Сурогатното майчинство в България

• 148 901
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 1 140
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops

СМ е по-лош вариант от осиновяването, защото при СМ изоставянето се поръчва предварително. Осиновяването следва вече настъпилия акт на изоставяне

Ако ще се заливаме с аргументи с подобна стойност (не, че нямат - но с реални показатели не е много измерима, действат такива в емоционалната сфера, а както се вижда - всеки е с различна нагласа), аз пък мисля, че така нареченото от теб "поръчано" дете, при равни други условия всъщност ще бъде щастливо, защото е желано, и защото въобще го има на този свят благодарение на този тъй срамен договор или сделка.

И в предишната тема го написах, и то не с цел да обидя някого - излезте малко от ролята на спасителки (каквито в повечето случаи сте, не го отричам) на децата, които сте осиновили.
Има и щети, нанесени от този процес, не знам дали ще мога да цитирам статии, мога само реални примери да дам, но едва ли някой го интересуват.

И моля ви, престанете да изтъквате желанието за генетично продължение на рода като някакъв грях, излиза вече извън рамките на разумното...

Интересно, защо никоя от петте жени, с които лежах меналата седмица в патологичното отделение на Тина Киркова не застана така твърздо срещу идеята за СМ... дали всъщност не е по-нормално да се чувстваш притеснен от това, какво бъдеще ще дадеш на детето си, което е в риск да се роди преждевременно, с всичките евентуални последици от това, отколкото да изказваш мнения от сорта: Аз съм родена в 7-ми месец с тегло килограм и половина. Изписали са ме на месец и половина, преди това са ме хранили с тръба през носа. Хиляди пъти предпочитам да ме е родила майка ми 1.5 кг, отколкото да ме износи сурогатка до 3 кг.

# 1 141

дали всъщност не е по-нормално да се чувстваш притеснен от това, какво бъдеще ще дадеш на детето си, което е в риск да се роди преждевременно, с всичките евентуални последици от това, отколкото да изказваш мнения от сорта: Аз съм родена в 7-ми месец с тегло килограм и половина. Изписали са ме на месец и половина, преди това са ме хранили с тръба през носа. Хиляди пъти предпочитам да ме е родила майка ми 1.5 кг, отколкото да ме износи сурогатка до 3 кг.

Какво те е впечатлило толкова в мнението ми, че си го болднала така?
Няма абс никакви негативни последици от това, че съм родена преждевременно.  Simple Smile
Останалите безумия в поста ти няма да ги коментирам. За тях да се изкажат тези, които са засегнати.

# 1 142
  • София
И дори и малоумен човек не би отрекъл че при положение, че даден организъм се развива в друг, то той придобива част от неговите качества. Да не споменаваме изобщо пък, че това дете се храни от утробата на СМ, а в тази утроба тече нейната кръв, с нейните клетки, с нейните гени, моля те...хаха няма изобщо нищо общо, как ще имат..

ти си просто невероятно невежа. тези неща едно време се учеха в осми клас по биология.

лошото на войнствените невежи е, че никой не може да ги убеди да прочетат учебниците и да се уверят колко грешат.

# 1 143
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Дали няма последици в твоя случай конкретно, и аз няма да коментирам, сещай се защо  Grinning

Да, има случаи, в които няма последици, слава Богу.

# 1 144
  • София
Иначе можем да си цитираме и колко е вредно за детето да не се кърми със същия успех.

Като подхванахме темата за кърменето... На децата от СМ тази екстра едва ли ще им бъде осигурена, т.е. още един паралел с изоставените за осиновяване деца.

има възможност да се предизвика лактация у нераждали жени.

# 1 145
Да бе да, ние които изобщо не сме съгласни с вас, сме невежи, с последици и о разни психически увреждания, напълно не знаещи къде се намират хахахах

Ми, честно казано, аз бях доста добра по биология, ама явно в моите учебници друго е пишело, сигурно са били специално за невежи...да не станат вежи като вас и да ви спорят някой ден така  Laughing

Увредени сме, ей Богу, направо се чудя как сме оцелели с тез наши увреждания, ама нА има ни, ще ни търпите  Crazy както ние ви търпим вас, да ни набивате в празните главици, колко сме назад с мат'риала.. Joy

Ох, отивам да се вежвам посредством някой учебник от 8ми клас  Mr. Green

# 1 146
Ох, отивам да се вежвам посредством някой учебник от 8ми клас  Mr. Green

Наистина се налага, не се обиждай.

# 1 147
Изглежда противниците на сурогатството напълно отхвърлят вероятността поколението да бъде отгледано от добри родители хомо сапиенс, които ч/з обич, грижа и общуване да му помогнат да преодолее тази извънредно тежка екзистенциална вътреутробна травма и да отгледат щастлива и доволна от живота личност. Удивена съм от този превал  на биологичното и наследственото пред придобитото. Аз полагам по-големи грижи за кучето си, честно казано, отколкото изглежда хората разбриат грижата за едно дете от собствения си биологичен вид....

# 1 148
Ох, отивам да се вежвам посредством някой учебник от 8ми клас  Mr. Green

Наистина се налага, не се обиждай.

Изобщо даже  Grinning За щастие доста преди теб са ме преценили и оценили, та няма как твоето мнение да ме обиди по някакъв начин  Laughing Hug

# 1 149
И дори и малоумен човек не би отрекъл че при положение, че даден организъм се развива в друг, то той придобива част от неговите качества. Да не споменаваме изобщо пък, че това дете се храни от утробата на СМ, а в тази утроба тече нейната кръв, с нейните клетки, с нейните гени, моля те...хаха няма изобщо нищо общо, как ще имат..

ти си просто невероятно невежа. тези неща едно време се учеха в осми клас по биология.

лошото на войнствените невежи е, че никой не може да ги убеди да прочетат учебниците и да се уверят колко грешат.

Ти от учебниците ли черпиш знания по зададената тема? Laughing
Или убежденията ти се коренят в собствените ти интелектуални дебри.

# 1 150
И все пак предпочитате да се възпроизведете по някакъв начин вие самите, а не да сте родители, заради радостта от това да дадеш любов. Вие всъщност правите още по зависимо и длъжно едно същество, което ще бъде продукт на вашия висш егоизъм, а именно да живее то в постоянната зависимост от факта, че точно вие сте решили него да го има.
Много странно изказване за жена, бременна в 35та седмица. Твоето дете продукт на твоя висш егоизъм ли е, защото ти си решила това дете да го има. Това ще го прави ли зависимо и длъжно? И защо ти лично си предпочела да се възпроизведеш, а не осинови дете? Защо ти по някакъв начин се чувстваш различна и по-богоизбрана от Пенка например за да може ти да имаш дете с твоите гени, а съветваш Пенка и Драганка да осиновят, защото важното било да си родител и да дадеш любов.

# 1 151
Богиня, споменах някъде по-нагоре, че аз също имах проблеми със забременяването и се бях насочила към осиновяване, изобщо не е стоял пред мен въпросът за СМ.
Не се смятам за богопомазана, все едно да се присмея на всички онези жени и мъже, които не могат да се възпроизведат.
Не знам толкова ли е сложно да се приеме, че аз не съм против зачеването, а против последствията за продукта на това зачеване, защото никой н емисли за тях. Дадойх и някои примери, ама пей си пенке ле.
И бях против, още преди да забременея, когато мислех, че няма да мога.Примерно, против инвитро или някакви други процедури никога не съм била против, но СМ за мен е възможност зьа много спекулации, незаконни възпроизводства на хора и още какви ли не неща.
Злобата с която говориш за моята бременност, няма нищо общо с отвращението, с което аз гледам на СМ и то отвращение от самия акт, а не от резултата му.
Да, за мен всеки вид родителство е вид егоизъм, въпросът е да може да се даде адекватен отговор на въпросът "защо", който рано или късно ще бъде зададен.
Оттам насетне отговори на всички въпроси, които ще поставят така заченатите деца. И представете си, че това дете също е изоставено или създадено, за да покрие някакви интереси на някого..
Не знам защо се правите на слепи за последствията, но те ще са само за вас и децата.

И в тона на твоя пост мога да отговоря, но ще заболи много хора. Понеже повечето тук са доста по-войнствени от мен, нападат и отричат, обиждат, точно като едни ранени животни, аз им предлагам да отидат да се полекуват и тогава да коментират.

И в добавка, ако трябваше да осиновя дете, то щях да се опитам много добре да се подготвя да бъда родител на това дете, защото аз самата съм осиновена и много добре познавам чувството от тази страна. Не съветвам никого да си осиновява и въобще не съветвам хора, които нямат намерение да дават любов да имат деца.
И пак казвам за мен родителството самата мисъл е "Да имам дете", което само по себе си говори за егоистичен, а алтруистичен акт. И да, колкото и да ме е страх бих предпочела да осиновя, отколкото да разчитам на СМ, ама пък взех че забременях и то знаеш ли кога стана? - Когато се махнах от тази държава, от цялата злоба, от всичкия стрес, даже спрях всякакви лекарства и най-важното обичах!
Наблягам на махнах се от злобата и обичах!

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 15:38 от Поразяващата уста

# 1 152
Нямам повече коментари по този въпрос.
Заравям си главата в пясъка, не ме касае, не ме бърка, оправяйте се, ваш проблем, нали аз вече съм бременна и нямам право да се изказвам.

Не съветам никого нищо.
Единственото нещо, което винаги ме е впечатлявало тук е колко много злоба има особено в такива теми, в които уж трябва да се обменя мнение. То голямо избиване на комплекси, голямо чудо, обиди и какво ли още не.
Деца се гледат с любов, предполагам де, понеже може да съм бременна, ама още нямам..Представям си колко клетви отнасям сега, затова че ще имам дете.
Ужасявам се колко много жени от гореспоменатите искат и ще имат деца.

# 1 153

Наблягам на махнах се от злобата...

Е, защо сега я разпръскваш толкова обилно върху нас?

Или си мислиш, че твоите постове се открояват с разбиране или доброжелателност? Е, отстрани не изглежда така - само за твоя информация.

Какви примери си дала за последствията? Ти провери ли колко често възникват проблеми и недоразумения със СМ и от какъв тип са - там където е законно? Защото няма смисъл да си фантазираме какво може да стане - другаде то вече става и резултатите могат да се наблюдават.

Представям си колко клетви отнасям сега, затова че ще имам дете.
Ужасявам се колко много жени от гореспоменатите искат и ще имат деца.

Това как можа въобще да го кажеш.  ooooh! От злобата била избягала... Ми ти си я носиш със себе си, как да избягаш...

# 1 154
  • София
Поразяващата уста Hug

Желая ти лека бременност до края, леко раждане и здраво бебче, и въобще много здраве и щастие на цялото семейство  Hug
Недей да се засягаш толкова, никой от нас (и от двете страни на дискусията) не иска да обиди другия, ние тук само си приказваме, изказваме гледни точки и мнения за едни доста абстрактни и хипотетични за повечето от нас проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт