Сурогатното майчинство в България

• 148 925
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 1 125
Да ти кажа, повечето деца, които са изоставени са били желани от майките си, но обществото, в което живеем все още и което ми се прави на много открехнато по всякакви въпроси, не е допуснало тези момичета да бъдат майки на децата си. Не че няма и нежелани, но поне това което знам и хората, които познавам, защото познавам и жени, изоставили децата си, никога не са искали да ги оставят, но са нямали подкрепа от никого и от всякъде са били пъдени и гонени и сочени с пръст, заклеймявани. Доакто примерно същото това общество по никакъв начин не е винило мъжете, забременили тези момичета.

Самият факт, че предпочитате да забърквате генни каши, говори сам по себе си, че изобщо не знаете какво е чувството да те връхлитат хиляди въпроси, на които никой не иска да отговори, не че няма отговори. И все пак предпочитате да се възпроизведете по някакъв начин вие самите, а не да сте родители, заради радостта от това да дадеш любов. Вие всъщност правите още по зависимо и длъжно едно същество, което ще бъде продукт на вашия висш егоизъм, а именно да живее то в постоянната зависимост от факта, че точно вие сте решили него да го има. Не знам дали ме разбирате, не ме и бърка по принцип.

Съгласна съм, че темата трябва да се заключи, понеже и на мен постоянно ми излиза, а не ми се отписва, понеже имам мазохистичната склонност да си припомням колко съм тесногръда и ограничена, в сравнение с онези, които са "за" узаконяването на подобно изродство, извинявам се за израза.
Чао.

# 1 126
  • Вън от пространство и време
Иначе можем да си цитираме и колко е вредно за детето да не се кърми със същия успех.

Като подхванахме темата за кърменето... На децата от СМ тази екстра едва ли ще им бъде осигурена, т.е. още един паралел с изоставените за осиновяване деца.

# 1 127

Напротив отговорих ти

Нещо онлайн? Нали не очакваш да се втурна към библиотеката?

Извинявай, но няма да ти повярвам, че тези книги се занимават изключително с деца, които неса били в институции.

# 1 128
не, не очаквам изобщо да прочетеш каквото и да е  Peace

ако се беше понапънала щеше да видиш и линка, ама ...
Цитат
Available: World Wide Web, http://www.adopting.org/commmonis.html.

ако ти посоча литература "нали не очаквам да се втурнеш към библиотеката",
ако резюмирам - не съм точна, защото съм предубедена

аз лично напускам темата защото ми писна от хора, дето само си чешат езиците, а ги мързи два реда сами да прочетат

# 1 129
При осиновените деца знаеш - заченат си и си оставен.
При СМ въпросите са повече - аз чии гени нося - на СМ или на БР? Защо и как има такива жени като СМ? Продажност лие това или доброта? Какви са тези родители, които са ме поръчали? Дали отговарям на изискванията им/ Ако се разболея от нещо, кой е виновен - СМ или БР?

И в крайна сметка, защо майка ми не е искала да си разваля фигурата /колко егоистично, но има и такива случаи/, заради мен, а пък твърди че много ме обича, кое е вярно - че майка ми е егоист или естет?

А тая жена, която ме е износила СМ, дали износва и други деца? Те дали не ми се падат някакви? Все пак има кръвно сходство?

И в крайн а сметка на кого приличам аз?...

Отговорите не са трудни.
При СМ въпросите са повече - аз чии гени нося - на СМ или на БР? На биологичните родители. Твърдо.
Защо и как има такива жени като СМ? Това се обяснява от родителите според техните виждания.
Продажност лие това или доброта? Също работа на родителите е да обяснят.
Какви са тези родители, които са ме поръчали? Тези на детето.
Дали отговарям на изискванията им/ Ако се разболея от нещо, кой е виновен - СМ или БР? Какви изисквания? Ти имаш ли изисквания към детето, което ще родиш? Ако става дума за генетични заболявания, естествено, че БР.

И в крайна сметка, защо майка ми не е искала да си разваля фигурата /колко егоистично, но има и такива случаи/, заради мен, а пък твърди че много ме обича, кое е вярно - че майка ми е егоист или естет? В готвения закон такава опция не е предвидена. Тези случаи са единици там, където е разрешено СМ \предимно при жени от артистичните среди\ и по-разпространено там, където се прави нелегално.

А тая жена, която ме е износила СМ, дали износва и други деца? Може да се провери и отговори.
Те дали не ми се падат някакви? Не, поне биологично.
Все пак има кръвно сходство? Няма такова.

И в крайн а сметка на кого приличам аз?... Четирите, които познавам, приличат на родителите си.

# 1 130
не, не очаквам изобщо да прочетеш каквото и да е  Peace

Grinning Ето това вече беше лично.

Като подхванахме темата за кърменето... На децата от СМ тази екстра едва ли ще им бъде осигурена, т.е. още един паралел с изоставените за осиновяване деца.

Да, вероятно ще е така . Хиляди деца също не са кърмени по различни причини - повечето от които глупави. Да ги наричаме ли "увредени деца"?

# 1 131
Fussii, не ми отговори - защо при осиновените винаги се акцентира върху важността да знаят генетичния си произход?
Това за яйцеклетката го приемам като неуспешен опит за хумор. Simple Smile И аз не се заяждам. Simple Smile

СМ е по-лош вариант от осиновяването според твоите виждания. Според вижданията на някой друг може да е по-добър. Хората, за щастие, сме различни.
Хипотетично - аз искам дете, мое и на мъжа ми. Осиновеното не бих считала за свое. Тоест, то си остава неосиновено, а аз оставам без дете. Е защо в подобна ситуация да не се роди едно дете, което ще е желано и обичано?
Всъщност попитах не за твоите лични виждания, а за официални публикации /в научни издания по психология/, където да прочета, че от псих. гледна точка осиновените и родените от СМ са идентични. Защото личните ми наблюдения на неспециалист показват друго, и да видя какво пропускам.

Напротив отговорих ти

Акцентира се, защото в случаите на осиновяване генетичната и износващата майка са една и съща жена.

СМ е по-лош вариант от осиновяването, защото при СМ изоставянето се поръчва предварително. Осиновяването следва вече настъпилия акт на изоставяне

Точно затова питам за изследване върху такива, където това не е една и съща жена. Би ли ми отговорила? С линк по възможност, но може и само със заглавие на статиите.

При СМ не се поръчва чуждо дете \каквито случаи при осиновяване има, и не малко, нали няма да го отречеш?\. "Поръчва се" само износването на генетично свое.

# 1 132
Emili, тези уклончиви отговори изобщо няма да имат резултат, ако случайно такива въпроси бъдат зададени.

Ама нищо вервайте си. Надявам се тези 4те дето познаваш някой ден да не ги зададат на родителите си, а да си живеят блажено.
И дори и малоумен човек не би отрекъл че при положение, че даден организъм се развива в друг, то той придобива част от неговите качества. Да не споменаваме изобщо пък, че това дете се храни от утробата на СМ, а в тази утроба тече нейната кръв, с нейните клетки, с нейните гени, моля те...хаха няма изобщо нищо общо, как ще имат..

# 1 133
  • София
Вие всъщност правите още по зависимо и длъжно едно същество, което ще бъде продукт на вашия висш егоизъм, а именно да живее то в постоянната зависимост от факта, че точно вие сте решили него да го има.

Това важи за всички деца, родени от биологичните си родители.

# 1 134

Точно затова питам за изследване върху такива, където това не е една и съща жена. Би ли ми отговорила? С линк по възможност, но може и само със заглавие на статиите.

При СМ не се поръчва чуждо дете \каквито случаи при осиновяване има, и не малко, нали няма да го отречеш?\. "Поръчва се" само износването на генетично свое.

И на мен ми беше интересно. Направи ми впечатление, че в много истории на осиновени, те търсеха не само майка си - но и бащи, братя и сестри, откъде е рода им, какъв им е етноса - т.е. все беща, свързани с генетичното им наследство.

За мен би било по-потискащо да не знам рода си, отколкото кой ме е износил.

# 1 135
Emili, тези уклончиви отговори изобщо няма да имат резултат, ако случайно такива въпроси бъдат зададени.

Ама нищо вервайте си. Надявам се тези 4те дето познаваш някой ден да не ги зададат на родителите си, а да си живеят блажено.
И дори и малоумен човек не би отрекъл че при положение, че даден организъм се развива в друг, то той придобива част от неговите качества. Да не споменаваме изобщо пък, че това дете се храни от утробата на СМ, а в тази утроба тече нейната кръв, с нейните клетки, с нейните гени, моля те...хаха няма изобщо нищо общо, как ще имат..

Ми не, приели са отговорите и не правят драми от начина, по който са се родили.  Дори най-голямата девойка е споделяла на майка си, че би искала да роди едно дете за някоя двойка с проблеми, "за да върне доброто". Вярно, млада е още, може да и дойде друг акъл.

Това, дето сурогатната майка храни детето със своите клетки и гени няма да го коментирам, всички би трябвало да сме учили биология.

# 1 136

Ми не, приели са отговорите и не правят драми от начина, по който са се родили.  Дори най-голямата девойка е споделяла на майка си, че би искала да роди едно дете за някоя двойка с проблеми, "за да върне доброто". Вярно, млада е още, може да и дойде друг акъл.

Това, дето сурогатната майка храни детето със своите клетки и гени няма да го коментирам, всички би трябвало да сме учили биология.

Именно де, би трябвало...

Нека пак си говорим, когато тази девойка осъзнато започне да мисли по въпроса, но може би дотогава вече ще е нормално да се правят такива "добрини".

# 1 137

Именно де, би трябвало...

Нека пак си говорим, когато тази девойка осъзнато започне да мисли по въпроса, но може би дотогава вече ще е нормално да се правят такива "добрини".

Би трябвало, да. Simple Smile

На колко години според теб човек започва да мисли "осъзнато"? Ти на колко започна? Защото мирогледът е едно, а решението по конкретен въпрос друго. Второто търпи развитие с възрастта, но първото се сформира доста рано.

# 1 138

На колко години според теб човек започва да мисли "осъзнато"? Ти на колко започна? Защото мирогледът е едно, а решението по конкретен въпрос друго. Второто търпи развитие с възрастта, но първото се сформира доста рано.

Да мислиш осъзнато предполага, преди всичко, наличието на съзнание. За съжаление, много индивиди не притежават такова, независимо от възрастта им.

# 1 139
Права си, че с времето мирогледът се променя.
Например, по един начин приемах осиновяването когато бях на 12, без излишни въпроси и драми, но по съвсем различен, когато ме налегнаха житейски проблеми, семейни такива и произходът им, както и когато в главата ми все пак започнаха да нахлуват "онези"въпроси.

Преди това, смятах осиновяването за нещо прекрасно. И сега така смятам, но при много условия и подготовка, от страна на бъдещите родители, която считам че повечето нямат и сега. Такова ми е мнението и за хора, които искат да станат родители чрез СМ. Само с искане не става, но за съжаление историята познава немалко случаи, в които всичко спира до искането и получаването, а оттам насетне хилядите претенции.

Общи условия

Активация на акаунт