Сурогатното майчинство в България

• 149 045
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Касита, такива изследвания се правят по изключение, ако ти излязат оплодени пет яйцеклетки, или десет, ко прайш, казваш на лекарите да ти изследват първите десет генетични аномалии? дали ще ти стигне примисълта, че  няма да се падне единайстата в списъка? че има и хромозомни аномалии, и тях ли първите десет? А единайстата, а петнайстата?

# 76
  • София
Може би все пак ти да прочетеш внимателно за какво става дума.

според мен, това с донорската яйцеклетка е грешка на журналиста, който е смесил текстове.

наясно съм с идеите, залегнали в този закон и знам, че е предвидено сурогатно майчинство да се разрешава само при медицински показания - невъзможност на жената да износи плод. изобщо не става дума за сурогация по желание.

# 77

според мен, това с донорската яйцеклетка е грешка на журналиста, който е смесил текстове.

наясно съм с идеите, залегнали в този закон и знам, че е предвидено сурогатно майчинство да се разрешава само при медицински показания - невъзможност на жената да износи плод. изобщо не става дума за сурогация по желание.
То и това оставаше...да можеш да си наемеш за малко утроба понеже не е точния момент да ходиш с корем Shocked

Твърдо съм против сурогатното майчинство. Не оправдавам и искрено не разбирам желанието да имаш генетично свое дете на ВСЯКА цена.

# 78
Хеликаза, аз уважавам позицията ти и знанията зад нея.

Но това че може никой да не поиска детето по една или друга причина се случва и сега със заченати и родени по естествен начин деца, уви. Стопроцентова гаранция няма за нищо и никога.

# 79
  • София

Възможно е, но аз, докато не видя черно на бяло, няма как да коментирам повече.
Също и ако не се изнесат официални данни колко жени потенциално могат да се възползват от "услугата".

ПП. А пък как ли ще се доказва тази невъзможност да се износи плод, не ми се мисли...

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 00:18 от Елица

# 80
  • Варна
Знам само, че не бих могла да участвам в подобна сделка. Не бих подкрепила близък. Какво значи да съм против закон? Липсата на регламентация не е спирала никого.
Цялата "операция" около "матката под наем" ми напомня за Шейлок и неговия фунт месо, че то не е само матка, нали - от група клетки човече става, гените не тежат близо 3 кг. Извинете, грозно е, но ...

# 81
  • София
Какво е това за фунта месо? ще кажеш ли с две-три думи за какво става въпрос?

# 82
Подкрепям закона с две ръце. Не можете да се сърдите на никой, че иска дете със собствения си генетичен материал на всяка цена при положение, че тук 99% са точно такива. Защо изоставените деца да са само ангажимент на хората с репродуктивни проблеми, а не на всички. защо хората без репродуктивни проблеми не се укоряват, че искат собствени деца, а не осиновяват...

Хеликаза , интересен ми е въпроса имаш ли деца и те биологично твои ли са.

# 83

ПП. А пък как ли ще се доказва тази невъзможност да се износи плод, не ми се мисли...

И кое му е толкова интересното. Или имаш матка, или не, например. Не мисля, че е особено трудно да се докаже отстранена матка.

# 84
Тъй като отново се завъртяха всякакви ужасяващи сценарии "ами ако", бих искала да ви напомня, че дори в съседна Гърция е разрешено сурогатното майчинство.

Е, мога да ви уверя, че не е това причината за сегашната им криза. Simple Smile

Нали някак не сте останали с впечатление, че домовете им за изоставени деца са пълни с жертви на СМ?

Тук се говори за "поръчителите" като за някакви невероятни изроди. Нямало да искат детето, пък щели да го върнат... Ама вие така ли бихте постъпили наистина, та си го представяте това?

Факт е, че навсякъде по света, където е разрешено СМ, подобни случаи са много редки. Много по-редки от изоставянето на здрави или болни деца от майките - които са ги заченали и износили. По-редки от осиновители, решили, че няма да се справят и връщащи осиновените деца.

# 85

И кое му е толкова интересното. Или имаш матка, или не, например. Не мисля, че е особено трудно да се докаже отстранена матка.

Или имаш партньор, или не. Ето тук едно "кораво момче", мечтаещо си да увековечи гените си чрез сурогатна майка и донорска яйцеклетка:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=596182.0

# 86
Страхувам се, че и този закон ще бъде опорочен  Rolling Eyes, затова гласувах с не , все пак става въпрос за човешки живот, не за стока.

# 87
Лично за мене този въпрос винаги ми е бил доста интересен. Да хубаво за семейства при които има проблем  и това е алтернатива. Но доста съм чела за това и е напълно възможно в последния момент сурогатната майка да се откаже. А закона винаги е на страната на биологичната майка.

# 88

[/quot

Или имаш партньор, или не. Ето тук едно "кораво момче", мечтаещо си да увековечи гените си чрез сурогатна майка и донорска яйцеклетка:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=596182.0

Да, бе! Примерът ти е некоректен!

# 89
  • София
Сурогатното майчинство за мен е търговия с деца (които са човешки същества, между другото, не 3 кила месо на тезгяха!) и не бива да съществува.

Това е и моята позиция.

Общи условия

Активация на акаунт