмирана от това, което й се случи и че липсващата матка и невъзможността да има свои деца няма да й позволят да забрави... И какво ако тази жена реши да ползва сурогатна майка, за да има свое дете? Сетих се - нека ги наричаме "изроди" - нея и бъдещото й дете...

В тази тема се минаха всякакви граници...

# 1 166

Ти добре ли си, от кафе ли имаш нужда Laughing. Събуди се и прочети пак заглавието на темата - говорим за процедура наречена "сурогатство", а не ЗА и ПРОТИВ зачеването на поколение по принцип.

Добре съм, благодаря.

Нали забелязваш, че всеки трети пост срещу СМ твърди, че собствените гени са без значение и че държащите на собствено генетично поколение са "фанатици"? Та - като са без значение - защо толкова жени решават да раждат, а не да осиновят?

И не - "защото могат" - не е отговор. Те могат и да осиновят - даже често е по-лесно.

# 1 167
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops

А какво ако е помолила комшийката да износи детето й? Тя, ако има желание ще се съгласи, няма да я насилват...

Познавам момиче, което на 8-9-годишна възраст беше жестоко изнасилено... Получи кръвоизливи, спасиха я, но се наложи да й махнат матката... Дори не мога да си помисля колко е травмирана от това, което й се случи и че липсващата матка и невъзможността да има свои деца няма да й позволят да забрави... И какво ако тази жена реши да ползва сурогатна майка, за да има свое дете? Сетих се - нека ги наричаме "изроди" - нея и бъдещото й дете...

В тази тема се минаха всякакви граници...

Мдааа, ама то не от друго, ами защото сме много благородни и борещи се за моралното оцеляване на човечеството. Иначе не сме такива, просто целта оправдава средствата - в случая изразните.
Ама ако се налага, и камъни може да похвърляме  Grinning

# 1 168

Хахаха... аз пак не разбрах това, че може защо и дава правото да обижда тези, които не могат. Нещо против?
Поразяващата уста , забавляваш ме. Тея 13 и Кафе с мед също... Отдавна не бях виждала толкова ограничени в мисленето си хора, защитавайки само позицията "Щом аз не го разбирам (ползвам)- значи не съществува".  Joy Joy Joy

# 1 169
Взаимно е, Богинче   bouquet

Блажени са вярващите..

Общи условия

Активация на акаунт